NOVÁ PRAVIDLA !!??
"-- skrytý --" 21.02.06 22:47
"A" rozumiem :-) Dokonca aj "B".
V kazdom pripade nezavisle od toho, co sa tu dohodneme, tak ak pojdes do obchodu, budes doma zjazdeny tak ci tak. Aspon u nas to tak funguje - u vas nie? Lebo presne tak ako zakon, tak aj nakupny "rozkaz" >:-[] Tvojej/mojej partnerky si je mozno vysvetlit minimalne na 100 sposobov a aj tak neuhadnes, ze k tomu vsetkemu bolo treba kupit aj servitky, lebo dosli :shock: :idea: :!: . No co uz, tazky je zivot :roll: -
Bohužel musím konstatovat, že asi nerozumíš logické spojce "a". To co jsi vyjmenoval neznamená z toho udělat bagetu >:D , ale koupit vše co vyjmenovala. Logická spojka "nebo" znamená koupit alespoň jednu z těch věcí :shock: . Takže koupit třeba jen rohlíky, nebo rohlíky a máslo, nebo úplně všechno :!: -
"-- skrytý --" 21.02.06 18:00
Beny_, je to asi o tom, ako som pisal asi zhruba pred dvoma tyzdnami - o gramatike. Jednoducho neexistuje jednoznacne vysvetlenie, preco je to tak a tak - je to zvyk, hoci logika je o inom. Alebo niekedy dokonca ani konkretne pomenovanie neexistuje.
V tomto pripade to vidim tak, ze tvorca zakona vymenovaval jednotlive kategorie. Ked Ta zena posle do obchodu kupit rozky a maslo a papriku a paradajky (rajcata) a sunku, asi jej neprinesies hotovu bagetu, ze :-) Jedine ze by si chcel mat doma randal, tak potom ano :-)
A keby Ti to vysvetlila ako matematikovi cez to "alebo", tak by si mal doma randal zarucene a este k tomu by si sa nachodil. Vyber si... -
Souhlasím s vámi, ale proč je to takhle blbě formulováno! Proč se právníci učí logice! Pak by tam mělo být použito slovního spojení "nebo" a bude po problémech. Vůbec se pak nedivím, že mají právnící tak široké pole působnosti jak ohnout skutečnost k obrazu svému >:-[] -
"-- skrytý --" 21.02.06 07:52
« Beny
Nejsem právník,ale ekonom a moje profese mě nutí číst zákony.
Proto se domnívám,že tvůj výklad je přesně opačný.
Příklad ze stejného zákona : "ustanovení odst. 1 neplatí pro .. c)
řidiče vozidla bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a vojenského zpravodajství při plnění ...."
Myslíš tedy,že toto platí jen v případě, kdy v jednom autě jsou
zástupci všech těchto složek ? -
Já nejsem právník, ale matematik, ale pokud je tam uvedeno: " nákladní vozidla nad 3,5 tuny a jízdní soupravy nad 7 metrů". Tak to chápu tak, že to musí platit všechno současně, tj. je to náklaďák, současně má nad 3,5 tuny a současně je delší než 7 metrů. Čili všechny tři podmínky musí být splněny současně. Což felda s přívěsem evidentně nesplňuje. -
"-- skrytý --" 20.02.06 13:26
Na úvod prohlašuji, že nejsem právník,ale nový zákon jsem si samozřejmě přečetl a mám pocit,že v nadávání na kamiony zapomínáme na jednu věc. V § 36 odst. 4 se píše o zákazu předjíždění , že platí pro " nákladní vozidla nad 3,5 tuny a jízdní soupravy nad 7 metrů.
A víte kolik metrů délky má třeba běžná Felicia Combi s přívěsným vozíkem ?Rozhodně nad 7 metrů. Takže podle mne to není jen bič na kamiony. -
pepek 20.02.06 13:07
« Re: KAMIONY
A co to je "dostatečný náskok v rychlosti"? 15km/h 5km/den >:-[] . Tohle je přesně případ ustanovení, kde se opět podepsala inteligence našich posr..nců. Tohle je tak vágní ustanovení, že by bylo záhodno ho rovnou novelizovat a vyhodit, protože v praxi je nepostižitelné. BTW 3 kamiony vedle sebe jsem zažil minulý týden lehce po poledni na D1 na 6km (Průhonice) směrem na Prahu a tak jely až na sjezd na Spořilov-rychlost dle mého tacho cca 110km/h, takže omezovače asi nefungovaly. V pravém maďar a prostřední a levý poláci, což jsou jedni z největších prasat na našich silnicích >:-[] . -
"-- skrytý --" 20.02.06 10:18
« KAMIONY
V sobotu jsem zazil cca kolem poledne u motorestu Nahac ve stoupani smerem na Brno tri kamiony vedle sebe. Po ceste zpet mi pro zmenu do cesty vjely dva kamiony, ackoliv jsem mel zapnuty levy blinkr a byl od nich vzdalen par metru ( nastesti jsem tu jejich cunarnu predvidal, takze jse stacil brzdit) Jsem zvedavy, jestli se neco zmeni novymi predpisy a jestli bude vubec v silach policie cokoliv na D1 kontrolovat, nebot jsem ji tam uz minimalne rok nevidel .....
Nove predpisy:
Toto konání nyní zakazuje i další novelizovaný paragraf, který postihuje vlastně stejné chování, ovšem trochu jinak. Zakazuje předjíždění nákladním vozům nad 3,5 t (na osobní vozy kategorie N1 to neplatí…) a jízdním soupravám, pokud nemají dostatečný náskok rychlosti oproti předjížděnému vozu. Zdá se to po zařazení paragrafu 12, odst. 4 nadbytečné, ale není tomu tak. Dva stejně rychle jedoucí kamiony na tříproudé dálnici představují rovněž jistou překážku plynulosti dopravy.
Výsledkem by mělo být disciplinovanější chování řidičů kamionů a dalších vozidel o váze nad 3,5 t, které tak nejen nebudou brzdit plynulost dopravy, ale sníží se i počet kolizních situací. Náhle vybočivší kamion do rychlého pruhu způsobil již řadu nehod.
Nákladních vozů s hmotností nad 7,5 t se týkají také změny v omezení jízdy některých vozidel v neděli a ostatních dnech pracovního klidu – v sobotu v období od 1. července do 31. srpna jim byla zkrácena doba zákazu na dobu od 7 do 13 h (dosud do 20 h), ovšem ve stejném období nesmějí na dálnice a silnice I. třídy v pátek od 17 do 21 h. -
"-- skrytý --" 17.02.06 09:53
Na maps.google.com, objavi sa Ti mapa Ameriky, ale daj si do horneho okienka napr. Slovakia a hned vidis zretelne obrysy Tatier a na zapade typycky obrys CZ-D hranice (Sumava apod.). Zoomovat sa da, ale az tak blizko, aby som tu niekedy davno spominanu krizovatku vedel vyobrazit aj s pruhmi, to nie, nemaju az take podrobne snimky. Dom, chatu a prilahle pozmenky si vsak najdes. Tiez napr. v US Steele (byvale VSZ) vidno zretelne kazdu prevadzku. Vhodne pre priemyselnych spionov - amaterov :-)
Inac v tomto duchu som chcel, aby bol pochopeny aj moj predposledny prispevok, ale asi som do toho nedal dostatocny pocet smajlikov :-) :shock: :-! :*) :-O ;-) :roll: >:-[]