NOVÁ PRAVIDLA !!??

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.06  08:54

« Bez nadpisu

;-) To ano...
    Inac v tomto duchu som chcel, aby bol pochopeny aj moj predposledny prispevok, ale asi som do toho nedal dostatocny pocet smajlikov :-) :shock: :-! :*) :-O ;-) :roll: >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  23:46

« Re:

Tady souhlasím, neboť ženská logika je opravdu hodně jiná :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  22:47

« Bez nadpisu

"A" rozumiem :-) Dokonca aj "B".
    V kazdom pripade nezavisle od toho, co sa tu dohodneme, tak ak pojdes do obchodu, budes doma zjazdeny tak ci tak. Aspon u nas to tak funguje - u vas nie? Lebo presne tak ako zakon, tak aj nakupny "rozkaz" >:-[] Tvojej/mojej partnerky si je mozno vysvetlit minimalne na 100 sposobov a aj tak neuhadnes, ze k tomu vsetkemu bolo treba kupit aj servitky, lebo dosli :shock: :idea: :!: . No co uz, tazky je zivot :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  22:24

« Logika

Jen chci tímto příkladem říci, že zákony jsou formulovány velmi často tak, že si to každý může vyložit jak chce >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  22:21

« Re:

Bohužel musím konstatovat, že asi nerozumíš logické spojce "a". To co jsi vyjmenoval neznamená z toho udělat bagetu >:D , ale koupit vše co vyjmenovala. Logická spojka "nebo" znamená koupit alespoň jednu z těch věcí :shock: . Takže koupit třeba jen rohlíky, nebo rohlíky a máslo, nebo úplně všechno :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  18:00

« Bez nadpisu

Beny_, je to asi o tom, ako som pisal asi zhruba pred dvoma tyzdnami - o gramatike. Jednoducho neexistuje jednoznacne vysvetlenie, preco je to tak a tak - je to zvyk, hoci logika je o inom. Alebo niekedy dokonca ani konkretne pomenovanie neexistuje.
    V tomto pripade to vidim tak, ze tvorca zakona vymenovaval jednotlive kategorie. Ked Ta zena posle do obchodu kupit rozky a maslo a papriku a paradajky (rajcata) a sunku, asi jej neprinesies hotovu bagetu, ze :-) Jedine ze by si chcel mat doma randal, tak potom ano :-)
    A keby Ti to vysvetlila ako matematikovi cez to "alebo", tak by si mal doma randal zarucene a este k tomu by si sa nachodil. Vyber si...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  11:07

« Re:

Souhlasím s vámi, ale proč je to takhle blbě formulováno! Proč se právníci učí logice! Pak by tam mělo být použito slovního spojení "nebo" a bude po problémech. Vůbec se pak nedivím, že mají právnící tak široké pole působnosti jak ohnout skutečnost k obrazu svému >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  08:47

« Bez nadpisu

Tiez som ekonom a suhlasim so zanekom.
    Matematicky ma vsak Beny_ pravdu.
    Aky krasny priklad, ze teoria a prax su odlisne :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  07:52

« Beny

Nejsem právník,ale ekonom a moje profese mě nutí číst zákony.
    Proto se domnívám,že tvůj výklad je přesně opačný.
    Příklad ze stejného zákona : "ustanovení odst. 1 neplatí pro .. c)
    řidiče vozidla bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a vojenského zpravodajství při plnění ...."
    Myslíš tedy,že toto platí jen v případě, kdy v jednom autě jsou
    zástupci všech těchto složek ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  15:22

« Re: Re:

Takoví ti Sokolové už se těší..........když to není jasné ani nám !! :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  14:39

« Re:

Já nejsem právník, ale matematik, ale pokud je tam uvedeno: " nákladní vozidla nad 3,5 tuny a jízdní soupravy nad 7 metrů". Tak to chápu tak, že to musí platit všechno současně, tj. je to náklaďák, současně má nad 3,5 tuny a současně je delší než 7 metrů. Čili všechny tři podmínky musí být splněny současně. Což felda s přívěsem evidentně nesplňuje.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  13:26

« Bez nadpisu

Na úvod prohlašuji, že nejsem právník,ale nový zákon jsem si samozřejmě přečetl a mám pocit,že v nadávání na kamiony zapomínáme na jednu věc. V § 36 odst. 4 se píše o zákazu předjíždění , že platí pro " nákladní vozidla nad 3,5 tuny a jízdní soupravy nad 7 metrů.
    A víte kolik metrů délky má třeba běžná Felicia Combi s přívěsným vozíkem ?Rozhodně nad 7 metrů. Takže podle mne to není jen bič na kamiony.
  • « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 20.02.06  13:07

« Re: KAMIONY

A co to je "dostatečný náskok v rychlosti"? 15km/h 5km/den >:-[] . Tohle je přesně případ ustanovení, kde se opět podepsala inteligence našich posr..nců. Tohle je tak vágní ustanovení, že by bylo záhodno ho rovnou novelizovat a vyhodit, protože v praxi je nepostižitelné. BTW 3 kamiony vedle sebe jsem zažil minulý týden lehce po poledni na D1 na 6km (Průhonice) směrem na Prahu a tak jely až na sjezd na Spořilov-rychlost dle mého tacho cca 110km/h, takže omezovače asi nefungovaly. V pravém maďar a prostřední a levý poláci, což jsou jedni z největších prasat na našich silnicích >:-[] .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  10:18

« KAMIONY

V sobotu jsem zazil cca kolem poledne u motorestu Nahac ve stoupani smerem na Brno tri kamiony vedle sebe. Po ceste zpet mi pro zmenu do cesty vjely dva kamiony, ackoliv jsem mel zapnuty levy blinkr a byl od nich vzdalen par metru ( nastesti jsem tu jejich cunarnu predvidal, takze jse stacil brzdit) Jsem zvedavy, jestli se neco zmeni novymi predpisy a jestli bude vubec v silach policie cokoliv na D1 kontrolovat, nebot jsem ji tam uz minimalne rok nevidel .....
    Nove predpisy:
    Toto konání nyní zakazuje i další novelizovaný paragraf, který postihuje vlastně stejné chování, ovšem trochu jinak. Zakazuje předjíždění nákladním vozům nad 3,5 t (na osobní vozy kategorie N1 to neplatí…) a jízdním soupravám, pokud nemají dostatečný náskok rychlosti oproti předjížděnému vozu. Zdá se to po zařazení paragrafu 12, odst. 4 nadbytečné, ale není tomu tak. Dva stejně rychle jedoucí kamiony na tříproudé dálnici představují rovněž jistou překážku plynulosti dopravy.
    Výsledkem by mělo být disciplinovanější chování řidičů kamionů a dalších vozidel o váze nad 3,5 t, které tak nejen nebudou brzdit plynulost dopravy, ale sníží se i počet kolizních situací. Náhle vybočivší kamion do rychlého pruhu způsobil již řadu nehod.
    Nákladních vozů s hmotností nad 7,5 t se týkají také změny v omezení jízdy některých vozidel v neděli a ostatních dnech pracovního klidu – v sobotu v období od 1. července do 31. srpna jim byla zkrácena doba zákazu na dobu od 7 do 13 h (dosud do 20 h), ovšem ve stejném období nesmějí na dálnice a silnice I. třídy v pátek od 17 do 21 h.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  09:53

« Re: Re: Re:

Tak jo, ha ha ha :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  21:07

« Re: Re:

Nejjednodušší je říkat, že řidičky jsou totálně zabedněné. A mimochodem když tady tak tvrdíš, že si nedokážeme přečíst ani paragraf , tak je zajímavé, když chlapi dělají zkoušky v autoškole, tak více chlapi na tady tom proletí. Ha Ha Ha >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.06  09:53

« Bez nadpisu

Na maps.google.com, objavi sa Ti mapa Ameriky, ale daj si do horneho okienka napr. Slovakia a hned vidis zretelne obrysy Tatier a na zapade typycky obrys CZ-D hranice (Sumava apod.). Zoomovat sa da, ale az tak blizko, aby som tu niekedy davno spominanu krizovatku vedel vyobrazit aj s pruhmi, to nie, nemaju az take podrobne snimky. Dom, chatu a prilahle pozmenky si vsak najdes. Tiez napr. v US Steele (byvale VSZ) vidno zretelne kazdu prevadzku. Vhodne pre priemyselnych spionov - amaterov :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.06  19:44

« Re:

Vzpomínal jsi satelitní snímky............kde se dají najít ?? Poradíš ??
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.06  15:18

« Re: Re: Re: Re: Re:

Správně bys měl napsat :.......já jsem si nemyslel, že to není takhle naopak ...:_)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.06  14:02

« Re: Re: Re: Re:

DIM: diky....formulace noveho zakona me totalne rozhodila. Ja jsme si to myslel, ze je to take presne takhle
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…