Autobazar Goga Topoľčany
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
« Bez nadpisu
rozdiel medzi benzínom a ropákom je hlavne v pružnosti. T.j. ideš 60kmh, potrebuješ predbehnúť tiráka na okreske, tak tam zarveštrojku (niekedy stačí aj štvorka), vypustíš dymovú clovu na nepriateľa za chrbtom a cítiš brutálne zrýchlenie (posledné slová sa netýkajú ropákov od Forda ;-) )
Na také niečo musí obyčajný benzín pretočiť hodne cez 4000otáčok...
Ono ľudia si kupujú výkon, ale jazdia na krútiaci moment...
Veľmi dobré sú aj Fiat Brava / Marea - posledné ročníky v rope... Výborná spotreba, spoľahlivosť, nekradnú sa a dobré zvezenie sa...
Ja ale tvrdím, že novšie sa oplatí viac.
Osobne som mal golfa 4 v rope cca 7rokov (dal som zaň 250), ale radšej som to vymenil za zánovné Clio taktiež ropák a zatiaľ sa nesťažujem. Tá konštrukcia áut sa fak vyvíja a nové je fakt lepšie. Už len kvôli bezpečnosti.
Ťažko hodnotne poradiť, výber je veľký a musíš si stanoviť jasné hranice. Ja som tiež takmer kúpil (srdce by kupovalo) saab 9-3, ale rozum vyhral, tak teraz jazdím síce na malo aute, ale tankovanie ma poteší aj v zime... Posledný priemer som mal 4,3litra 8) -
« jazdeny Focus
myslim ze najst dobry Focus kombi do 250 litrov je v SR skoro nemozne. Bud bude mat velmi vela km alebo bude crash. A urcite nie diesel jedine benzin. Ale videl som raz v bazare jedneho cerveneho kombika 99 s motorom 1,4 z Nemecka za 240 litrov. Bol v dobrom stave. 85 000 km. Inac som nic podobne nevidel. Dalsie Focusy: Znamy kupil v AAA v blavackeho Focusa kombi 2002 s oficial. 150 000 km, servis. knizku nemal... a v papieroch bol uvedeny 1,8 TDDi 66 kW, pod kapotou vycapene TDCi 85 kW (zevraj kvoli poistke... :?: ) Kupil ho za 315 000 korun... Dalsi kamarat kupil lepsie, ale opravenu buracku s jasnym zdokumentovanou opravou. Focus kombi 1,8 TDCi (74 kW) rocnik 11/2003, poctivych 58 000 km, servis. knizka + nove 14'' zimaky na plechoch za 345 000 korun. Od chlapika co opravuje buracky. Za dobrymi Focusmi je velky dopyt a okrem toho sa fakt vo velkom vozia zo zahranicia v akomkolvek stave. -
« Re: Re: Ignis...
No zistoval som si to u kamarata co robi prijimacieho tech. v Suzuki a tvrdil ze Ignis v najzakladnejsej vybave fakt nema ovl. sp. zrkadiel tak sa ospravedlnujem. Aj majster tesar sa obcas utne. :-( Ja somar som normalne neveril ze cosi take moze auto v roku 2006 nemat... -
« Re: auto bazár Goga
spree, boli sme tam, auto nám na požiadanie naštartovali ukázali, ale iba jedno, lebo druhé kt. sme xceli vydieť malo zamrznutý centrál (vtedy fakt mrzlo). Inak taký normál, autá ako-tak upratané, dalo sa knim normálne dostať, nie ako v šali, tuším I.S. sa to volá (ak ich niekto xce navštíviť nech si zoberie najšpinavšie montérky :shock: ). Čo sa týka stavu km na tachometri to bude asi slovenský štandart pretože servisné knižky samozrejme k autám nemali. -
« Re: Ignis...
teda DSA, ja som Dorkin manžel a nie som až taký technický antitalent aj keď tuná diskutuje väčšinou moja polovička >:D , som na 110% presvedčený o tom že ten IGNIS v ktorom som sedel ja (neviem čo to bolo za výbavu) zvnútra nastaviteľné zrkadlá nemal, hľadal som nejakú páčku a keď som ju nenašiel tak som sa predavača spýtal či sú tie zrkadlá elektrické, nevidel som však ani el. ovládač, on pekne zvonka pokrútil so zrkadlom "to sa ovláda takto" neviem aký dôvod mal neukázať nám ovládač vo vnútri ktorý sme voľným okom nevideli. čo sa týka Ford Fusion sme pozerali a cenovo nám to troška nesedí, teraz sme sa zamerali na Ford Focus combi. 311 prosím ťa na čo všetko sa treba zamerať pri kúpe focusa? Viezol som sa v jednom 1,6 16V a teda nejako ma to neoslovilo, potom som sa zviezol v jednom 1,8TDdi a ten vcelku slušne chodil, nemal by ten benzín byť živší ako diesel? Benzín mal podľa tachometra 130 000 a diesel 78000km, ale aká bola pravda......Je reálna šanca kúpiť toto auto v slušnom stave do 250000,-sk??? Všetky kt. sme doteraz stretli sú zvonka, na Slovensku kúpený sme ani nenašli. -
« bazare v SR
inac k bazarom, resp. tejto teme... obehal som vela bazarov v SR, hlavne na juhu Slovenska a podstate som nenasiel bazar s ktorym by som bol spokojny a povedal si ze tam odporucim kupit aj inym. Vsade klamstva, namotavky, kecy atd... Proste jedna velka haved ktora na tom bohuzial neskutocne zaraba a namotava ludi ktori sa v tom bohuzial tak nevyznaju... Cest vynimkam ktorych je mozno spocitat na prstoch jednej ruky... :-( Najstrucnejsia charakteristika predaja jazdenych aut u nas. Zazitkov je vela, takze potom postupne.... -
« Ignis...
Na 100% ma zakladny Ignis manualne nastavitelne sp. zrkadla zvnutra. Pokial sa nemylim je to vybava 1,3 GA za 299 000 Sk. Jedinym nedostatkom (podla mna dolezitym) je absencia posilovaca riadenia. Ale ten uz je vo verzii GC za 320 tisic. Inac bezpecnost fakt dobra, 2xABG a ABS+EBD standard. Zvysena svetla vyska je tiez dobra vec, servis nie je drahy a kvalita je dobra. Ale teraz ma napada, ze pokial chcete cosi vecsie a priestrannejsie, stoji za zamyslenie napr. novy Ford Fusion 1,25 za 359 000 korun, standardom je ABS, 2x airbags, servo, central. Priestor je lepsi ako u Ignisa, kufor cez 300 litrov (myslim ze 340) Inac 4x4 vam asi zatial netreba... -
Marcelino 16.02.06 23:13
« Re:
2 Dorka: Uff, tak to je sila, ze existuje aj vybava, kde sa nedaju nastavovat spetaky zvnutra :shock: ...ono ked to auto ma iba jedneho sofera, tak je to srdecne jedno, raz si ich nastavis a potom na to nikdy nesahnes...
...u nas je to ine, ja mam 192cm a manzelka, je o takmer 30cm nizsia, takze auto ktore nema nastavitelny volant, vysku sedacky a elektricky nastavitelne zrkadla proste nepripadalo do uvahy, preto sme nakoniec zvolili Swift, ktory ma v "prostrednej" vybave GLX naozaj vyborny pomer vybava/cena.
Ale ak potebujete vozit deti a este aj kocik, tak to Swift nie je nic pre vas... na kocik je proste treba kombik... :-!
2mariosvitek: tak zazobany rozhodne nie som,...:roll: ... aj ked rad by som bol... ;-) ...inak pisal som ze rocne najazdim sukromne 15tis, a nie 40tis.km :idea:
...a o tej naivite - myslel som to tak, ze neverim, ze "manazerske auto" najazdilo za 9 rokov iba 34tis.km ako tvrdis ty... :roll: -
"-- skrytý --" 16.02.06 22:59
« jazdene ci nove?
Hej Dorka ako som inde spominal kupu mojho auta, je kua tazke si byt isty za co naozaj nakoniec zaplatis. Tu som zistil, ze mas rodinku a chces easy auto. Suhlasim s nazorom na taky Logan kombi, do toho 1,4 prip 1,6 benzin a ficis v novom cele roky. Myslim, ze si urcite potreby a tak spravte rozhodnutie. Ak mas male deti (spominas kocik) deti budu male este 10 rokov a za ten cas vystriedate aspon dve auta si myslim. A z mojich skusenosti, s novym autom typu Logan Combi nebudes mat problem 5 rokov. ked najazdis 20tis rocne. Zaklad je v cislach.
Inak kamos programator co chodi autom do prace 6km predal svoju fabku 1,4 ktorej neboo vooobec nic a nemala nic najazdene, lebo chcel rychlo rychlo super octavku z D, bol dva mesiace bez auta, spekuloval od 1,6i az k 1,8T a nakoniec si kupil novy Mitshubishi Colt 1,3 95k v nejakej super akcii co s povodnym zamerom ma pramalo 8)
A hlavne ked nove, nie je podstatne aka znacka, ale ake su k tomu sluzby, ceny oprav, servisne intervaly a hlavne aky je v tvojom meste nazor na konkretneho obchodnika/servis. Problem je, ze sa u nas vyskytuju hlavne "Podvodnici, o.j.e.bavaci, zlodeji, a do dielne zakaznici nemozu chodit, etc..." hnus
zaver: ojazdene kupujes Aj podla toho kto ti to bude doma spravovat
nove Aj podla referencii a znamosti
bodka -
« Bez nadpisu
S tým Ignisom muž súhlasil až dovtedy kým si do neho nesadol, nevmestil sa do neho ani kočik a to nemáme en najväčší a strašne ho rozčúlili zrkadlá, ktoré sa ja na felde dajú nastaviť z vnútra a v ignise nie a ešte svoju rolu zohral aj predavač. Dneska povedal že sa môžme ísť pozrieť ešte do inej predajne ak neviem. Dám vedieť. Jeho láka stále láka najviac ten focus ale benzín a tych je v inzerátoch málo. Už si pripadám strašne že robíme takú vedu z kúpi jedného auta. Na tú daciu asi čakat nebudeme tá značka mu sedí ešte menej ako Ignis. Inak dík všetkým. -
« Bez nadpisu
ja som toho Favorita kupil od jedneho dochodcu--byval s mojou tetou v jedno vchode--takze viem čo bolo to auto zač---a nehovor my ze som naivny--nie kazdi zaraba tak dobre aby najazdil 40 000KM ročne---nie je kazdi taki zazzobani ako ty >:D
a ešte jedna vec---kamos ma vo firme Pasata -ma najazdenich niečo malo cez 500 000 Km-a keby z Vas do toho auta niketo sadol a odviezol sa --bez toho aby pozrel na počitadlo tak by ste mu netipovali viac ako 150 000-to len tak medzi rečou -
« Bez nadpisu
Už som tu niekde písal, že treba počkať - od polovice tohto roka všetky nové autá predávané v SR budú MUSIEŤ mať ABS štandardna - potom už sa bude dať kúpiť kopec pekných nových áut, ktoré dnes v štandarde ABS nemajú...
:!: :!: :!:
Ignis je pekný, ale malý... - keď potrebujete kombíka - počkajte a kúpne Logan kombi - do pol roka je tu, veľké to je jak sviňa a keď tam už bude ABS a dva vaky, niet čo riešiť.
Skús tiež pozrieť na SME.sk v časti autosalón - niekedy majú predvádzacie vozidlá za fakt dobré ceny. :idea: -
« Re: Re: km za 10 rokov prevadzky
co sa tyka tych sluzobnych tak by som negeneralizoval. vynimky sa vyskytuju. jedna nemenovana poistovna sa zbavovala starych sluzobnych felicii. kompletny odpredaj pre firmu, ktora potom poistovni prenajala auta na dobu troch rokov. tie auta mali najazdene od 75 - 110 000 km. viem to velmi dobre pretoze som sa po znamosti k jednej takej dostal. nie vsetky sluzobaky najazdia statisice km. vynimky su, ale asi nebudu caste... -
Marcelino 16.02.06 14:24
« Re: km za 10 rokov prevadzky
2 mariosvitek:ja som si kupil Favorita --sice su to uz 4 roky ale bola to 92r.v.a malo to najazdene za 9-10 rokov poctivych 34 444 Km .tak my nevyvracaj že manažerske vozitko(akim bol kedysi bezpochybi aj Favorit) nemože mat najazdenich za 8-9 rokov prevadzki 120 000Km
>:D ...jeeeskove oci, si ty ale naivka...
este ani jedno z cca 40-tich sluzobnych aut, co mame momentalne vo firme nemalo za 5-6 rokov prevadzky menej ako 200tis.km ...starsie auta ako Favority, Felicie, Mazdy, Vectry, Astry .. vsetky mali vyse 250 tis.km , ked sa predavali do bazarov a ani jedno nebolo starsie ako 7 rokov. A to nie sme ziadny taxikari ale normalna inzinierska firma...
...ved aj sukromne najazdim za rok min. 10tis km iba cestou do prace a z prace :roll: ... + k tomu nejake nakupy a vylety, kolkarska liga a hned je to min. 15tis. rocne -
Marcelino 16.02.06 14:09
« Re:
Dorka > Ignis je slusne vozitko, hlavne ak vyuzijes 4x4 a mierne zvyseny podvozok (chalupa, vidiek, zle udrziavane cesty)
...osobne som ale kupil Swift - cena je podobna, teda mierne vyssia , vybava skvela, dizajn tak isto, teraz v zime by som obcas ocenil, keby som pockal na verziu Swift-u 4x4, ktora ma prist coskoro na trh...
Ignis som nevzal aj koli tomu, ze nemal nastavitelny volant a to uz som s mojimi 192cm mal problem posadit sa a pohodlne soferovat. Vo Swifte noproblem 8)
Dalej vizual auta. Vacsinou su v bazaroch focusy s nejakymi 85.000km a fakt priaznivymi cenami a vybavami (toto je vacsinou lakadlom na kupca). Moj nazor je, ze su to stacane auta aspon o 100.000 dole. Videl som ich fakt dost a porovnavam s tym mojim, interier naozaj do 100tis km MUSI! vyzerat velmi v pohode (u mna 134.000 ako novy), volant nesmie mat ziadnu naviac kožu, alebo ked je drzo holy, fakt nemoze byt taky vysuchany najma na 12tich hodinach. Sedaky vysuchane, riadiaca paka tak isto, pedale tiez, vsade mi na toto vraveli rozne historky=neverit a utekat prec. Velmi casto totiz som mal 50:50 pocit ze nieco vyzera praveze zachovalo a ine nie. Result je naozaj jasny je to podfuk! Treba si dalej uvedomit ze Focus ma dost kvalitne materialy v interieri, vysuchaju sa iba po nadmernom opotrebovani (fakt historkam o neporiadnych predchodcoch neverit) Riadit sa heslom "Ak nieco vyzera ako problem, tak to problem je."
Motor aspon u TDDI je uplne viditelny s hadickami, filtrami atd. Hlava motora moze chytat jemnu hrdzu, videl som naproti tomu strasne zhrdzavenu aj na cierno natretu hlavu, ani jedna isto nebola koser. Jemna hrdza moze byt v imbuse ukoncenia tlmicov, ak je pekne natreta urcite bola vacsia buracka na predok, alebo auto ma svoje za sebou. Tak isto aj plastove diely predna mriezka, uchyty svetiel, kryt Intercoolera. Ak su nejak lepene alebo tepelne renovovane moze ist bud o malu havariu na predok, ked su ako nove, alebo nebodaj vykazuju roznu farebnu opotrebovanost, tak asi podobne. Plechy a ich farba, skuseny lakyrnik vam sfleku povie kde bolo co, vidi to. Dalej licovanie dielov, spary a roviny, dosadavanie dveri, zasa ukazuje na moznu buracku, pozriet ci predne kolesa su opticky v strede obluka blatnikov. Na 14" hned odhalitelne, naznacuje skok cez obrubnik. Toto vidime aj my :)
Zadna naprava ma viacprvkove segmenty, su cierne a take by aj mohli byt, jemne bodove hrdze nevadia, ale videl som aj fakt vela hrdze.
Dost sa da vidiet zospodu, treba si dat auto postavit nad jamu. Dalej 14" kolesa zvyknu mat puklice, niekedy su puklice aj prichytene k diskom, nebat sa, dat dole a rukou prejst po vsetkych 4 kotucoch. Novy kotuc ma samozrejme prave uhly, jazdene prichadzaju o cast pod doskami. Ak maju vyslovene vydrate "vanicky" napr. 2mm od povodnej roviny naboja, co si clovek pomysli ked auto "ma" 85.000km a Ghia vybavu a r.v.1999.
Dalej funkcnost ovladacich prvkov. Doporucujem aj ponadvyhovat koberce a poposuvat sedadla, odklopit sedadla a mozno budete prekvapeni, v nejakych autach som nasiel sklo, inde zvar.
No teda tazko je najst to prave, ako som uz spominal, treba dat aj na POCIT.
Inak TD je vacsinou dynamickejsie auto ako benzin prave tym turbom. 1,6 16V je o inom nie je taky nastup krutiaku, ale viac vytacania aby auto slo, ale je to v konecnom dosledku porovnatelna motorizacia. Vidis neviem vlastne v com teraz jazdis, ze ta ten benzin neoslovil? Mne osobne vyslovene vyhovuje TD kvoli dynamike, spotrebe, nizsim otackam, netreba tolko radit, v kopci to proste ide. Ale ja najazdim 40t rocne.
K tomu co pisal DSA ten TDCi za 345 to je fajn kupa, bol sice burany ale super km a super motor a v podstate 2 rocny voz. Toto by mohla byt cesta, akurat ze +100tis. Fakt tazko najdes s tymi peniazmi Dobry Focus.
No a na zaver: mam vybuchane poloosi(vraj slabina Focusov a kupovat len orig) a stabilizatory(odchadzaju vsetkym) takze si asi pomaly zacnem setrit 40 tacov a potom ma zasa caka ta vymena rozvodov, alebo predtym? A medzitym olej, filtre... Aha a este mi nejak vypovedala klima.
Result: Ja s tym autom podnikam, ale ty si kup daco nove, nech s tym nemas problemy a daj radsej prachy do deti. Alebo si pockame kym budeme druhe svajciarsko a taketo auta si budeme kupovat bezne.