Přepínání plyn-benzin u auta na plyn
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
Přepínání plyn-benzin u auta na plyn
Koupil jsem starší auto na plyn a nechápu třípolohové přepínání mezi banzínem a plynem. V jedné krajní poloze mi svítí kontrolka červeně a auto jede na benzín. V druhé krajní poloze svítí kontrolka zeleně a auto jede na plyn. K čemu je ale ta prostřední poloha, při které svítí kontrolka oranžově? Asi je to trapná otázka, ale já tomu fakt nerozumím. Dik za odpovědi-
« Re: Přepínání plyn-benzin u auta na plyn
Nepises jake jsi koupil auto, ale u vetsiny karburatorovych aut to fungovalo tak, ze kdyz jedes na benzin, a chces prepnout na plyn, napred prepnes do stredni polohy = vse vypnuto a kdyz zacne cukat, prepnes ten plyn...., jde o to, aby se nemichal benzin s plynem -
dcgsd 27.03.2006 09:20
« Re: Přepínání plyn-benzin u auta na plyn
madein uz to vlastne napsal. protoze plynova cast nema informaci o stavu palivove smesy jdouci do motoru, musi uzivatl zajistit zapalitelnou smes sam. Pokud je totiz v karburatoru jeste palivo a zaroven se prisava LPG je vysledna smes moc bohata a neni ji mozne zapalit - motor "chcipne". Proto se nejdrive zavre privod obou paliv (ta prostredni poloha) a az kdyz se vypotrebuje benzin z karburatoru (cukani) otevre se privod LPG (poloha 3) a ten uz je nastaven na spalitelnou smes.
-
-
"-- skrytý --" 27.03.2006 10:58
Bez nadpisu
Presne tak, jeste k prepnuti LPG->Benzin - dobry je to pri vetsi rychlosti nebo z kopce, par vterin trva nez se benzin zase nacerpa. Takze to chvili netahne, samozrejme tady se prepina rovnou, bez mezipolohy. Na ten plyn to taky chvili dojizdi, ale kratce, tak 1-3 sec. pri zatezi.