Prodeje dieselů v Evropě narostly o 7% na 49%

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 09.03.06  10:21

« Re:

Meky: zabudol si zohladnit mieru poruch. Dieselovy motor je zlozitejsi a narocnejsi na udrzbu (resp. aj na palivo). Tym skor, ked je ojazdeny, t.j. ma uz nieco za sebou + nemas istotu, ze sa on predchadzajuci majitel poriadne staral. Ak Ti odide take turbo (Tebou udavany benzinovy motor ho nema), tak si s kalkulaciou niekde inde...
    A este k spotrebe. Neviem, co mas za auto, ale v rodine sa kupilo Punto 1.2 59kW a dlhodoba spotreba je pod 6 litrov. V lete dokonca tesne nad 5. Aj ked nejde o jazdu v meste, tak o opatrnej jazde hovorit zdaleka nemozno.
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.06  09:36

« Bez nadpisu

Ked som kupoval auto ja, pouzil som logiku:
    najazdim asi 15000km rocne - polovicu jazdy do 15km denne, polovicu jazdy nad 100km a vyslo mi to takto:
    benzin:
    poistka za 1,2litra: 3000Sk/rocne
    spotreba: 6,5/100km x 40Sk/liter x 15000km/rocne: 39000Sk/rocne
    servis: cca 5000Sk/rocne
    SPOLU: 47000Sk rocne
    nafta:
    poistka za 1,5litra: 4200/rocne
    spotreba 4,5l/100km x 41Sk/liter x 15000/rocne: 27675sk/rocne
    servis: cca 8000Sk/rocne
    SPOLU: 39875Sk/rocne
    takze za rok usetrím najmenej 7000Sk - v skutocnosti je to ale samozrejme ovela viac, lebo robit na benzine 6,5litra ziada opatrnu jazdu, zatial co na naftaku mam teraz v zime priemer 4,3litra.
    Takze setrim a zaroven si tu u nas v kopcoch uzivam pekny tah motora...
    Samozrejme, pokial by som kupoval nove auto, tak je ta ekonomika niekde inde, ale je jasne, ze ako ojazdene sa naftak velmi oplati.
    :idea:
    A cim viac najazdim, tym viac sa mi oplati ropak!
    BTW: Plnim Euro3 - takze pohoda
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 09.03.06  08:40

« Bez nadpisu

Moje argumentace je tahle - 99% přispěvovatelů tohoto tématu má averzi vůči dieslům /a platí to samozřejmě i obráceně, proti benzínům/ z osobních důvodů, ale svoje argumenty "zabalují" do ekologického myšlení. Respektive jedno zatracují a plno dalšího buď schvalují nebo ignorují.
    Takže raději řešit konstrukční, výkonové parametry, "luxus" jízdy, spotřebu s ohledem na peněženku a pod.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.06  16:24

« Bez nadpisu

mezek: jakou tohle ma souvislost s tim jake jsou emise z ruznych typu motoru? to je jak diskuze v parlamentu. nemam-li argumenty odvedu rec totalne jinam
    mezek takto "argumentuje" pořád....
    Jeho argumntace je zhruba taková: "Dýcháš kyslík? Dýcháš! Vypouštíš přitom CO2? Vypouštíš! Tak drž hubu a nenavážej se do mé V3Sky. Škodí všechno!"
    upozornění pro Mezka - výše uvedené je myšleno jako nadsázka (mezek s nejvyšší pravděpodobností ani žádnou Pragu V3S nemá), tak to prosím nerozebírej doslova ......... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.06  15:27

« Re:

mezek: jakou tohle ma souvislost s tim jake jsou emise z ruznych typu motoru? to je jak diskuze v parlamentu. nemam-li argumenty odvedu rec totalne jinam
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 08.03.06  15:00

« Re:

naprosto mimo tema:
    no to snad ne, to uz muzeme resit, ze lidi kazi podzemni vodu tim, ze vypousti fekalie jen tak za barak. Na usmernovani podobnych "chytraku" jsou jine instituce kdyz uz oni nemaji rozum (slusne receno "verejne povedomi"). S volem nikdo nic neudela 8-s . Normalnim je potreba vytvorit podminky. O to v debate asi slo (podporit lepsi reseni).
    K odpadu obecne: nechapu proc je u nas vzite, ze se za vyrobek plati jenom pri nakupu a behem pouzivani. Likvidace preci taky neco stoji, nekdo ji musi provest. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 08.03.06  12:28

« Bez nadpisu

Tak ekologové, tady mám téma pro Vás...
    Vyklízím byt. Bydlela v něm už moje babička. Takže se vyklízí po asi 25 letech. Dovedete si představit, co se dokáže za ty roky nastřádat /nejen ona, ale i já - stěhuju se po 22 letech/. Jediná možnost, jak se věcí zbavit, je sběr odpadů. Jenže - sběrný dvůr v Liberci je zdarma jen pro lidi s trvalým pobytem v Liberci, ostatní musí zaplatit 1,50-1,80,- Kč za kg. K tomu se do osobáku moc nevejde, takže jedině jezdit sem tam.
    Druhá možnost je objednat velkoobjemový kontejner. Ten vyjde minimálně na 3000,-. Ale v obou případech lze odevzdat jen plast, papír a dřevo. Kov a stavební odpad ne.
    Mně osobně to je jedno, dřevo spálí soused, kov a papíry odvezu do Sběrných surovin a zbytek přijde do kontejneru.
    Ale proč o tomhle píšu - plno lidí si takové náklady nemůže dovolit a tak raději odvezou všechno co jde do nejbližšího lesa. A co je větší ekologickou zátěží - spaliny aut, které dokáže příroda /ne celkově, ale přeci jen/ sama zlikvidovat, nebo ten bordel po lesích, který nezmizí ani za sto let?
  • 00 Reagovat !

foto

06.03.06  21:43

« Bez nadpisu

Jaký druh dopravy je podle tebe nejlepší?Diskuze a hlasování zde [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.06  09:20

« Re: Re: Historicky den

SAAB: v poslednim pul roce to litalo jako vsude nahoru a dolu, ale stejne jako v CR, prevazne nahoru :-( . Vcera byla cena za benzin 10,94 SEK a za diesel 11,24 SEK. V rozmezi 0,25 SEK nahoru/dolu od teto ceny dostanes cenu u vetsiny cerpacich stanic ve Svedsku. Na samoobsluzne pumpe nebo stojanech je to 0 0.20 SEK na litr levnejsi.Nejdrazsi byva obvykle na jihu Svedska na dalnici E4 smerem do Danska.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 06.03.06  07:37

« Re: Historicky den

to Pucmeloud: jaké tam teď mají ceny. Loni v červnu byla nafta asi o 1,- SEK levnější a benzín tam stál cca 10,20 SEK na samoobslužné Shellce v Trollhattanu až po cca 11,50 SEK na hlavním tahu do Malmo.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.06  22:43

« Historicky den

tak tento vikend se stal vskutku historickym, alespon zde ve Svedsku. Benzin je levnejsi asi o 3% nez nafta
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.06  22:02

« Bez nadpisu

nebyl by do města lepší dieselový Landcruiser 100 ?
    Do města je nejlepší Praga V3S s pořádným PowerBoxem (větší auta jako např. T813 a pod. už jsou možná skoro zbytečný)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.06  13:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Saab: je to palivo jako kazdy jiny nad kterym neni duvod ohrnovat nos. Musi se pocitat s vetsi spotrebou, coz je asi vsem jasne a motorove je nutne mit sakra v poradku mazani. Positiva jsou jasny...nemusis sahat na fosilni zaosby a jen recyklujes vysledky fotosyntezy. Vyhodou take je, ze ackoli na mnozstvi castic je to srovnatelny s modernim dieslem, tak co se chemickeho slozeni a skodlivosti tech castic (karcinogennost, atd.) je to o rady lepsi nez nafta.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.06  11:44

« Bez nadpisu

Vitara v pohodě stačí.Já mám auto na ježdění,na nic jiného.Podle mne tak akorát autíčko,pohodlné,bezpečné,hospodárné. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.03.06  10:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

to Pucmeloud: jaké další informace jsi z těch techniků vydoloval ohledně toho ethanolu ? Má ještě nějaká negativa nebo pozitiva ?
    to IT: nebyl by do města lepší dieselový Landcruiser 100 ? >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.06  18:39

« Bez nadpisu

PetrT:Díky za info,už se těším.Docela mne zajímá Suzuki Vitara s 1,9 DDiS.130 koníků a šikovný off-roadek je do města naprosto ideální.Trošku chormových rámů,ať to má šmrnc,stupačky,nějakých 70 tis to spraví a vyložené městské autíčko je tu,jak vyšité.Jen dosplácím velké naftové a jdu do toho.Už se docela těším.Tak se tu mějte.Je to tu nějaké "suché",žádné nové podněty.No nic,jdu pařit.
    Naftě zdar,off-roadům zvlášť. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.06  16:20

« Auto Diesel

Č.2 jde právě do tisku, IT. :P
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.06  16:19

« Tak to si budeš kupovat hochu sám...

To Radim 77:...kdo by za to dával 50 Kč, za ty tvoje kydy... :D
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.06  15:20

« Bez nadpisu

IT - Radim 77 by to mohl vydat knižně,už jsem nečetl nic nového o motorech(pominu-li Autoexpert atd....).
    Jo,vychází dobrý časák:Autodiesel,je to čtvrtletník,prosincové číslo nějak nebylo,ale už se dalo objednat,předplatit,konečně testíky autíček jenom na naftu a novinky z konstrukce motorů a pal.systémů.Bezva!

Když oni čtvrtletník, tak já minimálně měsíčník. Takže se můžete těšit -vždy prvního každého měsíce bude měsíčník AutoEcoAntiDiesel na stáncích. Jinak samozřejmě i kniha bude: "Můj protidieselový boj" se to bude jmenovat a bude to taková bible všech odpůrců dieselových motorů! :-! :-! 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.06  13:56

« Re: Diesel a líh

Co furt řešíte? Diesly byly,jsou a budou.Tečka.
    Radim 77 by to mohl vydat knižně,už jsem nečetl nic nového o motorech(pominu-li Autoexpert atd....). >:D
    Jo,vychází dobrý časák:Autodiesel,je to čtvrtletník,prosincové číslo nějak nebylo,ale už se dalo objednat,předplatit,konečně testíky autíček jenom na naftu a novinky z konstrukce motorů a pal.systémů.Bezva! :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…