Proč jsou v USA tak levná auta?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  14:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Airbag a automat

HM 1600 změn oproti původnímu modelu, ne oproti USA verzi. Co by na tom asi 1600 měnili pro evropu? Max. jiný výřez v nárazníku pro SPZ, na to jsem zapoměl...
    Tady jezdí spousta Infiniti a Muran dotažených z USA přes indiv. dovozce, tak si je běž prohlídnout. Některé nemají ani ty oranž. blinkry....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  14:12

« Re: Re: Re: Re: Airbag a automat

Jo dobrý,ale bejvávalo.Teď už žádná sláva.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  14:07

« Re: Re: Re: Re: Airbag a automat

R.Barrichello: "Jediné úpravy co se dělají je tacháč v km, oranžové blinkry, většinou na všech kolech kotouče, lepší brzdy = jiné kotouče a destičky. Jinak je to to samý, to mi věř. "
    Neverim.
    [odkaz]
    "Po dvou letech úspěšných prodejů v Americe a 1600 změnách přichází na starý kontinent model"
    [odkaz]
    "At the moment, it appears the car-based Murano crossover is the clear favorite. Nissan went back to the drawing board with the European version, coming to market with a vehicle that is different in at least 1600 different ways. Almost all are entirely invisible to consumers, including an oil cooler meant to keep up with the challenges of Europe’s higher average speeds."
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  13:58

« Re: Re: Re: Airbag a automat

Amerika montovala sériově do aut automaty v 50. letech. Evropa měla tehdá tak max. 3 rychlostní almaru a fofrklacek....
    První systém nočního vidění - Cadillac 90. léta,
    první tehdá ještě hydraulické otvírání oken již v 50. letech...
    První navigační systém v USA - Oldsmobile
    První katalyzátro ve sport. voze - DeLorean.
    Ono se o tom moc neví. Stejně jako že první ABS na světě měl britský Jensen FF, stejně jako pohon 4x4 (Audi Quattro přišlo až o pár let později..
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  13:53

« Re: Re: Re: Airbag a automat

Jediné úpravy co se dělají je tacháč v km, oranžové blinkry, většinou na všech kolech kotouče, lepší brzdy = jiné kotouče a destičky. Jinak je to to samý, to mi věř.
    Mám manuál na americké Chryslery a sám mám evropu, takže můžu porovnávat. Jiné je možná ještě nastavení ŘJ. A Ečka na oknech a světlech...
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.06  13:50

« Bez nadpisu

Podle mě do vývoje nových technologií nedávají oproti evropě takový peníze,tudíš jsou levnější.Vezmou předchozí model auta,pošontají něco udělají novej design a šup,fungl novej model je na světě.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  13:49

« Re: ozawa

To si piš že jo. Jukni se na www.chrysler.com kolik stojí Sebring 2,7 V6 sedan tam a pak na www.daimlerchrysler.cz kolik tady. Jen přepravou, clem a daněmi to rozhodně není...
    Je veřejným tajemstvím že si řada lidí nechávála vozit třeba Chrysler 300M z USA individuálními dovozci jako Simix, Denker, Impexta, neb to vyšlo o dost levněji...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  13:45

« Re: Re: Airbag a automat

ozawa: "anachronický 4AT a nemůžu si stěžovat"
    Silny motor to utiahne, ale s horsou dynamikou a spotrebou. Ale v Amerika sa jazdi inac (kludnejsie) ako v Europe. Mozno to suvisi s pravomocami ich policie. Pre Europu musia vyrobcovia svoje modely dost upravovat (ucinnejsie brzdy, tvrdsi podvozok...)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  13:40

« Re: Airbag a automat

Tak já mám ve svém autě ten anachronický 4AT a nemůžu si stěžovat. Ono s V6 je to docela dobře spojené - nejsem sice odborník, takže bych byl v technice na tenkém ledě, ale kolega má mercedes s tím 7G nebo jak tomu říkají a při apetitu jeho motoru bych výrazný rozdíl ve spotřebě neviděl - možná lepší využití převodových stupňů - jak říkám nejsem technik..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  13:36

« Airbag a automat

R.Barrichello: "první airbag - USA"
    Tak o tom som nedavno nahodou cital. Bol nepouzitelny az nebezpecny.
    S prvym skutocne pouzitelnym prisiel az mercedes.
    Co sa tyka automatu, tak neviem kto mal prvy, ale 4AT je v Amerike "in", kym v Europe anachronizmus.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  13:31

« to R. Barrichello

Krom toho, že jsem rád, že jsem na Vás opět narazil a tudíž mne těší... s těmi maržemi to bude asi sakra pravda.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  13:29

« Pochopil bych

to s tou daňovou politikou USA vs EU, ale trh by se přeci rozhýbal, kdyby pořádná auta s plnou výbavou stála okolo 350 000,- a skutečně pořádná okolo 600 - 700 tisíc. To by tu pak nebyl vozový park jak a Tbilisi - přeháním, ale když vidím sebevrahy ve Š 120 jak to říznou do mladý maminy s děckem v ojetým UNU tak bych ocenil bytelnější auta za rozumné ceny. Neznám konkrétní celní sazby - ale úžasný příklad byl nový Nissan Pathfinder - v USA v dobré výbavě za 32 000,- USD - 4.0l benzín - než se začal prodávat tenhle vůz v naftě tady tak ho Impexta nabízela s daní za nějakých 950 tisíc. Jakmile dovozce zveřejnil ceny tady, tak už je cena hádejte kde...... A to se vsadím, že i tak na tom slušně vydělali - vč. dopravy a ind. homologace atp. Proč by se jinak třeba Dodge chtěl tlačit do Evropy, kdyby tady neviděl super trh a zatím slibují i nízké ceny...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  13:25

« Ostatně

na toto se ptali v roce 1997 redaktoři Automobil Revue Tima Adamse, muže tehdá ještě samostatného Chrysler Corp. pro Evropu:
    Otázka: "Nezdá se vám že jsou vaše vozy v Evropě příliš drahé?"
    Odpověd: "Naše ceny jsou dobré, ale na cenách se samozřejmě odráží, doprava, clo, daně a neúměrně vysoké marže evropských dealerů".
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  13:06

« Re: Re: Re: Proč jsou v USA tak levná auta?

Ztráta konkurence? Si děláš srandu, tam je největší konkurence na světě!
    Zastaralé konsktrukce:
    První automat - USA, první airbag - USA, první klima - USa, první motor s vypínámím válců - USA....mám pokračovat?
    Nebud tak zaslenej tou itálií....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  12:58

« Re: Re: Proč jsou v USA tak levná auta?

Ale kulový, v U.S.A. je prostě laciný všechno: jídlo, spotřebka, prostě je to levný kontinent. Je to proto, že jejich daňová politika je zcela jiná - každý vydělává na sebe a ne na nenažraný stát, jako evropani, kteří v průměru přes polovinu toho, co vydělají, dávají těm, co nedělají.
    Samozřejmě ta americká pravicová politika má i svá úskalí - např. je tam šíleně drahá zdravotní péče, neexistují téměř státní sociální programy, atd. - ale zase tam existuje obrovská spousta různých nadací, charitních organizací a dalších "záchranných sítí", které jsou financovány jaksi "oklikou".
    Automobilový průmysl U.S.A. je naopak ukázkou toho, co se stane, když je trh příliš chráněný: totální ztráta konkurence, zastaralé konstrukce, atd. Ale je pravda, že americká ekonomika stojí na jiných pilířích.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  12:54

« Re:

Hlavně obrovská konkurence která tlačí ceny dolů
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.06  12:51

« Bez nadpisu

dane, naklady zamestnavatelu, a v neposledni rade obrovsky trh
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.06  12:24

« Re: Proč jsou v USA tak levná auta?

Protože by si tam žádnej s prominutím vůl za 280 táců Kč nekoupil tříválec HTP bez klimy, el. ovl všech oken , rádia s CD a 6 repro, atd...kterýmu chybí 100 HP a má zvuk jak nechci říct co.
    Když to tady někdo kupuje, tak jak říká matus - proč by ostntí ty auta si tak zlevňovali, když na ně maj i tak odbyt.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.02.06  11:52

« Re: Proč jsou v USA tak levná auta?

detto v aud, imho je to kvoli colnej politike USA vs EU a celkovej cenovej politike automobiliek - preco by tu japonci predavali o 30% lacnejsie, ked maju slusne predaje aj pri dnesnych cenach?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.06  11:38

« Proč jsou v USA tak levná auta?

Ahoj všichni. Dokážete mi někdo osvětlit, proč jsou v USA tak levná auta? Modely, které se tady prodávají za 1 200 000, tam jsou prodávány za 750 000 v přepočtu. Přece doprava přes oceán nestojí takovou sumu a automobilky dokážou evropské homologace řešit lacino - nejedná se mi o čistě americké značky, ale třeba o japonské vozy. Když se podívám na ceny u tamních dealerů, jen žasnu. Vím, že tamní trh je rozlehlejší a pojme toho víc, ale proč takový odskok?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…