Dovoz auta z Dánska - už ho máte nebo jste o tom jen slyšeli
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
impaler 14.02.06 14:57
« Ochota k opravám
Drobná zkušenost jen tak do diskuse:
Mám auto koupené v Belgii, belgické značky. Jezdím tu a tam do ČR. Cestou drobný problém se spojkou (nejmenovaný střídající řidič se to jmenuje :-) a nebyla to moje :)), pro jistotu návštěva autorizovaného prodejce a servisu v Novém Jičíně hned po příjezdu.
Procedura trvala 10 minut, v tomto pořadí:
1. Dobrý den, aha, podíváme se, vidím, že jste ještě v pohodě v záruce.
2. Projedeme to, chce jet se mnou? Ano, pojďte oba, samozřejmě.
3. Ten problém, co popisujete, tam skutečně je, ale není to vážné, časem se to zlepší a funkce je nenarušená. Můžeme to bezplatně vyměnit, ale bohužel to může trvat až týden. Klidně můžete jet zpět a sledujte to, kdyby se vám to přece nezdálo, normálně uplatněte záruku.
4. Garanční prohlídky u nás? Není problém, stačí se domluvit.
5. Dlužen? Vůbec nic, to je přece v rámci záruky. Na shledanou.
Nejsem technik a neposoudím, musím věřit. Od té doby je najeto 10 tisíc a vše je tak, jak muž pravil. Je to lepší a spojka zabírá bez problému. Belgický autorizovaný servis na garančce potvrdil, že vše v pořádku. -
« Bez nadpisu
to gonzaless: díky, už jsem to naštudoval na diskuzi subaru, také jsem slyšel i o obráceném postupu:
1. nechat si poslat faxem nebo e.mailem naskenovanou fakturu a COC,
2. dojít s tím na Fin.úřad a zaplatit české DPH,
3. zaplatit české povinné ručení,
4. dojít na individuální dovozy a nechat si do pár dní vystavit malý TP a
SPZ (a nějakou Kč ještě zaplatit),.
5. doject si pro auto a tam nasadit české SPZ a vrátit se po ose.
Zase to má nevýhodu, že dopředu platíš české DPH a v pojišťovně a na DI mohou remcat, že chtějí vidět auto in natura. Na druhou stranu nemusíš platit (pokud je nedostaneš zdarma) převozní značky a pojistku na cestu.
Čemu ale dost nevěřím, je ochata českých dealerů k záručním opravám.
Díky Miran -
« Dovoz auta z Dánska - už ho máte nebo jste o tom jen slyšeli
O dovoze aut z www.Dansk-autoimport.dk jsem už dost slyšel, ale zatím to bylo spíše takové poznatky typu, že můj kámoš má kámoše a jeho známý říkal, že ..........................
Nemá někdo z Vás PŘÍMOU zkušenost ?
Děkuji za odpověď
Miran
a preco?
to, kde si auto kupil vobec nic neznamena. Pre servis je vzdy vyhoda, ked si ho tam das robit. Vsetky naklady si servis fakturuje u dovozcu.
Vynimka je iba vtedy, ked ma napr servis vela buraciek, na ktorych sa najlepsie zaraba, a ty ich tam budes 2 tyzdne otravovat s nejakym nelicujucim plastom. Vtedy ta poslu do *, aj ked si kupil auto u nich.