Prodeje dieselů v Evropě narostly o 7% na 49%

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto

22.02.06  10:07

« Re: Re:

Ještě že mají poslanci aspoň trochu rozum :idea: Kdyby se tam dostal takovej Radim_77, to by bylo nadělení :roll: :roll: :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 22.02.06  09:23

« Re:

Človek by neveril koľko ľuďom záleží na ekologickej prevádzke svojho auta. Myslel som si že väčšina ľudí si hrkoťáka kupuje kvôli nižšej spotrebe a nejaké CO a pod. im je ukradnuté.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.06  07:30

« Bez nadpisu

Saab - k těm daním - Já si samozřejmě také přeji, aby byly všechny daně co nejnižší. Nicméně pokud by stát nevybíral daně z phm, vybíral by je z něčeho jiného.... a v této souvislosti mi daně z phm připadají jako relativně nejméně nespravedlivé. (holt moderní stát potřebuje na svůj provoz nesmyslně obrovské množství peněz. Demokracie je sice dobrý systém, ale jeho slabinou je rovné volebné právo, v jehož důsledku nakonec ekonomiky demokratických států přerozdělují státem většinu HDP)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 22.02.06  06:33

« Re: Re: obecně k daním

to mari: v Brazílii zavedli biolíh z důvodu, aby nebyli závislí na ropě. Celkem se to tam hodně rozšířilo, jenže pak na svém území nalezli ložiska ropy a biolíh díky své vyšší ceně opět ustoupil do pozadí.
    ad daně: již v současnosti je na biolíh v palivech nulová spotřební daň. Na ČR něco nevídaného >:D Nicméně zavedení biolihu by neznamenalo skokové zrušení benzínových a naftových motorů, protože to bychom museli mít všichni na nové auto. To by musel být dostatek Loganů na biolíh >:D No a jak znám naše poslance, tak řešením by bylo postupné zavádění spotřební daně na biolíh a zároveň by se zvyšovala spotřební daň na benzín a naftu, tak aby se biolíh stále vyplatil. Ostatně to je vidět na podpoře hybridních aut. V zahraničí jsou tato auta osvobozena od daně. U nás na to jdeme opačně, žádné daňové zvýhodnění, ale naopak se uvažuje o zavedení ekologické daně na běžná auta. Typicky české řešení :x
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  22:39

« Bez nadpisu

;-) OK. Mas pravdu. Niezeby som suhlasil, ale mas pravdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  22:36

« Re:

tv - no jistě že mám pravdu :-! - Však už jsem dnes také vyhlásil tzv. "konečné vítězství zážehových argumentů" ;-) takže další diskuse je v podstatě zbytečná.....:wink:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  22:31

« Bez nadpisu

Tak teda dobre. Ty mas pravdu a my budeme mat pokoj. Dohodnute?
    PS: len srandujem. Kludne si diskutujte dalej.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  22:25

« Re:

tv - "moje myšlenka" je správná a tak nemám vůbec potřebu ji opouštět. Můžete se pokusit mi ji nějakými argumenty vyvrátit. Zatím tu žádné nezazněly a to mě v "mé myšlence" jenom utvrzuje........
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  22:22

« Re:

to "ET Mimozemšťan" - cesta půjde v krátkodobém horizontu tudy kudy bude nastavena legislativou. Tj. nastavením spotřebních daní z jednotlivých paliv a emisními limity.... Kudy půjde v dlouhodobém horizontu ví asi málokdo....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  22:21

« Bez nadpisu

Ale no, zase Radima neponizuj, on ma svoj nazor a haji si ho, ma aj svoje dovody a snazi sa ich vysvetlit. Mozeme ich odmietat, ale o tom je diskusia.
    Akurat ze nie je schopny opustit svoju myslienku, to sa casto stava v starsom veku :-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.06  22:14

« Bez nadpisu

PetrT - já se zase musím smát tvým naivním příspěvkům, které jsou úplně mimo téma. Jaké jsou prosím tebe tvé zkušenosti s moderními diesely? Máš doma malou soukromou stanici na měření emisí, kde je testuješ? Nebo o jakých zkušenostech to mluvíš? Mimochodem bylo by dobré se zdržet osobních útoků... Ty v mých očích také nevypadáš, že bys byl schopen jakékoliv úvahy natož hlubší a objektivní a přesto nemám potřebu to sem psát....... Držme prosím diskusi ve věcné rovině - argumenty proti argumentů. Já vím, že zastánci levné nafty a drahého benzinu obhajují neobhajitelné a tak to mají těžké, protože žádné argumenty nemají. To tě ovšem neomlouvá.....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  19:44

« Musím se smát

Musím se smát Radime, jak jsi přechytračil celou Evropu. To je skutečně úžasné, jak do toho vidíš a jak jsi skutečně vynikající ve vnímání věcí kolem dieselového "smradu" jak ty říkáš.
    Být tebou, vyzkoušel bych prvně celou řadu moderních dieselů a zapomněl bych na staré Avie a načipovaná TDička.
    Ale ty stejně moc nevypadáš na to, že by jsi byl schopen nějaké hlubší úvahy. A tvoje objektivita, hanba mluvit...
    No co, psi štěkají ale karavana jde dál...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  18:04

« Bez nadpisu

to "Ekologický aktivista": Hm,to sotva,ve třech letech kroužek neuměla,neuměla ani číst,nepoznala ani žádné písmenko a hlavně: v roce 1994 nebyly parlamentní volby.Byly v r. 1992 a díky nim máme svůj stát,což byl můj dlouhodobý sen. Přesnost a exaktnost, tomu nás technika naučila :D
    Jóóó, jak to dopadlo s těmi palivy? Kudy půjde cesta vývoje pohonných jednotek? Nějak se to stále nerozseklo.
    Dnes info a idnes.cz, jak olympijské vozidlo Fiat Sedici se bude asi prodávat se 2 motory a je uveden i odhadovaný podíl.No jo,co s tím naděláte.Asi nic. >:D Tak se tu mějte. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  16:55

« Re: Jen 50%

Petr T. - zase buď realista. Jednou si toho smradu někdo všimne a pak to utne. Ne vážně - politici už teď vidí jakou paseku přílišným zvýhodněním dieselů napáchali. Zdražit naftu se ale bojí (těmi kaminony a traktory se ty dálnice tak dobře blokují a tak dobře se to vyjímá ve večerních správách - hlavně před volbama) a tak vymýšlejí jaké jiné daně by na diesely připravily. Inu proč to dělat jednoduše, když u nás v Evropě to jde i složitě....
  • « 00 Reagovat !

foto Arnold-Hackel

Arnold Hackel 21.02.06  16:53

« Re: Jen 50%

PS: Rolls Royce 1.4 TDI-PD DPF
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  16:47

« Jen 50%

Tak jó, za rok si dáme tak 54-56%.
    Diesel Top 2006:
    Lexus
    Subaru
    Jaguar/Land Rover 3,6 a 4,2 (osmiválce)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  16:31

« Re:

IT - však jsem tu reakci psal jako legraci. O tvé dceři bych si nedovolil pochybovat a pevně věřím, že už ve třech letech to zakroužkovala správně.... 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  16:28

« Re: Re: konečné vítězství

mari - vidím, že jsi optimista..... 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  16:28

« Bez nadpisu

A co jako?Já psal o konkrétní situaci, ne o obecné v zemi,což je podstatný rozdíl. Určitě lepší,než nadávat a nejít nikam.
    Co naděláme,dcera toho kandidáta osobně zná,občas spolu prohodí pár vět když se potkají,on je na 2., tj. volitelném místě,je to náš kamarád a bydlí kousek od nás.Je zaměstnancem PS PČR ;-) Jí jde o ten "pocit", možnost alespoň nepřímo se zúčastnit a "spolurozhodnout".Proč jí to neumožnit? Navíc,nemám čas se hrabat v hromadě lístků,abych hledal ten správný.I babičce pomůže s volbou "správného" lístku.
    Jistě, pokud by šla volit sama za sebe, volila by stejně.I v 15 je možné mít ve věcech jasno.Teď jí napsala základka do přihlášky na sš,krom jiného..."... že má své vlastní názory, v rámci slušnosti se je snaží prosazovat a stojí si za nimi".
  • « 00 Reagovat !

foto Arnold-Hackel

Arnold Hackel 21.02.06  16:25

« Re: konečné vítězství

:D Jasně že není
    PS. můžeme pak pokračovat ve fóru: prodeje dieselů v evropě narostly o 8% na 50% :shock:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…