Autobazar Goga Topoľčany

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

06.05.06  20:54

to Marbh: Fabia 1,4 16V je 55kW a pokiaľ sa nepletiem tak aj 74kW. Skús behnúť do nejakého bazaru a odviezť sa na tom. Mne sa to nezdalo nijak zvlášť zaujímavé na zvezenie, ale bola to iba skúšobná jazda v bazare na 55kW. On ten motor potrebuje trocha vyššie otáčky, ak ho nevytočíš tak 1,4 50kW sa zdá že chodí lepšie, ale vyskúšaj si to sám, porovnaj to.

"-- skrytý --" 03.05.06  10:56

« Re: Rozdiel v hmotnosti

Fakt je to také smiešne číslo? Teraz ste ma dostali :-) Vedel som, že v cene je len minimálny rozdiel (do 30 tisíc pri rovnakej výbave), ale že aj v hmotnosti, to ma prekvapilo.
    Párkrát mesačne (doslova 2x) križujem na ceste z Banskej Bystrice do Prešova Čertovicu alebo Donovaly, tam sa silnejší motor hodí - ale inak jazdím po bežných "rovinkách", takže na výkone mi až tak nezáleží. Keď jazdím podľa predpisov (ani na služobnej Oktávke na diaľnici nezvyknem prekračovať 130-140), tak výkon potrebujem len pri tom predbiehaní slimačích náklaďákov. A jazdím tak 20 tisíc km ročne, myslím, že aj 47kW môže byť - aj keď hľadám skôr 55.

02.05.06  22:12

Pises ze "v relativne tazkom kombiku oproti hatchbacku", vies kolko je rozdiel vo vahe Fabie hatch a combi? celých 35 kg. Myslím ze je to celkom smiesne cislo, ci nie? Co sa tyka dynamiky fabky 1,2 47 kW combi je to o cosi lepsie ako fabia kratka 44kW (mam firemne) ale je to celkom inak sprevodovane. Na 44 kW idem 120km/h otacky su cca 3300/min, 47kW pri 120 toci na 4000/min. Je to trocha rozdiel, ale neviem ci v opotrebeni motora, pretoze spotreba je trocha nizsia pri 47 kW. Inak ten motor je slaby (jeden aj druhy), je to take solidne jazdenie ale iba z casu na cas a radsej po rovine. Ak jazdis pravidelne v kopcoch tak potrebujes nieco silnejsie, to je bez debaty.

28.04.06  18:02

« Kupa

100% s Vami suhlasim. Riesil som podobny problem ako mala Dorka a vyriesil som ho podobne ako ona. Tiez som si trochu priplatil. Chcel som dobre jazdene auto do 200 000 SKK. Co najmladsie. Obehal som x bazarov a vsade sa na aute naslo nieco...
    Neskor som nasiel sukromny inzerat kde jeden pan predaval Ford Fiestu JAS 2000, 1,3 s najazdenymi 26 000 km. Mechanik ktory bol so mnou povedal, ze tomu autu niet co vytknut, zabehnute nove auto. Vedel som ze na sucasne pomery nema ziadnu vybavu (1x airbag), ale je tak malo jazdene (a servisovane), ze som ho zobral.
    Niekedy je lepsie pockat a najma sa orientovat na sukromne inzeraty. Je vela slusnych ludi, co chcu predat svojho zachovaleho milacika a kupit si nieco vacsie (moj pripad, ten pan prechadzal na Mondeo).
    stalo ma 182 000 SKK (auto + nove zimne na diskoch + stresny nosic + tazne - odnimatelne)

"-- skrytý --" 28.04.06  11:04

« Predaj

to all: ospravedlnte ma, ze takto na drzku to tu davam, ale:
    Predam svoj Focus, lebo potrebujem vacsie auto (vid. forum "Mercedes-Benz Vito 108 2,3D").
    Kto by mal zaujem o spolahlive auto, napiste mi, diky.

"-- skrytý --" 28.04.06  10:43

« Re: Re: Ad obsah motora

A pokial kupis auto, ktore bolo servisovane pravidelne, tak s olejom by nemal byt problem.

Takže do bazáru asi len s mechanikom - ten by to vedel odhadnúť, ja ťažko. Ja ešte tak lak, ja som len vymieňač/dolievač kvapalín :-) "Ropáky" mi prijdú dosť predražené a spravidla aj dosť hlučné - ale to je skôr nezvyk, jazdím len benzínové, v nafťákoch sa akurát vozím.
    Zatiaľ mám rebríček:
    Fabia Combi 1.4 16V 55kW, jazdená okolo 200-250 tis., nová 370.
    Peugeot 206 SW 1.4 55kW (ale videl som aj jazdenú 1.1 priamo od dealera), jazdený okolo 270 až 300 tis., nový 400.
    Octavia 1.6 75 kW, jazdená okolo 300 tis.
    Jazdené maximálne štvorročné. V ponukách jazdených okolo 300 tisíc sú aj zaujímavé kombíky Ford, Opel a spol, ale ich kilometre sú veľmi podozrivé (auto z roku 2003 s 50 tisíc km?). Akurát u Mégane Combi sú kilometre na prvý pohľad košér (120 tisíc z roku 2002). Ale ktovie, ako sú natočené :-) Je jar, začínam chodiť po bazároch osobne, keď bude niečo zaujímavé, podelím sa o informácie...

28.04.06  09:53

« Re: Ad obsah motora

Marbh: Zamysli sa. Priklad: vseobecne je zname, ze motory Honda su vysokootackove. Napriek tomu maju aj solidnu zivotnost. Opakujem, ze opotrebovanie motora nezalezi na tom, ci je vysoko, alebo nizko otackovy. KAzdy motor mozes pouzivat v otackach 3000, alebo aj 5000. A ked kupujes ojazdene auto, tak nevies, ci predosli majitelia jazdili po dialnici 170 cely cas, alebo jazdili furt 120.... A to je v otackach pekny rozdiel. Taktiez nevies, ci sa motor vytacal studeny, alebo az po zahriati...
    Inak s tou dynamikou mas pravdu - nemozes od 1,2 cakat zazraky, hlavne v nalozenom aute. Pokial jazdis taketo kopceky a chces byt pruzny - kup si ropaka. ;-)
    Nezabudni: Kupujes si vykon, ale jazdis na krutiaci moment...

"-- skrytý --" 28.04.06  09:08

« Ad obsah motora

> A motor sa neopotrebuvava podla obsahu!!!
    Neviem, mne sa zdá logické, že ak je v relatívne ťažkom kombíku (oproti hatchbacku) motor 1.2 s výkonom 40 alebo 47 kW, tak bude vo vyšších otáčkach častejšie, než je rozumné - a potom musí životnosť logicky klesať. Najmä ak predošlý majiteľ šetril na oleji. A 40 či 47 kW mi príde aj dosť nebezpečné - slabučká dynamika pri obiehaní (najmä do kopca), dynamika pri naloženom aute celkovo a tak. Teraz jazdím na staručkom Favorite a keď na štvorke obieham pod vrcholom Čertovice Fabiu (zo severnej strany, v ťahavom stúpaní, veľmi častý jav), tak o nej nemám najlepšiu mienku. Aspoň 55 kW ku kombíku je, myslím, nutnosť.

28.04.06  08:47

« Re: Dorka - 250000?

ke kupis nove - nebude ti luto, ze kym ho splatis budes mat cenu o polovicu nizsiu? Za 200K kupis hocake auto po r.2000, len musis byt trpezlivy a vytrvalo hladat - vid Dorka >:D
    Ako preverit auto najdes napr. na www.tipcars.cz - dost dobre info. Ale upozornujem, ze obcas nie je nutne vyzadovat, aby auto bolo neburane. Lahka buracka zboku, zozadu nemusi byt tak hrozna kupa.
    A motor sa neopotrebuvava podla obsahu!!! :roll:
    Dnesne motory su standardne navrhnute na najazd do max 250tkm - aj to len tie najmodernejsie. Ovela viac zalezi, ako sa na tom jazdilo a kto sa o tom staral.

28.04.06  08:37

« Re: Re: Dorka - 250000?

Ahoj Dorka,
    cena ja skutocne trochu vyssia, ale na druhej strane kupili ste aspon slusnejsiu vybavu - to teda Fabky nemavaju....
    Vsetko zavisi od stavu auticka, ale kedze predpokladam, ze po tejto diskusii ste boli velmi opatrni, nemali by sa vyskytnut extra problemy. Fabka je dobre auto - az na to riadenie a napravy a je dobre aj motoricky. A ze mate trojvalec? No, predpokladam, ze nie ste priekupnici, takze ho bude per rokov vyuzivat... Tak pri troch valcoch usetrite jednu sviecku. Usetrite vymenu rozvodov - nie je tam remen, ale retaz. Usetrite na poistke. A pokial to mebudete nahanat - da sa pri opatrnej jazde chodit pokojne za 6 litrikov. A ked sa nastvete, date si to spravit na plyn legalne a usetrite este viac...
    Tak sa pekne vozte a nezabudnite dat potom feedback k nam ostatnym... ;-)

27.04.06  21:04

« Re: 262 & Flair

My sme sledovali, aj sme boli pozrieť odobraté autá OTP leasing, sklad majú v TT. Predáva to tuším Autofin autobazár (tak nejako sa to volá) pri predajni Peuget v TT. Autá vyzerali strašne - česť výnimkám. Ceny tiež strašné. Treba pozrieť www.otpleasing.sk Jedna Oktavka nás oslovila, ale bolo to trocha ťuknuté a zle opravené, malo to rozbité čelné sklo, autorádio bez panela, iba jeden kľúč..... ako auto odbraté z lízingu. Tvrdo sme uvažovali, ale keď sme si zrátali nutné investície......

"-- skrytý --" 27.04.06  19:42

« 262 & Flair

Dorka, 262 tisíc je dobrá cena, aj ja by som bral :-) Inak, ten Fusion Flair vyzerá veľmi pekne, ale rozumná verzia je zasa na 450 tisíc, takže priveľa. Ignis sa mi páči, ale je maličký - tam mi nevojde ani dvojtýždenný nákup z Metra :-) No a Roomster... naživo som ho nevidel, hádam bude krajší, ako vyzerá, ale... ďakujem, neprosím. To ak čakať, tak radšej na Logan Kombi, ten vyzerá na počudovanie celkom dobre a bude mať lepší pomer cena výkon. Na imidžovky si musím nechať zájsť chuť - otázka priorít.
    A pozeral som cacleasing.sk - popis odobratých áut je skutočne detailný, až desivý :-) Takže hádam počkám - vďaka za rady, bohatší nie som, ale aspoň o čosi múdrejší... dúfam.

27.04.06  16:33

ked už sme pritom čo tak nový ROOMSTER
    1,2 12V HTP 47 kW 339 900 Kč

"-- skrytý --" 27.04.06  14:53

« Priestor?

Ak by ste niekto hladali nieco takmer nove, usporne a vacsie smerom do vysky, mam na predaj malo jazdeny Fiat Idea.

27.04.06  13:40

« Re: Dorka - 250000?

Takze cena po zjednani bola 262000. Asi poviete ze to bola vela ale uz je to tam a myslim ze vzhladom k stavu a vybave auta to az tak vela nie je. Peugeot 206 SW mi osobne pripadal mensi oproti Fabke combi. Neviem ako teraz ale pred casom bola akcia na Fabiu Clasic plus, nebolo to nic moc akurat tam bolo tusim ABS a cena 344000, ale neviem ci to este trva.

matuS 27.04.06  13:23

5 ludi sa pohodlne neodvezie v mojej C5, a to je auto sirsie ako e-klasse.
    alebo mame o pohodli kazdy iny nazor...

1zdavu 27.04.06  13:14

To: Marbh
    Z novych auto ma napadaju momentalne vyhodne len 2 auta.
    Ford Fusion Flair v akcii za 379000,-. Sice "hole" auto, ale s 2xairbag, ABS, posilovacom
    Suzuki Ignis v rovnakej vybave ale od 299000,-. Vyssou cenou u zpribuda aj vybava, a za 395000,- je to v skoro plnej palbe.
    Co sa tyka odobratych aut z leasingu, co som videl, v niektorych je popis poskodeni popisany do posledneho skrabanca. Akurat treba cakat na vhodne auto. :roll:

"-- skrytý --" 27.04.06  12:34

« Re: fabia - 5ludi?

5 ľudí je extrém, samozrejme, to len v prípade, ak ideme na nejakú akciu, ktorá je pánubohu za chrbtom - kam vlak nechodí a autobus raz za deň. A ten piaty sa tam nemá ako dostať. Takže on vie, že ide za trest :-) Ale musím naložiť jeho batožinu - takže vzadu traja nepohodlne sediaci a v kufri natlačená, ale neosekaná batožina. Na to je, myslím, malé kombi OK. Nižšia stredná ma neláka, tam už treba silnejšie motory, drahšiu poistku, viac miesta na parkovanie etc, etc.
    Pre Fabiu Combi vraví rozum - jazdené, 3-4 ročné, majú veľmi dobrý pomer cena/výkon. Akurát ma fakticky dosť vydesili tie názory na inzeráty, že je z nich viac ako polovica "nie veľmi košér". Ale zasa nové Fabie sú pekelne predražené - a aj v akcii majú o dosť slabšiu výbavu ako Peugeoty, ktoré sa mi subjektívne páčia (SW).
    Budem sa asi dívať po tých jazdených priamo od dealerov značky. S autami odobratými z leasingu máte aké skúsenosti? Leasingovky sú košér? Resp. sa budem dívať po Fabiach z osobných inzerátov, najlepšie z dediniek na východe, kde auto viac stálo v garáži ako behalo po ceste :)

27.04.06  12:02

za tých 400 000 čo spomínaš si možeš dovolit Mondeo kombi, 2 rocne, podobne passat, skrátka vo vyššej triede je viac miesta, čo logické rozmermi auto, alebo niečo ako Toyota Yaris Verso, príp. Multipla,

27.04.06  12:01

« fabia - 5ludi?

Cestovanie fabiou?. Denne nou chodim Trnava - Bratislava a spat(sice to nie je combi, ale rozdiel medzi nimi je asi iba v kufri). Myslim si, ze to auto je tak pre 4 ludi. Vzadu ked sedia 5ti ludia, tak to dost o drzku. A co sa tyka octavie, si nemyslim, ze je na tom s miestom nejako lepsie.

1zdavu 27.04.06  12:00

To: Marbh
    No kupovat nove auto s tym ze vydrzi 10 rokov, neviem, neviem. A z toho ho 3-5 rokov splacat a este + naklady na prevadzku. Ak mas auto na protihodnotu + leas alebo uver od "skofinu" + akcia + ukecana zlava ;-) = by sa dalo este o nejakej Skodfke mozno uvazovat, ale inak, neviem neviem.
    Dom+zalozenie rodiny je ovela ale ovela vyssia priorita, takze by som sa skor asi zameral na nieco jazdene. Teda ak by som bol v tvojej kozi. A radit konkretny typ alebo znacku je rizikove, skor by som si urobil TOPX a potom uz vybral podla konkretneho stavu auta.
    Z vlastnej skusenosti teraz hovoriac, skusal by som asi jazdene od predajcov s istotou povodu alebo od leasingoviek (napr. odobrate).

Marcelino 27.04.06  11:52

« Re: Re: Re: Dorka - 250000?

to Marbh: ehm, netusim ci vozis korejcanov, ale 5 dospelych europanov za pohodlne odvezie jedine v tzv. "minivanoch", t.z. minimum je napr. Renault Scenic, Toyota Corola Verso, Mazda5, a pod... alebo vacsie...
    potom este existuju najlacnejsie varianty typu ako Seat Inca ci Citroen Berlingo a spol, kde je tvar zadnej casti vyborny na prevoz 5 ludi, akurat su to "nakladaky", takze je trosku obmedzeny konfort pruzenia zadnej napravy...
    ziadne "normalne auto" nie je v skutocnosti 5-miestne, ved ani v "limuzinach" triedy Passat, Avensis, Mondeo sa neodvezie 5 dospelych ludi :roll: takze cestovat 5 ludi v Oktavii, Fabii a podobnych autach to je AKO ZA TREST :!: :roll:

"-- skrytý --" 27.04.06  11:41

« Re: Re: Dorka - 250000?

To: 1zdavu. Asi som sa nevyjadril presne - Na 60% tam budu dvaja ludia + batozina a vzadu sa budu pocas statia skladovat bicykle. Pomerne casto vozim styroch ludi + batozinu, aj na dlhsie vzdialenosti a raz za cas sa mi stane, ze nalozim aj piatich. Ti uz nemozu cakat komfort, to je jasne, ale musi mi dozadu vliezt ich batozina. Vozil som takuto zostavu pozicanou Oktavkou aj Fabiou Combi a vo Fabii bolo subjektivne miesta viac. A do Oktavky zasa nevosli bicykle, do kombika, aj ked maleho, ano. S inymi autami skusenosti nemam, takze ocenim kazdy tip - ale je tam ten strop, 200 000 v hotovosti + max. 200 tisic na splacanie. Ked clovek prestavuje dom a zaklada rodinu, autu sa vela neujde :-) Nove auto by som uz kupoval s tym, ze musi 10 rokov vydrzat, dvom ludom a bicyklom, neskor dvom dospelakom a dvom detom :-)

1zdavu 27.04.06  11:24

To:Marbh
    Pri vsej ucte, ale nazvat Fabiu Combi vacsim a priestrannym autom na vozenie 5 dospelych ludi. :shock: Ja si 5 dospelych ludi (bezneho vzrastu) + batozinu vo Fabii velmi predstavit neviem a uz vobec nie s motorom 1.2HTP. Ak tak naozaj len v meste + 20km okoli. Maximalne.
    Skor by som skusil pozerat aj inych vyrobcov, modely, hlavne pri takomto vyuziti. Vacsie auta, kombiky a liftbacky. A nie len europskych.
    Ale vyzera to ze si pre tu Fabiu uz viacej-menej rozhodnuty.

"-- skrytý --" 27.04.06  11:09

« Dorka - 250000?

Aj mňa by zaujímala tá cena, čosi podobné hľadám. Akurát, že ma tie názory na jazdené autá dosť vydesili, je to zrejme až (pre mňa) priveľký vabank.
    Mám v hotovosti asi 200 000 Sk, doteraz som uvažoval len o jazdenej Fabii Combi - keďže hľadám niečo priestranné (často vozím 5 dospelákov + batožinu, doteraz na Favorite, ltt - a plánujem voziť najmä dvoch dospelákov + dva bicykle /voziť na nosiči, ale skladovať ich aj vnútri, pri sklopených sedadlách/). Za 190 (podozrivé) až 250 tisíc som videl Fabie Combi, 1.2 12V až 1.4 16V, 3-4 ročné, do 100 tisíc km (často do 50), s postačujúcou výbavou (ABS, 2x airbag). Na výkone mi až tak nezáleží (párkrát som nie z vlastne viny "ťukol" a odvtedy jazdím na 99% podľa predpisov), skôr na spotrebe. 1.2 sa pri kombíku bojím, ale sedel som v tom, nebolo to až také lenivé, ako som čakal - skôr sa obávam opotrebovania motora, 1.2 sa pri predbiehaní vytočí viac, než je rozumné. Myslíte, že je aj v tejto kategórii (3-4 ročné Fabie) toľko podvodníkov?
    Ak áno, tak som veľmi nalomený na nové auto - je síce pravda, že do 350 tisíc sú len veľmi osekané modely, ale za 370 tisíc je akciová Fabia Combi Drive 1.4 55kW s ABS, nastaviteľnými sedadlami a volantom, elektrikou v oknách a tak. A za 395 tisíc je akciový Peugeot 206 SW Mistral, tiež 1.4 55kW, ale o dosť lepšie vybavený (dva airbagy, klíma, lyžiny, diaľkové, predné hmlovky). Ten Peugeot mi príde ako najlepšia voľba - 200 tisíc dám do akontácie a zvyšok splatím za 5 rokov po 5000. Nové auto by hádam 10 rokov vydržať malo - ak "neťuknem" :-) Vďaka za tipy.

26.04.06  22:03

« Re: Re: naše "nové" auto

No schvalne Meky, čo je to podľa Teba rozumná cena? Do akej sumy? Defend Lock alebo niečo take čo zamyka kvalt paku to tam je.

26.04.06  17:13

www.tipcars.com prebehni to tam, su tam dobre rady kde co skontrolovat,
    na co si dat pozor, ale hlavne bud obozretný, sám viem že dosť aut je buranych, ale ked by si chcel fabiu ako dorkovci,myslím že to problem nebude, vacsina fabii co som videl bola v dobrom stave, proste je to masové auto a máš dobrý výber,

26.04.06  10:46

« Re: naše "nové" auto

zdravim dorkovci, ja by som si rad "vypocul" nejake tie rady ohladom kupy ojazdeneho auta. Uz dlhsiu dobu pozeram nejake auticko, ale taka dobra rada sa vzdy zide.

26.04.06  10:20

bol som tom bazári AUTOGOGA, musím priznať že som bol milo prekvapený, celkom slušné jednanie, autá taký priemer, priznali ktoré boli búrané,aj ked to bolo evidentné, a výber bol slušný ,ceny celkom tiež

26.04.06  10:00

« Re: naše "nové" auto

Dorka: A cena?
    Ak bola rozumna, tak je to rozumna kupa. Na pobehovanie je ten motorček fajn - mame ho doma v Ibize.
    A nezabudnite si zaobstarat Defend-lock, alebo nieco podobne - to vies - fabky casto menia majtelov... :roll:

25.04.06  23:47

« naše "nové" auto

Zdravíme všetkých, ktorí nám pomáhali pri výbere a kúpe jazdeného auta. Samozrejme všetkým aj ďakujeme za rady, postrehy a námety. Už sme ani nedúfali ale podarilo sa. Je tosíce iba hataťapka - Fabia 1,2 47kW combi, ale pri našom nájazde... Brali sme to od človeka ktorému sa dá veriť, viac sa o to staral ako na tom jazdil. Auto nemá jeden škrabanec, ani zo spodu, mal som to na jame. Motor, prevodovka ani kvapka oleja, interiér ako keby to včera zišlo z pásu. Výbava tak akurát: ABS, 2xABG, rádio s CD, centrál na DO, el. okná 2x, el zrkadlá, hmlovky, palubný počítač, construct, fólie, elektróny a neviem čo ešte. Dal k tomu aj zimné gumy na pl. diskoch. Stav km 39000. Prvýkrát prihlásené 3/2003. Zatiaľ sme max. spokojní a dúfam že aj zostaneme. A ak niekto potrebujete poradiť pri kúpe strašieho auta tak poradíme. Za pol roka čo sme to kupovali tak máme celkom bohaté skúsenosti ;-)
    Dorkovci

20.04.06  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: peugeot?

Ten Accent na tom není tak špatně, nesmí se zapomínat že Euro NCAP testem prošel model z roku 98 a od té doby se hodně změnilo... Ale určitě se vyplatí počkat, za kolik půjde na trh nový.

Marcelino 20.04.06  15:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: peugeot?

Elantra v pohode, slusne auto, ale Accent je na tom s bezpecnostou dost biedne, je to beznadejne zastarale auto, to uz radsej Getz, to je o neporovnatelne lepsia kupa - je to o generaciu lepsie auto nez Accent po vsetkych strankach.

20.04.06  14:08

« Re: Re: Re: Re: Re: peugeot?

rismi: Podle mě je v současné době (aspoň na českém trhu) jedna z nejlepších "value-for-money" Hyundai Accent v akci On-Air. Je to sice výběhový model, za měsíc nebo dva by měl přijít nový Accent, ale právě i díky tomu je cena nízko a je to dobrá koupě. Pokud bys měl větší nároky na prostor a velikost kufru, pak Elantra 1.6 liftback. V nižší střední třídě je to cenový trhák + bezpečnost je na velmi slušné úrovní (5* v USNCAP).

Marcelino 20.04.06  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: peugeot?

netusim ake mas naroky na priestor, dynamiku, ci bude mat auto jedneho alebo viac soferov (ak maju vyrazne rozdielnu telesnu vysku, tak si to vyzaduje nastavitelne sedadlo, volant a hlavne el. nastavitelne spätaky) atd. ...
    absolutne min. z hladiska bezpecnosti], kedze autom jazdi aj moja manzelka je pre mna nasledovne:
    ABS+EBD, min.2 airbagy,klima, vyhrievanie spätnych zrkadiel, 4* v NCAP, motor so slusnou akceleraciou pri predbiehani
    mozem ti iba napisat aky bol postup u nas, ked sme si z manzelkou vyberali auto - skusenosti z pokusmi o kupu jazdeneho auta sme mali tiez len tie najhorsie, takze rozhodnutie padlo jednoznacne - kupa ojazdeneho auta na Slovensku je vlastne "hazardna stavka" , kde vsadis 200tis. a ak mas stastie, tak si vyhral 200tis, co je rozdiel oproti novemu autu, lae ak mas smolu a to je v SR velmi vysoka pravdepodobnost, tak si vyhodil von oknom 200tis. :x 8-s
    My sme sa napokon rozhodli pre Suzuki Swift GLX CD AC 1.3 68kW
    Ak si precitas je tu obsiahle forum "Suzuki Swift", kde je celkom vecna a kultivovana diskusia o slabsich aj silnejsich strankach tohto auta. Dnes s odstupom roka, ked mam najazdene 15tis km a mam za sebou prvu servisnu kontrolu, ktora ma stala cca 2300,-Sk mozem povedat, ze by sme ho kupili zase ale tentokrat uz v najvyssej vybave GS, pretoze aj tak som si dokupil 15"elektrony, predne hmlovky, potesi aj 8(6) airbagov a stale my velmi chybaju vyhrievane sedadla, ktore ma GS vybava s serii, takze som zimu riesil vyhrievanymi potahmi.
    Deti zatial nemame, takze mensi zakladny kufor nie je problem, da sa tam nalozit batozina na tyzdnovu dovolenku pre 2 osoby vpohode bez nutnosti sklapania sedadiel. kufor je sice kratky, ale zas zrejme suverenne najsirsi, tusim vyse 103cm - da sa tam vlozit na sirku zlozeny detsky kocik :-!
    Apropo moj rekord - po sklopeni oboch casti operadla aj oboch casti sedaka som z toho spravil 2 miestny "mini kombik", do ktoreho sa vosla aj standardne velka zabalena umyvacka riadu :-! (rozmery tusim 80x80x95)
    Je to svizne vozidielko (0-100km/h za 11s, z 60-120 za 7,5s na 3.ke), zatial spokojnost, priem. spotreba na celych 15 tis km(2/3 v zime na zimnych pneu) je 6,58l/100km

20.04.06  07:42

« Re: Re: Re: Re: peugeot?

to pierce - ked si sa zbavil peugeota, tak akym autom si ho potom nahradil?
    to MikiBoy - nemyslim si ze by niekto chcel predrazene bazarove auto, ale ak sa v autach moc nevyzna, tak potom ani nerozozna ci je to auto predrazene alebo nie. Mimochodom ake nove mensie auto navrhujes. By ma zaujimalo, mozno by som sa nechal prehovorit. Nechcel by som kupit nejaku sumku, ktora by bola v servise viac ako na cestach.
    Doposial som moc nevedel kolko si taky bazar moze nahodit na aute ktore odkupi od nejakej sukromnej osoby, ale dopocul som sa o jednom aute(dlhsiu dobu ho uz sledujem ako kolise cena a tak), ze po predaji autobazaru (aj s prezutim) ho dany autobazar predava bez prezutia o 40% drahsie ako ho kupil. Hmm je to smutne ako sa chcu ludia na vsetkom, co predavaju nehorazne nabalit.
    Fakt neviem do akej znacky mam "investovat" peniazky. Tak ak ma niekto nejaku ideu, rad si "vypocujem".

12.04.06  18:07

« Re: Re: Re: peugeot?

Mě jenom fascinuje jak může někdo chtít evidentně předražené bazarové a (nemůžu si pomoct) francouzské auto... za cenu, za kterou by dostal možná trochu menší ale nové...

Jozef0351 12.04.06  17:30

« Re: Re: peugeot?

Francúz, talian, nemec, podľa mňa je to jedno. Stále je to stred medzi japoncom a amerikou. Nad P 307, konkrétne SW, som vážne uvažoval. Ale keď mi traja ľudia nezávisle povedali aké majú s tým autom negatívne skúsenosti tak som to zavrhol. Údajne je 307 dosť nepodarené auto.

12.04.06  16:45

« Re: peugeot?

Jojo, někteří lezou na osmitisícovky, někteří skáčou na lyžích a někteří si kupují francouze z bazaru... :?

"-- skrytý --" 10.04.06  22:00

« 307 UŽ NIKDY VIAC - JAMAIS PLUS!!!

KAČKU 307 NEKUPUJ, LEBO SA POPÁLIŠ NA MOC DLHO, KÝM SA JEJ ZBAVÍŠ... VIEM, O ČOM HOVORÍM, ZBAVIL SOM SA TOHO NEPODARENÉHO AUTA A DOTERAZ STOJÍ V BAZÁRE ASI 3/4 ROKA...

09.04.06  18:41

311, poslali sme Ti odpoveď(2x), ale nevieme či to prešlo. Ak nie daj vedieť.

"-- skrytý --" 07.04.06  17:36

Dorka: Poslal som vam sukromnu spravu.

06.04.06  16:57

« RE: Pežot????

Si si naozaj istý, že si chceš kúpiť práve 307???
    Osobne poznám troch ľudí, ktorí mali 307 v benzíne aj nafte a každému sa pokazil - vstrekovače, prevodovka, a hlavne elektrika.... ;-)

06.04.06  14:57

« peugeot?

zdravim precital som si vsetky prispevky co sa tyka tejto rubriky a nasiel som tu zaujimave veci o tom ako kupit ci nekupit auto. Vychadza mi z toho, ze najlepsie je kupit nejake nove auticko -len skoda, ze clovek nezaraba tolko kolko by chcel :). Videl som jeden pezotik 307Break na autobazareeu (pripajam link : [odkaz] ) a zaujimali by ma vase nazory. Pred tym som sa zaujimal o ineho peugeota ktory na samom pociatku stal 380000 ([odkaz] aj o tom by som si rad nieco precital. Ale pred chvilockou som si vsimol ako vyzera novy logan combi - tak som bol celkom prekvapeny. Neviete nahodou niekto kedy sa ma dostat na nas trh?
    Zatial vdaka

"-- skrytý --" 27.03.06  19:47

« Re: Re: Postup prihlasenia

Tak dnes som priviezol auto domov. Zajtra idem uzatvoriť poistku a zobrať tlačivá na DI a v stredu keď majú stránkové dni hurá ráno postaviť sa do radu. >:D Inak poviem vám je to pekný rozdiel oproti mojej starej 105 >:D Všetkým veľmi pekne ďakujem za rady a postrehy.

1zdavu 27.03.06  11:00

« Re: Postup prihlasenia

Cislo motora sa uz nekontroluje, len VIN cislo karoserie. Aspon tak som naposledy prihlasoval auto ja, par dni po zavedni TP ako "velkej plachty". >:-[]

"-- skrytý --" 27.03.06  09:45

« Postup prihlasenia

1. no comment
    2. Auto si das vopred poistit na PZP. Kedze kupujes ojazdene auto, tak na TP ti spravia poistku a vydaju tzv. Bielu kartu. Tu potom ukazes na DI, ze auto mas poistene.
    3. no comment
    4. no comment
    5. Splnomocnenie (overene notarom) potrebujes vtedy, ak auto zapisujes nie na seba, ale na niekoho ineho. Co sa tyka predxadzajuceho majitela, tak na zapis svojho auta do evidencie nepotrebujes jeho splnomocnenie. :-) Dokladom, ktory ta na to opravnuje je faktura o kupe auta, prip. kupno-predajna zmluva. Odporucam si uz vopred spravit jej fotokopiu. Na DI by si ju sice mali ofotit, ale clovek nikdy nevie - radsej si uz vopred tu fotokopiu priprav - ostane u nix.
    6. Teraz mozno budem kecat: ja ked som kupoval auto - bolo nove. Tuto ziadost som dostal nie na DI, ale na vysunutom pracovisku DI, kde overuju vyrobne cisla motora (karoserie). Predpokladam, ze pri aute z druhej ruky to bude to iste - ak sa mylim, tak ma opravte...
    Takze, najprv si zisti, ci na DI priamo overuju vyr. cisla, alebo maju vysunute pracovisko. Po ziskani tlaciva (vypytaj si radsej dve) si rezervuj cca 20 min na opisanie vsetkyx (!) udajov z TP do daneho tlaciva. (Mne sa to xvalabohu nestalo, ale keby ze sa pomylis... :x - preto vravim, zober radsej dve tlaciva). Ak mas vsetko vypisane, tak pracovnik DI overi vyr. cisla a hodi svoj podpis na Ziadost.
    7. Ked si budes pytat tlacivo "Ziadost o prihlasenie..." tak sa priamo spytaj, kolko presne v kolkox budes potrebovat. Je blbe zistit, ze ti potom ostane zbytocna patstovka v kolkox, prip. ti este xyba a musis utekat kupit.
    Myslim, ze tyx 2000 je OK. 1000 je za zapis vozidla do evidencie a 1000 za vydanie noveho TEČ.
    8. no comment
    9. vid bod 6. Ak ma DI vysunute pracovisko, tak je tento bod hned na zaciatku procedury.
    Takze presny postup odporucam:
    1. auto si zmluvne poistit - dostanes Bielu kartu
    2. na DI si vypytat tlacivo Ziadost o prihlasenie vozidla do evidencie. Tlaciva si zobrat radsej dve a hned sa aj spytat, kolko presne Sk v kolkox budes potrebovat
    3. kupit kolky!!!
    4. vypisat tlacivo (=opisat udaje z TP) a v pripade vysunuteho pracoviska DI dat si overit vyr. cisla
    5. na DI si pripravit so sebou:
    - obciansky preukaz
    - doklad o odhlaseni vozidla z evid. + stare SPZ, TP
    - fakturu o kupe, prip. kupno-predajnu zmluvu (radsej vopred ofotit)
    - prisl. ciastku Sk v kolkox
    - Bielu kartu z poistovne
    - kopec trpezlivosti (zalezi na meste, kde je DI :-) )
    6. postavit sa do radu ;-)
    P.S.: Ak som cosi zabudol, prip. som sa pomylil, tak ma prosim opravte.

1zdavu 27.03.06  08:19

« Re: Re: Re: Renault?

Ak auto prihlasujes na seba, tak splnomocnenie nepotrebujes. Ak by ho na teba prihlasov tvoj otec, alebo hocikto iny, musi mat noterom overene splnomocnenie s tvojim suhlasom.
    Co sa tyka prihlasovania, nezabudni mat so sebou kupno-predajnu zmluvu, potvrdenie o poisteni na tvoje meno (meno prihlasovaneho), papier o odhlaseni, vypisany papier na prihlasenie, kolky, technicak, ECV.
    Prajem vela zdaru a pevne nervy. :P

"-- skrytý --" 26.03.06  13:19

« Re: Re: Renault?

Tak auto sme boli pozriet a dohoda je na svete. Dúfam, že necúvne >:D Cenu sa nám podarilo zraziť na 1800000. Inak auto je vzhľadom na vek a najazdené km ve veľmi dobrom stave. Údaje v sevisnej knižke sedia presne. Má nejaké drobné škrabance na laku ale nič strašné + interiér je trošku zafúľaný. Ohľadom prepisu z iného okresu som našiel toto:
    Prihlásenie vozidla z iného okresu
    1 OE (alebo TP a OEV) so zápisom odhlásenia,
    2 potvrdenie o predbežnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
    3 pôvodné TEČ,
    4 doklad totožnosti,
    5 overené splnomocnenie, ak je držiteľ vozidla zastupovaný,
    6 vyplnená žiadosť o prihlásenie vozidla do evidencie (dvojstránka formátu A4),
    7 kolok 2000,-Sk (ak sa nemení majiteľ, iba sa presťahuje tak kolok 1150,-Sk),
    8 prívesný vozík, traktor, iné vozidlo s jednou TEČ kolok 1500,-Sk (pri presťahovaní 650,-Sk),
    9 umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle.
    Zaujíma ma bod 5. To ako budem prihlasovať u nás na DI potrebujem aj splnomocnenie pôvodného majiteľa, alebo sa to týka len toho, že ak by som na to prihlásenie za seba poslal niekoho iného tak jeho by som musel na to splnomocniť. Ak sa pýtam blbo tak sorry, ale nikdy som takýto prepis nerobil.

"-- skrytý --" 23.03.06  20:48

« Re: Renault?

No nevyzerá to zle, ale dnes som sa predbezne dohodol na sobotu na obhliadku tohoto [odkaz]
    Tak potom dám vedieť ako som dopadol

1zdavu 23.03.06  19:41

« Renault?

Je to bazar, cize by som bol opatrny. Dokonca ten Goga z nadpisu. ;-) Vyzera to schopne, aspon na pohlad do inzeratu. :?: Ale mozem sa aj mylit. 8-s
    A podla podpisu to mozno ulahodi Matusco-vi. >:D

"-- skrytý --" 23.03.06  08:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Goga

1zdavu:
    OK, ja tvoj nazor respektujem - v podstate s nim aj suhlasim (ja mam tiez 2 ABG).
    Stale ma vsak neprijemne prekvapuje, kolko ludi nevie o tom, ze detska sedacka na prednom sedadle a ABG k sebe jednoduxo NEPATRIA. Kedze o Stanlym neviem zhola nic, radsej som o tejto veci napisal. ;-)
    Stanly:
    Na tom Punte z Partizanskeho je pekne vidno SPZ a je tam aj uvedeny majitel vozidla.
    Na tvojom mieste by som zavolal do najblizsieho servisneho miesta a spytal sa ix na danu SPZ-ku. Ja mam skusenost, ze ti servis bezproblemov poskytne info o tom, ake opravy boli na vozidle vykonavane.
    Kazdopadne, ak majitel servisoval auto mimo znackoveho servisu - tymto sposobom nezistis vela. Ak vsak zistis, ze este pocas zaruky bolo vozidlo opravovane po buracke - budes mat ulahcene rozhodovanie.
    Predpokladam, ze si si precital celu tuto diskusiu - hlavne zistenia Dorky. Aj na zaklade jej posledneho prispevku xcem poradit:
    1. jedna vec je, aku vybavu ma v inzerate auto
    2. druha vec je, aku vybavu v skutocnosti obsahuje
    3. tretia vec je, aku vybavu podla texnickeho preukazu ma v skutocnosti auto mat
    Ak nesuhlasia vsetky tri body - potom radim velku opatrnost (ked nie rovno od toho zdrhat).
    Napr.: Predavajuci inzeruje, ze auto ma ABS, pri obhliadke ti povie, ze sa stala xyba a ABS to v skutocnosti nema. Ked sa vsak pozries do texnickeho preukazu - ABS tam uvedene je. (vid posledny Dorkin pripad - bohuzial neuviedla, ci sa pozreli aj do TP). V takomto pripade ta uvedenie auta do stavu podla TP vyjde fajne draho.

"-- skrytý --" 22.03.06  13:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Goga

Tak dik všetkým za pripomienky. Ešte som sa trochu obzeral a našiel som v Partizánskom takéto niečo. [odkaz]
    Aj tých airbagov ma dosť >:D Ročník je to síce 2000 ale to by nemal byť žiadny rozdiel oproti 2001.

1zdavu 22.03.06  12:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Goga

To matusco:
    ak sa bavime o bezpecnostnej vybave aut, tak predpokladam ze diskutujuci ma aspon priemernu inteligenciu a nebude dieta v sedacke (najlepsie protismeru jazdy) davat na predne sedadlo s NEVYPINATELNIM vakom. Ak ano, tak to nepotrebuje dalsi komentar. :roll:
    Ja som len chcel poukazat na to, ze ak su 2 dospely + 1 dieta, tak bude sa cestuje 2 dospely vpredu a dieta vzadu, alebo dospely za volantom a druhy s dietatom vzadu. V tomto druhom pripade ten druhy vak "nie je az tak dolezity", ale kedze existuju murphyho zakony, tak urcite v pripade potreby tam bude chybat. 8-s
    Stanly sa pytal na nazor, vyjadril som svoj. Moze sa nad nim zamysliet a nemusi. Je to na nom. :P Ty mas iny. OK. Svoje priority musi poznat kazdy sam. >:D

"-- skrytý --" 22.03.06  12:17

« Re: Re: Re: Re: Goga

1zdavu:
    :!: A ak by si uz bural celne (nikomu neprajem) s dietatom v skrupinke na prednom sedadle, tak len potom by si to dokazal ocenit len ten 1 "vankus".
    Jasna vec, 2xABG je dobra vec. Ak vsak mas male dieta, ktore xces v skrupinke prevazat na prednom a ABG nie je vypinatelny - to potom tiez nie je ziadna vyhra.
    Preto ci jeden alebo dva ABG (alebo 4, 6, 31,...) - zalezi len a len na majitelovi auta, ake ma priority a kto bude cestovat na prednom sedadle.
    Stanly:
    Odporucam precitat celu tuto diskusiu - hlavne zistenia zakladatela tejto temy=Dorky.
    Ak si vsetko precital, tak pribl. vies, do coho ides, ked budes kupovat ojazdene auto - specialne v tyxto stredoslovenskyx autobazarox.

1zdavu 22.03.06  10:36

« Re: Re: Re: Goga

Radsej kupim auto s 2xvakom a bez el.okien ako 1xvak a elektrika. Stale totiz plati, ze 2 su viac ako 1. :!: A ak by si uz bural celne (nikomu neprajem), tak len potom by si to dokazal ocenit aj len tie 2 "vankuse".

Jozef0351 22.03.06  08:55

« Re: Re: Goga

Jeden a-bag je síce málo ale koľko ich máš teraz? V súčasnosti je štandard min. 4 bežné 6. Stále môže niekto namietať že aj to je málo. Mohol by som si vyčítať že moje deti vzadu majú len hlavové a ja mám vpredu navyše predné a bočné.

1zdavu 22.03.06  07:43

« Re: Goga

1) To auto ma jednu podstatnu chybu. Teda aspon pre mna. Len 1xvak a inak nic, a kedze mam svoju rodinu rad, a aj seba aj ked sedim na "svokrinom" sedadle zriedka, tak by som to prave kvoli tomu chybajucemu vaku nekupil.
    2) Naco je/bolo na aute s takym malym objemom tazne a ako casto sa pouzivalo a naco.
    Za tu cenu pri tej vybave sa da mozno uz aj kupit v terajsej akcii s "vyhandlovanim" nova skladova Fabia. Sice s trojvalcom, ale s vacsou istotou. Ci nie?

"-- skrytý --" 21.03.06  21:53

« Goga

No neviem ja som mal z tohoto autobazáru celkom dobrý pocit. Pozeral som tam nejake fábie a fiaty punto. Každé auto ma podľa popisu servisku a vraj nie je problem zajsť do autorizovaného servisu na škodovky Jakub kde mi auto komplet skontrolujú. Pozeral som tiež puntá a jedna ponuka ma dosť zaujala. Chcel by som vedieť čo na to poviete Dik
    Tu je link [odkaz]
    Samozrejme, že beriem so sebou aj svojho známeho, ktorý je machanik

18.03.06  18:35

« Re: weltauto

Dorka, poprosím opraviť to typovanie, trochu ma z toho bolia oči. Inak treba skúšať a hľadať, ale radšej nič nekúpiť, ako sa dať oklamať a potom mať len a len problémy.

18.03.06  17:44

« weltauto

Zdravíme všetkých,
    tak máme zase o jednu negatívnu skúsenosť viacej, ak typujete že sklamalo weltauto tak typujete správne. Oni ale neklamú, oni iba skúšajú či si všimnete že nuvádzajú pravdivé informácie. V ich inzeráte bolo uvedené že auto má 39000km, malo okolo 58000 - tie boli asi skutočné, opotrebovanie tomu zodpovedalo. Auto malo mať ABS, PC, el.zrkadlá, el. okná 2x. Malo iba el. okná 2x, viac nič. Keď som zistil tieto veci tak sa mi dotyčný ospravedlnil že on za to nemôže a kolega ktorý tieto veci uviedol na web u nich už nepracuje. Asi majú problém s IT technikom lebo tie bludy tam majú stále uvedené bez zmeny aj 3 dni po mojej návšteve. No nič, precestoval som 350km tam a 350 späť aby som mohol prehlásiť že solídny predajca jazdených áut na Slovensku neexistuje, ak sa pletiem a o niekom viete dajte echo....
    Dorkovci

"-- skrytý --" 13.03.06  23:45

« Re: Citroen Xantia

Chcem sa vás v rámci tejto diskusie spýtať na váš názor na Citroen Xantia, mám ponuku na 1,9TD, 98r., 90t km, cena cca 190000, dovoz asi D, ešte som to nevidel a neviem či sú to dobré autá, čo som pozeral ceny na nete tak sú aj lacnejšie. Raz som mal služobné AX a s tým som teda zrovna spokojný nebol, ale predpokladám že toto bude čosi iné...
    Pokud je to 190 t SK, tak je to stejně strašně moc. tyhle auta se v čechách podle stavu a km prodávají kolem 100 t kč. Pokud nemá servisní knížku, bude mít najeto o trochu víc :-) pokud najdeš slušné auto s rozumnými km, servisované - tak můžu jedině doporučit - ten prostor a pohodlí. 1,9 Td není žádný dravec, ale je to poměrně jednoduchý motor z hlediska údržby a poruch. 2,1 Td má už elektronicky řízené čerpadlo Lucas - s tím jsou někdy problémy a oprava je dost drahá. No a Hdi je špica - ale když něco odejde, jsou to pálky- jako vstřiky, řemenice motoru apod. Pokud bude mít hydractiv, tak si rozmysli, zda volba nastavení tuhosti podvozku stojí za riziko poruchy této elektroniky. Navíc Xantie bez hydractivu jsou i houpavější :-) Nevím jaký výběr těchto aut je na slovensku, ale já jsem pár aut v čechách objel a byl jsem z jejich stavu dost sklamaný - možná jsem moc náročný. Uspokojilo mne pak lehce bourané dovezené z německa. Jo a Xantie je hodnocena z hlediska spolehlivosti nejlépe mezi citroeny. Tak štastnou ruku a vůbec se toho auta neboj - ale nesmíš koupit nějaký rozvrtaný vrak. A sehnat někoho, kdo ti to bude servisovat a opravdu ví, co citroen potřebuje

matuS 13.03.06  20:49

« Re: Re: Citroen Xantia

xantia je velmi pohodlne vozidlo, a je to vdaka hydraulickemu podvozku. pokial bolo o auto spravne starane, tak je urcita moznost, ze to bude v pohode fungovat, ale prax je taka, ze s tym byvaju problemy.
    ruky prec

1zdavu 13.03.06  07:24

Viem ti povedat len tolko, ze tato stranka a auta na nej ponuka Porsche Inter Auto t.j. oficialny predajca Skoda, Audi, VW. Su to ako asi predvadzacky, tak asi aj auta prijate na protihodnotu pri predaji noveho. Skusenosti nemam ziadne, ale u mna by asi bola vacsia dovera ako u klasickeho bazaru.

11.03.06  15:27

Ahojte všetci, tak ešte sem pridám. SItuácia u nás je ukľudnená auto sa nekupuje do leta, ale predsa našiel muž niečo na www.weltauto.sk. Uź to tu bolo spomínané. Nemáte niekto skúsenosti s nimi. Dávajú záruku že do 7 dní ak nie ste spokojný môžete auto vrátiť samozrejme náklady na prepis hradíte vy. Dá sa tomu veriť. Má niekto z Vás skúsenosti s nimi, alebo počul niečo o nich. Dík.

07.03.06  13:01

« Re: Citroen Xantia

ak to kúpiš, tak si riadny pako! :roll:
    Bože to je neskutočné, ako sa v tých bazároch odrbáva >:-[]

Jozef0351 07.03.06  10:37

« Re: Citroen Xantia

Istotne má servisnú knižku keď to najazdilo v priemere len 12 tis. km ročne. >:D
    Citroen nemá u nás bohvie aké meno ale istotne nebude horší ako koncern VW aj keď ten dobré meno neviem prečo má.

"-- skrytý --" 07.03.06  09:32

« Citroen Xantia

02.03.06  13:15

« A co něco takového?

"-- skrytý --" 02.03.06  11:25

to Meky:
    ty, pocuvaj, to vyzera, ako keby sme sa spolu dohodli, ze budeme tlacit Thaliu. Dokonca nas mozu podozrievat, ze sme ta ista osoba >:D (bydlisko mame obaja uvedene ZA)
    Thaliu odporucam aj ja. Mam s nou velmi dobru skusenost od r. 2001. Kocik sa tam zmesti v pohode - staci ho zlozit, netreba vobec davat dole kolieska. O tom, ze je zly pristup do kufra pocuvam len od ludi, ktori to auto nepouzivali (a vozia sa vacsinou na inyx="lepsix" znackax). To je si myslim, typom auta - sedan. Kombi, hatchback, liftback budu vzdy o inom...
    Na servisnyx intervalox podla mna zalezi vtedy, ked kupujes nove auto. Vtedy sa snazis dodrziavat garancky presne podla odporucania vyrobcu (predajcu). Pri aute z druhej ruky, bez servisky - to nema az taky vyznam. Jednoduxo auto servisujes v neznackovom servise a zvycajne vtedy, ked je to treba.
    P.S:
    Dorka - mas odo mna sukromnu spravu
    Meky - aj tebe som poslal sukr. spravu

02.03.06  08:55

Hej Dorkovci - ta fabka je ok - mame doma ibizu s motorm 1,2 a je to v pohode. Len si over, ako bola burana - ked totiz sa pri tazkej buracke narusi struktura karoserie, tak to uz ma k tym styrom hviezdam z crashtestu daleko...
    Ale aj tak ma zaraza, ze nie ste schopni si zohnat poriadne gumy - hoci aj na tu skodku???
    Ja viem, ze s peniazmi je to tazke, ale napriek tomu by sa na bezpecnosti nemalo setrit.
    Este by som rad spomenul ako moznost - THALIA? Daju sa zohnat za dobre ceny, vascinou samozrejme kupovane v SR, takmer nikto ich nepouzival ako sluzobaky, motoricky aj technicky velmi odolne, naviac CLIO malo styri hviezdy a nemyslim, ze nova Thalia je na tom horsie. a ked sa podari zohnat s motorom DCi - lahoda. Dolezity argument je aj to, ze Thalia ma servisny interval dva roky, or 30tkm - teda servis je presne o polovicu lacnejsi ako na fabke.
    Len neviem, ci tam do kufra vpraces kocik...

matuS 01.03.06  21:48

« Re: Ako sme na tom

rozhodne je to najlepsie riesenie, aj keby si mala zaplatit trocha viac ako je trhova cena - ide o tu istotu.

01.03.06  20:38

« Ako sme na tom

Ahojte všetci, takže ďakujem za cenné rady celkom sa to tu rozbehlo a možno to pomôže aj iným čo sú v takej situácii ako my. Tak moja rodina je už z tej kúpy auta na riadne nervózna. Tak ako väčšina z vás aj ja som už dospela k záveru že auto z dovozu to asi nebude pretože všetky sa mi zdajú byť podozrivé a vložiť moje posledné prašule do niečoho o čom neviem čo to je asi riskovať nebudem. Tak inak aby ste vedeli moja rodina vlastní škodu 120, ktorú nám darovali rodičia a kedže tá škoda 120 má zodrané letné pneumatiky a v zime je dosť nebezpečné na nej jazdiť tak nám zase moji rodičia keď videli že jazdím s tou škodou každy deň s 15 mesačným dieťatom do práce požičali svoju Feldu a tú im okupujem celý rok. Je pravda že do kufra sa mi zmestí kočik a nič viac, ale po všetkom čo som prežila pri kúpe nášho auta som sa momentálne rozhodla takto. Upustím od toho aby to bolo kombi prežila som pri prvom dieťati s kočikom vo Felde tak prežijem aj s druhým nie. Takže do auta nebudem investovať ani tých 250 čo som chcela a dala som si hranicu tak 150max. Kúpim niečo čo bude len dočasné riešenie na 4-5 rokov a v tej dobe splatím 1 pôžičku na dom a zoszanú mi voľné peniaze, ktoré investujem do nového auta, ktoré sa mi bude páčiť a bude ako tak bezpečné. Inak to auto za 150. tis. dúfam že odkúpim od svojej firmy máme tam jednu fabiu 1.2 nemá ABS, ale má zimné gumy a keď si do nej sadnem rámo tak nebude taká vlhká ako ta 120 a nebudem sa báť že mi v nej vyvre voda po ceste do práce. To je dosť veľa plus pre mňa. Inak ta fabia bude mať v 6/06 4 roky a 120. tis km. Bola havarovaná ešte na začiatku ale od vtedy s ňou nie sú problémy takže to bolo asi celkom dobre opravené budem vedieť že neboli pretočené km a 4-5 rokov mi snáť pri mojich 15 000 km ročne vydrží. A už teraz rostáva iba cena, ktorú musím u šefa uhrať ča najnižšie čo myslíte koľko by ste za to dali. Javiem že auto bez ABS nie je auto a škodovka je škovka, ale zdá sa mi to byť najlepšie riešenie.

01.03.06  14:52

« Re: Re: Meky

hej, hej, to je dobra info.. Odkial mas, ze pri 81kw verzii su samostelovaky? :shock:
    O tom som este nepocul. Ale neviem, to by samozrejme menilo situaciu pri Marei - bola by este vyhodnejsia >:D
    Na druhej strane, prave ta poistka pri 81kw je uz dost od veci. Ja som mal predtym Golfa 81kw a aj ten mal nizsiu poistku ako marea - ta je uz na 1900cm3 - velku zlavu uz nedaju...
    :roll:
    Inak preve preto som predal golfa a za rovnake prachy kupil Clio DCi - poistku mi spravili za 4100Sk v Komunalnej. Menej nikto nechcel dat. 8-s
    Ta mas kolko poistku na Thalii? - to su inac tiez dobre karky ;-)

"-- skrytý --" 01.03.06  09:50

« Re: Re: Dorke

to Fero1234:
    Uznavam, ABS, 4xABG, pasivna bezpecnost, ... Je kopec aut, ktore vsetky tieto podmienky splnaju, maju 5 hviezdiciek v crashtestox,... a predsa aj v nix pri nehodax zomieraju ludia. Neviem, ktore auto mi pomoze, ked ma zvalcuje v protismere iduci plne nalozeny kamion s vodicom v mikrospanku.
    Aj ja by som sa rad vozil v aute odolnom ako tank, luxusnom ako Lexus (napr.), uspornom ako Prius (to som len strelil), ryxlom ako Ferarri (napr.). Existuju priority (srdca, rozumu) a moznosti (hlavne financne). U mna prienikom tyxto mnozin vysla Thalia. U teba to mozno bude Honda Civic, mozno cosi ine...
    V kazdom pripade ti prajem dobru kupu, vela km bez poruxy a nehody.
    P.S.> Ta Honda Civic ako si ju popisal - super. U mna by to vsak bolo tesne (ale predsa) mimo mnozinu fin. moznosti. Naslo by sa mozno aj dalsie NIE, ale aj ANO - vsetko je vsak na posudenie.

"-- skrytý --" 01.03.06  08:59

« Dorke

Mam k dispozicii Fiat Idea 1.2 16V 59 kW, dovoz z Nemecka. Nizka spotreba, poistka, super vybava, tacho 4.000 km (zda sa, ze by to aj +-mohlo sediet), servisna knizka, vymena zadne dvere a blatnik (k dispozicii foto povodneho stavu), momentalne v lakovni. Cena pre zaujemcu bude 350. Ked som skusal spotrebu na 30km useku pomerne kludnou uspornou jazdou (ale nie extremne - mimo obce cca 100 km/h), pri obsadeni iba soferom bola 5,0 l! Naco diesel pri najazdeni cca 10-15 tkm do roka?
    Mam trosku skusenosti s dovozom z Nemecka. Podla mna je rozumne doviezt lahko poskodene auto, najlepsie 1, max do 2 rokov stare, aby nebolo vela km (a este je aj v tovarenskej zaruke!). Ale to nie je pre kazdeho, treba mat skusenosti s predajcami, papiermi, uradmi a podmienky na serioznu opravu. Takze ja by som odporucil aj auto z dovozu, ale len velmi mlade a s dokladovanou historiou (serviska, foto povodneho stavu). A nemusite menit nic, ziadne rozvody, loziska, silentbloky, remene... ba ani gumicky na stieracoch.

01.03.06  08:49

« Re: Dorke

to Matusco:
    Kupa noveho auta bez ABS.....pre rodinu.......no to radsej nebudem komentovat. Ak k tomu zoberiem bezpecnost (pasivna+aktivna) Thalie, tak ti prajem, aby si sa nikdy nevybural. A ten kufor mi tiez nepripada velmi prakticky.
    Ja tiez riesim podobny problem.
    Za 335 000 sa da kupit slusne ojazdene auto.
    Napr. Civic 1.4 66 kW, ABS, klima, 4xABG,... 30 000 km este rok a pol v zaruke za 350 000, a je to urcite lepsia volba ako Thalia.
    Aj ja som pozeral nejake bazare, a jednoznacne som sa rozhodol pre kupu priamo od majitela (1.majitel, kupovane v SR, servisna knizka). Treba pozerat inzeraty a mat aj trochu stastia.
    Ale uz si rozhodnuty, tak ti prajem vela stastnych km bez poruchy a najma bez nehody.

"-- skrytý --" 01.03.06  08:10

« Dorke

Dorke
    Neviem, ci ste uz cosi kupili, ci nie - prispejem aj ja svojou troskou.
    Sme mlada rodina s jednym dietatom a aj my sme sa rozhodli pre kupu auta. Nasi priatelia maju ojazdene i nove auta (tak pol na pol) - my sme sa rozhodli najma kvoli cene pre kupu ojazdeneho.
    Od novembra som cital inzeraty vo vsetkyx moznyx casopisox, na internete a hladal... Nebol som vopred rozhodnuty pre ziadne konkretne auto ci znacku.
    Vid:
    Diskusia c. 1
    Diskusia c. 2
    Aby som to zhrnul, pre tyx, co nebudu citat uvedene linky: Clovek, ktory nema velmi (ale naozaj velmi) dobreho znameho v bazare (resp. co dovaza auta), tak podstupuje obrovske riziko, ze nakupi zle. To dnesne mnozstvo priekupnikov, dovozcov, podvodnikov... - to som na zaciatku hladania vobec netusil, ako sa tento "biznis" na SR rozmohol.
    Hladal som nakoniec iba auto, ktore bolo kupovane na SR a predavane 1. majitelom, s tym, ze dokazem aspon ciastocne "vystopovat" historiu vozidla. Takyxto inzeratov vsak bolo ako safranu - tieto auta v podstate okamzite mizli z trhu.
    Nakoniec sme si po 4 mesiacox povedali DOST a svoje usporene peniaze stavili na novu Thaliu. Nexcem tomuto autu robit reklamu - to auto ma od r. 2001 moj otec a svokor. Auto mame odskusane - je spolahlive, kufor zhltne vsetku nasu batozinu.
    Xcem len povedat, ak ste sa rozhodli pre kupu ojazdeneho auta - majte pevne nervy a v ziadnom pripade sa neunahlite. Mojim odporucanim tiez je, aby ste kupili auto povodom zo SR od 1. majitela. Auto z dovozu by som bral jedine ak by som mal znameho, ktoremu verim, ze ma neoklame (vid kupa Fabie Combi od znameho zo susednej dediny) a ktory auto nejaky cas pouzival a vyxytal jeho muxy.
    Ked raz budem kupovat dalsie auto, znova sa budem snazit kupit ojazdene - stale si myslim, ze to ma svoje vyhody oproti kupe noveho (samo, ze aj nove ma svoje vyhody). Uz si vsak na to pripravim ovela viac casu a nervov.

"-- skrytý --" 01.03.06  07:38

« Re: Meky

Re: Meky
    O Fiate Marea som uvazoval aj ja, nakoniec som skoncil pri novom Renaulte Thalia.
    Ale ine som xcel: nesuhlasim s tym poslednym odstavcom.
    Fiat Marea Weekend 1,9 JTD 77 kW/105k spotreba: 7,5/4,7/5,7
    Mechanicke nastavenie vole ventilov je naozaj pri tomto motore potrebne, verzia 1,9 JTD 110 ma vsak hydraulicke nastavenie.
    Poistenie 1,9 JTD 105 vo Wustenrot (tabulkovy cennik): do 80 kW, zena nad 30 rokov: 7000 Sk (po zlave pri poisteni cez internet = 6000 Sk, ak bol predtym aspon 3 roky bezskodovy priebeh=5000 Sk). A to uz nevravim o "zhandlovani" ceny - dnes bezne v poistovniax.
    Poistenie 1,9 JTD 81kW/110k je vsak pravda uz vyssie.

28.02.06  08:36

suhlas s Mareou, je to fest dobra a velka kara, ale pozor, pri JTD vyžaduje mechanicke nastavenie vôle ventilov po cca 100tkm - je to dosť prácne + klasika vymena rozvodov a druhá vec je, aby auto malo aj tri kluce - dva su modre a jeden je hnedy - servisny (ten je najdolezitejsi). Kedze Marajky su hlavne z dovozu, tak to moze byt problem. Ale inak super auto za dobre prach a ked kupis poslednu verziu z roku 2002 - eňo ňuňo!
    Zase je ale otazka, ci sa ti oplati platit velke poistne, vysoky obsah a posledne verzie aj vykon, takze to moze byt dost problem. Ja ked som kupoval auto, tak som Mareu nebral prave kvoli velkej zakonnej poistke...