Výše obchodní marže u Octavie

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

20.07.06  15:32

« Bez nadpisu

Věřím že velko odběratelé mají ještě dodatečnou slevu, zřejmě za obrat.
    Jinak tyto ceny mám z ceníku pro zaměstnance a zaroveň tam jsou uvedeny i tyto ceny...
    Přidám ještě jeden tip. Libovolný člověk z škodovky (i v důchodu) si může vzít auto s touto slevou a může ho přenechat někomu, komukoliv..... Velice zajímavý je i zaměstnanecký leasing za 6.5% při jakékoliv akontaci i délce splacení i ten lze přenechat .... Nevím jestli jednou za rok nebo dva. Ale sou prej borci co si tím přividělávají za nějaký to procento. Zaměstanec nejsem :roll:
    1.9 Combi elegance kupuju konkrétní kalkulace základu je:
    zaměstanec: 562375kc s DPH (ten motor bez filtru)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  01:07

« RE:

Matus, Andrews: Diky za info.
    Jinak kdyz to podle dodaných deal. cen spočítám (1.9 combi elegance), tak mi vyjde že má dealer marži jen 7%, což se mi zdá sakra málo, když někteří dají slevu 10%, tak určitě pod svojí nákupku nejdou.... Musí mít asi nějaké dodatečné bonusy, že by i zaměstnanci škody měly větší slevu jak dealeři se mi také nezdá.
    Andrews: Ty jsi prodejcem škody? Nemáš nějaké info ze zákulisí, jestli třeba škoda nechystá nějaký akční model na OII? Myslím skutečně akční, který by se vyplatil....
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.06  23:50

« Dealerský ceník

vyberu jen pár typů jinak je toho A4, cena pořízení BEZ DPH, doporučené koncové najde každý v konfigurátoru.
    všechno je O2
    clasic 1.4 - 332065kc
    amb 1.6MPI - 390678kc / eleg 421939kc
    amb 1.6FSI - 421939kc / eleg 453199kc
    amb 1.9TDI - 429754kc / eleg 461014kc
    RS 2.0FSI - 589964kc
    COMBI
    clasic 1.4 - 363325kc
    amb 1.6MPI - 421939kc / eleg 453199c
    amb 1.6FSI - 453199kc / eleg 484460kc
    amb 1.9TDI - 461014kc / eleg 492275kc
    RS 2.0FSI - 621224kc
    Jinak sleva pro zaměstnance škody cca 10,7% z koncových
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.07.06  13:49

« Re: Kde nejvýhodněji koupit OII?

mne ponukli zlavu 3-4% a dalej sa so mnou vobec nechcel bavit. Potom mi este chcel predat predvadzacku 4x4, tam ponukol okolo 7%, takze sme o skodovke hned prestali uvazovat. bolo to v skode na vajnorskej, BA
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.07.06  12:13

« Kde nejvýhodněji koupit OII?

Kde koupit OII kombi 1.9 TDI Elegance, ceníková cena s výbavou 662kKc, když dostanu 10% slevu (v ČR asi max) tak jsem na 600kKc. Jak je to se slevama jinde, třeba na Slovensku? Tam mi ceníková cena vyjde po přepočtu na CZK asi těch 600kKc, jakou dávají slevu tam? Ještě jsem našel na webu [odkaz] že tam mají eleganci v základu kolem 18000Euro, ale je to import z jiné země (chudší výbava oproti eleganci prodávané v DE). Nemá někdo zkušenost s koupí nového auta v zahraničí a přihlášením a uplatňováním záruky zde u nás? Díky L.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.05.06  23:44

« Bez nadpisu

to uff: veta "Hlas koncového zákazníka, zvláště u nás, není hnacím motorem" čti jako "Hlas koncového zákazníka, zvláště u nás, není hnacím motorem". Dekuji Ti za překlad mých myšlenek, ale bohužel přeloži jsi to špatně. O prodeji tam není ani slovo. Bavím se spíše o zpětné vazbě, o ochotě výrobce reagovat na signály koncových zákazníků. Jestli že se dnes většina OCII prodává pod oficiální cenou, není to signál že by češi byli šetřivý, ale spíš bych to vyhodnotil jako, pozor konkurence síly, cena OCII přestává být akceptovatelnou. Regulaci provádí koncový prodejce ale jak dlouho. Tohle ma jasnou vazbu na můj předešlý text v souvislosti s obchodní marží.
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.06  11:07

« hmmm

Hlas koncového zákazníka, zvláště u nás, není hnacím motorem.
    Ty jsi legrační, komu by asi všichni to zboží prodávali hmmm?...než nám, koncovým zákazníkům? To by si to kamaráde velkoobchody musely všechno nabouchat do trenek, kdyby to lidi nekupovali...ti silní především servírují mase to co ona nejvíc chce - draze platěj lidi co vymejšlej co lidi budou kupovat....
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.05.06  16:16

« Re:

mark II - presne tak, teraz si to vystihol perfektne! Pochvala!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.06  21:54

« Bez nadpisu

to uff: existuje pravidlo žij a nechej žít. Aplikace tohoto pravidla však nemůže být použita jen na kocového zákazníka ale mělo by být v celém spektru, tj i mezi výrobce a prodejce atd. Zde stále řešíme koncový článek, který dle mého soudu však neovliňuje tak podstatně onu ztrátu jakosti a kvality. Zdáse že zakopaný pes je někde jinde. Myslím si, že odpověď nalezneme snadno. Cena OCII na německém trhu je dle aktuálního kurzu stejná jako u nás. Opravdu se všichni domníváte, že německý prodejce má stejnou marži jako ten český.
    Stejná situace panuje i v ostaních oblastech spotřebního zboží. Ceny elektroniky apod, se srovnávají a mnohdy jsou ceny v zahraničí (kamenné obchody) nižší jak ceny v našich internetových obchodech. A není to jen o velikosti trhu. Na německém trhu se zdaleka neprodá tolik OCII aby mohl prodejce dohnat zisky v obratu. Náš trh totiž trpí disproporcí, kdy největších marží dosahují velkobochody a na koncového prodejce zůstavají drobky. Tohle stav je přesně opačný proti např. německému trhu. Tak že pánové, ten problém není u Lojzy Spořivého. Našli jste si obětního beránka, ale přestřelil jste. Pravidla trhu diktují ti silní a oni rozhodují o tom, jestli zachovají kvalitu či půjdou na trh s jejím poklesem. Hlas koncového zákazníka, zvláště u nás, není hnacím motorem.
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.06  21:06

« Bez nadpisu

Máš pravdu že u Fabky takovou ztrátu na ceně mít nebudeš ale každá sranda něco stojí ;-) .Na druhou stranu počítám s tím že si to auto nechám delší dobu,takže mě pokles ceny tolik netrápí a při výběru auta jsem takhle vůbec neuvažoval.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 24.05.06  18:38

« Bez nadpisu

Udělal jsi dobře,aspoň tě při pozdějším prodeji netrefí tolik šlak.Přece jenom je to Opel ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.06  17:50

« Bez nadpisu

Já jsem dostal slevu na nový auto 20% což dělalo 150000CZK a vůbec z toho nemám špatnej pocit :-) Navíc jsem si o slevu vůbec nemusel říkat protože byla u konkrétního auta nabídnuta na netu.V té době jsem měl tři horké kandidáty na nové auto a ta sleva urychlila moje rozhodnutí.Doufám že jsem podle Povaleče neudělal něco zavrženíhodného :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.05.06  17:23

« Re: ale ne nerozumíme si

A keď zájdem k niekoľkým predajcom a opýtam sa, akú zľavu by mi dali na auto, ak by som si vybral také a hentaké a potom si vyberiem najsympatickejšiu predajňu s najlepšou cenou, tak to snáď nie je vydieranie
    Ak by si dobre čítal, tak by si zistil, že ja sa rovnako nehrniem za absolútne najnižšou cenou. Iste, či dostanem 2% alebo 7%, to je dosť výrazný rozdiel. Ale ak by mi ponúkali vo viacerých predajniach podobnú zľavu, tak si určite vyberiem tú predajňu, kde na mňa zapôsobili najviac (či už ochotou predajcu, ale aj prístupom k novým autám a podobne). Ale myslím, že sem určite nikto nepísal, že by chcel zľavu stoj čo stoj. To som nepostrehol.
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.06  14:43

« ale ne nerozumíme si

Ak sa napríklad neviem rozhodnúť povedzme medzi Peugeotom 307 a VW Golf, tak si predsa pôjdem odskúšať jedno aj druhé. Ale keďže každý predajca s tým mal náklady, musím si kúpiť obidve autá? A keď v TV budem sledovať reklamu na nejaké pivo, musím začať piť to pivo, lebo oni s tým mali náklady a prácu? To je choré, nemyslíš?
    není přeci nefér projet, 307, golfa a nevím co ještě...není nefér VYBÍRAT, nefér je nechat je se snažit a pak použít metodu "aukce" na cenu, tj nezohledníš nijak kvalitu předprodejní informace....já jak víš kupoval Octávku nedávno a obešel jsem se svým konkrétním požadavkem vícero prodejců.....mimochodem, slevu mi nabídli všichni, veeelmi podobnou a vlastně sami od sebe...:-)...koupil jsem tam, kde SOUHRN podmínek byl pro mě nejvýhodnější ....cena byla jen jednou z nich...
    takže, není unfair vyjednávat o obchodě, dohodnout si pro sebe co nejlepší podmínky unfair je chtí nejnižší cenu stůj co stůj kdekoli, to vede k ukrajinským prodavačkám, a nákupu potravin z europalet...lol
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.05.06  12:49

« Re: Re:

Presne tak!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.06  20:29

« Re:

...a predsa predvedenie auta a skusobna jazda neznamena, ze by som si mal to auto kupit, je to predsa predstavenie vyrobku, nie???
    A ten vyrobok nestoji 10 korun.
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.06  20:25

« Bez nadpisu

mark II ma pravdu, takto to funguje, ja mam tie iste skusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 22.05.06  18:37

« Re: Povaleč má pravdu..:-)

mark II - áno, medzi firmami je to už o inom. Štátne tendre sú vypísané tak, aby podmienky nemala šance splniť žiadna tuzemská spoločnosť. Preto zákazku získa nejaká veľká zahraničná spoločnosť, ktorá sa dobre nabalí, keďže všetky práce si objedná u tunajších dodávateľov a položí im doslova nôž pod krk. Ceny dodávateľom stlačí dole. Neraz sa stane, že veľká zahraničná spoločnosť vyhrá tender s cenami, ktoré získa od podzhotoviteľov (samozrejme pridá aj nejaký svoj zisk) a napokon tie ceny poddodávateľom zníži povedzme o 20%. Len tak! Tak to už vydieranie je. Ale zákazník, zaujímajúci sa o kúpu auta predsa nepríde a nepovie, viete čo, to auto, čo ste mi objednali a už prišlo, a na ktoré ste mi sľúbili 5%, tak za to vám zaplatím ešte o 10% menej!
    Inak presne tak, aj ja to beriem tak, že nie som charita. Ja mám peniaze a obchodník chce predať. Niekde sa ponuka a dopyt stretnú a uzavrie sa obchod. Dobrovolne.
    UFF - a vysvetli mi, ako by som mal postupovať, keď si idem kúpiť auto. Ale takú motorizáciu, ktorú má len pár obchodníkov v republike.
    a) Mám to kúpiť len tak bez vyskúšania?
    b) Mám otravovať importéra, aby mi také auto zadovážil a potom kvoli tomu cestovať cez celú republiku?
    c) Mám to kúpiť tam, kde to auto majú a umožnia mi to vyskúšať si to?
    Ja ti hneď aj odpoviem. Určite by som si auto bez riadnej skúšobnej jazdy nekúpil. Skoro som takú chybu urobil, keď som kupoval Fabiu. Bol som rozhodnutý pre 1,4/74 a 2 dni pred posledným termínom na objednanie auta (vtedy sa objednávky posielali iba 1x za mesiac a moja obľúbená farba už o mesiac nešla objednať) som konečne zohnal predvádzačku a bol som tak sklamaný, že som objednal 2,0/85 a urobil som ozaj dobre. So skúšobnou jazdou u importéra už tiež mám svoje skúsenosti, napokon sú aj na web-e. Na základe takej skúšobnej jazdy by som si auto určite nevybral. No a tá posledná možnosť. Neraz majú požadovanú motorizáciu len tam, kde mi skutočne nie sú sympatický a určite by som tam auto nekúpil. Takže potom už jedine čakať a čakať, než u mnou vybraného predajcu budú mať také auto (možno nikdy).
    Okrem toho, neraz je dobré vyskúšať aj viac motorizácií, aby si človek vedel rozumne vybrať. A ešte by som rád niečo dodal k tej predvádzačke. Tvoje tvrdenie, "nechám prodejce odvést práci (předvedení výrobku - pustěj ti zesilovač, projedeš si předváděčku) se kterou má prokazatelně náklady a za zády se mu vysměješ a koupíš kdekoli kde ti dají lepší cenu" neobstojí. Ak sa napríklad neviem rozhodnúť povedzme medzi Peugeotom 307 a VW Golf, tak si predsa pôjdem odskúšať jedno aj druhé. Ale keďže každý predajca s tým mal náklady, musím si kúpiť obidve autá? A keď v TV budem sledovať reklamu na nejaké pivo, musím začať piť to pivo, lebo oni s tým mali náklady a prácu? To je choré, nemyslíš?
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.06  12:17

« Povaleč má pravdu..:-)

A já se v autosalónu taky zeptal na slevu a dostal ji...myslím, že problém je v jisté "nečestnosti" zákazníkova přístupu - tj. nechám prodejce odvést práci (předvedení výrobku - pustěj ti zesilovač, projedeš si předváděčku) se kterou má prokazatelně náklady a za zády se mu vysměješ a koupíš kdekoli kde ti dají lepší cenu.....pokud tohle aplikujete na všechno, budou všude pracovat Ukrajinci za desátek a auta si budeme kupovat jen v supermarketech....kdo si v supermarketu koupil třeba kolo, ví o čem mluvím, je třeba si ho doslova znovu sestavit......
    nene, já nikomu nezazlívám že chce koupit dobře, jen souhlasím s povalečem, že budou-li všichni chtít za každou cenu nejlepší cenu, trh se tomu přizpůsobí a žádné "speciální" obchody, kde ti mimo jiné taky třeba poradí už nebudou...a budou všude ti ukrajnští zřízenci a pokladní...a tak..:-)..lol
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.06  23:19

« Re: to all

Povalec: Kdyby vidirani prodejcu bylo otazku nekolika malo zoufalcu, mavnu nad tim rukou,. Jenze tohle jsou praktiky tohoto trhu. Delam ve stavebnictvi a vim jak funguje nakup subdodavek u velkejch firem ( rekneme tech nejvetsich) a vertemi, ze zde popisovane katastroficke scenare jsou jen slabym odvarem. Jenze tohle je opravdu trh. Silny diktuje podminky a kdo chce praci musi je prijmout. Vysledkem je proces cisteni trhu (ti maly to vetsinou nepreziji) a enormni zisk tech velkejch. To je konstatovani, zadna zavist ci snad negativni emoce. Vyhral jsem jednu vyberovku kde zakaznikem je velmi silna a uspesna firma se vztahem k aut. prumyslu. Diky tomu jsem nahledl do standrdnich praktik nakupu sluzeb a praci. Princip je jednoduchej chces praci, prijmi nase podminky : ziskas jistotu prace, zisk o * ale mozna tam nejakej bude, a ceny nam budes drzet minimalne 3 az5 let. Nelibi, za zavorou ceka dalsich 10 firem, ktery jsou ochotny pracovat jeste za nizsi penize. Mas pravo volby, ale taky zodpovednost, ktera z toho plyne. Kdybys byl firma o jejich velikosti a oni te potrebovali, bylo by jednani jinde. Jenze pretlak nabidky prace oproti poptavce je tak velky ze vetsina svoli. Ale i oni nakupuji, materiál sluzby a auta. A tak jak jsou oni tlaceni tema velkejma, tak oni tlacej dal ve svy linii. Na zamestnance, pri nakupu a pod. Tohle je prirozeny prostredi tehle zeme. Ze Povalec diky solidnimu zamestnavateli a prijmu je odprosten od teto dzungle, necht je mu pripsano k dobru. Mne se ten stav taky nelibi, ale zatim neznam cestu ven. Proto se stale nemuzeme pochopit. Kazdej to vidi z toho svyho patra. Ono uprimne je mi opravdu jedno, jestli prodejce dava takovy slevy, ze skrachuje. Jsem zakaznik ktery ma penize a chce si za ne neco koupit, nikoliv si hrat na samarytana. A tady jsou karty rozdany stejne, kup za to co ti nabizim nebo nekupuk u mne vubec nebo opacne prijmi moje podminky a ja u tebe nakoupim nebo jdu jinam. A ted kdo koho vydira? >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…