Fusion
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Bez nadpisu
my mame same modre auta doma, uz mi to leze na city >:D akurat ze toto je nemetalicka modra... predposledny na vyber bol bordovy, aj ten nam usiel... Ja mam model k 100. vyrociu Forda... ale vybava je klasicka, 2 ABG, ABS, el. predne okna a zrcatka, manual. klima a vymenil som kazetak Ford za origin CD radio. -
pilotpilot 31.12.06 14:57
« Re:
Ad DSA:
Fotky na volny.cz jdou zcela bez potíží...
Vzhledem k okolnostem jsme si nejen barvu vybrat nemohli (vlastně nám ale chybí jen vyhřívané sedačky CD), ale modrá je barva má, klidně bych s tebou měnil.
Jen nevím za co, ale když si nastavíš podpis, bude mi to hned jasný! -
« Bez nadpisu
pilot: aaaa taku farbu som chcel aj ja... :-( ale mne ostala na sklade uz len modra... kupovali sme to 2/2004 tvrdili mi ze to bolo vyrobene v decembri, po roku som ''milo'' prekvapeny zistil ze to datum vyroby 6/2003... ale co uz... kdesi hodim aj ja fotky tachometra, mne to toci pri 140 tacho nejakych 3100 ot... teraz som bol dialkovu trasu, mam uz 780 km a este mi svietia 2 dieliky, tak som zvedavy kolko to bude, vyzera to pod 5 litrov... :D -
pilotpilot 31.12.06 09:33
« Re: Re: Re:
A do třetice:
Ten příspěvek o spotřebě jsem původně psal na [odkaz]
kde jsem mimo jiné taky diskutoval s moderátorem DR o možném založení odd. Fusion, to tam totiž (snad jen ZATÍM) není. I tak se tam ale dá najít spousta, pro nás "fusionisty" užitečných, rad a zkušeností majitelů fordů. Moderátoři si tam vzali za svý co nejvíce udržet dané téma, což je mi moc sympatický. Diskuze tak nesklouzne (jako mnohdy tady na cafe.auto - tím nemyslím přímo u nás ve Ford Fusion) někam do Paďous. Takže si stačí jen přečíst krátký pravidla, zaregistrovat se a...
Tak kdybyste chtěli kliknout...
Přeju všem prima silvestra!
P.S. Na ty spritmonitor jsem přišel taky tam, člověk zjistí, za kolik se dá jezdit a různý další věci. Fordů je tam asi 4.200 , stačí kliknout na Home a vybírat. -
pilotpilot 31.12.06 09:16
« Re: Re:
...jinak, taky se tady probírala spotřeba, a tak jsem zplodil toto:
Přidám taky pár postřehů o spotřebě. Snažím se vždy do 100 a do 140 kmh, v obcích rozhodně pod 50 kmh i méně, komu už někdy před auto vběhlo dítě, ví o čem mluvím. Počítač nemáme, spotřebu i ostatní náklady nám počítá a servis hlídá prográmek Quick Moto [odkaz] a taky poněkud propracovanější [odkaz] , nebo si ji rychle v autě počítám od/do tankování plná/plná, děleno ujetýma km. Jinak auto váží "prázdný" do 1.200 kg, pneu zimní na plecháčích i letní na "elektronech" 195/60 R15. Auto koupeno při ujetejch cca 10tis km, teď je stav něco přes 36tis km.
Moje polovička jezdí každodenně do práce cca 4 km, 2 km z kopce a 2 km do kopce, a odpoledne to samý zpět, někdy s třema - čtyřma zastávkama při nákupech nebo do sauny apod. . Vlastně jen se studeným motorem, což vloni v zimě při hodně mínusovejch teplotách bylo nejvíc za 11,33 . Rozdíl mezi zima/léto tak 1/2 litru, obecně myslím, že spíš zaleží na plynulosti jízdy, častější akcelerace je za víc, v zimě plus vyhřívání oken; ten samej rozdíl s/bez klima.
Letos na dálnici v D při cestě na jih, vytížení asi 3/4, s nezapnutou klima, cestovní rychlost 160 kmh (+-5 km) mám spočítanou 7,7 .
Nejmenší spotřeba na ujetou nádrž 5,93 bez dálnice.
Možná by to jelo i za míň, ale upřímně řečeno ještě jsem za těch 23 měsíců, co ho máme, žádnou economy run nezkusil. Spíš si užívám, jak to hezky "umí".
Spotřeba za celou tu dobu, snad je tedy možno říct že dlouhodobá, je dle Quick Moto 7,78 , dle spritmonitor 7,87 (proč ten rozdíl nevím) . Málo nebo moc - jsem spokojen.
Pokud jde o rezervu, při prvním rozsvícení je v bandě (50 litrů) ještě tutovejch 10 litrů - ověřeno natankováním. Přesnost měřáku ale myslím nic moc, už po pár km, ujetejch po natankování, chybí jeden dílek do plný.
30.12.2006 doplnění: Snad to nebudete brát jako exhibicionismus, přikládám odkaz na pár fotek, třeba jak to vypadá ve Fusionu apod., souvisí i s "kolik mám otáček, když jedu x km/h".
[odkaz] -
« Re: Fusion- prehliadka
Ja nemám síce Fusion ale Fiestu 2005, no ten istý motor a chcem reagovať na tvoj príspevok. Tiež si myslím, že Shell extra diesel nie až tak extra aspoň nie tu v Partizánskom. Brával som ho pravidelne a často sa mi stávalo pri studenom motore v lete a hlavne na jeseň pri ochladení že pri rozbehnutí a zaradení dvojky to sním začalo cukať. Už asi 3 týždne chodím na OMV Alpin diesel a žiadný podobný jav som nespozoroval, aj pri teplotách pod bodom mrazu po krátkom ohriatí ( kým zavrem bránu na garáži ) ide hladko bez cukania. A čo sa týka štartovania túto zimu vzhľadom na ešte nie príliš nízke teploty nemôžem hodnotiť ale minulú zimu bezproblémov aj pri - 15C. Spotreba sa mi javí tiež veľmi dobrá, vzhľadom k tomu že nemám veľa odjazdené a na prevahu krátkych vzdialeností je dlhodobý priemer 4,9 l/100 km. S tým vrzganím palubovky mám aj ja skúsenosti ale zatial len teraz v zime pri prejazde nerovností to trochú stŕpa ale to je dané aj nízkou teplotou a zväčšením dilatačných medzier medzi jednotlivými komponentami palubovky. Bohužiaľ to je bežné aj u iných značiek tejto triedy aut. A čo sa týka garančky stála ma 3.100 Sk a olej mi tiež preliali, ale len 2 dcl tak som to nechal tak nadbytočný som vysal cez otvor pre kontrolnú mierku. -
"-- skrytý --" 26.12.06 21:46
« Re: Re: Re: Manual
Subory su O.K. na 100% funkcne....mam to spatne overene.
Heslo na zip je joo348WGhge24**/914COC*+973-+
Na Rapidshare som to daval preto ze je to momentalne najspolahlivejsi server na upload.....vsade inde sa vyskytuju chyby alebo miznu subory a nemam moc casu sa venovat takymto veciam.
... no jo, tak to ozaj vyzerá pod 5! Tam já teda nejsem. Ostatně spotřebu i náklady můžeš porovnat s dalšíma, stačí kliknout na odkaz pod mým podpisem...
Z výbavy mě asi nejvíc baví ESP (vr TCS, ABS, EBV) a vyhřívaný přední sklo a zrcátka, kteréžto příjemnosti tady v nadm výšce kousek pod 700 m n.m. poměrně velkou část roku hojně využijeme. V létě samozř klima; jsou tam 4 airb a pár dalších maličkostí. Je to dovezeno z D, výbavy tam jsou nastavený poněkud bohatěji... ale na Fusiona všeobecně nedám dopustit! Naprostá spokojenost.