Odmontovaná přepážka N1????

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

14.04.06  14:24

« Re: :o(

jasně, na stk jít bez mříže je nesmysl...
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.06  14:05

« :o(

Koupil jsem v bazaru Focuse M1 (montazni), s odmontovanou mrizi v kufru a kdyz jsem sel za par dni na evidencni kontrolu na STK, tak me vyhodili. Takze jsem ji tam namontoval, prosel evidenckou a zase ji vyhodil. Na STK ji tam zase musim dat. Jinak legalni predelani auta z M1 na osobni by stalo 4500,- Kc. Vyjadreni Fordu, papiry na urade, STK. Jinak zadny DPH jsem si neodecetl, koupil jsem to soukrome.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.06  11:32

« Re:

Auto od leasingovky je taky pronajaté. Jde o to, jaká je pořizovací hodnota obecně, od toho se pak odvíjí i výše toho nájmu. ČEZ a jiní občas využívají tzv. operativní leasing, to má jisté výhody, ale jen pro velké vozové parky.
    Jaká omezení mám na celnici ?????
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.06  10:08

« Bez nadpisu

H. a tv - to je ten náš český kocourkov, politici určují, jak budou vypadat auta na silnicích, tkaže teď přibývají kombi. Souhlasím s vámi, je fakt, že to co odečtu na DPH tak z toho bych ušetřil cca kolem 40 % na dani z příjmu a soc + zdrav. Při koupi máš ale v tu cvhíli více peňez ana akontaci.
    Ale zvlášť moc výhodné to zas tak není. Ikdyž i těch neodeslaných cca 50 t pro ty rozhazovačné burany taky hodně zahřejí. Takže i to může být jedním z těch pozitiv - pouze pocit, že svými financemi nepodporuji darmožrouty.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.06  07:32

« Bez nadpisu

Jo, o to mi jde, ty prachy za mriz. Navíc často potřebuji přepravit dlouhý předmět a tam je přepážka jen překážkou. Prostě ta daňová výhoda nemusí být výhodou a to nemluvím o náhodě, kdy by tě těch pár korun vyneslo o jednu daňovou sazbu výš.
    V Německu je asi normální odpočet DPH u osobních aut (viz www.mobile.de, kde je odpočet DPH u spousty tříletých aut) a asi tam taky není to blbé omezení 1,5 mil, dříve 900tis nákupní ceny. Velké polostátní firmy jako ČEZ si to vyřešily jednoduše. Luxusní auta pro managment si pronajmou a to jde do nákladů 100%.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.06  06:23

« Bez nadpisu

Hrouda: ale keby si mal moznost odpocitat si DPH aj z toho referenstkeho auta, neodmietol by si, ze? O to sa mi jedna, ze nielen upravovane auta by mali mat moznost odpoctu DPH, ale aj taka najobycajnesia nevybavena referentska Fabia HTP, ktora mozno neurobi za celu zivotnost ani kilometer sukromne, by mala mat moznost odpoctu DPH. Bez prepaziek, uprav, dalsich cavykov atd. Automaticky: kupis, odpocitas DPH. Predas, odvedies DPH.
    Aj tych 20 tis. by sa potom oplatilo, nie?
    No a potom by stratili vyznam upravy aut na N1, mreze by sa kupovali vynomocne a za uplne inym ucelom. Ich cena pre prilezitostnych kupujucich napr. psickarov by sa potom dostala na spravodlivych cca 5-6 tisic Sk, mozno aj menej a kupil by si to len ten, kto to potrebuje.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  21:12

« K DPH

Já si myslím, že u osobních aut do milionu nemá odpočet DPH velký význam. Asi to chce podrobný účetní rozbor, při kterém se nesmí zapomenout daňový odpočet i z DPH, připočítat odvedenou DPH v případě prodeje, náklady na přepážku, omezení kategorie N1 např. celnice, zjistím, že se pohybuji na zvýhodnění kolem 20-40 tis., možná ani ne a to mi snad ani nestojí za námahu.
    Asi by to chtělo opravdu odborníka pro srovnání, účetní výpočet, ale zběžně jsem to probíral s daňovým poradcem a došli jsme ke stejnému názoru. Lepší je si koupit auto jako referentské a účtovat náklady na jízdy. Jsem právnická osoba.
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.06  19:30

« K DPH

Pokud musí někdo odvádět DPH protože mu to nařizuje stát, nemél by tento stát zakazovat možnost odpočtu DPH při nákupu, tedy i u jakéhokoliv auta. Jinak je to znevžhodnění plátců oproti neplátcům.
    Současný stav je nespravedlivý pro plátce DPH.
    No a superzákony se pak projevují v praxi tak, že jezdí po cestách spousty kombiků s černými zadními okny, na do budoucna se budou stavět dva malé domečky, které se časem spojí do jednoho a bude to architektonický skvost, o bytech nemluvě, že jo, to je ta regulace...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  18:04

« Bez nadpisu

IT: takze ak tomu dobre rozumiem, tak Ty neschvalujes, aby bol mozny odpocet DPH na akekolvek auto pouzivane na podnikanie?
    Vies, napr. moj pripad. Traja zamestnanci vo firme a Berlingo. Transita nevyuzijem a nemam kde parkovat, Berlingo zvycajne akurat postacuje. Ked si kupim uzitkove 2miestne Berlingo podla Tvojej definicie, jeden sa bude musiet viezt v "lozkovej casti" :-). Ak si kupim 5-miestne a odmontujem prepazku, lebo sa mi nezmestia niektore veci za prepazku (3m dlhe niedax listy napriklad), robim danovy delikt. Hmm. No way out. A myslim si, ze to auto najazdi za uzitkovymi ucelmi 99% ciest, kdezto spominany Jaguar, a velmi vela BMW apod. mozno tak 10%. A tie stoja v zaklade minimalne tak 2x tolko ako plne vybavene Berlingo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  17:38

« Re: Re:

Ať si je jakékoliv auto s přepážkou a N1,ale pevnou, za předními sedadly,s výjimkou např.Transita,který je evidentně N1 i se 2 řadami sedadel, což se třeba o BMW1 asi řici nedá.
    Takže:pevná přepážka za předními sedadly v osobním autě,SUV,MPV,OFF-ROAD bez možnosti z něj udělat 4-5 místné a není co řešit.Je to užitkové auto.
    Je-li auto bez přepážky(jistě že zpravidla je a používá se k jiným než užitkovým účelům), majitelé prominou,ale zavání to daňovým deliktem.
    Pak se porůznu nadává na stát,že nefunguje to či ono,ale dá se začít také u sebe s dodržováním pravidel hry.
    Takže:je-li Touareg 2 místný,má pevnou přepážku,je to N1.Je-li to jinak,je to loby dovozců a korupce těch,co to schválili...
    Přece příklad s Jaguarem kombi coby N1,jako jediní v EU,myslím,že to je docela výstižné. Čekám,kdy bude N1 Porsche Carerra např....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.06  17:07

« Re:

jj, jak říká FenderStrat, naštěstí policajtům to taky rachotilo, takže to vyndali....jojo, myslím, že dokud nepadnete na blba tak jste v pohodě...a na druhou stranu, když na blbýho policajta padnete, tak se stejně něco na vás najde...takže přepážka půjde ven a bude...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  13:07

« Bez nadpisu

Hej, jasne, ptakovina, uz ked som to pisal som pochyboval ci spravne uvazujem. Sorry za oblb.
    V kazdom pripade clovek kym nenatrafi na policajta - snaziveho blbecka, je v pohode. A ak ano, tak potom uz len skusit zahrat naivneho sedliaka - jaj, to tam ma byt...? To som fakt nevedel, pred tyzdnom som prenasal listy (rebrik, kvety, rurky, cokolvek), musel som to dat dole. Hned utekam nahodit to naspat, prepacte pan policajt. A ak to nezaberie, pruser.
    BTW v mojom pripade uloha naivneho sedliaka zafungovala na Prazsku policajnu hliadku. 10metrove cuvanie v jednosmerke, Kosicka znacka a: prepacte, nevyznam sa...
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.06  12:50

« Bez nadpisu

Teraz, ked u nas mame rovnu 19% dan je v dlhsom casovom obdobi vlastne jedno, ci si DPH odpocitam hned pri kupe (resp. do mesiaca/troch podla pripadu), alebo si ho cez odpisy rozpustam kazdorocne po kuskoch v DzP. Rozdiel moze byt v cash-flow, povedzme.
    tv: s tim bych nesouhlasil - jestli jsem to dobre pochopil, tak je podle Tebe jedno, jestli si 19% DPH na startu odectes hned cele nebo rovnomerne po dobu odpisovani vozidla (odhlizime od casoveho hlediska).
    Priklad: auto stoji 1 mil. bez DPH (cenu prepazky zanedbam)
    kdyz ho vezmu na N1 zaplatim 1 mil. a na danich usetrim za dobu odpisu pri vasi sazbe 19% presne 190 tis. celkove tedy s danovym stitem me to bude stat 810 tis.
    kdyz ho vezmu jako osobak, zaplatim 1,19 mil. a danich usetrim 226 tis. celkove s danovym stitem me to bude stat 964 tis.
    Pokud v tom nemam chybu, tak je to 154 tis. v kapse, coz je presne ta castka, kterou jsem vzal statu. A na tom nevidim nic, nez pozitiva. Kazda koruna, kterou vlada nedostane, je jako kdyz dobre pole pohnojis...
    A co se tyce prepazky-kolega ji sundal po 2 mesicich a uz ma za sebou vic nez 10 policejnich kontrol (obvykle radar) a ani se neptali, kdeze ji ma. Ptal jsem se kamarada policajta a ten se celkem vyjevil, ze ani netusi, ze by takovou kravinu mel hlasit na FU. Ptal se jaka prepazka-rikam "ta vzadu, kovova". Aha...tu jsem na sluzebni feline (policejni) taky sundal, strasne to rachotilo, smejd jeden. :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  11:47

« Bez nadpisu

Ten prepazkovy "boom" cien vadi aj mne, pisal som o tom uz nizsie. Pokial Ta vsak mozem vuviest z omylu, tie prepazky z velkej vacsiny nie su original od vyrobcu, ale robi ich doma v garazi Jozko-Ferko-Durko, ktory ma kamarata na spravnom mieste u toho-ktoreho importera.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  09:16

« Bez nadpisu

Mozno by pomohlo urcit uzitkovu plochu od prepazky po dvere kufra a nesmie tam byt sedacka. To len tak na okraj nejak ma to netrapi. Co ma ale trapi je, ze koli tomu boomu okolo N1 sa ceny prepaziek strasne zdvihli. No a ja zas dat XY tisic za vec co stoji 2000 Sk nedam a moc by sa mi hodila. Vozim v kufri psa. Skoda, lebo je urcite bezpecnejsie mat to od vyrobcu ako nejaku nahradu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  13:36

« Bez nadpisu

Stavebne hmoty, elektroinstalacny material, vodarina atd. na novy (sukromny) dom...
    A to vy ste s Hyundaiom nie az tak zle. Nasi im poslubovali este aj vlastne gate. No a teraz sa o ne hlasia :-)
    Kurniksopa, keby mne dali namiesto tych 3 milionov na 1 prac. miesto v Hyundai/Kia tretinu, tak z toho zamestnam troch ludi...
    Keby ten blbecek Malcharek, co som ho predtym hnupa volil, chcel pichnut konecne nos do tych odpoctov DPH, urobil by lepsie ako vsetky tie svoje doterajsie "autickove" zakonne navrhy. Uz bol trapny, kedykolvek sa jednalo o nieco s autami, bol pri tom. No ale jednoduchsie zviditelnovat sa pokusmi o uzakonenie reflexnych viest, povinnych zimnych pneu a podobnych kravin ako naozaj urobit nieco poriadne, ze? To je tak, ked sa pretekar stane ministrom...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  12:47

« Re:

Je tolik jiných věcí, které se jako firemní hodí i pro soukromý život : telefony, počítač, internet, foťáky.........pohonné hmoty ..... a taky nikdo nezakazuje odpočítávat DPH. Je to jen další forma buzerace.........a pak odpustí investorovi Hyundai všechno :-((( Tak ten kapitalismus nevybudujeme :-))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  12:35

« Bez nadpisu

Nielen ceske, ale aj slovenske kocurkovo. A urcite minimalne aj francuzske, pretoze podobne hybridy ako uzitkova Fabia sa tam robia z domacich aut bezne. Napr. spomeniem iba tie, o ktorych viem naisto: Citroen BX, ZX, Xantia v prevedeni kombi, Peugeoty snad vsetky kombiky a tiez tusim aj Megane II GrandTour ma tuto opciu. Nieco na tom bude, kedze okrem tychto aut maju hojne zastupene aj riadne uzitkove auta typu Berlingo, Partner a Kangoo, ktore s tymi istymi motormi cenovo nebudu prilis vzdialene.
    No z tym odpoctom DPH neviem ako u vas, ale u nas je to jednoznacne urcene (teraz pisem iba spamati): danovy subjekt ma narok na odpocet DPH na uzitkove auto kategorie N1, ak splnuje podmienky tej a tej vyhlasky (ta definuje ake poziadavky vozidlo musi splnat, aby bolo sposobile na prevoz tovaru pod colnym uzaverom). V inom paragrafe sa pise, ze danovy subjekt musi do X dni Danovemu uradu vratit DPH, ktoru si odpocital na vstupe, ak vozidlo nesplna podmienku odpoctu.
    Je to podobne ako pri odcudzeni veci, na ktoru si subjekt odpocital DPH. Ukradnu mi auto, musim vratit odpocitanu DPH. Je to nespravodlive, ale je to tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  11:00

« Re: jojo

............taky bych se přikláněl k názoru, že by se mělo DPH u aut účtovat úplně stejně jako cokoliv jiného ve firmě. Je to typický český kocourkov, dřív se DPH neodečítalo u osobních aut vůbec, pak někdo našel způsob, jak to obejít ( první bylo tuším DAEWOO ), pak kategorii montážní N1 zase zrušili, aby si prodejci zase našli jakousi skulinu, jak z toho udělat vozidlo nákladní........ Neznám případ, že by finančák vůbec někdy něco takového řešil. Ani nevím jak, kdyby mu došlo hlášení, že ten a ten den bylo vozidlo bez přepážky, tak by mi měl doměřit DPH jen za ten jeden den, ne ?? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.06  09:47

« jojo

takže vyndat ji a jezdit evidentně lze, na STK namontovat, před policajtama to ustát....
    jo pánové, děkuju za morální hodnocení nás co si N1 pořídíme a přepážka v autě nám nevoní...jak říkal shi, je to ojeb, nic jinýho než ojeb.....maj to zakázat úplně, nebo umožnit odpočet všem plátcům dph rovně...pak si tam dávaj přepážky advokáti který v kufru vozej aktovku......ojeb, nic než ojeb blbý buzerace státu...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…