Vadná spojka po 100 000 km

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• 00 Reagovat !

foto

04.02.2006  21:26

Vadná spojka po 100 000 km

Ahoj, mám Picasso 2.0HDi a nemilý problém. Při akceleraci především na 3-5 stupeň mi vyletí otáčky motoru nahoru, auto chvíli netáhne, asi po 2-4 sec jdou otáčky dolů a auto jde za plynem. Když stojím na ruční brzdě a jdu za plynem na žádný stupeň 1-5 se spojka ani nehne, spojka festově drží i při velké zátěži. Není to divné? Klíňák to není. Máte někdo podobnou zkušenost?
    • 00 Reagovat !

foto

11.02.2006  02:49

« Re: Vadná spojka po 100 000 km

skus v servise... ale zeby bola zjazdena spojka , tak to sa mi teda nezda...tam bude inde pes zakopany
    • 00 Reagovat !

foto Arnold-Hackel

Arnold Hackel 14.02.2006  12:09

« Re: Vadná spojka po 100 000 km

Podle toho jak závadu popisuješ by mohlo jít nejspíše o zadírající vypínací mechanismus spojky. Spojka nepatrně sepne- ale ne úplně a když to osolíš tak se to protáčí .Právě u této závady se objevuje to, že někdy to funguje bez problému. Značka ani země původu nehraje žádnou roli( přesto by si to mnozí přáli...). Občas se to stane i v lepších rodinách (nebudu jmenovat, aby někdo nezkolaboval vzteky).
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.2006  21:47

A čemu se divíš?

Máš přece francouzský auto.Mám 2 kamarády,kterým u Francouze nevydržela spojka-méně než 100 tis. km. Můj starý Golf z roku 1985,najeto 270 000 km-spojka bez problémů-už šel na vrakoviště a OI 230 000 km taky-tam spojka vydrží dalších 230 tisíc -když nejezdíš jako prase-samozřejmě.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.2006  22:08

Bez nadpisu

To jsou zase žvásty :shock: . Už se nebudu opakovat, ale u mých Francouzů nikdy žádná spojka neodešla. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale může to být způsobené stylem jízdy.
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.2006  22:58

« Re:

presne tak to kdy odejde spojka NEJVICE ovlivnujes pouze ty svym stylem jizdy ;-) ale 100 000 jeste neni nejhorsi znam lidi co meni po 20 000 >:-[]
      • 00 Reagovat !

foto

04.02.2006  23:07

« Re: Re:

Ultiman: Ano, pokud je dobre vyrobena a plne funkcni. lae vetsina predcasnych prusvihu se spojkou je dana tim, ze je to zmetek jiz z fabriky
        • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.2006  23:23

« Re: Re: Re:

100 000 netypuju na tento pripad...ikdyz na klasicke sjeti to nevypada...sem z toho trosku jelen :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.2006  12:51

155 000 KM -SPOJKA V POHO

Mám RENAULT KANGOO , 1.4, NAJETO 155 000 KM, A SPOJKA PŮVODNÍ, ZABÍRÁ HEZKY UPROSTŘED, TAKŽE MŮJ TIP JE ,ŽE JEŠTĚ 50 TKM VYDRŽÍ- COŽ JE NA FRANCOUZE PĚKNÉ NE ? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.2006  19:39

Spoika

jo u francozu proste nevyrdží.. moje zkušenost.. saxo 1,5D nova ve 115 tis ted C3 Hdi nova v 87tis a to jezdím dost zlehka.. žadné blbosti a stani na spojce a nejake trapeni to neexistuje.. doma mame Fabku Tdi najeto 198tis a vsš povodni.. (spojka kotouče vyfuk atd... ) vse bez problemu. Bracha mel Passat V6 prodam ve 260 tis a spojka a kotouce taky ok.. moje zkušenost (ročne najedu 40tis ruznyma autama) skoda a VW (i toyota) proste vydrží asi mnohem vic nez francouzi.. ale mam francouske auta rad :-))
    • 00 Reagovat !

foto

11.02.2006  02:41

« Re: Spoika

Mne sa to nezda...Mal som SAXO 1,1i, naj. 170.000km a spojka slapala ako oci.Uz toto auto malo samocinne vymedzovanie vole spojky, takze som sa toho ani nedotkol a bezalo to. A NA TIE FRANCUZSKE Slabe spojky: Moje prve auto bola otcova DACIA r.v.89. po 210.000km sa menila spojka, ale bol prasknuty vytlacny tanier, a lamela bola skoro ako nova... takze urcite to zalezi na sposobe a stylu jazdy (mesto alebo mimo ...atd.) poznam ludi, ktory si pocas celej cesty opieraju nohu na spojkovom pedale, tak ani nie je divu ze je spojka hned v *.... asi tak
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…