Peugeot 206

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• 00 Reagovat !

foto

17.04.2006  09:50

Peugeot 206

Chcem kupit ojazdeny Peugeot 206 a chcela by som vediet, co vsetko si treba pri kupe vsimat ....
    Vdaka.
    • 00 Reagovat !

foto

17.04.2006  12:38

« Re: Peugeot 206

206ka je fajne afticko...najme s motorom 2,0HDi ked chces kupit ozadenu daj bacha nato ci nebolo burane a ci ma servisnu knizku a dva kluce ja som bol sprosty a neurobil to a dopadol som aj tak. Ale inak je to vazne fajne afticko ja som snim spokojny...Ak najdes overeny kus so servisnou knizkou tak gratulujem :)
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.2006  13:16

« Re: Re: Peugeot 206

To je složité. Známí kupují posledních 14 let jenom Peugeoty,je to k podnikání.Velký je nyní 607 a dělá 60 tis/rok.Auto má za sebou přes 2 roky a naprosto v pohodě. Paní je lékařka(takže se zajímá o něco jiného než je auto),měla 106,jezdí ročně 20-25 tis,žádný prodlém,teď má už druhou 206,auto parkuje venku a i při -25C v pohodě startovalo.Je to HDI,velké též.Asi by to nekoupili(opakovaně),kdyby s tím byly problémy.Nejsou žádné,to vím.
        Vždy je to loterie. Každé auto může a nemusí být problémové,záleží na štěstí. Tím, jak se výroby globalizují...např.Ford dává do aut 4 systémy HDI od 4 výrobců.Takže si pak vyberme. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.2006  09:18

Peugeot

Souhlasím, že je to o náhodě. Prostě můžeš koupit cokoliv a klidně pokud budeš mít smůlu, narazíš na špatné auto.
    Teď budu zrovna prodávat 206 SW 1.4HDI a to né proto, že je s ním něco špatně, ale proto, že se klepu na něco většího. Auto má výbornou spotřebu a díky bohu, žadné vyloženě špatné zkušenosti s ním nemám. Ano, pár věcí mi na něm vadí, ovšem věřím, že to bych nalezl skoro na každém autě.
    Já ti mohu tohle auto jen doporučit. Pokud jde o to na co se máš koukat to už nejsem ten pravý člověk, ale doporučuju ti, nechat si předložit servisní knížku a popřípadě i faktury ze servisu abys viděl co se s autem dělo. Nebo třeba i zavolat do toho servisu kam majitel jezdil a optat se. Taky si ho nech prohlídnout ve svém servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.2006  20:22

Bez nadpisu

taky se o tu 206 zajimam, porad ale nevím jestli tohle nebo saxo, ani jedno auto neznam, chtel bych benzím 1.1 obsah
    Jake mate zkusenosti s 206 ? co nahradni díly?ceny?spolehlivost a spotreba??
    nejake nazory pls.?
    • 00 Reagovat !

foto

18.04.2006  21:31

« Re:

mno ja mam 2,0HDi a je to spolehlive auto...ja na nom jazdim cca rok a nemam ziadne problemy kt. by som nespobil ja,len malo to mensi problem s packami na smerovku kde po vypnuti ete blikali ale vymenila cela packa a je to v poriadku...ceny su prijatelne,ale musis pohladat tie najlacnejsie ale neni problem sich zohnatim
  • 00 Reagovat !

foto Charlie

Charlie 19.04.2006  16:52

Bez nadpisu

Ja mam 1.1 benzin ve 206sw. Kombinovana spotreba 6.5 l/100 km(nejmene 6.1 a nejvice 6.9), jezdim hlavne po dalnici a mestsky provoz.
    Motor je uvnitr docela slyset, neni pouzito zadne dodatecne odhlucneni.
    Pri 130 km/h jsou otacky na 5ku cca 4100 ot/min, pri 90 km/h 3000 ot/min, pri 60 km/h cca. 2000 ot/min. Niz uz se moc neda. Jinak na okreskach na 4 se clovek docela vyblbne. Podvozek na limitu ma tendenci odskakovat, ale je to predvidatelne, takze v tom nevidim zadnej problem.
    Mam ho dva roky. Co se tyce spolehlivosti:
    V zaruce oprava nejakeho rele v palubce, projevovalo se to tak, ze kdyz jsem soucasne zapnul zadni sterac a odmrazovani zadniho skla, tak zacalo cvakat a skoncilo, az kdyz jsem vypnul motor.
    Mesic po zaruce mi zacalo piskat lozisko napinaci kladky. Vymena celeho rozvodu, ale po konzultaci servisu s Peugeot CR jsem platil jen remen 500,-. To me dost potesilo. Jeste jsem menil zarovku. A to je zatim vsechno. Na prohlidku jezdim jednou rocne. Cena prohlidky se da zjistit na webu.
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.2006  21:51

Bez nadpisu

Vím, že ti nemohu radit aby sis připlatil za HDI, ale zvaž to. Mám zkušenost s 1.4HDI a ten motor jsem si vážně zamiloval. Jezdím denně cca. 220km za prací (tam a zpět) a to jak kus po dálnici tak kus po normální cestě ale nejhorší je Praha a její zácpy a na plnou nádrž najedu 4 cesty, tedy 880km plus ještě neco po městě doma, celkem asi 950km. Jinak je spotřeba mnohem lepší, ale to nesmím kejsnout v Praglu v zácpách.
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.2006  14:46

Bez nadpisu

takze,
    106 1.1 naprosta spokojenost, na docela lehke auticko slusny motor. Da se s nim jezdit za 5litru.... normalka je tak kolem 6-7, podle toho jak na to slapes. Jizdni vlastnosti vyborne, prevodovka taktez. Ale na 206ku uz mi ten motor prijde slaby....
    206 SW 1.4HDI.... zadna stiznost, je to ropa, takze spotreba 4-6 litru. Podvozek prumer, ale na ostrou jizdu to neni, je to o pohode. Motor s tim nema problemy.... tak akorat, ale obcas by se hodil silnejsi. Ale 206ky maji obecne na houby prevodovku. Obcas se mi stane ze prepocitavam zuby v prevodovce.... takze radit s mezyplynem.... kdyz na to prijde.
    jinak naprosta spokojenost s obema autikama, u 106ky mi jednou vyhorel svazek kabelu (od IMA, oprava za 1500 a autorizovanem servisu i s odtahem....) a u 206ky byl problem se zamrzanim nafty (jak byly ty mrazy) ale to vyresilo aditivum . Jinak nas nikdy nevysplouchly. Naprosta spokojenost.
    Cena nahradnich dilu je stejna jako u jinych znacek. Kdyz se spokojis s druhovyrobou (komplet cely cumak na 106ku, svetla, blinkry, chladic, blatniky, kapota, vzpera na svetla za 10 000czk)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…