Autobazar Goga Topoľčany

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto

01.03.06  08:49

« Re: Dorke

to Matusco:
    Kupa noveho auta bez ABS.....pre rodinu.......no to radsej nebudem komentovat. Ak k tomu zoberiem bezpecnost (pasivna+aktivna) Thalie, tak ti prajem, aby si sa nikdy nevybural. A ten kufor mi tiez nepripada velmi prakticky.
    Ja tiez riesim podobny problem.
    Za 335 000 sa da kupit slusne ojazdene auto.
    Napr. Civic 1.4 66 kW, ABS, klima, 4xABG,... 30 000 km este rok a pol v zaruke za 350 000, a je to urcite lepsia volba ako Thalia.
    Aj ja som pozeral nejake bazare, a jednoznacne som sa rozhodol pre kupu priamo od majitela (1.majitel, kupovane v SR, servisna knizka). Treba pozerat inzeraty a mat aj trochu stastia.
    Ale uz si rozhodnuty, tak ti prajem vela stastnych km bez poruchy a najma bez nehody.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.06  08:10

« Dorke

Dorke
    Neviem, ci ste uz cosi kupili, ci nie - prispejem aj ja svojou troskou.
    Sme mlada rodina s jednym dietatom a aj my sme sa rozhodli pre kupu auta. Nasi priatelia maju ojazdene i nove auta (tak pol na pol) - my sme sa rozhodli najma kvoli cene pre kupu ojazdeneho.
    Od novembra som cital inzeraty vo vsetkyx moznyx casopisox, na internete a hladal... Nebol som vopred rozhodnuty pre ziadne konkretne auto ci znacku.
    Vid:
    Diskusia c. 1
    Diskusia c. 2
    Aby som to zhrnul, pre tyx, co nebudu citat uvedene linky: Clovek, ktory nema velmi (ale naozaj velmi) dobreho znameho v bazare (resp. co dovaza auta), tak podstupuje obrovske riziko, ze nakupi zle. To dnesne mnozstvo priekupnikov, dovozcov, podvodnikov... - to som na zaciatku hladania vobec netusil, ako sa tento "biznis" na SR rozmohol.
    Hladal som nakoniec iba auto, ktore bolo kupovane na SR a predavane 1. majitelom, s tym, ze dokazem aspon ciastocne "vystopovat" historiu vozidla. Takyxto inzeratov vsak bolo ako safranu - tieto auta v podstate okamzite mizli z trhu.
    Nakoniec sme si po 4 mesiacox povedali DOST a svoje usporene peniaze stavili na novu Thaliu. Nexcem tomuto autu robit reklamu - to auto ma od r. 2001 moj otec a svokor. Auto mame odskusane - je spolahlive, kufor zhltne vsetku nasu batozinu.
    Xcem len povedat, ak ste sa rozhodli pre kupu ojazdeneho auta - majte pevne nervy a v ziadnom pripade sa neunahlite. Mojim odporucanim tiez je, aby ste kupili auto povodom zo SR od 1. majitela. Auto z dovozu by som bral jedine ak by som mal znameho, ktoremu verim, ze ma neoklame (vid kupa Fabie Combi od znameho zo susednej dediny) a ktory auto nejaky cas pouzival a vyxytal jeho muxy.
    Ked raz budem kupovat dalsie auto, znova sa budem snazit kupit ojazdene - stale si myslim, ze to ma svoje vyhody oproti kupe noveho (samo, ze aj nove ma svoje vyhody). Uz si vsak na to pripravim ovela viac casu a nervov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.06  07:38

« Re: Meky

Re: Meky
    O Fiate Marea som uvazoval aj ja, nakoniec som skoncil pri novom Renaulte Thalia.
    Ale ine som xcel: nesuhlasim s tym poslednym odstavcom.
    Fiat Marea Weekend 1,9 JTD 77 kW/105k spotreba: 7,5/4,7/5,7
    Mechanicke nastavenie vole ventilov je naozaj pri tomto motore potrebne, verzia 1,9 JTD 110 ma vsak hydraulicke nastavenie.
    Poistenie 1,9 JTD 105 vo Wustenrot (tabulkovy cennik): do 80 kW, zena nad 30 rokov: 7000 Sk (po zlave pri poisteni cez internet = 6000 Sk, ak bol predtym aspon 3 roky bezskodovy priebeh=5000 Sk). A to uz nevravim o "zhandlovani" ceny - dnes bezne v poistovniax.
    Poistenie 1,9 JTD 81kW/110k je vsak pravda uz vyssie.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.06  08:36

« Bez nadpisu

suhlas s Mareou, je to fest dobra a velka kara, ale pozor, pri JTD vyžaduje mechanicke nastavenie vôle ventilov po cca 100tkm - je to dosť prácne + klasika vymena rozvodov a druhá vec je, aby auto malo aj tri kluce - dva su modre a jeden je hnedy - servisny (ten je najdolezitejsi). Kedze Marajky su hlavne z dovozu, tak to moze byt problem. Ale inak super auto za dobre prach a ked kupis poslednu verziu z roku 2002 - eňo ňuňo!
    Zase je ale otazka, ci sa ti oplati platit velke poistne, vysoky obsah a posledne verzie aj vykon, takze to moze byt dost problem. Ja ked som kupoval auto, tak som Mareu nebral prave kvoli velkej zakonnej poistke...
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.06  20:15

« Bez nadpisu

Kto by ste chceli kupit FoFo-z dovozu --mam pre Vas prekvapko--na CoC sa čaka 6 tyždnou >:-[] to len tak medzi rečou.
    matuS--ten Favorit čo som mal nebol managersky--asi si si tie uvodzovky nevšimol.
    Dorka-ak chceš velke auto s dobrou spotrebou tak si kup V3S :P -ale nie teraz važne--ta Marea fakt neznie nijak zle a v rope supr trupr.a možno budem vediet o jednom Focuse v kombiku--cenu km a ostatne by som zistil a nechal vam odkaz.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.06  17:08

« Re: Re: FOCUS

Pri 120t zdrata koza byt nemoze. No a tie kecy o senore su vymysel.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.02.06  15:27

« Re: avízo

asi by som isiel tymto smerom:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.06  14:40

« avízo

Meky, v avíze je to samý priekupník z topoľčian, nehovorím, sú tam aj normálni ľudia, ale mám pocit že je to 50/50. Ale súhlas, chce to čas.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 23.02.06  15:47

« Re:

Máme na firme VW Transportér dovezený z Talianska ako búračka opravený individuálnym dovozcom radšej nechcem vedieť ako a okrem typyckých bežných závad s ktorými sa treba zmieriť pri všetkých volkswagenoch slúži dobre. Vyzeralo ako nové a bolo z Talianska navyše úžitkové. Takže autá poväčšine nie sú "zdemolované" preto že sú z Talianska ale preto, že deklarovaný počet najazdených kilometrov malo auto v skutočnosti najazdených pred min. 100.000 km.
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.06  12:20

« Bez nadpisu

no to by normalne vydalo na hororovy film, take zazitky >:D
    Taliani sa nechovaju k autam o nic horsie ako nemcuri, su to hlupe povery. Sam som mal Deltu z Talianska a bola vyborna. A to mala asi sedem majitelov predo mnou, takze reci o neporiadnosti talianov su blabol.
    Slusny fokus za tie prachy nezozenies - je jasne, ze zodrata koza a bez servisky... stacany tacho, or buracka.
    Pri vasom najazde km chodte do maleho obsahu a mate aj lepsie prevadzkove naklady.
    Ale stale myslim, ze ked budes viac studovat inzeraty, narazis na zachovale auticko za dobru cenu, hlavne vydrzat a investovat do Aviza treba.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.06  21:22

« Re: FOCUS

311, dík za vyčerpávajúci komentár. A vlastne všetkým, začíname pozerať aj iné autá, iné značky. Fakt je ten že na nové nám chýba cca 100tis, lebo thalia za 269 neni auto (nemá ABS). 311 tz s autom podnikáš, tak prečo si nevezmeš niečo na lesing? My sa s autom nechystáme robiť veľa km, cca 10tis ročne. Ja rátam s tým že ak to bude čosi staršie tak sa to dá raz do poriadku a potom to chvíľku pofrčí bez väčšieho servisu. Medzičasom som pozeral ďalšie dva 1,8TDdi a jeden 1,6 16V zetec. Tie ropáky boli v poho, cena 225 a 235tis, turbo efekt prítomný, chod motora na voľnobeh o.k., montónny, otáčky nekolísali, na tacho 120tis km, na šalt páke predraná koža - na oboch (je to reálne na tie km?) interiér vyzeral celkom dobre sedadlá bez anatomických deformácií. Podľa mňa ten drahší bez klampiarskych zásahov - fakt originál lak, ten lacnejší bolo priznané klepanie a lakovanie zad. blatníka. Oba však boli dovezené z Talianska?!?!?! Tohosa tuším najviac bojím lebo Taliani sú vraj drastický k autám, neviem či je to pravda. Servisné knižky nemali, jeden tada mal "servisku" z vytrhanými listami lebo to vraj "Taliani nechávajú u seba v servise" no neuverili by ste mu? A na aute nejazdil chlap ale seňora a tie jazdia v Itálii šetrne, a ďalšie bláboly k tomu. Váš názor na autá jazdené v Taliansku? Uvažovať alebo zabudnúť? Ten 1,6 16V zetec bol z Nemecka, chodil celkom o.k. tachometer 90tis, ale auto v otrasnom stave, ABS nefungovalo - vraj na štrku mi to nepôjde to iba na snehu a ľade. Interiér žiadna sláva, v papieroch čo ktomu boli bol motor 1,8 - skutočnosť 1,6 (asi menený) otras!!! cena 212tis a keď som prejavil záujem a začal zjednávať tak šiel na 190tis a ja preč :idea: . Focusa chceme lebo sa nám páči a aj pristorovo nám vyhovuje, veľký kufor, kto nemá rodinu a neprežije, tak nepochopí. Teraz jazdíme na požičanej felde, príp. na našej Š120, prípadne na služobnej krátkej fabke, takže porovnávať motorizáciu veľmi nie je s čím. Nájsť FoFo kúpeného na slovensku je tuším nemožné a vlastne ani neviem či by to bola nejaká výhra, ale ak by sme vedeli kto to servisoval tak by sa možno podarilo zistiť skutočné km. Už začíname uvažovať že budeme ešte chvíľu šetriť a pojdeme do nového (požičky neprichádzajú do úvahy), alebo spravíme chip tuning do š120 a pofrčíme na nej ešte 5 rokov >:D . Ešte raz vďaka všetkým za vaše rady, postrehy, pripomienky.
  • 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 21.02.06  15:56

« To: matuS

ved vravim ze "sice r.v.1998". :*)
    ale mozes kupit aj bazarovu 2001 s tachacovymi 150000km ktore boli stocene z 250000km a vozil sa na nich "obchodny referent" To myslim bez urazky na povolania, ale s prihliadnutim na styl jazdy akou ma take auta jazdia (denne stretam). :roll: Alebo dokonca s este menej km, a potom casom zistis ze v nemecku bola vyradena ako totalka. :*)
    Chcel som len ukazat ze existuju aj ine moznosti ako bazar a hlavne s vacsou istotou. Len treba hladat a pockat na ten kus co ti vyhovuje. Nekupujes totiz rozok za 1SK, ale auto mozno na niekolko rokov, ktore ti dokonca moze zachranit zivot :!: (na to ale radsej nemysliet).
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.02.06  15:47

« Re: Dalsia znacka

ale to je 8 rocne auto...
  • 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 21.02.06  15:38

« Dalsia znacka

Z Topolcian do Nitry je blizko a v Toyote pozeram ponukaju Avensis sice r.v.1998 v skoro plnej vybave dokonca liftback. [odkaz] Sice velky objem motora, ale za km (cca 120000) asi rucia, pohodlie auta lepsia ako Fabia o ktorej ste rozmyslali, dokonca tym ze je liftback variabilita velka, a cena je tiez relativne slusna, hlavne ak rucia za km a stav vozidla. Teda predpokladam ze servisovane bolo u nich. :P
    A takto by som pozrel viac predajcov v okoli, toto bol len nastrel a typ mojej oblubenej znacky. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  09:21

« Re: Re: Re:

Suhlasim, vymena rozvodov by mala byt uplnou samozrejmostou.
    STi ide mooooc pekne :shock: a ten zvuk...
    No ale tie nechytacie TDDi, hmmm, to ta asi budem musiet previezt :-!
    Uznavam ze dnes su uz TD motory inde, ale tento je prave odolny voci detskym chorobam, ako je to napr. u TDCi. Branim nazor, ze ked sa natrafi na dobry kus TDDi, je to poctivy motor 8)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 21.02.06  08:21

« Re: Re:

Pri kúpe ojazdeného auta by som ako prvé vymenil rozvodový remeň, olej a filter bez ohľadu na to čo má na tachometri. Pokiaľ predchádzajúci majiteľ hodnoverne nedokáže že remeň bol menený nemá zmysel riskovať pre pár korún škodu vyššiu ako je hodnota auta. Tlmiče, brzdy a pod. sa dajú otestovať, sviečky keď sú zlé tak to dajú vedieť sami a nič sa nestane, ale na remeni to nepoznáte a keď sa roztrhne tak čau motor.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 21.02.06  08:20

:D
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.06  08:13

A ozaj,
    brutálne zrýchlenie som zažil na Lancia Delta Integrale... :shock:
    Ale Sti asi ide tiež dosť pekne :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.06  08:12

« Bez nadpisu

súhlas s 311: Nové je nové :idea:
    Inak tá narážka na fordove diesle bola práve na TDDi - to sa fakt na inú naftu nechytá.
    Samozrejme, všetci odporúčajú tie novšie TDCi, ale keď si človek pozrie, ako dopadli majitelia Mondei nové ročníky a furt sa im to kafre, tak to tiež nie je žiadna výhra.
    Ja by som si na Dorkinom mieste vzal dovolenku, obehal aspoň 10-15 autosalónov, pozrel lízingovky a kúpil niečo nové, alebo predvádzacie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  23:36

« Re:

Meky: 66kW turbodiesel je v podstate u kazdej znacky uvod do problematiky a najpopularnejsia motorizacia. Od hocijakeho vyrobcu je to zhruba rovnaky motor s rovnakymi vysledkami pri jazde. Focus TDCi 74kw alebo Golf 74kW TDI je v skutku to iste. "Brutalne" zrychlenie mozes zazit s Imprezou STi ;)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…