Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.06  17:33

« Bez nadpisu

vykon GP
    Tak je ako pisete. Ja mam uz 1.900 km a cim dalej, tym viac citim zlepsenie vlastnosti motora. Spotrebu mi PP ukazuje na Trip A 6,8, ale ked natankujem plnu, tak mi to vychadza na 9 ltr. Trip B som si nechal od pociatku, aby som zhodnotil cca pri 3.000 km najazdene parametre. Zatial mam priemernu spotrebu takisto 6,8. Olej som este nepozrel :*)
    to tomko
    umyvanie auta ti doporucujem na Tomasikovej na Esso pumpe, je tam jedina umyvacka v BA, ktora ma miesto plastovych stetin akesi gumove trubicky a tie ti neposkodia lak. S Puntom II som chodil len tam a je to znat. Ale zatial som GP neumyval. Hladam "striekacku".
    to all GP's
    Co sa tyka parkovania, uz mi GP nejaky hajzel aj pokrstil na prednom lavom blatniku. Maly prelis, ale riadne ma zosmutnil.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.06  14:23

« Bez nadpisu

@ tomko
    ad klima
    Po mechanické stránce a po stránce ovládacích prvků a zobrazování je vše OK. Problém je v softu = aby byla splněna norma EURO4, tak soft začne odpojovat postupně jednotlivé spotřebiče, které jsou nadstandardní, na 1. místě je klima. Projeví se to tak, že např. ve 130 když chceš předjet v kopci a podřadíš z 6 na 5 event. na 4, tak vlivem zvýšení emisí soft odpojí zátěž motoru - klimu, to je OK, ale až emise zase spadnou do normálu tak soft nějak zapomene klimu připojit. Stane se tak i při posunu v koloně, prostě vždy při nárůstu emisí. Mluvím teď o digitální klimatizaci v režimu FULL AUTO a AUTO. Upřímně řečeno režim FULL AUTO nepoužívám, protože jeho reakce se mi zdají pomalé a neadekvátní situaci. Režim AUTO mi vyhovuje daleko více, hlavně rychlá regulace ventilátoru a přepínání ofuků. Funkce AQS je bezchybná, dualzone funguje také dobře.
    ad nový lak
    to je stará věc, na nový lak ani houba, ani myčka. První tři měsíce jenom proud vody, hrubší nečistoty wapkou. A udělal jsem jednu zkušenost, lak je méně poškozený z myčky, která má velkou návštěvnost než z myčky, kde dělají 10 - 20 aut denně nebo ručně. Ale jsou to stejně zbytečné starosti, protože těch silničních lišejů z parkovišť od našich "ohleduplných kolegů" je hafo a ty drobné šrámy z myček se v tom ztratí :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.06  13:51

« Bez nadpisu

tomko : po tej 1000km uz to kludne mozes zacat bez problemov cez 4000. Je fakt ze aj ja som si vsimol na 1.2 ze na 4000 idem 125km/h, a vtedy to akosi prilis ochotne ide aj 4500 okolo 140 tusim.
    Uchytenie izolacie snad robia podla nejakeho podnikoveho zlepsovaku na zvysenie produktivity, a tu zdruzenu snuru myslis asi k zapalovaniu, ja som na to uz pred casom upozornoval ze sa mi to nezda. Asi to vo fabe pochopili ze najlepsie tesnenie je to neutesnit??
    aj na tejto recenzi a fotke motora to je vidiet
    [odkaz]
    Mna vcera na dialnici obehlo akesi auto s desnym rachotom asi o 15km rychlejsie, bolo visiet ze ide na maximalke. Inac sa mi rata ked soferi favoritov a podobnych starsich aut si dokazuju ze to ich este stiha...
    Auto som zatial umyval iba s vedrom vody na sidlisku [za patricneho zaujmu ] a s hadicou snad dvakrat. A pouzil som na predok nejaky sheron na musky, lebo to neslo. Zatial s tym na umyvarku nemienim chodit, nestoji to za to.
    To ovladanie radia na volante sa zasa mne velmi pozdava.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.06  13:16

« Re:

Tak to ti věřím, auto bez čísel je jak mucholapka. Aspoň já sem z toho měla fakt blbý pocit, ho nechat někde stát. A to sem v noci spát mohla - mám garáž. S tím lakem - vždy ho trochu poškrábeš, i když budeš umývat ručně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.06  13:01

« Bez nadpisu

Nejako mi dnes auto.cz hapruje, sorac.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.06  13:00

« Bez nadpisu

Vcera som pojazil nejakych 200 km po kvalitnejsich okreskach (dialnici sa zatial vyhybam). Troska som to rozprudil, dal som mu okolo 120-130. Na 6tke je to nejakych 3300 ot. Kratkodobo som musel zrychlit na 150 lebo sa jeden favorit zpieral. Raz mi aj otackomer vybehol nad 4500 ot lebo som predbiehal a nad 4000pt sa uz pohyb otackomera deje ovela rychlejsie. Clovek ale akosi nema pocit ze ide rychlo, to auto vdaka skutocne tichemu motoru a celkovo velmi relaxujucej atmosfere zkresluje skutocnu rychlost. 60km/h cloveku pripada ako parkovanie. Proste pohodicka (clovek ale musi mat na pamati ze EURO NCAP testy sa robia pri 50tke). Auto sa tesi vseobecnej oblube u kamaratov aj u rodiny, obzvlast babam sa zda velmi pekne.
    Co ma mrzi je to uchytenie hlukovej izolacie za motorom kde evidentne chyba 7 z 8 uchytiek. Nasiel som aj jednu zdruzenu snuru s vodicmi ktore su sice vedene v takej ciernej teleskopickej trubici ale tak konci este pred konektorom a odkryva vsetky kable. Je tiez evidentne ze motor silno postrada spodny kryt.
    To Robo: Ta farba nie je metalicka, je to pastelova extra-serie. Parkujem na sidlisku a samozrejme mi neni vsetko jedno. Prvu noc bez znaciek som velmi nespal.
    To Beaver2000: Mohol by si prosim ta aspon strucne napisat o tom probleme u stila s motorom 1.4 16V s klimou? Nejaka zla funkcnost? Diki.
    Ozaj umyvali ste za cerstva svoje auta? Tusim ze sa nesmie s novym lakom do umyvarky ale rucne sa da ci radsej pockat?
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 04.06.06  11:44

« test

Sorry, nějak se mi to 2x zkopírovalo
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 04.06.06  11:40

« test

Minulý týden mi přišlo nové Quattroruote, kde testují na 100t.km GP s motorem 1.3 MJT 75CV ve verzi Dynamic. Zatím Punto najelo 50t.km a hodnocení je více než slibné. Neobjevila se žádná vážná závada! Ale samozřejmě není bez chyb. Píšou že u prvních modelů se může objevit problém s rozsvěcením kontrolky Airbagu. Je to pouze problém softwaru a po přehrání je vše vyřešeno. Dále zmiňují v některých extrémních jízdních situacích hlučné servo a v počátku zajíždění motoru nutnost dolít olej. Od 30t.km už motor žádnou spotřebu nemá. Po ujetí 50t.km se výrazně snížil hluk motoru a zlepšila se maximálka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.06  11:32

« Bez nadpisu

( dnes to nějak dubluje, tak jsem to odmázl, sorry >:D )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.06  11:31

« Bez nadpisu

@ Octan
    Jo, tak tohle vypadá dobře, ale v GP Active/Dynamic (aspoň v tom, který jsem měl půjčený, to byl pás po celé palubce i kolem středového panelu a na omak to působilo jako kov (elox) :?: , fakt nevím, možná, že se mýlím, ale toto a relativně malá tlačítka (vypadaly lacině, byť plně funkční) na volantu s ostrými hranami, bylo jediné, co se mi na GPčku nelíbilo. A postrádal jsem klimu, ta by dnes už měla být v každém autě této třídy v základu (aspoň manuální). U Fiatu od Active výše.
    Ve srovnání se Stilem (oboje 5D Dynamic):
    + velikost vnějších zrcátek
    + opěrky ve dveřích vpředu
    + výhled u sloupku A vpravo, vlevo je k ničemu
    + celkový vzhled
    + lepší NCAP výsledky
    - nemá klimu v základu
    - menší kufr (možná i dost malý pro rodinku)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  21:17

« Re:

Beaver: jo to barevný, no mě se to líbí, ale v mým Sportu (i v ostatních) to není, tam je takovýhle ;-)
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  21:12

« Bez nadpisu

@ Octan
    No, takové to barevné, co ladí s barvou auta a je na tom znak Punta. Jestli to není kov, tak na mě to kovově působí. Mrkni na stránky Bumballu (v mém podpisu), je tam fotogalerie Bobiho GPčka, tam je to vidět.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  21:05

« Re:

Beaver: plech na palubce :shock: ten tam nemám, co máš na mysli :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  20:50

« Bez nadpisu

V GP-čku ta 1,4 16V musí být dělo. I s tím těžkým MW-čkem cvičí celkem svižně. GP je mooooc krásné auto. (Až na ten plech na palubce, ten mi nesedí, ale je to věc názoru). :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  20:39

« Bez nadpisu

tuzezlypes: tak ať Corolla slouží a příště ať zvítězí Fiat ;-)
    jinak 6ti kvalt je fakt príma 8)
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.06  19:23

« Bez nadpisu

Ano, ta 6 na Stilu se mi hodně líbila. Možná Stilo bude mít větší pokles ceny v případě prodeje - vzhledem k tomu, že se připravuje nový model, na rozdíl od GP, které už novým modelem je. Dříve sem měla Fiat 127 5kvalt a dělal mi samou radost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  18:51

« Stilo 1,4 vz. klima

@ tuzezlypes
    bohužel je to pravda, ale Fiat to řeší výměnou celé jednotky. Jinak 1,4 16V se 6speedem nemá chybu, mám MWčko, najeto něco přes 15tis. za rok (už je to rok, toto letí >:D ) a zatím max. spokojenost (až na tu klimu). Stejný motor je v GP 1,4 16V s nějakou konstrukční novinkou a asi jiným chipem. Co jsem tady četl, tak je s ním velká spokojenost
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.06  17:27

« to GP

sem tě viděla s tím tvým šedým GP ve Zlíně nedávno. No měla sem namířeno do Fiatu Zlín za panem Fouskem na kus řeči a míjeli sme se někde u Kauflandu. Ale to sem měla ještě Renaulta.
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.06  17:25

« Fiaty

Když sme u těch Fiatů, velmi dobrý dojem na mne udělalo i Stilo, tam rovněž ten 3 dvéřový model. Jenže jak sem tak čumákovala po netu a četla si zkušenosti majitelů, došla sem k závěru,že právě kombinace motoru 1,4 a automatické klimy na Stilu je kombinace problémová. Možná je, možná není - na sobě to zkoušet nehodlám. Jinak Stilo super jízdní vlastnosti /lze-li soudit z předváděcí jízdy/, možná ještě lepší dojem jak s Corollou, vyloženě mi sedlo to auto do ruky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.06  17:22

« Re:

Jasnačka, Corolla. Vím, je to už jiná třída, ale já to pojala na hranici malé - nižší střední. Fiat - to je hromada emocí, Toyota - to je sázka na jistotu. Též svoji roli sehrála ochota prodejce uskutečnit protiúčet a za jakých podmínek. Suma sumárum to dopadlo takhle. Holt, s takovým GP bych si rozhodně pofrajeřila víc, o tom nepochybuju.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  16:42

« Bez nadpisu

tuzezlypes: a co vyhrálo, můžu-li se zeptat? A jakej byl důvod?
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.06  12:27

« Grande Punto

Nazdárek pánové, tohle forum si čtu už dost dlouho a o GP sem též hodně přemýšlela. Konkrétně o verzi Sport, jak jinak. ;-) No, nakonec to vyhrála jiná značka. Souhlasím, že oranžové GP by byla bomba, ale stejně tak bych o něho měla strach, ho někde parkovat. Svezla sem se GP 1,2 a byla docela překvapená, že pěkně jelo. Zpracování, barevné provedení, vše pěkné.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  11:56

« Bez nadpisu

tomko pekne fotky, farba ale nie je metaliza?To radio je skoda uz tu rozoberat za tie peniaze. Do 1000km som s tym chodil opatrnejsie, potom uz som trocha zrychlil. No co sa tyka vyssich otacok, hned som s tym chodil po dialnici a 5kvaltovu verziu musis tocit na 4000tisic aby si nebrzdil plynulost dopravy >:D , je fakt ze cez 4500ot este nechodim. Myslim ze ako nove mi to netahalo dolava, alebo som si nic take nevsimol, nie je to zasa nic tragicke [ale servisom po jazde potvrdene] ale verim ze mi to daju v servise doporiadku[co ine mi aj zostava]. Gumy su rovnako nafukane, takze zostava asi geometria.
    Jedna vec ma trocha mata, podla mna su servisy absolutne nepripravene na nase GPcka. Vela veci totiz na nich nerobili.
    A tiez vidim ze veselo parkujes na sidlisku ako ja. Nebojis sa?Ja spociatku som ani poriadne nespaval, asi sa budete smiat ale ak si mam vybrat radsej parkujem vedla drahych novych aut, ich majitelia podla mna budu setrnejsi s dverami k bocnym listam....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.06  11:17

« Bez nadpisu

Tak som sa znova pohral s tou strankou a doplnil som nejake foto.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 02.06.06  21:38

« Re: Zajíždění

Octan, Tomko: těšte se až budete mít 8000 km jak mám já, motor si sedne a ty vaše 16 ventilový motory musí potom i lítat když mám po těch kilometrech u svý 1.2 pocit, že oproti svým začátkům výkonově "narostla" o dobrých 30 procent k dobru ... ;-) :-D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.06  21:28

« Zajíždění

Tomko: no říkali mi, že je to zajetý, nicméně obecně je doporučený nejdřív nechat prohřát, potom to můžeš vytáčet, ale způsobem, že na málo plynu necháš motor vytočit (já byl zatím na 5000) a pak přeřadíš, zezačátku se nedoporučuje rozjezdy na plnej výkon, jinak opatrněji stačí tak do 1000 km, pak už můžeš zvolna přidávat a "vosolit" to občas ;--) jinak motor se mi taky s každou ne stovkou ale dokonce desítkou km zdá lepší....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.06  20:25

« Bez nadpisu

Diki, mne sa tiez celkom pozdava. Uz tam mam 430km. Spotreba zatial 7l priemer (tvrdi PP). Auto na tych kolesach a gumach sedi ako na kolajniciach. Este sa mi nepodarilo aktivovat ESP ani na mokrej vozovke, dost slusne. Riadenie je velmi priame, mali sportovy volant je radost drzat, len naozaj sprostrekovava malo informacii z vozovky - to ten elektronicky posilnovac.
    Motor je az sokujuco tichy, pri beznej jazde okolo 3000 ot prakticky nepocutelny. Oproti rodinej 306tke s 1.6 benzinom je to balzam na usi. Zacinam badat zlepsenie v pruznosti, ale este stale sa mi zda taky lenivsi, ked ale pozrem na tachometer tak to az take zle so zrychlenim neni.
    Inac dnes som zase stretol uplne rovnake GP z nasho sidliska, akorat ma aj SkyDome. A ked som volal s predajkynou, ta my hovorila, ze take iste ma objednane nejaka zakaznicka z mojej ulice, cize zatial sme 3 rovnake auta. Dufam ze sa z GPcka nestane nova Fabia. To by ma nepotesilo. :-!
    To Robo: Ja tiez, podla navodu som cosi skusil zapnut, ale samozrejme ze niektore tlacitka su uplne inac. Chybaju tam aj popisky, takze stlacam na blind. Non capisco (nechapem). Teda radio za 14000,- mohlo byt aj dokoncenejsie. V navode je Veelke H. Je tam trochu ine radio. A ani o motore tam nic neni. Nakoniec ved ani o mojom motore tam neni nic.
    Pocuj a tahalo ti dolava aj ako nove?
    To Octan: Repeat a mix (ani samozrejme neviem ktory gombik by to akoze mal byt) som neaktivoval. Octan ako tu masinu zabehavas? Kedy si zacal tocit do vyssich otacok? Povedali ti nieco rozumne v predajni o zabehavani? Mne hovorila predajkyna ze treba jazdit opatrne az 3000 km. Cital som ale ze ked sa moc jemne zabehava tak sa z motora stane lenivec.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.06  19:43

« Bez nadpisu

Tomko : z tvojho radia som uz dokonaly jelen, mam take iste iba nemam logo mp3. No ale na vsetkych inych GP ckach som videl ine radio.
    [odkaz]
    mimochodom buduci tyzden ma zavolaju na geometriu [vraj este nie je software] , som z toho smutny ale je to potvrdene ze to toci vlavo. Vie niekto co to vlastne obnasa a ake su rizika
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 02.06.06  18:47

« Bez nadpisu

Tomko super... 1
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 02.06.06  17:59

« Bez nadpisu

tomko krása, co víc říct
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.06  17:58

« Bez nadpisu

paci sa mi to
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.06  17:26

« Bez nadpisu

Tomko: wow, nádhera, chtěl byhc je vidět vedle sebe moje oranžový a tvoje červený ;-)
    jinak funguje ti Repeat a Mix u MP3??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.06  17:22

« Bez nadpisu

Zdarek. Tak posielam link na par fotiek. Zatial aspon tieto.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.06  17:18

« Re:

No jelikož to tak je homologovaný, tak to asi u nás může být ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  17:07

« Bez nadpisu

omko: jestli máš Sporta (já už se tu s přibývajícíma GP nevyznám Wink ), tak tam je to normální, je tam sada s lepicí hmotou a kompresorem. Sport má prostě moc velký kola a asi by se tam stejně velká rezerva nevešla Wink
    To u nás může být?Já vždycky myslel,že rezerva je u nás povinná.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.06  15:08

« Bez nadpisu

MatrixCZ: zkus www.automodul.CZ, tam ti nějakou cenu nabídnou a jsou docela šikovný
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  13:59

« 1,4 16V

V Brně neukecáš, jsou tam strašně neschopní. Ukecávat do jisté míry můžeš leasingovky.
    Tohle je človíčku novej model auta,ty se neukecávaj,ale jede se podle tabulek.
    Ukecávat můžeš model,co je na trhu 5let....
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  11:00

« Prodejci

Jen abych dodal chci GP 1,4 16V DYNAMIC 5D červené s automatickou klimou, rádio s mp3, loketní opěrku, parkovací senzory ( pro mladou >:D ), aktivní opěrky, a ještě další vyfikundace, na které si teď nemůžu vspomenout >:D
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  10:56

« Prodejci

Zdar,
    potřeboval bych poradit, který z brněnských prodejců je lepší a kde se dá ukecat lepší cena >:D . Musim GP ukecat o 45 tisíc méně. PSL PORAĎTE :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.06  09:58

« Re:

tomko: já oranžovýho Sporta ještě nepotkal, ale GP v Praze utěšeně přibývají 8)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…