Proč jsou v USA tak levná auta?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: Re: Re: Re: to Mitsi
JarinoRS: Ono to zase neni az tak tezke k pochopeni. Pri dnesni cene letenek je hodne dilu a vychytavek, pro ktere by se v pripade plne kompatibility vyplatilo i doletete letadlem...a to je pritom extrem. Beze spechu lodi jako zasilku.....to by mohly evropske automobilky rovnou vsechno vozit do USA...pak by EU musela zavest ochranna cla a mas obchodni valku na svete....tak se to radeji resi nekompatibilitou....vitej v trzni ekonomice :D -
"-- skrytý --" 26.02.06 12:43
« Re: Re: Re: Re: Re: to Mitsi
Jarino RS: Bohužel tomu tak je. Např. přední trojúhelníkové rameno zavěšení na Galanta má jinak řešené silentbloky, úplně jiný způsob uchycení příčného zkrutného stabilizátoru (americké provedení nepoužívá "kloubové kosti"), ale stejný svislý čep (je ten je ovšem nedemontovatelný, takže se rameno jen kvůli němu nevyplatí z USA tahat). -
"-- skrytý --" 25.02.06 17:18
« Re: Re: Re: Re: to Mitsi
Automobilky se mezikontinentálním dovozům brání - jak psal Mitsi, nic nepasuje na nic. Např. na US Outbacka nejde použít EU blatník.
tak tejto logike automobiliek nerozumiem...vsak sa im to zbytocne predrazuje...radio pochopim, vyrez na znacku takisto, smerovky a tacho v milach, ale ine karosarske diely a podobne? -
"-- skrytý --" 25.02.06 16:46
« Re: Re: Re: to Mitsi
leda by ho kolegyně poslala do US na léčení :shock: >:D >:D
všem co uvažují o dovozu US auta bych vzkázal asi toto - ano US auto je výrazně levnější, ALE:
US požadavky na bezpečnost jsou mírnější než EU - kdo četl A Haileyho Kola, určité zná pasáž, jak jim něco vibrovalo v prototypu a musli dodatečně dát výztuhu za pár centů, jenže při pronásobení to dělalo na plánovanou sérii statisíce dolarů. I automobilky mají své akcionáře......
Taky lze toto vysledovat tak, že stejné modely aut jsou v evropě těžší než v US.
Automobilky se mezikontinentálním dovozům brání - jak psal Mitsi, nic nepasuje na nic. Např. na US Outbacka nejde použít EU blatník. Je stejnej, jen má jiný rozteče mezi šroubama. Tak je to téměř se vším. Průměry, počty drážek......
Záruka je většinou taky v čudu, leda vám poskytně nějakou prodejce-dovozce, jenže to už jaksi není ono, že to cítíte. Nechtěl bych zažít řešení reklamace s ním, ať má sebelepší reference.
Zvažoval jsem to ale nakonec jsem to zavrhl a raději koupil auto v rámci EU. Cena lepší než u nás, záruka celoevropská. -
"-- skrytý --" 25.02.06 15:56
« Re: Re: to Mitsi
RAV4 z USA znám také: ona kolegyně, co dotáhla svého času zmiňovaného Medaillona, návazně přitáhla ještě i Corollu (úplně jiná než "evropská") a právě RAV4. Nejviditelnějším rozdílem u RAV4 jsou bubny vzadu ("evropská" verze má kotouče) a jiný rozměr ráfků a pneu ("balónovatější"), samozřejmě absence asymetrických světlometů atd.
Jelikož se vyskytl problém (při jízdě s plnou nádrží v bočním náklonu se rozsvítila kontrolka řídící elektroniky motoru), řešilo se to přes tester ve značkovém servisu. Jenže kód chyby, kterou to vyhazuje, tady (v Evropě) nikdo nezná a evidentně se nekryje s přehledem chybových hlášek v USA. Jinými slovy: pokud se k tomu nepřipojí tester z USA, nikdo nezjistí, v čem je problém, takže to vlastně nemá řešení! -
"-- skrytý --" 25.02.06 14:08
« Re: to Mitsi
po citani tejto diskusie som si zacal vsimat ceny v USA a fakt je to nepomerne lacnejsie...zaujala ma Toyota RAV4, oproti SK cenam skoro 300 tisic rozdiel, co je viac ako dost! Dokonca pri zhliadnuti videa som si vsimol, ze na tacho je ako mile, tak aj km, neznamena to, ze to auto je uplne rovnake pre US a EU trh? Smerovky mi tiez pripadaju europske... -
"-- skrytý --" 25.02.06 13:28
« to Mitsi
Díky za odpověď - berete mi sice trošku iluze - ale i to je třeba, aby si člověk nenaběhl a nerozbil příslušnou část obličeje. Nevíte, jak jsou na tom dnes servisy se zajišťováním náhradních dílů z USA - časy, ceny? Vyplatilo by se odtamtud vůbec nové auto? -
"-- skrytý --" 25.02.06 13:23
« Re: Re:
Svého času jsem se snažil v USA sehnat "levněji" některé díly na "evropského" Mitsubishi Galanta 2,0, který v USA vypadal v podstatě stejně. Výsledek byl opravdu tristní: nepasovalo téměř nic, včetně takové pitominy, jako je termostat!!! Navíc většina těch náhradních dílů byla made in USA či made in Mexico, zatímco v Evropě prakticky výhradně made in Japan, a to přesto, že jak evropská, tak americká verze Galanta byla tehdy výhradně made in Japan.
Další příklad: moje kolegyně svého času dotáhla z USA Renault Medaillon, což je vlastně R21 sedan. Pak s ním pár let jezdila moje sestra a nakonec skončil u mne, resp. mého syna. Třebaže to auto bylo vyrobeno ve Francii, velké množství dílů je úplně jiných, vč. např. zcela odlišné elektroinstalace, pohonu příslušenství od řemenice klikovky, klimy, řízení, spínací skříňky, atd. atd.! -
"-- skrytý --" 25.02.06 10:47
« To magic
ten schematický výpočet by ledacos vysvětloval. Předpokládám, že máte s auty nějaké zkušenosti - co se kvality us. pickupů týče - vyplatí se pořídit je pro "víkendové" užívání v našich podmínkách - tím myslím občasné dovezení menšího nákladu na zahradu, dřeva do krbu a normálního ježdění na naších silnicích - cca. 25000km za rok? Nebo je "lepší" kupovat shodně vybavenou navaru o 250000 dráž s jejím servisním zázemím v ČR? Dál by mne zajímal Váš názor na dovoz nového Hyundai SF, který ze státu vyjde ve finále asi o 120000 levněji než zde. Předem díky. -
"-- skrytý --" 25.02.06 01:15
« Re:
Barichello: zkusme to takto:
Karoserie auta něco stojí, řekněme že +/- autobus stejně. Třeba 50.000 Kč. Když chci udělat extra tuhou, bude za 70.000 Kč.
Motor stojí zhruba taky to samý, řekněme 2 ventil klín za 60.000 Kč, 4ventil za 80.000 Kč. Každej jeden kůň nad průměr stojí 1.000 Kč.
Převodovka stojí 5kvalt 20.000 Kč, 6kvalt 24.000 kč, quickshift 30.000 Kč, hydrodynamickej 22.000 Kč a robot 36.000 Kč.
Přední závěs jednoduchej Pherson stojí 5.000 Kč, lichoběžník 10.000 Kč
Zadní závěs tuhý stojí 3.000 Kč, vlečený pamena 4.000 Kč, vidle 8.000 kč, 4prvek 12.000 Kč, 5prvek 15.000 kč, když se točí kolem Phersonu + 2.000 Kč
Řízení 1/4 stojí 6.000 Kč, 1/3 je za 8.000 Kč a 1/2 je za 12.000 Kč
Brzdy float 260 mmx20 stojí 10.000 Kč, 280x22 12.000 Kč, dvoupístek pevný 24.000 Kč, čtyřpístek 30.000 Kč
Kličky v oknech jsou za 500 Kč, elektrika za 1.000 Kč
Centrál je za 1.000 Kč, klimačka za 10.000 Kč, jeden airbag za 1.500 Kč
Sedadla látková za 4.000 kč, alkantara za 6.000 Kč, kůže za 8.000 Kč, anatomie za 10.000 Kč, seřititelná bedrovka za 12.000 Kč, zpevněný boky za 15.000 Kč
Tak a teď budeme skládat průměrné auto pro USA:
50.000+60.000+22.000+2x5.000+4.000+6.000… Kč + průměrné daňové zatížení 24 % = 228.160,- Kč
A teď průměrné auto pro Evropu:
70.000+80.000+24.000+2x5.000+12.000+8.00… Kč (bez klimatizace) + průměrné daňové zatížení 42 % = 325.180,- Kč
Je k tomu co dodat? -
« Bez nadpisu
R.Barrichello: :shock:
Vzdycky me pobavi, jak nekdo s tak mizernymi zkusenostmi, technickymi znalostmi (povetsinou vyctenymi z internetu) a takovou ridicskou praxi, tedy TY, dokaze tak "fundovane" oponovat lidem, jako Mitsi....
Ale jen pokracuj, vyborne se bavim... -
"-- skrytý --" 24.02.06 17:02
« to R.B.
no smysl by to nepostrádalo, kdyby tam nebyly odlišnosti.... A o to jde. A pak druhá věc - ty pick upy. Sympatické na amících je to, že poslední dobou jdou do obliby i diesely a jak sám na jejich stránkách vidíte(ještě jednou díky za linky) ty pickapy by stály za hřích, zvláště, když si dám do srovnání cenové relace u pickupů tady..... -
« Re: No tak chlapi
Tak vozit si sem zrovna Hyundai z USa dost postrádá smysl. jakékoliv odlišné díly se budou těžko shánět.
Z USA má smysl si vozit americké auta (na které je tu dostatek dovozců dílů jako Simix, Impexta, Cartime, Denker) nebo japonské vozy určené pro US trh, příp. tam vyráběné...Na ty tu jdou taky sehnat díly. -
"-- skrytý --" 24.02.06 16:39
« Re: Re: No tak chlapi
to je to, co mne trošku děsí. Pochybuji, že mi zdejší dealer na férovku řekne rozdíly, protože, když uvidí, že přijde o kšeft, tak snaha se asi bude blížit nule, i když současné zkušenosti s nimi jsou super... Proto se zajímám o konkrétní zkušenosti, jak je to třeba s kabeláží a tak... Zase mi přijde nesmyslné, aby pro oba trhy dělali sólo úpravy, ale potom, co tu píšete si asi budu muset upravit názor. -
"-- skrytý --" 24.02.06 16:35
« To Mitsi
no tak to pomaličku vypadá, že jsem si to představoval trošku jako Hurvínek válku. Jak to ten chlápek vyřešil? To si musel nechat dovézt zase originál ze států? Myslíte si, že i tak globální výrobce jako je pomalu Hyundai může mít takové rozdíly? Vždyť u toho golfu to musel být pořádný rozdíl v plechařině - 3cm nejsou málo...
O moje řidičské zkušenosti se nestarej, víš o tom s prominutím hov**, se mnou nejezdíš, nevíš kolik jsem toho najel a kde a je ti po tom naprostý ale naprostý víš co! Mě taky nezajímá jestli jezdíš po vsi trabantem nebo MB 500 S po hradčanech!
Nejsem technický guru, nikdy jsem se za něj nepovažoval, ale třeba můj táta má technickou školu, svoje auta si nikdy do servisu nedával a já osobně znám prá lidí co jsou takoví mechanici, že strčí 85% místního osazenstva do kapsy....
Pověz nám něco o sobě velmistře, předved nám jak se dělá generálka auta, či jak zdiagnostikovat některou závadu a pak se půjdem o něčem bavit (pro rejpaly netvrdím že já jsem jí dělal (generálka), aby sem je připravil o jejich oblíbené chytání za slovo).