Prodeje dieselů v Evropě narostly o 7% na 49%
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
« Bez nadpisu
Saab - k těm daním - Já si samozřejmě také přeji, aby byly všechny daně co nejnižší. Nicméně pokud by stát nevybíral daně z phm, vybíral by je z něčeho jiného.... a v této souvislosti mi daně z phm připadají jako relativně nejméně nespravedlivé. (holt moderní stát potřebuje na svůj provoz nesmyslně obrovské množství peněz. Demokracie je sice dobrý systém, ale jeho slabinou je rovné volebné právo, v jehož důsledku nakonec ekonomiky demokratických států přerozdělují státem většinu HDP) -
Saab 22.02.06 06:33
« Re: Re: obecně k daním
to mari: v Brazílii zavedli biolíh z důvodu, aby nebyli závislí na ropě. Celkem se to tam hodně rozšířilo, jenže pak na svém území nalezli ložiska ropy a biolíh díky své vyšší ceně opět ustoupil do pozadí.
ad daně: již v současnosti je na biolíh v palivech nulová spotřební daň. Na ČR něco nevídaného >:D Nicméně zavedení biolihu by neznamenalo skokové zrušení benzínových a naftových motorů, protože to bychom museli mít všichni na nové auto. To by musel být dostatek Loganů na biolíh >:D No a jak znám naše poslance, tak řešením by bylo postupné zavádění spotřební daně na biolíh a zároveň by se zvyšovala spotřební daň na benzín a naftu, tak aby se biolíh stále vyplatil. Ostatně to je vidět na podpoře hybridních aut. V zahraničí jsou tato auta osvobozena od daně. U nás na to jdeme opačně, žádné daňové zvýhodnění, ale naopak se uvažuje o zavedení ekologické daně na běžná auta. Typicky české řešení :x -
« Bez nadpisu
PetrT - já se zase musím smát tvým naivním příspěvkům, které jsou úplně mimo téma. Jaké jsou prosím tebe tvé zkušenosti s moderními diesely? Máš doma malou soukromou stanici na měření emisí, kde je testuješ? Nebo o jakých zkušenostech to mluvíš? Mimochodem bylo by dobré se zdržet osobních útoků... Ty v mých očích také nevypadáš, že bys byl schopen jakékoliv úvahy natož hlubší a objektivní a přesto nemám potřebu to sem psát....... Držme prosím diskusi ve věcné rovině - argumenty proti argumentů. Já vím, že zastánci levné nafty a drahého benzinu obhajují neobhajitelné a tak to mají těžké, protože žádné argumenty nemají. To tě ovšem neomlouvá..... -
"-- skrytý --" 21.02.06 19:44
« Musím se smát
Musím se smát Radime, jak jsi přechytračil celou Evropu. To je skutečně úžasné, jak do toho vidíš a jak jsi skutečně vynikající ve vnímání věcí kolem dieselového "smradu" jak ty říkáš.
Být tebou, vyzkoušel bych prvně celou řadu moderních dieselů a zapomněl bych na staré Avie a načipovaná TDička.
Ale ty stejně moc nevypadáš na to, že by jsi byl schopen nějaké hlubší úvahy. A tvoje objektivita, hanba mluvit...
No co, psi štěkají ale karavana jde dál... -
"-- skrytý --" 21.02.06 18:04
« Bez nadpisu
to "Ekologický aktivista": Hm,to sotva,ve třech letech kroužek neuměla,neuměla ani číst,nepoznala ani žádné písmenko a hlavně: v roce 1994 nebyly parlamentní volby.Byly v r. 1992 a díky nim máme svůj stát,což byl můj dlouhodobý sen. Přesnost a exaktnost, tomu nás technika naučila :D
Jóóó, jak to dopadlo s těmi palivy? Kudy půjde cesta vývoje pohonných jednotek? Nějak se to stále nerozseklo.
Dnes info a idnes.cz, jak olympijské vozidlo Fiat Sedici se bude asi prodávat se 2 motory a je uveden i odhadovaný podíl.No jo,co s tím naděláte.Asi nic. >:D Tak se tu mějte. ;-)
[odkaz] -
« Re: Jen 50%
Petr T. - zase buď realista. Jednou si toho smradu někdo všimne a pak to utne. Ne vážně - politici už teď vidí jakou paseku přílišným zvýhodněním dieselů napáchali. Zdražit naftu se ale bojí (těmi kaminony a traktory se ty dálnice tak dobře blokují a tak dobře se to vyjímá ve večerních správách - hlavně před volbama) a tak vymýšlejí jaké jiné daně by na diesely připravily. Inu proč to dělat jednoduše, když u nás v Evropě to jde i složitě.... -
"-- skrytý --" 21.02.06 16:28
« Bez nadpisu
A co jako?Já psal o konkrétní situaci, ne o obecné v zemi,což je podstatný rozdíl. Určitě lepší,než nadávat a nejít nikam.
Co naděláme,dcera toho kandidáta osobně zná,občas spolu prohodí pár vět když se potkají,on je na 2., tj. volitelném místě,je to náš kamarád a bydlí kousek od nás.Je zaměstnancem PS PČR ;-) Jí jde o ten "pocit", možnost alespoň nepřímo se zúčastnit a "spolurozhodnout".Proč jí to neumožnit? Navíc,nemám čas se hrabat v hromadě lístků,abych hledal ten správný.I babičce pomůže s volbou "správného" lístku.
Jistě, pokud by šla volit sama za sebe, volila by stejně.I v 15 je možné mít ve věcech jasno.Teď jí napsala základka do přihlášky na sš,krom jiného..."... že má své vlastní názory, v rámci slušnosti se je snaží prosazovat a stojí si za nimi".