Prodeje dieselů v Evropě narostly o 7% na 49%
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
« Re: S USA nemáš pravdu
Petr T: A v cem konkretne nerikam pravdu.....nejak jsem nepochopil co mas na mysli. tech 15% do roku 2010 zahrnuje vse o cem jsi psal ty. A to ze vetsina evropskych aut nesplnuje US normy je proste v soucasne dobe pravda. A neni to jen pouzitou naftou, ale i tim ze US normy jsou mnohem prisnejsi nez treba v Nemecku !!!!!!!!!! -
"-- skrytý --" 22.03.06 19:56
« S USA nemáš pravdu
Pucmeloud:
Opakovaně neříkáš pravdu - najdi si to na stránkách EPA nebo www.greencarcongress.com !!!!!
V USA nemají nízkosirnatou naftu jako v Evropě (zde je v UK, Německu a Švédsku k dispozici dokonce ultranízkosirnatá nafta - mimochodem - v těchto zemích je výrazně dražší nafta právě kvůli vyšším nákladům na výrobu takové nafty...)
Protože v USA není nízkosirnatá nafta, NEDÁ SE TAM S EVROPSKÝMI VOZIDLY DOSÁHNOUT nižších emisí škodlivých plynů. ZATÍM. Podle EPA bude nízkosirnatá nafta k dispozici na stojanech již v 12/2006 a proto se také očekává invaze dieselových motorů do USA. Všichni na tom již dělají.
VŠECHNA VOZIDLA EMITUJÍCÍ VÝRAZNĚ MÉNĚ CO2 mají slíbeno od vlády USA dotace na nákup takovýchto vozidel (podobně jako Prius a další hybridy). Dále - pokud se zkombinuje princip nízkosirnaté nafty a proncip odbourávání NOx speciálním katalyzátorem nebo močovinou (SCR) - potom si evropská vozidla poradí s americkými předpisy HRAVĚ. Viz Mercedes, ale do USA chtějí s naftovými motory pronikat i takové značky, které by jsi si s naftou nespojoval - Honda a Nissan. -
"-- skrytý --" 22.03.06 17:15
« Bez nadpisu
Kdo s čím zachází, s tím taky schází - IT napsal:
Najdi si nějakou školu a tam si zaplať kurz.Třeba školící středísko Zábřeh na Moravě je dost dobré.Inzerci najdeš v časopise Autoexpert.To je takový plátek pro ty, co ví o autech něco víc než jenom obyčejné *.
Co si čekal, že ti na to napíšu. Trousíš nesmysly, úplně 100% souhlasím se saabem jak to napsal. Má to logiku.
A ještě přidám - ABS v autě mám, ale téměř o něm nevím. Teď jsem ho využil na D5 asi 20 dní zpátky tam byl 20 km úsek u Rokycan jeden led, ale jinak ty co jezdí v klidu ho prakticky nepoužijí. Stačí se dívat dál, než končí kapota auta a podle toho jet. -
Jozef0351 22.03.06 13:41
« Re:
IT dal blbý príklad keď dáva na jednu rovinu to že niekto nevie ako sa má riešiť nejaký technický problém v servise (na to je servis aby vedel) a to že pri intenzívnom brzdení s ABS treba stlačiť spojku. To treba na každom aute okrem automatu a učí sa to v autoškole ako prvé takisto ako že po otočení volantom doľava sa kolesa otočia doľava. Nikto ale nemôže chcieť od zákazníka keď si kúpi auto aby pri poruche vedel diagnostikovať problém alebo nerobil nič iné len čítal diskusie na internete aby vedel že TDCI alebo TDI male nejaké konštrukčné problémy. -
"-- skrytý --" 22.03.06 11:30
« Bez nadpisu
Saab: No jo,ten zdroj je ale z Prahy,takže aby tě nenapadli z pragocentrismu,chápeš,když dojdou argumenty,hledají se "pseudo",což není tvůj příklad.
Už je to tu lepší než na nějakých stránkách idnes.cz >:D
Má smysl vysvětlovat někomu pojem slova "příklad" nebo "např."? Asi ne :'-( Když se z technické záležitosti stává "národnostní "problém, je to mimo mantinely diskuse.
[odkaz]
d[odkaz] -
"-- skrytý --" 22.03.06 11:22
« Bez nadpisu
Jo ted to chápu, to je jasný, když šlajfuju na nulu, je jasný, že musim odřadit (sešlápnout spojku). Ale to nemá s ABS nic společnýho.
Ale ten smyk je pouze, když se jedná o hodně kluzkou silnici, jinak se motor normálně s nápravou točí, dokud nechcípne, pokud není zařazená jednička. Je to spíš takový bububu pro ty, kdo to s autem neumí. -
Saab 22.03.06 09:33
« Bez nadpisu
ad brždění:
Při intenzivním brždění až do úplného zablokování kol je bezpodmínečně nutné vždy sešlápnout spojkový pedál a odpojit tím hnací nápravu od motoru. V opačném případě se motor zastaví a při odbrzdění se kola nepoháněné nápravy začnou odvalovat, zatímco kola hnací nápravy (spojená s motorem) zůstanou stát. Tím se vozidlo dostane do nekontrolovatelného smyku. Dalším důvodem je velká námaha hnacích části vozidla (klouby, ozubená kola, hřídele apod.), neboť motor má snahu vozidlo pohánět, zatímco brzdy mají snahu vozidlo zastavit. Tato zásada platí pro všechna vozidla, včetně vozidel vybavených brzdovým systémem ABS.
Zdroj: Besip a UAMK -
Jozef0351 22.03.06 09:05
« Re:
Som nejako mimo obraz, jednak nechápem ako súvisí ABS s chybnou konštrukciou TDCI ktorá údajne bolá odstránená a už vôbec nechápem prečo by som pri brznení nemal stlačiť spojku. Robil som šoferák ešte na Škode 120 ale už vtedy som sa naučil pri brzdení ( prudkom brzdení ) automaticky stlačiť brzdu a spojku. Asi si objednám kondičné jazdy v autoškole ak sa to teraz robí ináč. A je podľa mňa jedno či s ABS alebo bez. -
"-- skrytý --" 22.03.06 06:24
« Bez nadpisu
Teda IT, ty jsi ale šikovnej. To by mi nenapadlo. Holt nejsem tak dobrej jako ty, asi to bude tím, že nejsem z Moravy. Přesto, že mi nechceš dělat kursy se ještě zeptám na maličkost.
Proč se tedy dělaj s ABS auta s automatickou převodovkou? Není to zbytečný, když tam ABS podle tvé teorie a teorie jakéhosi plátku nefunguje? Auta s aut. převodovkou nemají spojku, je tam jaksi spojeno stále. Asi to rozpojí nějakej trpaslík.
Já koukám jak tele na vrata, ale byl jsem varován, že sem chodí opravdu exoti - i 16tiletí majitelé tří aut. -
« Re:
IT: necekal jsme te, ze kockodan se te takto dotkne prijmi prosim omluvu. Me zase dojalo tvoje emotivni vystoupeni bez vecne argumentace. A nazyvat nekoho eokoligickym spasitelema a pak hned davat prednasky o chovani na netu....to je jemne receno nevyvazene :roll:
Petr T: Temi 62% mas na mysli co a kdy? Podil dieslu na celkovem vozovem parku v Evrope a nebo jenom v pripade Volva?
Ja nepochybuju o tom, ze v Evrope bude diesel posilovat. A neni se co divit, kdyz je nafta o tretinu mene zdanena nez benzin. To je konkurencni vyhoda proti ktere se dost tezko neco dela. Predsatv si jak by to vypadalo kdyby spotrebni dan byla stejna. Asi jako v USA, kde jsou odhady do budoucna asi 15 % dieslovych osobnich aut okolo roku 2010. Tam je k tomu take nutno pricist mnohem prisnejsi emisni limity, ktere mnoho dieslovych aut prodavanych v Evrope ma problemy splnit. Pripomina mi to situaci Airbus - Boeing. Airbus ktery se tvari jak dobre konkuruje Boeingu, ale uz nezminuje obrovske statni dotace a danove ulevy hlavne z Francie a Nemecka. Bez nich by hral druhe housle -
"-- skrytý --" 21.03.06 21:26
« Bez nadpisu
Hroudo,s největší radostí:když se nepřeruší vazba mezi motorem a hnací nápravou,je při brždění s aktivovanou ABS asi těžko realizovatelné,aby se každé kolo brzdilo zcela individuálně.O tom ta ABS je.Každé kolo je bržděno zcela individuálně.Pokud to nevíš,co já s tím?
Mášli jiný názor,jak se račte domnívati... Mně je to fuk.
Hlavně je důležité to "když se ABS aktivuje", jestli to teda chápeš...ale jako borec,co jezdí 200 tak asi jo.
Nebudem tu z toho dělat kurz konstrukce automobilů.Najdi si nějakou školu a tam si zaplať kurz.Třeba školící středísko Zábřeh na Moravě je dost dobré.Inzerci najdeš v časopise Autoexpert.To je takový plátek pro ty, co ví o autech něco víc než jenom obyčejné *.
Taky mám doma 3 auta s ABS,takže cosi málo tuším.čest! :D -
"-- skrytý --" 21.03.06 20:31
« Re:
Je to jako když má někdo v autě ABS,mezně brzdí,ABS se aktivuje,on nesešlápne spoju a pak se diví,že naboural.Tak se měl dovzdělat.
A to je co za kravinu? To jsem ještě neslyšel, pouč nevzdělance. Já jezdím teprve 15 let s auty s ABS, jezdím dost ostře, i 200, ale nikdy jsem s tím neměl problém. Z vlastní viny jsem boural s Felicií v roce 1979, od té doby nic.
Ale vím, že jsou v autoškole exoti, kteří tudle kravinu učí. No čekám nějakou novou teorii a předem za ni děkuji.
Jinak naftu mám, tahám velkej obytnej vlek, benzín by mi asi sežral a ekonomické výpočty zbourám jednoduše. Služební je taky nafta. -
"-- skrytý --" 21.03.06 20:22
« Rychlost zvyšování podílu dieselu klesá
Pucmeloud:
No jo, rychlost zvyšování podílu dieselů klesá (moc hezky řečeno, to se Ti povedlo) - až dosáhne odhadem 62% (dle několika studií např. www.greencarcongress.com, Reuters a Frost & Sullivan).
To znamená že:
LPG, CNG, FLEXI, BENZÍN budou mít dohromady cca 38% na trhu - velmi zajímavé a dosti dobře vystihující situaci.
Stav v roce 2005:
LPG, CNG, FLEXI, BENZÍN mají DOHROMADY asi 50,1%...
Mimo jiné - automobily nově vybavované dieselem v roce 2006/2007:
Ford Ka, Renault Twingo, Lexus IS, Subaru, korejské Chevrolety... -
"-- skrytý --" 21.03.06 19:03
« Bez nadpisu
mari: Já se tu bavím též ;-)
Pokud někdo tvrdí,že tyto motory a příslušenství jsou méně spolehlivé,nebudu mu to vyvracet.
Pokud jsi koupil první várku TDCi,měli problém s materiálem vysokotl.čerpadla a následně se vstřikovači.Nyní v pohodě.Venku se řešilo bezplatnou výměnou,u nás to Ford metl pod koberec a někomu dali jemnější pal.filtr,což není řešení.Pokud jsi nebyl informován,nemohu za to.Žijeme v době informací.
Je to jako když má někdo v autě ABS,mezně brzdí,ABS se aktivuje,on nesešlápne spoju a pak se diví,že naboural.Tak se měl dovzdělat. >:D -
Arnold Hackel 21.03.06 16:41
« ODPOČINEK V MEZIČASE...
Zdravím Vás ;-) sleduju z povzdálí toto fórum a je vidět že každá skupina bude hájit to svoje... Jak jsem už kdysi napsal: jezdím naftovým autem, protože jsem se nechal strhnout davem v dieselové euforii. Přesto nemám pochybnosti o tom že benzínový motor je ekologičtější. Prostě to tak je.
Ale teď něco na odlehčení ;-) zajímavých výroků tady bylo povíc, ale tento aspiruje na vtip století:99% všech problémů u dieselu je chyba uživatele
Tento výrok už má čestné místo v rámečku ve Ford servisu, do kterého jezdím a mechanici s ním prudí nové klienty, kteří můžou vzteky puknout >:D
Včera jsem se díval, kolik už jsem toho svou chybou nechal v servisu s nynějším autem: za 4 roky to je 138 000,- jak vidno chybující člověk záměrně několikanásobně odrovnal nezničitelnou techniku... ;-)
holt- učit se, učit se učit se... -
Jozef0351 21.03.06 15:33
« Re: Re:
Porovnal by som to s elektrospotrebičmi triedy A+. Keď si spočítate úsporu energie s rovnakým spotrebičom triedy A alebo B zistíte že návratnosť vzhľadom na podstatne vyššiu cenu je dávno po životnosti spotrebiča. Ale každý sa ženie pod vplyvom reklamy za A+. Osobne tiež mám také spotrebiče. Keď sa ma niekto pýta prečo npr. chladnička bola taká drahá tak mu odpoviem že má pekný displej a energetickú triedu A+. Peniaze sa mi na ušetrenej elektrike vrátia možno za 20 rokov ale žene sa páčila, mal som na ňu tak som si ju kúpil. Nie som nejeko extra ekologicky založený takže žiadny logický dvôvod som pre to nemal. -
« Re:
řeší se právě to, že bez jakéhokoli omezení komfortu by mohly být ty emise třetinové...... Bez jakéhokoliv omezení!, nikdo po nikom nechce, aby chodil pěšky, nebo aby dotoval nějaký "sluce, voda, vítr - program". Prostě nic takového. Jenom správně nastavit daně - vůbec nic by to nestálo... Žádné převratné vynálezy.... A přesto třetina smradu......
pokud má někdo názor, že je jedno zda je množství smradu x a nebo 3x, protože je to přece jedno, tak tomu moc nerozumím.......

Pokud jak říkáš nejsi nepřítel dieselů, proč nepřipustíš fakt, že evropské diesely nemohou v USA využít veškerou existující techniku ke splnění amerických norem?
Myslím že to s Tebou vzdám, diskuze s Tebou je ztracená energie, máš jenom jeden cíl a to dokázat si sám sobě, že diesely jsou špatné. Pokud říkám sám sobě, je to pravda - 50% kupujících v Evropě si to velice zřejmě nemyslí - to já považuji za potvrzení správnosti existence dieselu. Pokud to vezmeme z hlediska cen paliv, ne jejich zdanění (jak by jsi rád viděl - to znamená uměle znevýhodnit diesel) - ceny nafty nejsou v zemích EU o mnoho nižší. Jak dokazuje situace v UK - i při znevýhodnění dieselu rychle stoupají prodeje i tam, kde je nafta dražší.
Domluvil jsem - howgh. Last famous words.