Na co si dát pozor ucFelicie ???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
Petr Kneifl 23.03.06 21:58
« Souhlas s Kesslerem
Plně souhlasím na co si dát pozor! I s alternátorem mám zkušenosti (oprava 500,- Kč). Ke korozy bych doplnil ještě vrch předních podběhů! Ty zadní dveře budou totál! R.v. 1995???? Jsem měl po 7 letech (ale zachovala felda) rozebrané 5. dveře! Pod lištou nebylo vidět že by byly nějak špatné. Po demontáži jsem začal brousit až jsem probrousil 1. plech. Problém je pod lištou jsou dveře napojené- 2 plechy přes sebe. Po vybdání okna jsem dělal rohy z kitu! To jsem nečekal vbec, protože byla vidět zvedlá barva jen pod gumou. Dělal jsem tyhle dveře ještě na dvou Feldách, skoro to samé! Felda 1999 měla asi lepší lak! Rez lezla pod barvou, takže jsem musel odbrousit zdánlivě zdravá místa! Nakonec bych doporučil spáry (i pod oknem) nakonzervovat- voskem nebo min. hydr. olejem! -
"-- skrytý --" 23.03.06 16:57
« Bez nadpisu
Kessler: sem trouba že do takovýho serivsu vůbec jedu. Původně slibovali, že mi zavolají než tam cokoliv dají a to se nestalo. Jen mi známili, co tam všechno měnili a řekli cenu. Starej motorek mam, tak počítam, že ho zkusim rozebrat. Jinak nemáš tušení, čím můžou být kolísavé otáčky a studený motor po sešlápnutí a puštění plynu chcípne. Je to 1.1i Fiesta rv92, všem se omlouvám, že zasírám forum o Feldách kecama o Fiestě. :*)
A všem V6 Chryslerum a jinejm týpkum, nechte si ironii, na tu se tu vážně neptám, pokud chcete rejpat najděte si jiný forum nebo příspěvek. Dík -
« Bez nadpisu
Tak radši jdi do krátké Feldy, protože za kombík se nejmíň 10 tisíc připlácí a těch deset tisíc se hodí právě na ty věci, který se budou muset okamžitě vyměnit: olej+filtr, vzduchovej filtr, benzínovej filtr, svíčky. Zbytek podle stavu. Já mám třeba už na víc jak 16 let starým autě pořád původní tlumiče...čili nechat změřit účinnost a pak se uvidí. Jinak se podívej třeba na www.autodilykrc.cz kolik stojí orientačně náhradní díly, ať máš představu...
...jo a příště trvej na tom, aby se krokovej motorek nejdřív pokusili vyčistit protože se dá vyčištěním zprovoznit i na první pohled úplně mrtvej kousek... ;-) -
« Re: Re:
Ježišmarjá - on daldo Fiesty 12 táců a brečí.
Chlapče, tos měl jezdit autobusem nebo na kole. Uvědom si, že každá ojetina potřebuje v dohledné době nebo ihned po koupi toto: olej+filtr, svíčky, rozvody, brzdy, tlumiče, výfuk, paliv. filtr, vzduch. filtr, někdy i kabely ke svíčkám, rozdělovač+palec, PCV valve (když ho má) + někdy gumy.....
Nečekej že tohle do feldy nedáš během tak roku dvou - pokud si jí chceš nechat dýl než 3 měsíce. Akorát že proti fiestě to možná bude o chlup levnější. Do bazaru nikdo nedá auto s povyměnovanýma dílama, to by musel být blázen. -
"-- skrytý --" 22.03.06 18:56
« Bez nadpisu
Dík za román :), sem rád že někdo napsal konstruktivní příspěvek. Mam vyhlídnutý kombík za 65000,- pátý dveře samozřejmě načatý korozí, jinak celkem v pohodě. Jen je to 95 rok a jak píšeš...
Jinak ta cena 65tis je pro mne asi hraniční a pokud bych narazil na pěknej hatchback, tak se taky zlobit nebudu...
ještě jednou dík moc -
« Bez nadpisu
Felicia je skutečně levná na servis ať se to někomu líbí nebo ne. Takže i když se toho třeba bude muset náhodou vyměnit víc, tak to nebude stát majlant.
Jinak bych doporučil auta vyrobené od června 1996 kvůli vícebodovému vstřikování (MPI). Má menší spotřebu a větší točivej moment v nižších otáčkách. Dál bych nedoporučil diesel, protože na něm člověk neušetří. Olej se musí měnit každých 7500 km a navíc přetěžuje přední nápravu, která se pak sype. Asi nejlepší je 1.3 50 kW...to je motor, kterej při pravidelné údržbě a slušným zacházení hodně vydrží (viděl jsem na vlastní oči pojízdnou Feldu s 400.000 km) a těch 50 kW je dost na normální plynulou jízdu.
Jinak bacha na korozi...páté dveře, prahy, lemy blatníků. Bylo by dobrý ošetřit po koupi spodek třeba gumoasfaltem a dutiny třeby Konkorem.
Slušně zachovalej kus by měl stát asi 70-80 tisíc. To je takovej průměr.
Ale asi bych šel do modernizované verze (nová maska) kvůli protikorozní ochraně. Ale rozhodně je blbost dát za Feldu víc jak 100 tisíc...
Ještě mě napadá, že často odcházejí alternátory. Takže bych nechal přeměřit dobíjení. Pokud bude nabíjecí proud příliš vysoký (15 V a víc) tak je vadný regulátor a pokud moc nízký (13.5 V a míň), tak je špatné relé. To se taky projeví problikáváním kontrolky dobíjení ve vysokých otáčkách.
Jůha, to je ale slohovka >:D
Jinak si ale uvědom, že každý auto je vysavač na peníze. A třeba svíčky a zapalovací kabely to je spotřební zboží, který se musí pravidelně měnit tak jako tak... -
"-- skrytý --" 22.03.06 17:09
« Bez nadpisu
??? zajímá mě všechno o tomhle autě, to že si možná koupim tohle jedno, který tam mají v týhle ceně, neznamená, že mi k tomu řeknou, všechno na co si dát bacha třeba časem a ne při koupi. Nechápu tvojí reakci...
Každopádně pokud budete mít někdo jakoukoliv zkušenost, prosím podělte se se mnou o ní, dík moc. -
"-- skrytý --" 22.03.06 16:46
« Bez nadpisu
Mam známýho u dealera Škodovky, mají i bazar a prodávají jen prověřená auta. Věřím, že když vezmu auto přes kamaráda a navíc u jeho kolegy prohlédnuté, tak je riziko spálení se minimální.
Nebo třeba zjistim, že to nakonec neni tak dobrej kamarád, ale to je spíš vtip... -
"-- skrytý --" 22.03.06 15:17
« Bez nadpisu
Osobně si myslím, že ceny za opravu budou o poznání nižší. Když sem si kupoval Fiestu, myslel sem si, že do ní vrazím pár tisíc a budu v klidu jezdit pár let a pak to bud odvezu na vrakáč, nebo za pár šlupek střelim někomu na učení. Jak sem se spletl...už spolkla min 12tis a další výdaje mne čekají, možná mám smůlu na blbej kus, aleveřte že v bazarech sem lepší neviděl...
Feldu, teda aspon podle mne, spraví každej děda v garáži. Nevim jestli si nenaseru do bot, ale Fiestu už nechci. -
« Re:
Neviem v akych cenach sa v cechach pohybuje felda, ale ja by som si kupil na tvojom mieste nieco kvalitne, co tak Mitsubishi Colt? modelove roky 93 - 96 nebudu asi tak drahe a su spolahlive. Mozno zo zaciatku zhltne par tacov, ale to by urobila aj felda. Ked chces starsie kvalitne auto, tak skus pozriet na TUV stranky, tam je spolahlivost starsich aut a podla toho si vyber. -
RRAAFF1 22.03.06 13:44
« Bez nadpisu
No,hlavní bude asi ta koroze,hlavně teda u předfaceliftových modelech.Jinak u těch holích verzí se toho zase tak moc pokazit nemůže.Možná rychleji odchází tlumiče,popřípadě rezne výfuk,ale tyto položky jsou ještě u Feldy za velmi rozumnou cenu oproti zahraničním autům nebo i Fábce a výš.Felda je takový poslední model,který má rozumný ceny dílů a oprav.Jinak ceny dílů a náročnost údržby je menší u 1,3 než u 1,6(řemen,motor VW,lepší plná syntetika).
Ovšem jízdní dynamika neporovnatelně lepší ve prospěch té 1,6. -
"-- skrytý --" 22.03.06 13:13
« Bez nadpisu
hledám auto s levným servisem, teď mám Fiestu a ze stálých oprav se asi pos... ted mi menili nejakej krokovej motorek,svíčky a kabely a nechal sem tam 4500,- ach jo, nejsem závodník, proto nepotřebuju žádný brko a Felda je levná, to je to hlavní...jak je to se zbytkem, to nevim, proto sem píšu -
"-- skrytý --" 21.03.06 18:51
« Na co si dát pozor ucFelicie ???
Ahoj, chci koupit ojetou Feldu, ale netušim na co si dát bacha, event třeba pod jakou cenu nejít, jestli se to dá říct...prostě všechno co Vás napadne, zkušenosti, závady, jak poznat kolik má nalítáno, prostě mi prosím napište co Vás napadne...dík moc