Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 22.04.07 12:57
« Dálnice D1
Tak Vás všechny zdravím a mám jeden dotaz. Včera jsem se vrátil domů v noci a měl jsem smíšené pocity. Auto jede skvěle, za dva dny jsem najel 1274 km po nejrůznějších českých silnicích. Vše bylo super, auto sedí, je snadno ovladatelné ( spíš se mi zdá, že posilovač řízení by mohl s větší rychlostí víc tuhnout ), ala zarazilo mě, jaký rachot v autě udělala jízda po naší D1 při rychlosti 130 - 140 km/h - auto se jakoby roztřáslo, stačilo však ubrat rychlost a problém úplně zmizel( jen v některých mnístech dálnice ). Mám obuto pneu Bridgestoně Turanza ER 300 199/55 na 16" hliníkových kolech. Nikde jinde na jiné silnici jsem se s tím nepotkal. Jednotlivé nerovnosti přejíždí elegantně, bez problémů. -
"-- skrytý --" 21.04.07 23:39
« Re: GP 1,3 MJT RED BOLERO
A najmä sa nezlakni na zaciatku spotreby... Po 3ts. km klesne takmer o 1 liter! Ja som zacinal (1,3 Mjet, 66kW) v meste na priemere cca. 6,0-6,2 l (kratke cesty so studenym motorom), teraz mi to ukazuje na palub. pocitaci, po najazdenych 4000km 5,0-5,1 l (s lahkou nohou na plynovom pedale) a auto je podstatne zivsie. Pomohla tomu hlavne cesta BA-Poprad okolie a spät (cca. 850km), dovtedy som jazdil takmer len to mesto... Spotreboval som pri tom 44 l, co robi priemer 5,2l na 100km. Z toho cca. 250km bolo po meste, 300km po dialnici a 300km po okreskach. Po dialnici som jazdil 130km/h, na okreskach podla moznosti 110km/h, cesty neboli velmi plne, jazdil som svizne, dost som predbiehal. Ta cesta bola pre moje GP (startoval som na nu s najazdenymi 2700km) ako poliatie zivou vodou. Stale viac som s autom spokojnejsi. -
"-- skrytý --" 21.04.07 23:31
« a najmä sa nezlakni spotreby
po 3ts. km klesne takmer o 1 liter! Ja som zacinal (1,3 Mjet, 66kW) v meste na priemere cca. 6,0-6,2 l (kratke cesty so studenym motorom), teraz mi to ukazuje na palub. pocitaci, po najazdenych 4000km 5,0-5,1 l (s lahkou nohou na plynvom pedale), auto je podstatne zivsie. Pomohla tomu hlavne cesta BA-Poprad okolie a spät (cca. 850km), dovtedy som jazdil takmer len to mesto... Spotreboval som pri tom 44l, co robi priemer 5,2l na 100km. Z toho 250km bolo po meste, 300km po dialnici a 300km po okreskách. a dialnici som jazdil 130km/h, na okreskach podla moznosti 110km/h, cesty neboli velmi plne, jazdil som svizne, dost som predbiehal. Ta cesta bola pre moje GP (startoval som na nu s najazdenymi 2700km) ako poliatie zivou vodou. Stale viac som s GP spokojnejsi. -
"-- skrytý --" 20.04.07 23:12
« leasing
Byl jsem u prodejce fiatu, Na grande punto mi nabidl akci k leasingu 20000. tak jsem si nechal vytisknout splatky bez slevy a se slevou...SPLATKY JSOU UPLNE STEJNE, JENOM U AKCE JE VYZSI UROCENI TAKZE NA KONEC TO VYCHAZI NAPROSTO STEJNE (CAC LEASING)Nevim jestli si delaji z lidi * ale tohle je uz moc -
"-- skrytý --" 08.04.07 08:05
to Hopik
Řekl bych, že docela záleží na tom, kdo v tom autě bude více jezdit a jak jsi už napsal, kupuješ ho TY. U nás to funguje tak, že mi ženská nemluví do věcí, kterým moc nerozumí a já ji zase na oplátku nekecám do těch jejich ženských záležitostí.
V životě už to tak je, že jsou dva názory proti sobě a pak už jenom záleží na rozumu jak je jeden nebo druhý rozumný uznat logické argumenty toho druhého a ustoupit a dát mu za pravdu. Už se znáte 7 let tak myslím, že koupě auta i když je to často srdeční záležitost by Vás neměla nějak poznamenat. Čas mnohé urovná.
Tak či onak jeden z Vás bude muset ustoupit. Držím Ti palce ať se rozhodnete správně! -
"-- skrytý --" 07.04.07 23:44
to Wolf: je pravda, ze je zvykla na Fordy, i kdyz je primo nevyzaduje. Libi se ji velka konzervativni auta typu Octavie. No, rozchazet se s ni kvuli tomu po 7 letech nebudu, musim to nejak nakamuflovat, treba pres bezpecnost, atd. Rekla mi at si koupim co chci,ze je to moje vec. Ale znate to, takovim tim zenskym tonem. :) -
wolff 07.04.07 17:58
Hopik... Podívej, tak trochu mám podobný problém... No ona ti to ta tvoje slečna možná neřekla, ale nejspíš bude naočkovaná z domu, že Fiat je šmejd. Bohužel slečny vybírají ne podle tvaru a výbavy,a le ponejvíce podle značky. A pokud v rodině měly Fordy, pak jediná správná značka je předpokládám Ford a Fiat zejména je podřadná značka.
Jestli si to chceš ověřit (a mám tu zkušenost, že ně každému se ty kulaté tvary líbí), pak není nic jednodužšího, než vzít milou berušku do salonu, posadit ji do 3D Stila. A máš hned jasno. Pokud ani to ji tvarově nechytne, pak opravdu není problém ve tvaru toho GP,a le spíše nedostatečně árijské značce (no ono hodně těchto nanynek - to neber osobně proti ní, žekl ybch to i o své kačeně, žije v domnění, že Ford je německá značka a co je německé je i dobré).
No a pak máš dvě možnosti.
a) koupit si GP s tím, že nanynku stejně výhledově a vyměníš a nebo si zvykne
b) koupit Ford a nebo třeba VW, při troše snahy seženeš taky auto za dobrou cenu a zvykneš si ty
c) líbilo-li by se ji Stilo, koupit Stilo, případně nanynku vyměnit hned. (taky o tom uvažuji >:D ,a le zatím mám čas, u ní byl argumet proč nekoupit GP, že je malé a nevleze se tam kočárek, tak čekám na Bravo)
P.S. nejčastější otázka od mého pokladu je..zase ty auta, zase ten fijat, co furt na tom vidíš?, podívej se tady ten např. Golf (otuněnej), jak je to krásný auto... ;-)
Takže...no řekl bych, že už dál k tomu nemám co dodávat, je to celkem zřejmé...a myslím i pravdivé, co sem napsal... -
"-- skrytý --" 07.04.07 12:45
To Honza
tempomat som svojho casu chcel nechat domontovat aj ja na GP, ale bohuzial by to bolo financne velmi nakladne, kedze by sa musela menit aj cela riadiaca jednotka k tej co tam je teraz by sa nedal pripojit... skoda ze prave u skodovky, vw, seat sa to da a o omnoho lacnejsie ako ked si to niekto necha zadat do vyroby...
gratulujem vsetkym novym zaujemcom o GP urcite dobra volba a konecne sa niekto rozhodol aj pre ropu...mohol si sa rozhodnut pre tu 90 konovu verziu kde je 6st prevodovka, ale aj 5 stupnov nakoniec staci ved 180km/h vie punto spravit aj na 5ke >:D
tie elektrony Artec MS4 a borbet LS su pekne ale asi by ukazali na punte lepsie ako 17ky....prave kvoly velkej podobe s originalnymi puklicami si to vela ludi ani nevsimne, ze su to hlinikove kolesa...aspon ja som sa chcel tomu vyhnut, ked som realizoval nakup tiez len 15" diskov
my sme na punto cakali 13 tyzdnov, ale vraj bolo vyrobene za 5, len sa cakalo nahomologizaciu mreze na N1...inak nelutujem ze sme si nedali dobjednavat vyhrievanie spatnych zrkadiel s tym multifunkcnym displayom, lebo pri preberani auta to tam bolo....:-) doteraz som neposlal dakovny mail do talianska... :D -
"-- skrytý --" 07.04.07 11:55
nedrive jsem ji ho ukazal na fotce (GP) a nelibilo. tak jsem ji rekl ze pry vypada lepe na zivo (taky jsem ho jeste nevidel) tak jsem vyjeli do saloonu. tam me uplne dostalo a ji vubec. Nelibi se ji ty lehce vejcovite tvary(jak rekla). A o 3d uz vubec nechce slyset. Ji se libi takove ty hranate popelnice, protoze je zvykla jeste z domu od starsich brachu. Ford atd -
"-- skrytý --" 07.04.07 09:49
Ravic: Jee tak to zdravim do rad cekajicich na nove auto. :-) A koukam ze vetsina z tech kdo nakonec podlehli lakani tohoto auticka se klepou jako mali. Noo tak tedka uz jen chybi mit v ruce ty klicky. Jinak otazecka jakpak dlouho to je co jsi si ho obednal :shock: -
"-- skrytý --" 07.04.07 08:38
Zdravím.
Čekám na můj první Fiat Grande Punto 1.3 MJT 55kW Dynamic. Volil jsem tento typ, protože najezdím ročně přes 50000 km a trávím v autě víc než 5 hod. každý den a vzhledem k výbavě a ceně vyhrálo toto auto.
Do teď jsem jezdil ve všech levnějších verzích Škodovek (Favorit, Felicie, Fabie). Vždy to byly služební auta a teď jsem byl donucen si koupit své vlastní a tak jsem uvažoval jako patriot, že si pořídím novou Fabii, ale když jsem viděl jak vypadá (je to jistě subjektivní) tak jsem se rozhodl, že se podívám co je jiného k mání. Každý kamarád radí něco jiného Někdo Opel Corsa, jiný zase VW Golf nebo P 207, Ford, C3, Kia Ceed, atd. Tak jsem si zašel do jednotlivých salónů a zkoušel a testoval. Sedl jsem i k internetu a začal hledat v různých recenzích, které je to "pravé" auto? Po důsledných srovnáních a stovek názorů jsem se rozhodl a doufám, že jsem udělal dobře. Tak teď čekám a zatím si čtu jaké máte zkušenosti se svým GP Vy ostatní. Jsem natěšený jako malý kluk, protože GP mě učarovalo svým vzhledem a doufám, že jízdní vlastnosti a spolehlivost budou rovněž tak dobré.
Ahoj a těším se na Vaše rady a pomoc.