Autobazar Goga Topoľčany

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 27.04.06  12:00

« Bez nadpisu

To: Marbh
    No kupovat nove auto s tym ze vydrzi 10 rokov, neviem, neviem. A z toho ho 3-5 rokov splacat a este + naklady na prevadzku. Ak mas auto na protihodnotu + leas alebo uver od "skofinu" + akcia + ukecana zlava ;-) = by sa dalo este o nejakej Skodfke mozno uvazovat, ale inak, neviem neviem.
    Dom+zalozenie rodiny je ovela ale ovela vyssia priorita, takze by som sa skor asi zameral na nieco jazdene. Teda ak by som bol v tvojej kozi. A radit konkretny typ alebo znacku je rizikove, skor by som si urobil TOPX a potom uz vybral podla konkretneho stavu auta.
    Z vlastnej skusenosti teraz hovoriac, skusal by som asi jazdene od predajcov s istotou povodu alebo od leasingoviek (napr. odobrate).
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 27.04.06  11:52

« Re: Re: Re: Dorka - 250000?

to Marbh: ehm, netusim ci vozis korejcanov, ale 5 dospelych europanov za pohodlne odvezie jedine v tzv. "minivanoch", t.z. minimum je napr. Renault Scenic, Toyota Corola Verso, Mazda5, a pod... alebo vacsie...
    potom este existuju najlacnejsie varianty typu ako Seat Inca ci Citroen Berlingo a spol, kde je tvar zadnej casti vyborny na prevoz 5 ludi, akurat su to "nakladaky", takze je trosku obmedzeny konfort pruzenia zadnej napravy...
    ziadne "normalne auto" nie je v skutocnosti 5-miestne, ved ani v "limuzinach" triedy Passat, Avensis, Mondeo sa neodvezie 5 dospelych ludi :roll: takze cestovat 5 ludi v Oktavii, Fabii a podobnych autach to je AKO ZA TREST :!: :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.06  11:41

« Re: Re: Dorka - 250000?

To: 1zdavu. Asi som sa nevyjadril presne - Na 60% tam budu dvaja ludia + batozina a vzadu sa budu pocas statia skladovat bicykle. Pomerne casto vozim styroch ludi + batozinu, aj na dlhsie vzdialenosti a raz za cas sa mi stane, ze nalozim aj piatich. Ti uz nemozu cakat komfort, to je jasne, ale musi mi dozadu vliezt ich batozina. Vozil som takuto zostavu pozicanou Oktavkou aj Fabiou Combi a vo Fabii bolo subjektivne miesta viac. A do Oktavky zasa nevosli bicykle, do kombika, aj ked maleho, ano. S inymi autami skusenosti nemam, takze ocenim kazdy tip - ale je tam ten strop, 200 000 v hotovosti + max. 200 tisic na splacanie. Ked clovek prestavuje dom a zaklada rodinu, autu sa vela neujde :-) Nove auto by som uz kupoval s tym, ze musi 10 rokov vydrzat, dvom ludom a bicyklom, neskor dvom dospelakom a dvom detom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 27.04.06  11:24

« Re: Dorka - 250000?

To:Marbh
    Pri vsej ucte, ale nazvat Fabiu Combi vacsim a priestrannym autom na vozenie 5 dospelych ludi. :shock: Ja si 5 dospelych ludi (bezneho vzrastu) + batozinu vo Fabii velmi predstavit neviem a uz vobec nie s motorom 1.2HTP. Ak tak naozaj len v meste + 20km okoli. Maximalne.
    Skor by som skusil pozerat aj inych vyrobcov, modely, hlavne pri takomto vyuziti. Vacsie auta, kombiky a liftbacky. A nie len europskych.
    Ale vyzera to ze si pre tu Fabiu uz viacej-menej rozhodnuty.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.06  11:09

« Dorka - 250000?

Aj mňa by zaujímala tá cena, čosi podobné hľadám. Akurát, že ma tie názory na jazdené autá dosť vydesili, je to zrejme až (pre mňa) priveľký vabank.
    Mám v hotovosti asi 200 000 Sk, doteraz som uvažoval len o jazdenej Fabii Combi - keďže hľadám niečo priestranné (často vozím 5 dospelákov + batožinu, doteraz na Favorite, ltt - a plánujem voziť najmä dvoch dospelákov + dva bicykle /voziť na nosiči, ale skladovať ich aj vnútri, pri sklopených sedadlách/). Za 190 (podozrivé) až 250 tisíc som videl Fabie Combi, 1.2 12V až 1.4 16V, 3-4 ročné, do 100 tisíc km (často do 50), s postačujúcou výbavou (ABS, 2x airbag). Na výkone mi až tak nezáleží (párkrát som nie z vlastne viny "ťukol" a odvtedy jazdím na 99% podľa predpisov), skôr na spotrebe. 1.2 sa pri kombíku bojím, ale sedel som v tom, nebolo to až také lenivé, ako som čakal - skôr sa obávam opotrebovania motora, 1.2 sa pri predbiehaní vytočí viac, než je rozumné. Myslíte, že je aj v tejto kategórii (3-4 ročné Fabie) toľko podvodníkov?
    Ak áno, tak som veľmi nalomený na nové auto - je síce pravda, že do 350 tisíc sú len veľmi osekané modely, ale za 370 tisíc je akciová Fabia Combi Drive 1.4 55kW s ABS, nastaviteľnými sedadlami a volantom, elektrikou v oknách a tak. A za 395 tisíc je akciový Peugeot 206 SW Mistral, tiež 1.4 55kW, ale o dosť lepšie vybavený (dva airbagy, klíma, lyžiny, diaľkové, predné hmlovky). Ten Peugeot mi príde ako najlepšia voľba - 200 tisíc dám do akontácie a zvyšok splatím za 5 rokov po 5000. Nové auto by hádam 10 rokov vydržať malo - ak "neťuknem" :-) Vďaka za tipy.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.06  22:03

« Re: Re: naše "nové" auto

No schvalne Meky, čo je to podľa Teba rozumná cena? Do akej sumy? Defend Lock alebo niečo take čo zamyka kvalt paku to tam je.
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.06  17:13

« Bez nadpisu

www.tipcars.com prebehni to tam, su tam dobre rady kde co skontrolovat,
    na co si dat pozor, ale hlavne bud obozretný, sám viem že dosť aut je buranych, ale ked by si chcel fabiu ako dorkovci,myslím že to problem nebude, vacsina fabii co som videl bola v dobrom stave, proste je to masové auto a máš dobrý výber,
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.06  10:46

« Re: naše "nové" auto

zdravim dorkovci, ja by som si rad "vypocul" nejake tie rady ohladom kupy ojazdeneho auta. Uz dlhsiu dobu pozeram nejake auticko, ale taka dobra rada sa vzdy zide.
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.06  10:20

« Bez nadpisu

bol som tom bazári AUTOGOGA, musím priznať že som bol milo prekvapený, celkom slušné jednanie, autá taký priemer, priznali ktoré boli búrané,aj ked to bolo evidentné, a výber bol slušný ,ceny celkom tiež
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.06  10:00

« Re: naše "nové" auto

Dorka: A cena?
    Ak bola rozumna, tak je to rozumna kupa. Na pobehovanie je ten motorček fajn - mame ho doma v Ibize.
    A nezabudnite si zaobstarat Defend-lock, alebo nieco podobne - to vies - fabky casto menia majtelov... :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.06  23:47

« naše "nové" auto

Zdravíme všetkých, ktorí nám pomáhali pri výbere a kúpe jazdeného auta. Samozrejme všetkým aj ďakujeme za rady, postrehy a námety. Už sme ani nedúfali ale podarilo sa. Je tosíce iba hataťapka - Fabia 1,2 47kW combi, ale pri našom nájazde... Brali sme to od človeka ktorému sa dá veriť, viac sa o to staral ako na tom jazdil. Auto nemá jeden škrabanec, ani zo spodu, mal som to na jame. Motor, prevodovka ani kvapka oleja, interiér ako keby to včera zišlo z pásu. Výbava tak akurát: ABS, 2xABG, rádio s CD, centrál na DO, el. okná 2x, el zrkadlá, hmlovky, palubný počítač, construct, fólie, elektróny a neviem čo ešte. Dal k tomu aj zimné gumy na pl. diskoch. Stav km 39000. Prvýkrát prihlásené 3/2003. Zatiaľ sme max. spokojní a dúfam že aj zostaneme. A ak niekto potrebujete poradiť pri kúpe strašieho auta tak poradíme. Za pol roka čo sme to kupovali tak máme celkom bohaté skúsenosti ;-)
    Dorkovci
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.06  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: peugeot?

Ten Accent na tom není tak špatně, nesmí se zapomínat že Euro NCAP testem prošel model z roku 98 a od té doby se hodně změnilo... Ale určitě se vyplatí počkat, za kolik půjde na trh nový.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 20.04.06  15:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: peugeot?

Elantra v pohode, slusne auto, ale Accent je na tom s bezpecnostou dost biedne, je to beznadejne zastarale auto, to uz radsej Getz, to je o neporovnatelne lepsia kupa - je to o generaciu lepsie auto nez Accent po vsetkych strankach.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.06  14:08

« Re: Re: Re: Re: Re: peugeot?

rismi: Podle mě je v současné době (aspoň na českém trhu) jedna z nejlepších "value-for-money" Hyundai Accent v akci On-Air. Je to sice výběhový model, za měsíc nebo dva by měl přijít nový Accent, ale právě i díky tomu je cena nízko a je to dobrá koupě. Pokud bys měl větší nároky na prostor a velikost kufru, pak Elantra 1.6 liftback. V nižší střední třídě je to cenový trhák + bezpečnost je na velmi slušné úrovní (5* v USNCAP).
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 20.04.06  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: peugeot?

netusim ake mas naroky na priestor, dynamiku, ci bude mat auto jedneho alebo viac soferov (ak maju vyrazne rozdielnu telesnu vysku, tak si to vyzaduje nastavitelne sedadlo, volant a hlavne el. nastavitelne spätaky) atd. ...
    absolutne min. z hladiska bezpecnosti], kedze autom jazdi aj moja manzelka je pre mna nasledovne:
    ABS+EBD, min.2 airbagy,klima, vyhrievanie spätnych zrkadiel, 4* v NCAP, motor so slusnou akceleraciou pri predbiehani
    mozem ti iba napisat aky bol postup u nas, ked sme si z manzelkou vyberali auto - skusenosti z pokusmi o kupu jazdeneho auta sme mali tiez len tie najhorsie, takze rozhodnutie padlo jednoznacne - kupa ojazdeneho auta na Slovensku je vlastne "hazardna stavka" , kde vsadis 200tis. a ak mas stastie, tak si vyhral 200tis, co je rozdiel oproti novemu autu, lae ak mas smolu a to je v SR velmi vysoka pravdepodobnost, tak si vyhodil von oknom 200tis. :x 8-s
    My sme sa napokon rozhodli pre Suzuki Swift GLX CD AC 1.3 68kW
    Ak si precitas je tu obsiahle forum "Suzuki Swift", kde je celkom vecna a kultivovana diskusia o slabsich aj silnejsich strankach tohto auta. Dnes s odstupom roka, ked mam najazdene 15tis km a mam za sebou prvu servisnu kontrolu, ktora ma stala cca 2300,-Sk mozem povedat, ze by sme ho kupili zase ale tentokrat uz v najvyssej vybave GS, pretoze aj tak som si dokupil 15"elektrony, predne hmlovky, potesi aj 8(6) airbagov a stale my velmi chybaju vyhrievane sedadla, ktore ma GS vybava s serii, takze som zimu riesil vyhrievanymi potahmi.
    Deti zatial nemame, takze mensi zakladny kufor nie je problem, da sa tam nalozit batozina na tyzdnovu dovolenku pre 2 osoby vpohode bez nutnosti sklapania sedadiel. kufor je sice kratky, ale zas zrejme suverenne najsirsi, tusim vyse 103cm - da sa tam vlozit na sirku zlozeny detsky kocik :-!
    Apropo moj rekord - po sklopeni oboch casti operadla aj oboch casti sedaka som z toho spravil 2 miestny "mini kombik", do ktoreho sa vosla aj standardne velka zabalena umyvacka riadu :-! (rozmery tusim 80x80x95)
    Je to svizne vozidielko (0-100km/h za 11s, z 60-120 za 7,5s na 3.ke), zatial spokojnost, priem. spotreba na celych 15 tis km(2/3 v zime na zimnych pneu) je 6,58l/100km
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.06  07:42

« Re: Re: Re: Re: peugeot?

to pierce - ked si sa zbavil peugeota, tak akym autom si ho potom nahradil?
    to MikiBoy - nemyslim si ze by niekto chcel predrazene bazarove auto, ale ak sa v autach moc nevyzna, tak potom ani nerozozna ci je to auto predrazene alebo nie. Mimochodom ake nove mensie auto navrhujes. By ma zaujimalo, mozno by som sa nechal prehovorit. Nechcel by som kupit nejaku sumku, ktora by bola v servise viac ako na cestach.
    Doposial som moc nevedel kolko si taky bazar moze nahodit na aute ktore odkupi od nejakej sukromnej osoby, ale dopocul som sa o jednom aute(dlhsiu dobu ho uz sledujem ako kolise cena a tak), ze po predaji autobazaru (aj s prezutim) ho dany autobazar predava bez prezutia o 40% drahsie ako ho kupil. Hmm je to smutne ako sa chcu ludia na vsetkom, co predavaju nehorazne nabalit.
    Fakt neviem do akej znacky mam "investovat" peniazky. Tak ak ma niekto nejaku ideu, rad si "vypocujem".
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  18:07

« Re: Re: Re: peugeot?

Mě jenom fascinuje jak může někdo chtít evidentně předražené bazarové a (nemůžu si pomoct) francouzské auto... za cenu, za kterou by dostal možná trochu menší ale nové...
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 12.04.06  17:30

« Re: Re: peugeot?

Francúz, talian, nemec, podľa mňa je to jedno. Stále je to stred medzi japoncom a amerikou. Nad P 307, konkrétne SW, som vážne uvažoval. Ale keď mi traja ľudia nezávisle povedali aké majú s tým autom negatívne skúsenosti tak som to zavrhol. Údajne je 307 dosť nepodarené auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  16:45

« Re: peugeot?

Jojo, někteří lezou na osmitisícovky, někteří skáčou na lyžích a někteří si kupují francouze z bazaru... :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  22:00

« 307 UŽ NIKDY VIAC - JAMAIS PLUS!!!

KAČKU 307 NEKUPUJ, LEBO SA POPÁLIŠ NA MOC DLHO, KÝM SA JEJ ZBAVÍŠ... VIEM, O ČOM HOVORÍM, ZBAVIL SOM SA TOHO NEPODARENÉHO AUTA A DOTERAZ STOJÍ V BAZÁRE ASI 3/4 ROKA...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…