Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

"-- skrytý --" 01.06.06  09:56

Diki Octan. :-! Uz som chcel nadaval na talianov.. Inac dnes som odchadzal zo sidliska mysliac si aky som originalny s GP Sportom, a vidim, uplne identicky cerveny sport bez znaciek si to tam sinie dole hlavnou..

"-- skrytý --" 01.06.06  08:06

Tomko: jestli máš Sporta (já už se tu s přibývajícíma GP nevyznám ;-) ), tak tam je to normální, je tam sada s lepicí hmotou a kompresorem. Sport má prostě moc velký kola a asi by se tam stejně velká rezerva nevešla ;-)

"-- skrytý --" 01.06.06  08:02

Zdravim. Tak som vcera nabehal par kilakov, uz mam znacky.
    Zistil som jednu vec a chcem sa opytat GP sport majitelov, najma Octana. V kufri nemam rezervu (ani dojazdovu). Je to tak ako ma byt??

"-- skrytý --" 31.05.06  23:29

« Střešní nosiče

Kdybyste někdo sháněl střešní nosiče na GP (tak jako já), tak tady je pár tipů ;-)

"-- skrytý --" 31.05.06  22:28

« priebeh krutaku pre 1.4 16v

Na [odkaz] som nasiel priebehy krut. momentu a vykonu pre 1.2 aj 1.4 8v ale pre 16v tam nie je. Pricom tie 2 slabsie motory to maju do 4k otacok "viacmenej" vyrovnane, nad 4k uz 1.2 trochu straca dych. Neviete kde by som nasiel taky graf aj pre 1.4 16v?

"-- skrytý --" 31.05.06  22:16

Ferri Ja by som mozno byval isiel do pomarancovej s cervenym interierom ale skoncilo to modrou orleans. V interieri je to bledomodre, je take kontrastne s ciernym ale dobre. Mna to vobec nerusi.
    Inac tie fotky su trocha preexponovane, treba vidiet nazivo ale je to dost bledomodre, puta to pozornost....Kludne si to obzri nazivo, to je naj

"-- skrytý --" 31.05.06  22:10

Robo: ten modry interier by mohol byt trochu tmavsi, je to na mna az privelmi "bledo modre" :*)
    Asi by som sa neodvazil ist do cervenej alebo oranzovej, to velmi krici, ale pritom to tak super vyzera! Potom ostava len ta modra alebo cierna, ostatne su dost o nicom, aspon na fotke, mozno v skutocnosti to bude lepsie.

"-- skrytý --" 31.05.06  22:00

Ferri zhodou okolnosti mam vsetko modre ja
    modry interier najdes tu,
    orleas je krasna farba, nechce sa mi vesat fotku na web je toho plno
    esteze idu volby :roll:

"-- skrytý --" 31.05.06  21:55

Ferri: začne to "řvát" až po dosažení 20 km/h stejně jako se to samo zamyká, když to máš nastavený ;-) přeparkovat lze se zachováním sluchu ;-)

"-- skrytý --" 31.05.06  21:54

Nemate nahodou niekto nejake fotky GP v modrej New Orleans a k tomu modry interier? Vsetky testy co som videl su v oranzovej, cervenej alebo ciernej :-)
    Co sa tyka pripomienkovaca pasov, ono to zacne piskat hned po nastartovani? Napr. vo FFII to zacne az po nejakom case alebo urcitej dosiahnutej rychlosti, takze clovek moze kludne preparkovat a nenici si pritom usi ;-)
    Robo1.2: ked to taha dolava, aspon vies koho mas volit :shock:

"-- skrytý --" 31.05.06  21:38

« Re: Re: Re:

Robo1.2: no máš jedno jak nový to auto je, díra prostě geometrii často rozhodí, u starýho punta se mi to stalo několikrát... Moje GP jede jako po kolejích, zkoušel jsem jet bez držení volantu a kdyby nepřišla zatáčka, jel bych rovně dodnes ;-) raději bych zajel do servisu, protože takhle se ti opravdu můžou sjet nerovnoměrně gumy a pak by to táhlo i když by geometrie byla OK.
    Viktor, Beaver: v tom "čurypajzlíku" :-) je u GP na 100 % čidlo dálkovýho ovládání.

"-- skrytý --" 31.05.06  21:35

No asi dvakrat som nejaku vacsiu jamu zobral . Ak ked tazko povedat ci to malo vplyv, a tiez by som si myslel ze nove auto a nove gumy by to malo prestat nejaky ten naraz ale pravda je ze tomu nerozumiem. Otazka je ci mam cakat ako sa to bude vyvijat alebo mam predsa len s tym zajst. moc sa mi nechce ale pocitujem to, zaujimave ze vacsina ludi sa na fore stazuje na tahanie dolava....

31.05.06  21:25

« Re: "Čurypajzlík"

... to je úžasné slovo.
    MHO to bude místo pro čidlo slunečního svitu, alespoň v Idee s automatickou klimou tam to čidlo je. Bavíme-li se o stejném čurypajzlíku :-)

"-- skrytý --" 31.05.06  21:25

« MP3

All: všichni majitelé GP, najde se mezi vámi někdo další, kdo má originál rádio Blaupunkt s MP3???

"-- skrytý --" 31.05.06  21:24

Robo1.2: tahání doleva opravdu může způsobovat geometrie (nevzal jsi někde nějakou větší díru?) nebo ty gumy, zajeď do servisu a geometrii ti zkontrolujou za pár minut ;-)

"-- skrytý --" 31.05.06  21:20

Octan - No mne sa ta zelena moc nepaci, je taka vojenska, inac GPcok pribuda ako hub po slabom dazdi, dnes som videl aj to azurovo modre a aj sede.
    Mozno na slnku ta zelena vyzera lepsie. Pozeral som na tu vadu ako puk, urcite to zamrzi toho kto si ho kupi. Akoby niekto do toho plechu urobil hlbsie ryhy flexobruskou a potom zastriekal...
    ale zasa ktore auto nema ani jednu chybicku?
    Inac je cez OTP leasing za 300tis Skk
    Mna irituje ze mi to moje GP cko jemme taha dolava na dialnici. Mohlo by to byt tlakom v gumach, alebo nebodaj geometriou?
    Zatial to neriesim ale vsimol som si to

"-- skrytý --" 31.05.06  20:52

Robo1.2: jojo tenhle problém s barvou znám, občas se to stává, řešil to kamarád na focusu, muselo se to přelakovat, bylo to na záruku.
    A jak jinak ta zelená vypadá na živo?

"-- skrytý --" 31.05.06  20:31

Prave som sa vratil z vyletu v trencianskom Maxe. Maju tam vystavene zelene GP asi Active v zelenej metalize. Tak som ho trocha zblizka obzrel.
    Predstavte si ze na pravej strane hrany predneho naraznika [medzi hlavnym svetlometom a pneumatikou - v tom spoji predny naraznik a karoseria] je problem s lakom, je tam nieco ako keby im zaschli kvapky farby alebo take cosi, velmi velmi zle to vezera . kto sa tam zastavi moze sa na to mrknut.
    esteze to nie je na mojom

"-- skrytý --" 31.05.06  19:10

@ Robo1,2 & Octan
    U Stila jsme zjišťovali (na stilo.org někdy vloni) na co je ten "čurypajzlík" vprostřed palubky. Byli dokonce i odvážlivci, kteří jej demontovali (odlomili); výsledek = NIC, prázdno. Já to raději nechal na pokoji, tak nevím. Možná by stálo za to vyjmout šuplík s rádiem a zjistit jestli tam jdou nějaké kablíky.

"-- skrytý --" 31.05.06  13:22

mna to radio tak nastvalo ze som napisal na fiat.sk
    toto nie je mozne, najprv zahadne nemam navod a potom ked ho mam zistim ze radio je totalne ine, TA je k nicomu
    diky za tu info ze ten vystupok je senzor DO, fakt som uz rozmyslal co tom moze byt

"-- skrytý --" 31.05.06  12:57

Trochu mimo, ale jen tak na odreagování, co říkáte na toto?
    [odkaz]=18572260&p=i00000_d

"-- skrytý --" 31.05.06  12:26

« Re: Re: Re: Autorádio - MIX s MP3

Viktor: proč by mě to právě v případě firmy Bosch nepřekvapilo? >:D

31.05.06  12:25

« Re: Re: Autorádio - MIX s MP3

Pak bych konfrontoval manuál autorádia s reklamačním technikem a s žádostí o nápravu. I Bosch může vyrobit nepodarek :-)

"-- skrytý --" 31.05.06  11:42

GP: V tom výstupku je čidlo dálkovýho ovládání (přiímač)
    Viktor: ani držení na 10 sekund nepomáhá, nic se neděje.....

31.05.06  11:08

« Re: Re: Autorádio - MIX s MP3

Já to teď nevím z hlavy, ale zkus tu "předvolbu 5" přidržet - tuším, 2 vteřiny.

foto ironlionzion

ironlionzion 31.05.06  09:39

Aha, to by mohlo být místo na diodu alarmu, to mě nenapadlo, normálně po zamčení bliká tlačítko s klíčem jako taková imitace alarmu.

"-- skrytý --" 31.05.06  09:24

@GP
    podla nakresu alarmu Meta by tam mala byt LED, ale ja ju mam uplne inde - v lavom "trjuholnicku"

foto ironlionzion

ironlionzion 31.05.06  09:22

« Na co je to?

Ahoj, nevíte někdo naco je dobrý ten výstupek uprostřed palubovky pod oknem?

"-- skrytý --" 31.05.06  09:04

« video

ta červená je dobrá (le reportage video)
    ale černé není také špatná
    Dotaz, okenní airbagy jsou u 5D jen vepředu, nebo i vzadu ??? :shock:

"-- skrytý --" 30.05.06  23:16

« Re: Autorádio - MIX s MP3

Viktor: ano princip je mi jasnej, ale on je problém ten, že při přehrávání MP3 a mačkání tlačítek s čísly se neděje prostě vůbec nic :(

30.05.06  23:13

« Autorádio - MIX s MP3

(Alespoň u Idey) jsou dva režimy - MIX DIRECTORY a MIX ALL DIRECTORIES. První z nich je jesný - náhodně volí skladby z adresáře. U druhého režimu to funguje tak, že se vybere adresář, z něj se náhodně přehrají všechny skladky, pak se náhodně vybere, atd., a vice versa.
    Rádia jsou v Idee a GP IMHO stejné.

"-- skrytý --" 30.05.06  22:35

« mala sumarizacia rychlosti a spotreby - 1,4 16V

Prave som dorazil a nameral som spotreby pri roznych rychlostiach - zatial pri nabehanych 1.777 km:
    km/h - stupen - l/100 km
    110 - 6. stupen - 6,6
    120 - 6. stupen - 7,1
    130 - 6. stupen - 7,7
    @tomko
    Myslim, ze zatial budes prvy v BA s touto cervenou Exoticou - gratulujem.
    Ak sa pohybujes v okoli strkovca, kuchajdy, uvidis tam zatial jediny New Orleans

"-- skrytý --" 30.05.06  20:58

to grande: ten chybajúci spodny kryt motoru som si vsimol uz davnejsie, bolo to na autosalone v BA v marci a preto som sa hned pytal aj predajcu. Vravel že bežne sa nedodáva, ale dá sa objednat - vraj stym neni problém a cenu mi nevedel povedat presne, ale hovoril že by to malo stat okolo 1000-1500sk.

"-- skrytý --" 30.05.06  20:47

Tommy11: moc líbí, je to hodně agresivní 8)

"-- skrytý --" 30.05.06  20:45

[odkaz] koukněte na toto...

"-- skrytý --" 30.05.06  20:40

Tomko: právě že v návodu jsem taky shuffle a repeat u MP3 našel, ale prostě to nefunguje :-/
    jinak ty jednotky (l/100 km) by ti měl nastavit servis před předáním, je to přímo jeden z bodů přípravy (chcklist), kterej ti maj dát s autem, se zaškrtanejma políčkama jaký přípravy provedli.....

"-- skrytý --" 30.05.06  20:37

« Re: Re: Re: Kvalita Punta

P207 vs GP
    Interiér:
    poloha za volantem obdobná, GP pro mě o něco lepší sedačky (delší opěrák), prostornost vepředu téměř identická.
    Volant v GP menší, hezší stejně jako celá přístrojovka, v P207 je to taková splácanina ze všech pažoutů, navíc to vypadá jak z počátku 90. let, dokonce to má táhlo na přepínání vnější/vnitřní cirkulace. Vzhled uvnitř teda jednoznačně GP, je takový útulnější.
    Vzadu: (mám 181 cm) P207 po nastavení sedadla na sebe velká bída, kolena narvaný v opěradle přede mnou, hlava v kontaktu se střechou a to hned zezadu i zboku :-( Přístup dozadu o chlup lepší v P207 (delší dveře), zase horší výstup v garáži (delší dveře ;-))
    Kufry: GP vyšší hrana, jinak daleko lepší, pravidelnější tvar a hlavně tak 1,5x vyšší než v P207, tam je to fakt mělký.
    Vzhled, osobně se musím přiznat, že 207 se mi nelíbí, má přehnaně velkej předek, nad kolama takový divný plochy a boubelatej zadek, GP je designovej skvost, hlavně ta čistota a jednoduchost mu dávají ohromnej náboj.
    Jízda: jízdní vlastnosti a náklony podobný, GP líp žehlí nerovnosti, 207 trochu tišší od gum
    Řízení: přesnost srovnatelná, P207 má hodně degrasivní účiněk, takže když jedete pomalu, tak je to skoro jak CITY mód, je to o zvyku, ale po rozjetí to ztuhne a je to v pohodě, GP pro mě řízení bez připomínek
    Řazení: P207 tragédie, gumovej chod, dlouhý dráhy a malá přesnost tady podle mě P207 nejvíc na GP ztrácí, navíc já mám u 1.4 16V 6ti kvalt (asi nejlepší co jsem zatím u malejch aut měl v ruce) P 207 jen pětikvalt.
    Brzdy: obě auta poměrně jedovatý a účinný, GP trošku jedovatější na začátku, pro mě výhoda
    Motory: odhlučnění , GP jednoznačně lepší, motor není slyšet ani v 6000
    P207 do 4500 otáček příjemnej bzukot, pak ovšem rezonance a dunění a dost něpříjemnej zvuk. Dynamika subjektivně srovnatelná, možná GP lepší nahoře.
    Podtrženo sečteno: P207 je dobrý auto (lepší než 206), ale bohužel pro něj je tu GP, který je hezčí (podle mě) uvnitř i venku, výrazně prostornější vzadu, má větší kufr, líp tlumí nerovnosti, má lepší řazení (pro mě i řízení a brzdy). Toť asi vše ;-)

"-- skrytý --" 30.05.06  20:28

Fotky som este nestihol, nejako zacalo prsat.
    Par pocitov. Dost ma aj sameho prekvapilo ze som nemal absolutny problem s rozbehom, a to skoro az od prakticky volnobeznych otacok, opakovane a bez zkapania. Prvy kontakt s brzdou bol sokujuci. Nabeh brzd je brutalne devastujuci. Ale uz som si trochu privykol (no tazko povedat ci privykol, mam za sebou 47 km).
    Motor este rozbieham len molto piano. Este sa mi zda taky lenivejsi (zasa vytacal som dnes na max 3000 - 3500ot a bezne som isiel okolo 2000-2500). 6tku som tam este nesvihol, az zajtra. Na trip computeri som si naladil hned okamzitu spotrebu (ako inac), len mi to zacalo hadzat nejake hausnumera, cim mensie otacky, tym viac ukazoval az potom som si vsimol, ze to ukazovalo v km/l. Uz som v navode nasiel ako sa to prepina. V navode k radiu som tiez nasiel aj tie funkcie o com sa tu pred casom hovorilo, a to preskakovanie folderov, shuffle (hovorim o mp3 playeri). S tou hlasitostou TA sprav to asi bude naozaj tak, brutalita.
    Inac mam tu Exotica red farbu a auto vyslovene svieti. A tie chromace 17tky su jedna basen. Poistovak tiez ziral ze take auto za tu sumu, zevraj ze ci poznam predajcov.
    Takze zatial som hepi.

"-- skrytý --" 30.05.06  20:27

« Grande punto

No ta hadička k těm ostřikovačum myslím, že to šlo udělat trochu elegantněji ,ale je pravda, že vidět to není a na funkci to nemá vliv >:D
    Rád bych se ještě zeptal zda máte někdo kryt pod motorem? Z výroby tam není, ale ten motor se musí špinit jako prase a v zimě ta sůl ....
    Dá se to dokoupit ? A cenu někdo nezná ?
    Dík za info

30.05.06  20:17

« Re: Re: Kvalita Punta

grande:kvalita fiatov uplne v pohode...mam 3 fiata za 9 rokov a ziadna porucha...ale tu je jeden pan doktor ktory mi bude oponovat...
    Octan:Ak mozes tak sem daj porovnanie GP vs 207....