Autobazar Goga Topoľčany

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  18:07

« Re: Re: Re: peugeot?

Mě jenom fascinuje jak může někdo chtít evidentně předražené bazarové a (nemůžu si pomoct) francouzské auto... za cenu, za kterou by dostal možná trochu menší ale nové...
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 12.04.06  17:30

« Re: Re: peugeot?

Francúz, talian, nemec, podľa mňa je to jedno. Stále je to stred medzi japoncom a amerikou. Nad P 307, konkrétne SW, som vážne uvažoval. Ale keď mi traja ľudia nezávisle povedali aké majú s tým autom negatívne skúsenosti tak som to zavrhol. Údajne je 307 dosť nepodarené auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  16:45

« Re: peugeot?

Jojo, někteří lezou na osmitisícovky, někteří skáčou na lyžích a někteří si kupují francouze z bazaru... :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  22:00

« 307 UŽ NIKDY VIAC - JAMAIS PLUS!!!

KAČKU 307 NEKUPUJ, LEBO SA POPÁLIŠ NA MOC DLHO, KÝM SA JEJ ZBAVÍŠ... VIEM, O ČOM HOVORÍM, ZBAVIL SOM SA TOHO NEPODARENÉHO AUTA A DOTERAZ STOJÍ V BAZÁRE ASI 3/4 ROKA...
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.06  18:41

« Bez nadpisu

311, poslali sme Ti odpoveď(2x), ale nevieme či to prešlo. Ak nie daj vedieť.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.06  17:36

« Bez nadpisu

Dorka: Poslal som vam sukromnu spravu.
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.06  16:57

« RE: Pežot????

Si si naozaj istý, že si chceš kúpiť práve 307???
    Osobne poznám troch ľudí, ktorí mali 307 v benzíne aj nafte a každému sa pokazil - vstrekovače, prevodovka, a hlavne elektrika.... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.06  14:57

« peugeot?

zdravim precital som si vsetky prispevky co sa tyka tejto rubriky a nasiel som tu zaujimave veci o tom ako kupit ci nekupit auto. Vychadza mi z toho, ze najlepsie je kupit nejake nove auticko -len skoda, ze clovek nezaraba tolko kolko by chcel :). Videl som jeden pezotik 307Break na autobazareeu (pripajam link : [odkaz] ) a zaujimali by ma vase nazory. Pred tym som sa zaujimal o ineho peugeota ktory na samom pociatku stal 380000 ([odkaz] aj o tom by som si rad nieco precital. Ale pred chvilockou som si vsimol ako vyzera novy logan combi - tak som bol celkom prekvapeny. Neviete nahodou niekto kedy sa ma dostat na nas trh?
    Zatial vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.06  19:47

« Re: Re: Postup prihlasenia

Tak dnes som priviezol auto domov. Zajtra idem uzatvoriť poistku a zobrať tlačivá na DI a v stredu keď majú stránkové dni hurá ráno postaviť sa do radu. >:D Inak poviem vám je to pekný rozdiel oproti mojej starej 105 >:D Všetkým veľmi pekne ďakujem za rady a postrehy.
  • « 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 27.03.06  11:00

« Re: Postup prihlasenia

Cislo motora sa uz nekontroluje, len VIN cislo karoserie. Aspon tak som naposledy prihlasoval auto ja, par dni po zavedni TP ako "velkej plachty". >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.06  09:45

« Postup prihlasenia

Stanly:
    1. no comment
    2. Auto si das vopred poistit na PZP. Kedze kupujes ojazdene auto, tak na TP ti spravia poistku a vydaju tzv. Bielu kartu. Tu potom ukazes na DI, ze auto mas poistene.
    3. no comment
    4. no comment
    5. Splnomocnenie (overene notarom) potrebujes vtedy, ak auto zapisujes nie na seba, ale na niekoho ineho. Co sa tyka predxadzajuceho majitela, tak na zapis svojho auta do evidencie nepotrebujes jeho splnomocnenie. :-) Dokladom, ktory ta na to opravnuje je faktura o kupe auta, prip. kupno-predajna zmluva. Odporucam si uz vopred spravit jej fotokopiu. Na DI by si ju sice mali ofotit, ale clovek nikdy nevie - radsej si uz vopred tu fotokopiu priprav - ostane u nix.
    6. Teraz mozno budem kecat: ja ked som kupoval auto - bolo nove. Tuto ziadost som dostal nie na DI, ale na vysunutom pracovisku DI, kde overuju vyrobne cisla motora (karoserie). Predpokladam, ze pri aute z druhej ruky to bude to iste - ak sa mylim, tak ma opravte...
    Takze, najprv si zisti, ci na DI priamo overuju vyr. cisla, alebo maju vysunute pracovisko. Po ziskani tlaciva (vypytaj si radsej dve) si rezervuj cca 20 min na opisanie vsetkyx (!) udajov z TP do daneho tlaciva. (Mne sa to xvalabohu nestalo, ale keby ze sa pomylis... :x - preto vravim, zober radsej dve tlaciva). Ak mas vsetko vypisane, tak pracovnik DI overi vyr. cisla a hodi svoj podpis na Ziadost.
    7. Ked si budes pytat tlacivo "Ziadost o prihlasenie..." tak sa priamo spytaj, kolko presne v kolkox budes potrebovat. Je blbe zistit, ze ti potom ostane zbytocna patstovka v kolkox, prip. ti este xyba a musis utekat kupit.
    Myslim, ze tyx 2000 je OK. 1000 je za zapis vozidla do evidencie a 1000 za vydanie noveho TEČ.
    8. no comment
    9. vid bod 6. Ak ma DI vysunute pracovisko, tak je tento bod hned na zaciatku procedury.
    Takze presny postup odporucam:
    1. auto si zmluvne poistit - dostanes Bielu kartu
    2. na DI si vypytat tlacivo Ziadost o prihlasenie vozidla do evidencie. Tlaciva si zobrat radsej dve a hned sa aj spytat, kolko presne Sk v kolkox budes potrebovat
    3. kupit kolky!!!
    4. vypisat tlacivo (=opisat udaje z TP) a v pripade vysunuteho pracoviska DI dat si overit vyr. cisla
    5. na DI si pripravit so sebou:
    - obciansky preukaz
    - doklad o odhlaseni vozidla z evid. + stare SPZ, TP
    - fakturu o kupe, prip. kupno-predajnu zmluvu (radsej vopred ofotit)
    - prisl. ciastku Sk v kolkox
    - Bielu kartu z poistovne
    - kopec trpezlivosti (zalezi na meste, kde je DI :-) )
    6. postavit sa do radu ;-)
    P.S.: Ak som cosi zabudol, prip. som sa pomylil, tak ma prosim opravte.
  • « 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 27.03.06  08:19

« Re: Re: Re: Renault?

Ak auto prihlasujes na seba, tak splnomocnenie nepotrebujes. Ak by ho na teba prihlasov tvoj otec, alebo hocikto iny, musi mat noterom overene splnomocnenie s tvojim suhlasom.
    Co sa tyka prihlasovania, nezabudni mat so sebou kupno-predajnu zmluvu, potvrdenie o poisteni na tvoje meno (meno prihlasovaneho), papier o odhlaseni, vypisany papier na prihlasenie, kolky, technicak, ECV.
    Prajem vela zdaru a pevne nervy. :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.06  13:19

« Re: Re: Renault?

Tak auto sme boli pozriet a dohoda je na svete. Dúfam, že necúvne >:D Cenu sa nám podarilo zraziť na 1800000. Inak auto je vzhľadom na vek a najazdené km ve veľmi dobrom stave. Údaje v sevisnej knižke sedia presne. Má nejaké drobné škrabance na laku ale nič strašné + interiér je trošku zafúľaný. Ohľadom prepisu z iného okresu som našiel toto:
    Prihlásenie vozidla z iného okresu
    1 OE (alebo TP a OEV) so zápisom odhlásenia,
    2 potvrdenie o predbežnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
    3 pôvodné TEČ,
    4 doklad totožnosti,
    5 overené splnomocnenie, ak je držiteľ vozidla zastupovaný,
    6 vyplnená žiadosť o prihlásenie vozidla do evidencie (dvojstránka formátu A4),
    7 kolok 2000,-Sk (ak sa nemení majiteľ, iba sa presťahuje tak kolok 1150,-Sk),
    8 prívesný vozík, traktor, iné vozidlo s jednou TEČ kolok 1500,-Sk (pri presťahovaní 650,-Sk),
    9 umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle.
    Zaujíma ma bod 5. To ako budem prihlasovať u nás na DI potrebujem aj splnomocnenie pôvodného majiteľa, alebo sa to týka len toho, že ak by som na to prihlásenie za seba poslal niekoho iného tak jeho by som musel na to splnomocniť. Ak sa pýtam blbo tak sorry, ale nikdy som takýto prepis nerobil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.06  20:48

« Re: Renault?

No nevyzerá to zle, ale dnes som sa predbezne dohodol na sobotu na obhliadku tohoto [odkaz]
    Tak potom dám vedieť ako som dopadol
  • 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 23.03.06  19:41

« Renault?

Je to bazar, cize by som bol opatrny. Dokonca ten Goga z nadpisu. ;-) Vyzera to schopne, aspon na pohlad do inzeratu. :?: Ale mozem sa aj mylit. 8-s
    [odkaz]
    A podla podpisu to mozno ulahodi Matusco-vi. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.06  08:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Goga

1zdavu:
    OK, ja tvoj nazor respektujem - v podstate s nim aj suhlasim (ja mam tiez 2 ABG).
    Stale ma vsak neprijemne prekvapuje, kolko ludi nevie o tom, ze detska sedacka na prednom sedadle a ABG k sebe jednoduxo NEPATRIA. Kedze o Stanlym neviem zhola nic, radsej som o tejto veci napisal. ;-)
    Stanly:
    Na tom Punte z Partizanskeho je pekne vidno SPZ a je tam aj uvedeny majitel vozidla.
    Na tvojom mieste by som zavolal do najblizsieho servisneho miesta a spytal sa ix na danu SPZ-ku. Ja mam skusenost, ze ti servis bezproblemov poskytne info o tom, ake opravy boli na vozidle vykonavane.
    Kazdopadne, ak majitel servisoval auto mimo znackoveho servisu - tymto sposobom nezistis vela. Ak vsak zistis, ze este pocas zaruky bolo vozidlo opravovane po buracke - budes mat ulahcene rozhodovanie.
    Predpokladam, ze si si precital celu tuto diskusiu - hlavne zistenia Dorky. Aj na zaklade jej posledneho prispevku xcem poradit:
    1. jedna vec je, aku vybavu ma v inzerate auto
    2. druha vec je, aku vybavu v skutocnosti obsahuje
    3. tretia vec je, aku vybavu podla texnickeho preukazu ma v skutocnosti auto mat
    Ak nesuhlasia vsetky tri body - potom radim velku opatrnost (ked nie rovno od toho zdrhat).
    Napr.: Predavajuci inzeruje, ze auto ma ABS, pri obhliadke ti povie, ze sa stala xyba a ABS to v skutocnosti nema. Ked sa vsak pozries do texnickeho preukazu - ABS tam uvedene je. (vid posledny Dorkin pripad - bohuzial neuviedla, ci sa pozreli aj do TP). V takomto pripade ta uvedenie auta do stavu podla TP vyjde fajne draho.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.06  13:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Goga

Tak dik všetkým za pripomienky. Ešte som sa trochu obzeral a našiel som v Partizánskom takéto niečo. [odkaz]
    Aj tých airbagov ma dosť >:D Ročník je to síce 2000 ale to by nemal byť žiadny rozdiel oproti 2001.
  • « 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 22.03.06  12:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Goga

To matusco:
    ak sa bavime o bezpecnostnej vybave aut, tak predpokladam ze diskutujuci ma aspon priemernu inteligenciu a nebude dieta v sedacke (najlepsie protismeru jazdy) davat na predne sedadlo s NEVYPINATELNIM vakom. Ak ano, tak to nepotrebuje dalsi komentar. :roll:
    Ja som len chcel poukazat na to, ze ak su 2 dospely + 1 dieta, tak bude sa cestuje 2 dospely vpredu a dieta vzadu, alebo dospely za volantom a druhy s dietatom vzadu. V tomto druhom pripade ten druhy vak "nie je az tak dolezity", ale kedze existuju murphyho zakony, tak urcite v pripade potreby tam bude chybat. 8-s
    Stanly sa pytal na nazor, vyjadril som svoj. Moze sa nad nim zamysliet a nemusi. Je to na nom. :P Ty mas iny. OK. Svoje priority musi poznat kazdy sam. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.06  12:17

« Re: Re: Re: Re: Goga

1zdavu:
    :!: A ak by si uz bural celne (nikomu neprajem) s dietatom v skrupinke na prednom sedadle, tak len potom by si to dokazal ocenit len ten 1 "vankus".
    Jasna vec, 2xABG je dobra vec. Ak vsak mas male dieta, ktore xces v skrupinke prevazat na prednom a ABG nie je vypinatelny - to potom tiez nie je ziadna vyhra.
    Preto ci jeden alebo dva ABG (alebo 4, 6, 31,...) - zalezi len a len na majitelovi auta, ake ma priority a kto bude cestovat na prednom sedadle.
    Stanly:
    Odporucam precitat celu tuto diskusiu - hlavne zistenia zakladatela tejto temy=Dorky.
    Ak si vsetko precital, tak pribl. vies, do coho ides, ked budes kupovat ojazdene auto - specialne v tyxto stredoslovenskyx autobazarox.
  • « 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 22.03.06  10:36

« Re: Re: Re: Goga

Radsej kupim auto s 2xvakom a bez el.okien ako 1xvak a elektrika. Stale totiz plati, ze 2 su viac ako 1. :!: A ak by si uz bural celne (nikomu neprajem), tak len potom by si to dokazal ocenit aj len tie 2 "vankuse".
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…