Proč jsou v USA tak levná auta?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 23.02.06 12:58
« Re: Re: Proč jsou v USA tak levná auta?
Ale kulový, v U.S.A. je prostě laciný všechno: jídlo, spotřebka, prostě je to levný kontinent. Je to proto, že jejich daňová politika je zcela jiná - každý vydělává na sebe a ne na nenažraný stát, jako evropani, kteří v průměru přes polovinu toho, co vydělají, dávají těm, co nedělají.
Samozřejmě ta americká pravicová politika má i svá úskalí - např. je tam šíleně drahá zdravotní péče, neexistují téměř státní sociální programy, atd. - ale zase tam existuje obrovská spousta různých nadací, charitních organizací a dalších "záchranných sítí", které jsou financovány jaksi "oklikou".
Automobilový průmysl U.S.A. je naopak ukázkou toho, co se stane, když je trh příliš chráněný: totální ztráta konkurence, zastaralé konstrukce, atd. Ale je pravda, že americká ekonomika stojí na jiných pilířích. -
« Re: Proč jsou v USA tak levná auta?
Protože by si tam žádnej s prominutím vůl za 280 táců Kč nekoupil tříválec HTP bez klimy, el. ovl všech oken , rádia s CD a 6 repro, atd...kterýmu chybí 100 HP a má zvuk jak nechci říct co.
Když to tady někdo kupuje, tak jak říká matus - proč by ostntí ty auta si tak zlevňovali, když na ně maj i tak odbyt. -
"-- skrytý --" 23.02.06 11:38
« Proč jsou v USA tak levná auta?
Ahoj všichni. Dokážete mi někdo osvětlit, proč jsou v USA tak levná auta? Modely, které se tady prodávají za 1 200 000, tam jsou prodávány za 750 000 v přepočtu. Přece doprava přes oceán nestojí takovou sumu a automobilky dokážou evropské homologace řešit lacino - nejedná se mi o čistě americké značky, ale třeba o japonské vozy. Když se podívám na ceny u tamních dealerů, jen žasnu. Vím, že tamní trh je rozlehlejší a pojme toho víc, ale proč takový odskok?

Zastaralé konsktrukce:
První automat - USA, první airbag - USA, první klima - USa, první motor s vypínámím válců - USA....mám pokračovat?
Nebud tak zaslenej tou itálií....