Peugeot 206
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
-
« Re: Peugeot 206
206ka je fajne afticko...najme s motorom 2,0HDi ked chces kupit ozadenu daj bacha nato ci nebolo burane a ci ma servisnu knizku a dva kluce ja som bol sprosty a neurobil to a dopadol som aj tak. Ale inak je to vazne fajne afticko ja som snim spokojny...Ak najdes overeny kus so servisnou knizkou tak gratulujem :)-
"-- skrytý --" 17.04.2006 13:16
« Re: Re: Peugeot 206
To je složité. Známí kupují posledních 14 let jenom Peugeoty,je to k podnikání.Velký je nyní 607 a dělá 60 tis/rok.Auto má za sebou přes 2 roky a naprosto v pohodě. Paní je lékařka(takže se zajímá o něco jiného než je auto),měla 106,jezdí ročně 20-25 tis,žádný prodlém,teď má už druhou 206,auto parkuje venku a i při -25C v pohodě startovalo.Je to HDI,velké též.Asi by to nekoupili(opakovaně),kdyby s tím byly problémy.Nejsou žádné,to vím.
Vždy je to loterie. Každé auto může a nemusí být problémové,záleží na štěstí. Tím, jak se výroby globalizují...např.Ford dává do aut 4 systémy HDI od 4 výrobců.Takže si pak vyberme. ;-)
-
-
-
Peugeot
Souhlasím, že je to o náhodě. Prostě můžeš koupit cokoliv a klidně pokud budeš mít smůlu, narazíš na špatné auto.
Teď budu zrovna prodávat 206 SW 1.4HDI a to né proto, že je s ním něco špatně, ale proto, že se klepu na něco většího. Auto má výbornou spotřebu a díky bohu, žadné vyloženě špatné zkušenosti s ním nemám. Ano, pár věcí mi na něm vadí, ovšem věřím, že to bych nalezl skoro na každém autě.
Já ti mohu tohle auto jen doporučit. Pokud jde o to na co se máš koukat to už nejsem ten pravý člověk, ale doporučuju ti, nechat si předložit servisní knížku a popřípadě i faktury ze servisu abys viděl co se s autem dělo. Nebo třeba i zavolat do toho servisu kam majitel jezdil a optat se. Taky si ho nech prohlídnout ve svém servisu. -
-
« Re:
mno ja mam 2,0HDi a je to spolehlive auto...ja na nom jazdim cca rok a nemam ziadne problemy kt. by som nespobil ja,len malo to mensi problem s packami na smerovku kde po vypnuti ete blikali ale vymenila cela packa a je to v poriadku...ceny su prijatelne,ale musis pohladat tie najlacnejsie ale neni problem sich zohnatim
-
-
Charlie 19.04.2006 16:52
Bez nadpisu
Ja mam 1.1 benzin ve 206sw. Kombinovana spotreba 6.5 l/100 km(nejmene 6.1 a nejvice 6.9), jezdim hlavne po dalnici a mestsky provoz.
Motor je uvnitr docela slyset, neni pouzito zadne dodatecne odhlucneni.
Pri 130 km/h jsou otacky na 5ku cca 4100 ot/min, pri 90 km/h 3000 ot/min, pri 60 km/h cca. 2000 ot/min. Niz uz se moc neda. Jinak na okreskach na 4 se clovek docela vyblbne. Podvozek na limitu ma tendenci odskakovat, ale je to predvidatelne, takze v tom nevidim zadnej problem.
Mam ho dva roky. Co se tyce spolehlivosti:
V zaruce oprava nejakeho rele v palubce, projevovalo se to tak, ze kdyz jsem soucasne zapnul zadni sterac a odmrazovani zadniho skla, tak zacalo cvakat a skoncilo, az kdyz jsem vypnul motor.
Mesic po zaruce mi zacalo piskat lozisko napinaci kladky. Vymena celeho rozvodu, ale po konzultaci servisu s Peugeot CR jsem platil jen remen 500,-. To me dost potesilo. Jeste jsem menil zarovku. A to je zatim vsechno. Na prohlidku jezdim jednou rocne. Cena prohlidky se da zjistit na webu. -
Bez nadpisu
Vím, že ti nemohu radit aby sis připlatil za HDI, ale zvaž to. Mám zkušenost s 1.4HDI a ten motor jsem si vážně zamiloval. Jezdím denně cca. 220km za prací (tam a zpět) a to jak kus po dálnici tak kus po normální cestě ale nejhorší je Praha a její zácpy a na plnou nádrž najedu 4 cesty, tedy 880km plus ještě neco po městě doma, celkem asi 950km. Jinak je spotřeba mnohem lepší, ale to nesmím kejsnout v Praglu v zácpách. -
Bez nadpisu
takze,
106 1.1 naprosta spokojenost, na docela lehke auticko slusny motor. Da se s nim jezdit za 5litru.... normalka je tak kolem 6-7, podle toho jak na to slapes. Jizdni vlastnosti vyborne, prevodovka taktez. Ale na 206ku uz mi ten motor prijde slaby....
206 SW 1.4HDI.... zadna stiznost, je to ropa, takze spotreba 4-6 litru. Podvozek prumer, ale na ostrou jizdu to neni, je to o pohode. Motor s tim nema problemy.... tak akorat, ale obcas by se hodil silnejsi. Ale 206ky maji obecne na houby prevodovku. Obcas se mi stane ze prepocitavam zuby v prevodovce.... takze radit s mezyplynem.... kdyz na to prijde.
jinak naprosta spokojenost s obema autikama, u 106ky mi jednou vyhorel svazek kabelu (od IMA, oprava za 1500 a autorizovanem servisu i s odtahem....) a u 206ky byl problem se zamrzanim nafty (jak byly ty mrazy) ale to vyresilo aditivum . Jinak nas nikdy nevysplouchly. Naprosta spokojenost.
Cena nahradnich dilu je stejna jako u jinych znacek. Kdyz se spokojis s druhovyrobou (komplet cely cumak na 106ku, svetla, blinkry, chladic, blatniky, kapota, vzpera na svetla za 10 000czk)
Vdaka.