Výše obchodní marže u Octavie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: :)
Tak jeste jednou, ale uz opravdu naposledy.
Panove, prodava nekdo z vas neco a nabizi na to slevu?.....kdyz neco prodavas, a to same prodava dalsich dvacet tisic lidi, tak se musis snazit, aby s prodal. Muzes zvolit dve cesty, prvni je, ze to das levneji nez ostatni, druha, das stejnou cenu a pak na to hodis slevu...v obou pripadech to ale snizuje tvoji marzi, i kdyz na to i tak vydelas. Ja osobne volim prvni cestu, dam cenu takovou abych mohl konkurovat. Je to v podstate sleva, ale neni to jako sleva prezentovano.
Podivejte se, kam to se slevama dopracoval GM, Ford a DCX na americkym trhu?....kam? protoze jsou to krapy, a v devadesatych letech zaplavila US trh asijska auta, ktera byla levnejsi a spolehlivejsi. Myslis si, ze by tu slevovou politiku zacaly delat z dobre vule?
Fakt vas uspokojuje si kupovat "levnou" zhnilou zeleninu a u pokladny se dohadovat s ukrajinkou/slovakem/brigadnikem? Kolik casu doma travite debatama o tom, kde se da neco koupit "vyhodnejs", levnejs a kde maj jaky slevy? ....nevim jestli jsi natvrdlej, ale tohle co predvadis je demagogie. CO je lepsi OII za 900tisisc nebo ta sama, v tom samem zavode vyrobena OII za 820tisic...tady se resi ruzne ceny u stejnych vyrobku, ne ruzne ceny u riznych vyrobku. Ale to ti zrejme jeste nedoslo. Kolik casu stravim debatou jestli je neco levnejsi? Nevim jestli debatou, ale vyuzivat dnesnich komunikacnich prostredku a tak ne mene nez pet minut. Hadam, ze ty 'spotrebujes' vic casu pri rozhovoru s partakem, kterej ti muze sehnat corku:)
Nikdo tady nepise o tom, kupovat si veci, ktere se tvari jako originaly a pritom je za ne povazovat. O tom tady nepadlo ani slovo.
P.s. soukromy dotaz, jsi taxikar a mas ojete BMW...trefil jsem to? -
« :)
Svata prostoto, ja snad bydlim v Polsku... kazdy rano si odrikejte mantru: "sleva, low-cost, akce, specialni nabidka". Panove, prodava nekdo z vas neco a nabizi na to slevu? Podivejte se, kam to se slevama dopracoval GM, Ford a DCX na americkym trhu a podivejte se, kam to se vsema slavama dotahly evropsky retaily? Fakt vas uspokojuje si kupovat "levnou" zhnilou zeleninu a u pokladny se dohadovat s ukrajinkou/slovakem/brigadnikem? Kolik casu doma travite debatama o tom, kde se da neco koupit "vyhodnejs", levnejs a kde maj jaky slevy?
Igelitku do ruky, nasadit falesny slunecni brejle, dat si specialni obedove menu za 58 korun (60 to je dobry) a hura na vyprodeje. Kdo neskace neni Cech :) -
Diamant 20.05.06 13:01
« Re: Re: pane jo :)
Povalec - chorá je tvoja úvaha. Prečo by som si nemohol kúpiť nejaký výrobok lacnejšie, ak môžem dostať zľavu, resp. ak mi dajú zľavu, môžem si dovoliť lepšiu výbavu? Okrem toho nie som presvedčený, že ľudia, ktorý dostali zľavu na auto musia celý rok jazdiť na letných. Ak si taký bohatý, prosím, choď a kúp za cenníkovú cenu. A ešte si tam nechaj al cenovku, aby každý vedel, že koľko si za to zaplatil. Ja sa radšej pozriem vo viacerých salónoch a opýtam sa na cenu. Rozhodne to nie je námaha, skôr príjemné rozptýlenie. Rozdielna cena a zľavy sú predsa normálnou súčasťou trhového mechanizmu!
Inak vďaka za ohodnotenie, asi tiež nie som normálny, lebo jazdím aj s podstatne väčšími, silnejšími a drahšími autami každodenne, ale Octaviu by som si vybral v pohode! Dobrovolne a bez nátlaku. A kedysi som mal tiež väčšie auto a potom som si kúpil Fabiu. Jedoducho sa mi páčila, tak som si ju kúpil. A bolo to mimoriadne spoľahlivé a šikovné auto. Takže nie len Toyota musí byť spoľahlivá.
Inak ty asi nerozlišuješ, že ak si niekto kúpi ten istý výrobok či auto za menej peňazí, tak je to stále ten istý výrobok - nie horší. A pokiaľ sa bežne niečo predáva za 35, tak to má pre mňa hodnotu presne takú, ako po tej veci túžim alebo či ju potrebujem. To, že tebe to predal známy z veľkoskladu za 30 je tvoja šikovnosť. Ale každý takú možnosť nemá. Aj keď si kúpiš auto za milión, tak je to auto za milión, hoci si ho kúpil za 950 tisíc. A ešte aj poisťovňa ti to auto vo väčšine prípadov poisťuje na milión. Keby ti auto ukradli, tak ďalšie už nemusíš získať s takou istou zľavou.
Kúp si kľudne aj Subaru, je to tvoj názor. Ja ťa za to neodsudzujem. Tak neodsudzuj ty ostatných za ich názor!
MichalM - presne tak, plne súhlasím. Ako s reakciou na Povalečov príspevok, tak aj s názorom na Subaru.
A ešte na záver, lebo mark II to krásne napísal o tom rozdiele medzi cenou a hodnotou. Liter čistej vody môže stáť v našich končinách trebárs 5 korún. A ľudia za tú vodu dajú 5 korún, 100 by nedal nikto. Niekde v púšti ale ľudia môžu byť povďačný za liter vody aj za tú stovku a viacej. Takže ono to nie je len o kvalite toho výrobku, ale aj o okolnostiach, za ktorých sa výrobok predáva. Alebo ešte stále tvrdíš, že tá istá vola za stovku je lepšia, než tá istá voda z 5 korún? -
zlava je bezna vec nevidim dovod co je na zlave zle....mozte si za usetrene prachy dovybavit auto....ako niekto tu uz povedal najviac sa o zlave jednaju ti najbohatsi ludia.
bwt...skodofka je co sa zliav tyka dost skupa - je to proste auto ktore sa predava samo. Myslel som ze kupim octafku, no asi si to rozmyslim lebo ozaj ma chudobnu vybavu-napr som s prekvapenim zistil ze ani vo vybave elegance nema seriovo radio...no a za radio stream pytaju veeeela, nato ze je to nic moc.
na novy passat mi hned ponukli zlavu 8% a to som ju nepytal, som zvedavy kolko by som vytrieskal keby som ich otravoval este trocha. Myslim ze skoncim asi pri passate. -
"-- skrytý --" 20.05.06 09:01
« Re: pane jo :)
Mezi cenou a hodnotou je sakrtamensky rozdil. A to je to co jste zrejme nepochopil. Cena je to co jsem za vyrobek (sluzbu) realne zaplatil, hodnota je souhrnem naprosto individulanich parametru, ktere si kazdy stanovuje sam. Pro nekoho je to vytvareni image ( to je k nezpalceni >:D ), pro nekoho treba spolehlivost, zaruka , jakost, tradice. Z toho co jste napsal, je zrejme, ze hodnotu veci stanovujte dle ceny, coz je velmi osidne meritko. Vas nazor samozrejme respektuji. Jen nechapu co je natom tak ponizujiciho usetrit penize. Opravdu jste presvedcen o tom, ze slevy jsou urcene jen pro chude? -
« Re: pane jo :)
Povalec, nekdy staci napsat min a lepe si to usporadat;)...nikdo z diskutujicich tady netvrdi, ze na neco nema pred slevou...proc by musel byt nekdo nenormalni, kdyz si koupi mensi auto nez mel? Pokud se mu libi neco mensiho, tak si to koupi, co na tom...nebo je to treba jedinec uvedomely, ekologicky smyslejici, koupi Priuse misto BMW. Z vaseho prispevku cisi to, ze potrebujete vec poradne zaplatit, aby vas uspokojila. Kazdej sme nejakej:)
'Btw. pred casem jsem resil takovu blbost. Manzelka si chtela koupit takovy ty kulaty brejle pres pul ksichtu, sup, 150-200Eur (Prada, D&G...). "Stejny" brejle mohla mit za 10Eur, ale dokazete si predstavit tu ostudu, kdyby ji nekdo rekl, ze ma na ksichte fejk?' ...ja si tu ostudu nedovedu predstavit, ale asi to musi byt neco hrozneho.
'Uplne je mi blivno, kdyz nekdo rika "prodava se to za X penez a ja "borec" to mam za X-Y", nebo "stalo to X, ale je to stejne dobry, jako kdyby to stalo X+Y". Neni, protoze ta vec, kterou jsme si koupili pro me ma takovou cenu, jakou jsme za ni zaplatil. Kdyz si koupim hodinky za 6 tisic, tak pro me maj hodnotu 6 tisic a ne "virtualnich" 35 tisic, za ktery se mozna prodavaj. Budou to porad jen hodinky za 6 tisic (asi nejsem sam, kdo si o tom mysli svy...)' .....jak rikam, pro vas to ma hodnotu jen kdyz to poradne zaplatite. Samozrejme ze ty hodinky pro me maji hodnotu 6 tisic, ktere jsem za ne zaplatil. Jak jsem jiz psal. Chci si koupit hodinky za xdesitek tisic, jelikoz nekupuji nic, ale opravdu nic v kamenem obchode, tak si je hodim do vyhledavace a vypadne na me, ze je muzu mit bud za 6 nebo za 35 tisic. Vy byste zrejme zaplatil vic za stejny vyrobek. Maximalizace uzitku je vam cizi, predpokladam, ze byste je nosil i s cenovkou:)...no nic, zijte dal v tom, ze nakupovat se slevou je ubohe.
Pokud byste se trosku pohyboval po netu tak byste te sve Paris Hilton udelal ohromnou radost, pac ty lupy se daji sehnat za 1200Kc, ale chapu, ze by to pro vas uz nebyl takovy odvaz jako kdyby nosila na nose neco za 250Eur.
P.s. ja bych sel do OII 4x4 misto Subaru, ale jen proto, ze se mi SUbaru nelibi.
P.p.s. kdyz uz jsme zminili ty bryle. Ja treba tyhle veci nakupuju v USA, kam si zaletim jednou, dvakrat do roka. Vybec mi neprijde uchylne, ze tam jedu jenom kvuli tomu, jelikoz mam vetsi vyber, sezenu veci co u nas ne, a hlavne zaplatim za ne to, co skutecne stoji, a ne to co za ne je schopen zaplatit Cech, ktery si tak kupuje i pocit povysenosti. To je mozna nejtypictejsi ceska vlastnost...no nic, sobota, jdu delat, pac povidanim si nevydelam ani na ty hodinky se slevou;) -
« pane jo :)
Koukam, ze byt ridicem oktavky koupene se slevou je diagnoza. Mozna v zivote uvazuju blbe, ale kdyz se rozhodnu si neco koupit, tak si nejdriv ujasnim, jestli na to mam penize. Uvaha, ze na neco budu mit az "po sleve" je proste chora. Stejna sorta lidi pak nadava, ze je drahy povinny ruceni a dalnicni znamky, ze se celorocnim svicenim opotrebovavaj zarovky a ze zimni gumy jsou zbytecny. Navic, doba je takova, ze prodejci ty slevy vnucujou sami, tak proc bych mal po necem patrat, zjistovat srovnavat a doprosovat se?
Taky je zajimavy, ze spousta "spokojenejch" oktavistu v minulosti vlastnili Toyoty, Suba a ja navim, co jeste... vazne si myslite, ze tohle nekdo basti? Osobne neznam nikoho, kdo by si dobrovolne koupil mensi a levnejsi auto, nez puvodne mel (jasne, nekdo prijde o slusnou praci, 3ti auto do rodiny...), pokud to nekdo dobrovolne dela, tak neni normalni. Normalni je si se vzrustajicim vekem a predpokladam, ze i prijmem, kupovat komfortnejsi a drazsi vyrobky, jestli ne, tak me opravte.
Btw. pred casem jsem resil takovu blbost. Manzelka si chtela koupit takovy ty kulaty brejle pres pul ksichtu, sup, 150-200Eur (Prada, D&G...). "Stejny" brejle mohla mit za 10Eur, ale dokazete si predstavit tu ostudu, kdyby ji nekdo rekl, ze ma na ksichte fejk? Dlasi alternativa byla corka za 5tikilo, tak si radsi nekoupila nic... Uplne je mi blivno, kdyz nekdo rika "prodava se to za X penez a ja "borec" to mam za X-Y", nebo "stalo to X, ale je to stejne dobry, jako kdyby to stalo X+Y". Neni, protoze ta vec, kterou jsme si koupili pro me ma takovou cenu, jakou jsme za ni zaplatil. Kdyz si koupim hodinky za 6 tisic, tak pro me maj hodnotu 6 tisic a ne "virtualnich" 35 tisic, za ktery se mozna prodavaj. Budou to porad jen hodinky za 6 tisic (asi nejsem sam, kdo si o tom mysli svy...)
Ja si nemyslim, ze oktavka je spatny auto, ani si nemyslim, ze Toyota je je synonymem kvality (spolehlivosti mozna), ale co vim jiste, ze kdybych mel 900 litru, tak si koupim Subo Lagacy a ne oktavku 4x4 se slevou. Howg. -
"-- skrytý --" 14.05.06 19:19
Sháním značkové hodinky za dobrou cenu pro syna k maturitě. Prosím zde přítomné znalce o radu, kam se obrátit.
PS: Známí mých známých prodávají hodinky v Pařížské ulici, ale to je jen pro dobře situované sběratele vzácných kousků či ujeté japonské turisty... >:D -
Omlouvam se za prispevek mimo, ale Mach se Sebestovou me porad prudi a tak se musim trosku ohradit.
Milane, ctete pozorne co pisu? Zrejme ne, tak jeste jednou. TY hodinky jsou original, nejsou z ebaje, semeniste to prave zminovanych padelku...maji certifikaci, overena jak clovekem ktery je prodava (verte tomu, ze jich proda dost, aby vedel zda jsou prave, ale zrejme vy mate v prodeji hodinek vetsi zkusenosti, a jste schopen na dalku rict, bez toho, ze byste je videl, zda jsou prave ci nikoliv)...dale jsou overene renomovanym obchodem s touto znackou (nechapu co je na tom tak tezko pochopitelne?)
Mate pravdu, kazdy jsme jiny, ja nemusim brat auto abych vyjel na svem karbonevem treku...ja na nej proste sednu a jedu (jo, ten mam taky se slevou, v tomhle pripade me to nestalo nic, jelikoz mam kamarada, ktery prodava kola, shoda okolnosti nic vic, no ale muzete si byt jist, ze bych tomu pet minut venoval, pokud by to tak nebylo)
Jinak porovnavat kvalitu Skoda a Subaru je osemetna vec, ja mel Forestra a uz bych ho nikdy nechtel, a ze jsem do nej byl zapalenej...
Porad nemuzu pochopit, co je na to, kdyz si clovek kupuje neco za vyhodnejsi cenu...tomu se rika trh, kapitalismus...a nejde o to, ze bych nemel penize, opak je pravdou, ale prislo by mne to jako zhovadilost platit za neco vice nez musim (samozrejme mluvim o investicich a nakupech v radech desitek tisicu korun)
P.s. diky za to echo na frezu, mam ji v planu (za usetrene penize se aspon v zime podivam do Karibiku :D -
« JAK TO DOPADLO
Před měsícem jsem založil toto téma ve fóru a jak vidím, žije to tu vlastním životem. Za svoji osobu bych téma rád uzavřel sdělením, jak jsem dopadl při nákupu OII. Narozdíl od mnoha jiných značek (17% slevě u Opela zcela upřímně věřím) je Škodovka s novou Octavii naprosto v jiné situaci. Tohle auto se prodává samo, a proto není nutno na podporu prodeje tohoto modelu ze strany výrobce (u jiných značek "dovozce") připravovat žádné akční slevy. Je jen na prodejci, jak moc vám vyjde vstříc. Dovoluji si téměř s jistotou tvrdit, že VÝŠE OBCHODNÍ MARŽE na Octavii II je 7 %.
Pokud prodejce nabídne slevu vyšší, jedná se buď o skladový kus nebo prodejce sází na bonusy za počet prodaných aut či na provize z leasingu. V mém případě jsem od jistého prodejce dostal nabídku na slevu 9 %, od druhého pak ekvivalentní nabídku 8,4 % plus Construct a koberečky. Nakonec jsem si ale vybral prodejce, který mi nabídl auto o cca 5.000 Kč dražší než byla nejnižší nabídka, ale rozhodl jeho přístup -- vždycky věděli o autě více než já. Což u ostatních prodejců bohužel NIKDY neplatilo. A navíc mi byli schopni objednat auto v modelové řadě 2007 již v době, kdy ostatní teprve dostali ceníky a říkali, že mám přijít koncem května!
Laco znovu bloguje -
Zlava je podstatna vec, a oplati sa urobit poriadny prieskum aj medzi dalsimi znackami. A ten kto tvrdi ze sa neoplati alebo co je somar. Predsa si najdem na to volny cas, respektive to dam za ulohu dalsim rodinnym prislusnikom ktory nemaju co robit prave vtedy :-) -
"-- skrytý --" 14.05.06 09:40
Zkus ty tvoje "luxusní hodinky" prodat na e-bayi, tak zjistíš jejich reálnou cenu. Budeš rád, když za ně dostaneš částku, která stačí na lepší večeři.
Ještě, že existují lidé, jako Povaleč.
Já samozřejmě chci také ušetřit, ne ale za každou cenu.
Loni jsem koupil Subaru Impreza 2.0 RS za 550000,-. Ceníková cena byla asi 650000,-. Jednalo se ale o předváděčku a měla najeto 1000 km. To mi přijde tak nějak normální.
Octavie 4x4 byla dle mého názoru drahá, špatně vybavená, kvalitu 4x4 nechci se Subaru ani srovnávat.
Teď si půjdu koupit Subaru Legacy, řeknu mému prodejci, ať mi nějaké sežene a on už se postará, aby cena byla dobrá.
Jo, jo Michale, každý jsme jiný. Až já pojedu ve svém novém autě s bikem na víkend, ty budeš brouzdat po internetu a obvolávat prodejce.
Nebo budeš stát frontu u Mountfieldu a kupovat sněžnou frézu. Teď jsou totiž v akci..... -
"-- skrytý --" 14.05.06 09:35
« Lehký Off Topink
Daff: (ta přezdívka mi připoměla, že mi Daf před nedávnem zkrátil auto o půl metru. Neřídil jsem, ale dvanáctitunka prý nebrzdí stejně jako VTS >:D )
Což takhle vzít v potaz zhruba 2/3 podíl ze slevy firemním zákazníkům (ve fleetovém prodeji) ze strany dovozce :?:
U nás žádný dovozce Škody není, jen arogantní výrobce, který ví, že má své jisté (vcelku pochopitelně) a nepotřebuje k životu snižovat zisky pro pár vozidel navíc.... -
Daff 14.05.06 00:54
« Těžkej OFF TOPIC
Tohle mě strašně štve !!!! Někdo vždy něco založí - ostatně i jako já mockrát a vždy se to tady zvrhne na věci NAPROSTO nesouvisející s tématem !!! KURNIK UŽ S TÍM NĚCO ADMINI DĚLEJTE !!!!! Já si teda nedovolím tvrdit nic ohledně marže prodejců aut přesto, že sleduji auto.cz a autorevue.cz každý den, ale když jsem se ptal na novou Astru minulý měsíc, tak mi bylo sděleno, e pokud mám živnost, tak mi dají rovnou 17% slevu. A to jsem se na slevu přitom vůbec neptal. Nebudu uvádět, který dealer Opelu mi to nabídl, ale je to tak. U Škodovky mi nabídli, že pokud budu brát OII v eleganci, tak 8%. Jde určitě o to, že ne každá značka má stejně vysokou marži, ale jelikož jsme u Opelu dostali kdysi 15%, teď nabízejí 17%, tak počítám, že budou mít tak 25% určitě !!!!! -
matuS 13.05.06 22:14
« Re: Re: Re: Re: Výše obchodní marže u Octavie - Bitter-sweet
Tady jsme v Cechach, vsude nevidim pouze stoprocentni sluzby v restauracich. Takze nevidim duvod nechavat 10 % dyzko. To by se museli hodne snazit. A to se nesnazej. Ty budes urcite pingl.
hoci je to offtopic, tak mi neda nezareagovat, kedze v oblasti restauracnych sluzieb som sa niekolko rokov pohyboval.
V prvom rade si musis uvedomit, co je to 100%tna sluzba, lebo tento pojem je velmi vagny. Nemozes ocakavat rovnaku sluzbu v restauracii kde obedove menu stoji 90 korun a v restauracii kde polievka stoji 90 korun. (aby to bolo viac pochopitelne - nemozes ocakavat, ze dacia logan ti poskytne taky luxus, ako S-klasse)
Za druhe si treba uvedomit, ze restauracni a hotelovi zamestnanci maju dlhodobo najnizsie priemerne platy v hosporadstve. Je to tak preto, lebo zamestnavatel pocita s tym, ze zamestnanec dostane cast mzdy vo forme trinkgeldu.
Co to znamena pre nas normalnych ludi? No pokial do "mojej restauracie" (=tam kde chodim na obedy teraz) zacne chodit velke mnozstvo vychcalkov, ktori si myslia, ze ked sa objavia vo dverach tak sa vsetci z nich doseru a nenechavaju pri plateni nic navyse, tak personal nieje zaplateny a je velka migracia zamestnancov. A migracia zamestnancov znamena zhorsenie sluzieb. Tak si spocitaj 1+1.
Analogie mezi slevama v supermarketech a slevach na auta je pomerne jasna. Snizuje se kvalita sluzeb a kvalita produktu a snizuje se moznost vyberu. Zacina to tim, ze se pujdes podivat do kamenyho kramu, kde ti vsechno pekne predvedou a pak nakoupis pres net. Priste uz zadnej kamennej kram nenajdes. Jak se ti bude libit, az prijimaci technik v autoservisu bude "levnejsi" ukrajinec/slovak, kterej kloudne nepochopi, co mu rikas (jazykovej, ne mentalni problem, podotykam...)? K rizeni automobilek a supply chain managementu mam 1000 a jednu vyhradu, ve finale se ale tech tvejch usetrenejch 6,8,15% bude setrit na vecech, na kterejch by se setrit nemelo (materialy, lidi...) protoze je to proste nejjednodussi, ale nic to neresi. Na par mesicu se vylepsi "cash-flow, working capital, operating income..." a je nevim co vsechno, problem se jen odsouva...
Nekdo se mi smal, ze by pro me byl problem nosit falesny brejle a nekdo by si toho vsimnul. Ano, propad bych se hanbou, to rikam bez legrace. Je to stejne trapny, jako kdyz vyfotili Havlovou s falesnou kabelkou...