Výše obchodní marže u Octavie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Daff 14.05.06 00:54
« Těžkej OFF TOPIC
Tohle mě strašně štve !!!! Někdo vždy něco založí - ostatně i jako já mockrát a vždy se to tady zvrhne na věci NAPROSTO nesouvisející s tématem !!! KURNIK UŽ S TÍM NĚCO ADMINI DĚLEJTE !!!!! Já si teda nedovolím tvrdit nic ohledně marže prodejců aut přesto, že sleduji auto.cz a autorevue.cz každý den, ale když jsem se ptal na novou Astru minulý měsíc, tak mi bylo sděleno, e pokud mám živnost, tak mi dají rovnou 17% slevu. A to jsem se na slevu přitom vůbec neptal. Nebudu uvádět, který dealer Opelu mi to nabídl, ale je to tak. U Škodovky mi nabídli, že pokud budu brát OII v eleganci, tak 8%. Jde určitě o to, že ne každá značka má stejně vysokou marži, ale jelikož jsme u Opelu dostali kdysi 15%, teď nabízejí 17%, tak počítám, že budou mít tak 25% určitě !!!!! -
matuS 13.05.06 22:14
« Re: Re: Re: Re: Výše obchodní marže u Octavie - Bitter-sweet
Tady jsme v Cechach, vsude nevidim pouze stoprocentni sluzby v restauracich. Takze nevidim duvod nechavat 10 % dyzko. To by se museli hodne snazit. A to se nesnazej. Ty budes urcite pingl.
hoci je to offtopic, tak mi neda nezareagovat, kedze v oblasti restauracnych sluzieb som sa niekolko rokov pohyboval.
V prvom rade si musis uvedomit, co je to 100%tna sluzba, lebo tento pojem je velmi vagny. Nemozes ocakavat rovnaku sluzbu v restauracii kde obedove menu stoji 90 korun a v restauracii kde polievka stoji 90 korun. (aby to bolo viac pochopitelne - nemozes ocakavat, ze dacia logan ti poskytne taky luxus, ako S-klasse)
Za druhe si treba uvedomit, ze restauracni a hotelovi zamestnanci maju dlhodobo najnizsie priemerne platy v hosporadstve. Je to tak preto, lebo zamestnavatel pocita s tym, ze zamestnanec dostane cast mzdy vo forme trinkgeldu.
Co to znamena pre nas normalnych ludi? No pokial do "mojej restauracie" (=tam kde chodim na obedy teraz) zacne chodit velke mnozstvo vychcalkov, ktori si myslia, ze ked sa objavia vo dverach tak sa vsetci z nich doseru a nenechavaju pri plateni nic navyse, tak personal nieje zaplateny a je velka migracia zamestnancov. A migracia zamestnancov znamena zhorsenie sluzieb. Tak si spocitaj 1+1. -
« Re:
Milane, diky za vskutku briskni ohodneceni...no jak se rika, vy za svou blbost nemuzete. Nemate dostatek informaci, nejste schopen vyhledat dobry deal...vazne si myslite, ze jen vy vite, ze existuji levne cinske kopie?
Verte tomu, ze ty hodinky co mam jsou originaly, jedine tajemstvi je snad v tom, ze jsem je nekoupil v Cechach, kde je na ne marze vice jak 400%!! A jak to vim? Hmmm, muj znamy ma obchod na brouseni diamantu, rovnez prodava 'luxusni' hodinky...on je nakupuje za 100dolaru kus!! Je vyhradni zastupce te znacky, takze vas predstava o tom, ze jsou fake, je mylna. (ty hodinky nemam od nej, ale z renomovaneho portalu, ktery by si nedovolil prodat padelek)
Je smesne, jak hodnotite to, ze pokud to nesvedete vy, tak je to blbost...no mozna je blbost taky to, ze muj Fujitsu Siemens laptop, jsem koupil za smesnych 23 tisic v dobe, kdy se bezne prodaval za 67 tisic...zrejme padelek, ale povim vam, vubec to na nem neni videt.... -
"-- skrytý --" 13.05.06 19:33
« Bez nadpisu
Ahoj Michale,
je mi líto ale asi jsi blb a naletěl jsi. Pokud to bylo tak jak říkáš, tak jsi patrně narazil na prodejce čínských luxusních pseudohodinek, prodávaných pod různými jmény. Tato jména znějí evropsky a luxusně, vždy se ale za nimi skrývá čínský šmejd. Strategie je vždy stejná, konečná maloobchodní cena u různých pseudoobchodů na internetu je velmi vysoká, při menším hledání se ale dají koupit za desetinu ceny. U normálních značek to není možné. Tam je možné získat hledáním slevu max 20%.
Může to být ale ještě horší. Možná jsi koupil fake (kopii).
Zlaté rolexy se dají koupit za 1500,-, ačkoliv originál stojí třeba přes 100000,-.
Pokud si příště budeš chtít koupit kvalitní hodinky, mrkni se třeba na www.chronomag.info -
« Re: Re: Re: Re: Výše obchodní marže u Octavie - Bitter-sweet
Povalec, no asi byste se divil, ale pokud se naucite vyuzivat slev, tak se s tim rovnez naucite maximalizovat svuj cas a tim padem i uzitek ve sleve...treba ja jsem si chtel koupit hodinky za 35tisic, a jelikoz ziju v trapne predstave, ze je dobre si zjistit jestli se nedaji sehnat levneji, tak jsem si udelal pruzkum...zrejme jsem v tomhle velmi dobry, jelikoz jsem za 5 minut nasel ty same hodinky za cenu necelych 6tisic!...tudiz jsem si za pet minut vydelal 29tisic korun. Podle vas bych se mel citit jako povl, kterej se snazi usetrit. Ano snazim se usetrit, a predevsim se nechci citit jako blb, ktery zaplatil vice nez musel
P.s. vase srovnani ala Liedl kulhaji na obe nohy. -
Diamant 13.05.06 15:11
« Re: procenta
Na príklad u nás nedávno dávali zľavu až 18% na niektoré modely Renault. Neboli to skladovky, ale kľudne autá na objednávku. Neverím však, že majú takú maržu. Skúšal som vyzvedať aj o ostatných značiek, ako je to možné a všetci svorne odpovedali, že to je na podporu predaja a že idú pod zisk. -
"-- skrytý --" 13.05.06 11:55
« procenta
1)obchodnik prodava za cenu za kterou muze prodavat (tj. ne nekym povolenou, ale za jakou si muze dovolit prodavat)
2) kupujeme za ceny za ktere jsme ochotni kupovat
Je-li pro me cenikova cena OCII vysoka, ci spis neprimerena (coz je) ve srovnani s konkurenci, a prodejce muze tuto nevyhodnost eliminovat nejakou slevou cca 6-8% (a to je malo) nehledejme zakopana psa u prodejce ale jdete primo za vyrobce. Mozna je to mimo misu, ale ve srovnani s konkurenci (konkretne Ford FocusII nebo Ford Mondeo) a akci na podporu prodeje ze strany imortera ci vyrobce je marze na OCII a slevy poskytovane prodejcem naprostym vysmechem.
Tady nejde o procenta, ale co a zakolik dostanu, jakou je hodnotu ziskam.
Tady si myslim ,ze SKODA je hodne silna v kramflecich a stejne jako dalsi koncernove vozy, si prilis veri. Od toho se odviji i jeji prodejni politika. S rovnam-li napriklad prodejni podporu Fordu a jejich leasingovych produktu je vedle nich Skofin jako vydracka organizace. Napriklad akce na Mondea (cenikova sleva 204tis) tj. porizovacka 600tis. leasing na 5 let. Ten pri akontaci 25% preplatim jen o 40 tis. za onech pet let (bez DPH a pojistek). Tohle se ve Skofinu stat nemuze. Jejich leasing OCII je jeste drazsi jak produkt CSOB. A to je SKOFIN financni organizaci pro podporu prodej Skodovek. A tehle obrazek si myslim hovori za vse. Tak nechte prodejce prodejci. Pokud opravdu povazuji OCII za tak vyhodnou koupi je hra s procenty jenom soucasti prodeje. Mantinely jsou dany, a pro nekoho je to jen hra kam az muzu, kam az me prodejce pusti. Ta sleva totiz zalezi jenom na nem. -
« Re: Re: Re: Zľava
Zvláštne sú tie destainy percent.
No oni nenabizeji slevu v procentech, ale zaokrouhluji to na cele tisice, tim naskakuji ty desetiny procent-proste sleva v Kc je kulate cislo. Nedostavam nic navic, ja jsem jim dal uplne presnou konfiguraci s tim, ze cena rozhodne. Takze se nikdo nesnazil s extra vybavou (mezi nama, to auto uz skoro nema co dovybavit). -
« Re: Zľava
Diamant: ta druha polovina ceny zahrnuje vse od vyvezeni auta z fabriky az do momentu kdy ti predaj klicky. Marketing Autosalonu, marketing automobiky, rezije prodejce, jejich marze, doprava auta tam, zpatky, atd. To setreni par feniku na aute ma smysl z pohledu ze kdyz tech aut vyrobis miliom, tak milion krat par feniku zacina byt uz balik. A to je cisty zisk pro automobilku -
Diamant 04.05.06 21:02
« Re: Re: Zľava
Zvláštne sú tie destainy percent. Alebo ti dali zľavu trebárs 6% a ešte prihodili niečo zdarma a ty si to potom vytátal na percentá?
Áno, myslím že dealeri majú nejaké výhody, ak predajú toľko a toľko a myslím, že niečo dokonca predať aj musia, čo im fabrika nanúti. Myslím, že svojho času to platilo na SUperby, že keď ich predajú niekoľko, tak budú nejaké výhody. -
« Re: Zľava
Diamant: povalece a podobne diskutery, kteri se snazi za kazdou cenu naroubovat korunu usetrenou pri koupi jogurtu v nejakem obskurnim kramku na takovou zalezitost, jako je koupe auta, bych nechal stranou... Jak jsem uz tady psal, dve navstevy po cca. 15 minutach a potom osm dopisu s podrobnou poptavkou. Vysledek po asi hodine prace je sleva pres 11%. Spis me zarazi, ze nektere autosalony se napadne podobaly (2 nabidky s rozdilem 300 Kc v horni cenove hladine a dve s rozdilem 4 tis. Kc v dolni). Pritom ti drazsi se pohybovali na sleve 8,2% a ten "vitezny" 11,6%. Nejdrazsi (a nejaktivnejsi) mi volal a v rozhovoru potvrdil, ze tuhle cenu nemuze prebit, protoze na OII maji standardni marzi 9% a to jsou fakt dobrym prodejcem.
Vysledek je pro me nejasny...tem 9% marze docela verim a uz to, ze me prodejce s nejvyssi slevou prosil, at ostatnim autosalonum nesdeluji jeho cenu naznacuje, ze sel z nejakeho duvodu pod nakupku. Jestli ma Skoda limity prodeje, ktere musi prodejce kvartalne plnit, aby nesel s marzi dolu...jiny duvod me opravdu nenapada?!? -
Diamant 03.05.06 11:48
« Zľava
K tým zľavám! AK mi niekde ponúkajú 6% zľavu a inde trebárs nič (riaditeľ by možno dal 2%), tak prečo by som to auto mal kúpiť drahšie? U auta za 850 tisíc je tých 6% 51 tisíc! Obchodník sa na vec môže dívať dvojako. Veľký obchodník si povie, nekúpiš ty, kúpi iný. Malý si povie, zarobím ako na akciovej Fabii alebo nezarobím vôbec. Predajcov je dosť a zákazník si môže vybrať. Samozrejme ak by mi niekde núkali trebárs 6,5 a inde 6, tak radšej zoberiem auto tam, kde dávajú 6, pokiaľ by v tej druhej predajni so mnou jednali nejako nepekne. Kúpa auta je predsa len veľká vec a jeho preberanie temer slávnostný okamih, ktorý by som mal rád OK.
Aj ja som toho názoru, že na zľavu sa treba opýtať. Veď to nič nestojí. Už sa mi stalo aj to, že som sa v nejakej predajni na zľavu opýtal len tak z hecu a okamžite som ju dostal.
A k tej paralele v reštaurácii. Ak na objednanie budem čakať 45 minút, jedlo bude studené a obsluha nevrlá, tak nech je to akákoľvek nóbl reštaurácia, tak nedostanú ani korunu. Sprepitné je predsa vyjadrenie spokojnosti hosťa s prostredím, obsluhou a "tovarom". Takže to by som sem neplietol.
Pucmeloud - k výrobnej cene ale okrem práce a surovím patrí aj splácanie výrobnej linky a splatenie návrhu a vývoja výrobku. Až potom prichádza na rad zisk. A keby ten zisk bol až 50%, tak sa nikto vo výrobe nebude zaoberať úsporou pár fenigov, nemyslíš?
Nakupovanie v Lidli ozaj neznesie zrovnanie s kúpou Octavie. Ten Lidl by som prirovnal ku kúpe nejakého Čínskeho auta. My sa tu bavíme stále o rovnakom výrobku, len za nižšiu cenu. Nie o kúpe lacnejšej náhrady za menej peňazí.
Inak presne! Ja tiež chodím do servisu, kde už Škodu ani nepredávajú, takže beztak by som auto u nich nekúpil. Tak je mi už úplne jedno, kde auto kúpim. Rozhoduje cena ale aj prístup.
Povaleč, Avensis nie je o nič lepší, než trebárs Octavia, tiež ho nemontujú a nevyrábajú samí inžinieri a kvalifikovaní odborníci. Keolega má Avensisa, tak viem čo je to zač.
tamtam - plný súhlas, hoci mám isté indície, že ako Škoda, tak aj iné automobilky si trochu menej strážia kvalitu, keď ide auto do východnej Európy. Už pred výrobou auta sa presne vie, ktoré pôjde kam.
Bohužiaľ súhlasím aj s názorom, že značkový servis nie je zárukou kvality (to platí pre ktorúkoľvek značku, nie len Škodu, mám to overené - pre pána Toyotistu, známej buchli Yarisa, nový nárazník sa už lúpe, má pár mesiacov).
wolff - presne tak. Mať nejaké peniaze či majeteok, to chce fakt vedieť, ako na to. A kto to dostane len tak zadarmo (tzv. privatizácia), tak o to zase veľmi rýchlo príde, lebo si to nevie vážiť. Čo sa týka marže, tak na 100% nemá obchodník 27%! Pozri na autorevue.cz, zverejnil tam niekto cenník na OII RS a zisk obchodníka je 9%! Vyzerá to reálne. BTW zisk pri cenách s daňou či bez je rovnaký, nemyslíš?
IT - okrem toho, u starého modelu sa už dávno zaplatil vývoj ako aj výrobná linka, takže auž aj výrobca môže niečo spustiť z ceny.
Povaleč - ty musíš zarábať skutočne dobre! Tipujem, že povedzme 7 salónov v okolí zbehnem za 3,5 hodinky a získam tým trebárs zľavu 50.000 Sk. To je zárobok cca 14.300 Sk/hod. Ty zarábaš lepšie?
Perun - presne tak, na bežné modely znáša zľavu len predajca, na akciové modely prispieva aj výrobca, ale zase predajca má o čosi nižšiu províziu. -
"-- skrytý --" 17.04.06 10:20
« PRO VLKA
Každý má právo na svůj názor, nebudu ti ho tedy upírat. Trvalo mi nějakou (tristně dlouhou) dobu, než jsem přišel na to, že když promluvím o něčem, čemu nerozumín, můžu dopadnout jako sedláci u Chlumce, neby vypadat jako "docent". Ale protože toto je věc, která mě svým způsobem živí, rozumím jí a nejsem zase tak úplně mimo. Marže u běžných modelů znám, alespoň s určitou měrou přesnosti (někdy si liší marže u jednoho modelu podle stupně výbavy). A auta vážně neprodávám, Vlku.
Když někdo prodává (například) oční optiku s 200% marží (ověřeno u známého), je uvidentní, že bude považovat 10% slevu na (modelový případ) Octavii za samozřejmou. Mimo akcí a veřejných slev (tomuto slovu se značky vyhýbají jako čert kříži, radši mají méně lascivní slova jako "výhoda", "bonus" atp.) je toto téměř nedosažitelné. Existují také veřejně nekomunikované slevy, ale to jsou nárazovky, kdy import umožní výjimečně dealerovi větší rozpětí pro snazší prodej. 99% tuto slevu dá a ještě přidá. Jde o splnění cílů, které úzce souvisí s bonusovou politikou. V principu to tak dělá každý. Jako info to asi stačí. Nedávno jsem s jedním dealerem, který se rozhodl prodávat k autům malé skůtříky jako takový "doplněk" došel k závěru, že reálný zisk je maximálně do tří čtyř tisíc. Jde mu jen o zpestření, není to na dovolenou na Maledivách. -
wolff 17.04.06 08:32
« PRO PERUNA
PERUN, nejsem docent,a le ty jsi úplně mimo. A nevím co tě k tomu vede, snad jedině to, že jsi nějaký (libovolný) prodejce a chceš prodávat za co nejvíc, což je tvůj legitimní požadavek, bohužel legitimní požadavek toho kdo nakupuje je kupovat co neujlevněji. Narážky těch, že ušetřené peníze za to enstojí a podobně jsou ensmyslné. už sem tady jednou napsal, že ten co tozhazuje peníze, nikdy nebude nic mít (teda pokud nepodědil a i tak o to brzy přijde). A 10% na 500 000 je hoooodně peněz (3 hrubé průměrné platy), tak je to částka, která se vyplatí. Perune, připomínáš mi toho týpka v Hondě, kam jsme kdysi šli s tím, že bychom koupili 6 ks skůtrů, jestli ej schopen nám dát nějakou slevu. Z týpka vypadlo, že má marži 3% a že žádnou slevu dát nemůže. Smáli sme se mu ještě asi týden po tom, protože s 3% marží na motorku (neměl servis), by nezaplatil ani elektriku v tom obchodě). 10% sleva nemůže být pro prodejce problém. -
"-- skrytý --" 17.04.06 00:01
« Re: ano..
povalec - myslím, že se trochu mýlíš....no ale on je to asi tvuj světonázor, zaplaťpánbuh za takový chytráky. Nikdo tady nemluvil o tom, že někdo nesmí vydělat. Prostě se tady bavíme o tom, kam až lze stlačit cenu při nákupu nového auta. Přeci prodávající se přirozeně snaží stanovit cenu tak, aby maximalizoval svůj zisk a kupující tak aby minimalizoval svoje náklady. Proto každý rozumný s tržním prostředím konfrontovaný člověk považuje ta čísla v ceníku za orientační a o ceně jedná. Předpokládám, že jak dealer tak výrobce vlastní strukturu nákladů zná a zná logicky i meze, kam až může slevovat.
Kdo o ceně nejedná, tak o tom si i dealer bude myslet, že s ním může "orat" a bude to i dělat.
Což takhle vzít v potaz zhruba 2/3 podíl ze slevy firemním zákazníkům (ve fleetovém prodeji) ze strany dovozce :?:
U nás žádný dovozce Škody není, jen arogantní výrobce, který ví, že má své jisté (vcelku pochopitelně) a nepotřebuje k životu snižovat zisky pro pár vozidel navíc....