TDI PD vs. common-rail
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re:
Ano prejde aj VW na Common-rail...je to krok dopredu...ale klobuk dolu pred TDI a TDI-PD...taky ohromny tah v nizkych otackach Common-rail nema, zatial...A to, ze TDI je na trhu s tym istym principom a prakticky len s mensimi upravami od roku co ja viem 1992-1993...tak to je uzas...normalne skladam poklonu konstrukterom...
A k tej Octavii...tento motor vrele doporucujem...myslim, ze je to najlepsia motorizacia pri Octavii I....obrovky tah, strasne ziva, nizucka spotreba....Ked Octavia I., tak TDI 81 kW! -
Tommy100 14.04.06 10:59
« Bez nadpisu
no,to jsi mě překvapil! :shock:
Na dálnici jezdím za rovných 10.Mimo město kolem 11.
Ve městě,nebo když tomu dávám hodně zabrat,tak si řekne okolo 13l.
Je to superb z roku 2004,výbava elegance,stál kolem 1200000kč,mám s ním najeto asi 45000km.No ale jak jsem říkal,živit bych to nechtěl,lepší je octavia,nebo superb s 1.8/110kw. -
Tommy100 14.04.06 09:44
« Bez nadpisu
otázka kolik za to chcou?Já bych volil superba,je větší,rozhodně reprezentativnější a nepochybně si drží hodnotu lépe než mondeo,což je u takového auta dost podstatné. >:D Ale radši než ojetého superba bych volil novou nebo mírně jetou oktávku II,která je modernější,má lepší jízdní vlastnosti a dost ušetříš na servise.Jezdím se superbem 2.8 V6 Elegance(služební),ale živit bych to nechtěl! 8-s A v rychlosti do zatáček to také není žádný med.Víceprvková zadní náprava v octavii dělá své :shock: -
« Bez nadpisu
U TDI PD má každá vstřikovací tryska svoje čerpadlo, kdežto u common-rail je jedno čerpadlo pro všechny trysky. Koneckonců to PD znamená pumpe-düse, neboli čerpadlo-tryska...jestli jsem to nějak popletl, tak mě kdyžtak někdo opravte, ale myslím, že je to tak nějak...a mezi starou a novou Octávkou není rozdíl...jenom mají jiné výkony, ale princip je stejný...