Výše obchodní marže u Octavie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Bez nadpisu
Nebudu hledat o korunu levnejsi jogurt nebo podobnou kravinu...to snad nikdo normalni, pro koho je bezny nakup otravna a zdrzujici vec. Ale tohle je trochu jina zalezitost, auto kupuju jednou za 3-4 roky!
Co se zmeni, jestli si koupim stejny auto misto za 700 tak 640 tisic?
Zmeni se to, ze za NAPROSTO MINIMALNI cas a namahu budu mit v kapse 60 tisic. Za ty prachy mam moc hezkou dovolenou, treba. Ale proc bych na ni jel, kdyz na ni muze jet muj prodejce auta...zejo >:D tady je nekdo vylozene lidumil >:D -
« :)
a vidis, zrovna plkani v sobotu v noci bych za zadny prachy nevymenil... myslim, ze si rozumime, kazda "sleva" je zajimava, ale zadna sleva neni zadarmo. Trochu mam pocit, jako kdyby se vsichni pachtili za absolutne "virtualni" vyhodou. Co se zmeni, jestli si koupim stejny auto misto za 700 tak 640 tisic? Ze bude leasingova splatka o tisicovku vyssi nebo na auto budu setrit o mesic kratsi dobu? Budou me kamosi u piva placat po ramenou, ze jsem nenechal prodejce vydelat? Bude na me manzelka hodnejsi? Pochybuju (mozna chvilku :). Proste si myslim, ze po praci by se lidi meli venovat konickum, rodine, zajit si do slusny restaurace a ne se honit za slevama (lhostjejno zda aut, cukru nebo jogurtu). -
"-- skrytý --" 16.04.06 13:00
« Re: Re: Re: Re: Výše obchodní marže u Octavie
Ja som si kupoval OII v Belgicku.. ale ak by som vam aj povedal cenu, ta by bol askreslena, pretoze somkupoval auto bez DPH spolu s 13 perc rabatom dealera..
Ale ked sme kupovali sluzobnu OII 4x4 Elegance, tak ta vysla na nejakych 12.000EURO (tak isto bez DPH..) -
« Re: ...
moc by me zajimalo, kolik casu travite hledanim "nejvyhodnejsich" nabidek? A hlavne kdy? V pracovni dobe? V dobe osobniho volna?
Konkretne u me to bylo cca 45 minut. Po ceste domu z prace se stavim v autosalonu a 15 minut si pokecam (provedeno 2x). Pak jsem sednul ke compu a poslal totozny mail na sedm mistnich dodavatelu. Za tech celkovych 45 minut jsem se dostal na slevu cca 70 tis. Kc.
Chapu, ze "neci cas je drahy", ale mi stoji za to stravit dokonce i celou HODINU sveho zivota tim, ze ziskam dalsich 20 tisic slevu oproti puvodnim 50 litrum. A proc? Protoze to kupuju sice na firmu, ale ta je moje. A taky proto, ze do me muj deda - podnikatel ze stare skoly - nalival od detstvi zasady dobreho hospodare. Ovsem jestli berete nekdo vic nez 20kkc/hod, tak by to pro vas opravdu byla ztrata casu. >:D -
"-- skrytý --" 16.04.06 10:24
« Re: ...
Povalec:moc by me zajimalo, kolik casu travite hledanim "nejvyhodnejsich" nabidek? A hlavne kdy? V pracovni dobe? V dobe osobniho volna? Muj volnej cas je pro tak cennej, ze nehodlam travit hodiny hledanim nejlevnejsich brambor v nekolika hypermarketech a uz vubec ne se dohadovat s "handlirema" o par tisic z ceny auta za bezmala 3/4 mega.
no vidis, nekdo travi svuj drahocenej cas - (sobota vecer) zverejnovanim svejch nazoru na diskuzich s virtualnima diskuterama a nekdo ho venuje setrenim prostredku, ktere ziskal svym vlastnim usilim - takze pro nej maji urcitou cenu >:D -
"-- skrytý --" 15.04.06 23:47
« V pohodě, aneb diskuze v hospodě :-(
Když by sis dal tu práci a přečetl můj předchzí příspěvěk, začlo by ti svítat. Vlastně už sis odpověděl sám ;-)
Každá firma, která provozuje autopark zvíci několika set vozidel má v rámci své interní "car policy" smluvně ošetřené pořizovací a provozní podmínky nákupu vozů. V této kategorii už ve velké většině formou pronájmu přes operativní leasing.
Jestliže jsem dobře pochopil (je večer, synapse pomalu odmítají spolupracovat), jde o vozy pro soukromou potřebu zaměstnanců firmy. Těžko si pak představím jinou, než tripartitní smlouvy typu (příklad :!: ) Zákazník/Zákaznické centrum MB/LeasePlan... U takového klienta jsou podmínky nastaveny individuálně a dle tebou uvedených čísel se jedná o víceméně průměrné cifry. Méně už to být nemůže, protože to už by v rámci fleetového prodeje takového rozsahu nebylo výhodné - možné.
Zapomeň na to, že to financuje pouze dealer, ten na to nemá. Je mi upřímně putna, jestli to bereš, nebo ne. -
"-- skrytý --" 15.04.06 22:42
« Re: Re: Re: Výše obchodní marže u Octavie
hele Perun tak mi laskavě vysvětli jak je možný, že může firma nabízet zaměstnancům při koupi nového vozu slevu 12% z ceníku pro Fabia, 14% OII a 16% Superb? Podotýkám, že se jedná o firmu,která nemá s automobilovým průmyslem nic do činění, kromě toho že provozuje poměrně rozsáhlý autopark (řádově stovky osobních aut).
uznávám, že u OII se dealer do slev moc nepožene, protože se prodává velmi dobře.... -
"-- skrytý --" 15.04.06 22:11
« Re: Re: Výše obchodní marže u Octavie
Perun to opravdu vidí trochu jinak, to je ale jeho profesní nutnost. Marže standardních mainstreamových značek se zásadně neliší. Co je mění (rozumějte snižuje, a to dosti zásadně) jsou nejrůznější akce, na kterých participují dealer spolu s dovozcem - v tomto případě výrobcem. No a pokud se žádná oficiální komunikovaná akce nekoná, je to na dealerovi.
Názor docenta Wolffa mě pobavil, protože pokud by jeho kroky směřovaly do salonu Škody pro O2 a opravdu by vsadil boty na minimálně 10ti procentní slevu (vyjma fleetových prodejů, na kterých se prostě spolupodílí výrobce), jeho zpáteční cesta by byla bolestivá a studená >:-[] -
"-- skrytý --" 15.04.06 21:20
« to bittner
jdeš na to správně, držím palec, ono se to u nás moc nenosí, ale kdo si o slevu neřekne ten ji nedostane - a u aut jakožto identických výrobků (těžko ti někdo prodá falešnou škodovku) podle mě opravdu nic nehrozí při koupi kdokoliv v Evropě.
Osobně mám zkušenost, jak mi v autosalonu kde jsem utratil před 10 lety utratil 3/4 mega tvrdili, že vlastně ty auta servisujou se ztártou jen aby mohli takový krásný auta prodávat...(byla to reakce, když jsem se začal moc ptát kolik co stojí).
Takže povídačky o "lepším" servisu neuznávám. Nakonec jsem jezdil jinam, kde jsem sice nekoupil auto, ale chovali se slušně, vstřícně a solidně a to se cení.
Nestyděl bych se ve favorizovanym salonu jim říct, že moje nejlepší nabídka je XY a jestli na to chtěj nějak zareagovat.
mrkni se ještě sem - www.dansk-autoimport.dk -
« ...
moc by me zajimalo, kolik casu travite hledanim "nejvyhodnejsich" nabidek? A hlavne kdy? V pracovni dobe? V dobe osobniho volna? Muj volnej cas je pro tak cennej, ze nehodlam travit hodiny hledanim nejlevnejsich brambor v nekolika hypermarketech a uz vubec ne se dohadovat s "handlirema" o par tisic z ceny auta za bezmala 3/4 mega. A co se servisu tyce? Fakt nechapu proc lidi s "koncernama" jezdi na Jarov, proc Oplisti jezdi k Srbovi atd. Je to o prioritach...
Btw. s vyjimkou Japoncu dneska nejsou automobilky vyrazne ziskovy. A to ani presto, ze snad vsechny automobilky maji s dodavatelema a subdodavatelema fixni dohody, ze kazdej rok zlevni o 3-5%. Motate tady dohromady vyrobni naklady marze a ja nevim co jeste, zajimalo by me, kam se ty horentni zisky ztraci? Skodovka ma zisk zhruba 500Eur na auto (jednoduchla kalkulace "zisk firmy" / "pocet vyrobenejch aut"), dealeri bezne krachuji (masovej jev u dealeru BMW), a ze by automobilky neprodavaly se ztratou? Nenechte se vysmat, z low-endu uvedu Smart, high-endovejch modelu se vyrabi se ztratou mraky, je to ale marketingova zalezitost a nikomu to moc nevadi. Jestli bych nekdy dlouhodobe investoval do akcii, tak bych se vyhnul dlouhemu seznamu jmen: GM, Ford, DCX, Fiat, VW, Delphy, Visteon, Lear, Dana, Magna... leda, ze by ty akcie byly v akci, s 80% slevou, v deset vecer o Velikonocich... to by se urcite vyplatilo ;) -
« Re: Výše obchodní marže u Octavie
bittner71: Te marzi 7% na Octavii bych moc neveril - uz prvni prodejce mi dal vic nez 8% slevu - a ja o sleve ani nemluvil, proste jsem prisel s jasnou predstavou o modelu a vybave a on mi pak poslal nabidku. Jelikoz jsem cekal tak 5%, prihodil jsem si dalsi vybavu a sel k jinemu prodejci. Tam jsem taky nevykladal, ze jsem nekde dostal nejakou slevu. A vida-cena byla i pridanou vybavou NIZSI nez u prvniho dealera.
Co se tyce te vernosti k servisu - nechodim tam, kde jsem koupil. Chodim tam, kde to mam nejbliz (a kde jsem spokojeny, samozrejme). Slevu mi nabidli i ve chvili, kdy jsem jim tohle narovinu rekl.
Pro me je vysledek jasny - pokud nekdo nakraci do salonu a koupi za cenikovou cenu, pripadne dostane lekarnicku zdarma, je blb. I tak na tom vydelaji dost, nevidim duvod, jim dat vic. Nebo to Perun vidi jinak? ;) -
"-- skrytý --" 15.04.06 19:09
« Bez nadpisu
Argument slevy při končícím modelu je trošku mimo běžné relace a není to vhodný příklad.Jde o to získat zákazníka byť za cenu nulového zisku,protože bude servis,bude se bourat a také lze zákazníka získávat příště pro nový a např. větší a dražší model. I databáze lidí má svoji cenu.Je to o penězích a je úsměvné,jak si lidé myslí,že koupili levně.Zaplatí naprosto vše,protože není možné,aby výrobce prodával pod výrobními náklady,prodejce bez marží....Oni to naoko sníží a inkasují v servise,což je to prosklené hned vedle.... ;-) Cílem podnikání,kam výroba a prodej aut patří, je ZISK. :D -
wolff 15.04.06 17:17
« Bez nadpisu
To je představa chudejch a blbejch, že bohatí rozhazují peníze... Je tomu právě naopak, jinak by k těm penězům nikdy nepřišli. Nevětší licitace o cenu a o slevu jsem vždy v životě zažil s "bohatými".
A já se už taky poučil. Už z principu podporuji nákupem ty, kteří mi dají nejvýhodnější cenu, protože ví, jak to v životě šlape. V dobách, kdy sem mýval ho...o jako student, tak sem taky nechával velké tringelty. Teď už ani Ň, maximálně při velké spokojenosti...
Co se týká marže... Jestli prodejce říká, že má marži do 10 % tak je s prominutím i...t. Ty marže jsou mnohem vyšší. Fakt je ten, že výrobní cena je ku maloobchodní někde na 50 % (bez daní) a v jakém poměru se o těch zbývajících 50% dělí prodejce dopravce a výrobce nevím. Tipoval bych to tak nějak na 18%, 5%, 27%. Kdybych šel já teď kupovat auto, tak bych chtěl minimálně 10% a nebo 20% (podíl i výrobce) v doplňcích... Vsadím boty že by to šlo. Viz prodejní cena při nástupu nového modelu an trh a pak výhodné ceny... Slevy... :D -
"-- skrytý --" 15.04.06 16:48
« Bez nadpisu
Jen pro úplnost dodávám, že hlavní zdroj příjmů prodejců je cena za práci a náhr.díly.Takže je živí především servis,nikoliv prodej aut. Jak říká moje babička: žádná sleva není zadarmo.:D Ono se z těch prodaných aut platí státu také DPH,jen tak pro pořádek,seč je snaha z každého auta udělat dodávku N1 ;-)
Těm co žijí v iluzi,že značkový servis je o kvalitě,těm tiše závidím jejich optimismus. ;-) -
« Bez nadpisu
Povalec, mal by si si uvedomit, ze je to kazdeho osobna vec za aku cenu si vyrobok kupi, ak Ty chces peniaze rozhadzovat, tak rozhadzuj, ale neodsudzuj ostatnych, ktori chcu usetrit, lebo ceny aut su nadsadene.....
zlavy sa zjednavaju na celom svete vo svete obchodu,tak asi tolko... -
PP. 15.04.06 13:51
« Bez nadpisu
Pro Vás a všechny ostatní, co nadávají na Škodovku, to skvěle napsal GTI -- viz můj blog.
Nějak mi nedochází,jaké důvody vedou někoho aby psal oslavné,na nebesa vyvolávající ódy na soukromou-kapitalistickou společnost,navíc zahraniční,která nedělá nic jiného než tisíce jiných firem českých i cizích a tj., že něco ze zištných důvodů vyrábí a následně se to pak snaží prodat za co nejvyšší cenu,kterou je ochoten nuzák dát.Částečně by se to dalo pochopit,kdyby se uvedená společnost aspoň chovala jako patriot a vědoma si nižší kupní síly v Čechách,prodávala by zde své výrobky za normální ceny,ale jelikož se chová přesně opačně a není jí hanba prodávat zde nejdráž z celé Evropy,nezaslouží si za své prodejní úspěchy ani špetku uznání.Ten kdo něco takového napíše může být leda spolumajitel této společnosti nebo duševně chorý,nebo seniorský milovník bolševických pořádků,kdy bylo všechno nás všech.Uvedený článek by se dal leda pochopit,kdyby se týkal nějaké charitativní organizace.
Jinak souhlasím s tím,že dávat dobrovolně desetitisíce navíc je blbost.
No, na prodej aut bych asi nemel zaludek... pane prodavaci, ve vedlejsim meste mi nabidli slevu 7% a vy jenom 6? Jak je to mozny? Kdyz mi nedate aspon 8% a koberecky k tomu, tak si auto koupin nekde jinde, protoze na aute v zadnym pripade nesmi vydelat ani vyrobce a uz vubec ne prodejce, protoze ja vim, jakou mate marzi a nepreju si, abyste na me vyrejzovali treba jen jednu korunu, takovej ja jsem kabrnak, ha... pripada vam tahle uvaha absurdni? Presne takovym smerem se ubiraj vase uvahy.