Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

"-- skrytý --" 07.06.06  19:49

« čekání

Škoda že GP nevyrábějí rychleji >:-[]
    Už čekám 6 týdnů, je to nekonečné :'-( .
    Kdo je ještě čekatel, jak dlouho už čeká???

07.06.06  19:08

hmm, a před rokem to vyhrála fabka, hmm.
    Tak to je vážně kolosální úspěch.

07.06.06  15:55

To Wollf:no mne jen zarazil ten článek,taky by ses mu smál kdyby byl o jiné značce.Když ono to bylo tak pěkně napsané. :D

07.06.06  15:47

« Re: Re: To paulz

A teď tu chybí již jen polymorfovo vyhlášení:
    "Děkuju náčelníku, že ses mě zastal" :-)
    Ne, teď vážně.
    Snad všechny ankety, které nemají jako hlavní cenu něco za x set tisíc, mají v naší kotlině řádově jednotky tisíc hlasů. Jde jen o to, jak halasně se taková zpráva používá.
    Mimochodem, o složení českého Parlamentu nakonec rozhodlo tuším 338 hlasů lidí, kteří hlasovali v zahraničí. Tedy, pořad lepší náskok 700 hlasů v řádu jednotek tisíc, než 338 hlasů v řádu milionů

foto wolff

wolff 07.06.06  15:43

Nemáš to paulz jedno. Každá anketa je pochybná. škodofka už takových vahrála... No tak vidíš... I nějakou anketu může vyhrát Fiat. Osobně to pro mě nic neznamená... Ale furt lepší, než kdyby byl poslední... Pak by se ukazovalo, že je zase poslední... Takže...
    Na ankety seeeeerremeee, ale nejlepší bude, když je všechny vyhrajeme... A pokud by dlouho nějaká anketa nebyla, tak si ji zřídíme...
    >:-[]

07.06.06  15:11

To Bobi:to je fakt 3526 hlasovacích lístků skutečně dr.BUBU nerozdýchá,to jak píšou :Ve svých kategoriích tedy oba modely vysoce předčily své konkurenty a opět se tím potvrdilo, že v segmentu malých vozů je automobilka Fiat světovou špičkou.Sice na to stačilo něco přes 700 lístků....

"-- skrytý --" 07.06.06  14:14

A pak že je FIAT *. Tohle asi Dr.BUBU bude dost těžko rozdejchávat nebo najde zase nějaký pochybný článek hodný jeho kalibru i stylu >:D >:D :D
    Let's Go, FIAT

"-- skrytý --" 07.06.06  14:06

Tak toto poteší:
    Aktuality
    Grande Punto a Panda vítězi ankety Nejlepší auta roku 2006

Anketu Nejlepší auta roku již tradičně pořádá vydavatelství Motor-Presse. Této ankety se každoročně účastní čtenáři časopisu Auto motor a sport, přičemž
    v tomto roce byl shromážděn rekordní počet 3526 hlasovacích lístků.
    Hlasovalo se v deseti klasických kategoriích (miniautomobily, malé automobily, nižší střední třída, atd..). Velký úspěch zaznamenala letošní novinka Fiat Grande Punto (21,9% hlasů), která s přehledem zvítězila v kategorii malých automobilů. Na druhém místě se s velkým odstupem umístila Toyota Yaris (10%) a až třetí místo zůstalo pro loňského vítěze Škodu Fabii (9,2%).
    Čtenáři dále hlasovali v takzvané volbě B. Tato volba je rozdělena také do deseti kategorií, ale v každé z nich je stanoveno určité cenové omezení. Jedním
    z hlavních kritérií je tedy poměr užitné hodnoty a ceny. V kategorii miniautomobily byly hodnoceny vozy s cenou do 240 000 Kč. A právě zde a s velkým náskokem si udržel své loňské prvenství Fiat Panda (32,4%). S velkým odstupem po něm následovaly Citroën C1 (16,6%) a Peugeot 107 (16,3%).

"-- skrytý --" 07.06.06  10:56

GP, pls nevies presny udaj uzitocnej hmotnosti, resp. kolko max mozem nalozit, vratane seba? Mam 2 udaje, jeden z manualu, druhy od predajcu a neviem, co je spravne - je to pre mna dolezite.
    Dakujem.

ironlionzion 07.06.06  10:34

Ahoj
    bobi to napsal perfektně, ještě bych k tomu výběru 1,4 8V a 1,2 8V doplnil svůj názor:
    Z těchto dvou motorizací bych volil 1,2 ... relativně minimální nárůst výkonu 1,4 podle mého názoru nestojí za relativně podstatný nárůst ceny. Těch 20000 bych spíše ušetřil nebo investoval do tempomatu, koženého paketu, rádia s MP3 nebo střešních nosičů a podobně. Vzhledem k tomu, že 1,2 je výkonově dostatečná tak to vidím jako rozumnější volbu.
    Pokud bych ale věděl, že auto bude využíváno ve většině případů na dlouhé vzdálenosti nebo se v něm bude přemístňovat rodinka, nebo více než 2 lidi, rozhodně bych zvažoval investici do 1,4 16V. Ať už kvůli 6 stupni, který mi u 1,2 chybí nejvíce, tak i kvůli výkonu (zatížená 1,2 rozhodně neoplývá dynamikou a ani dobrou spotřebou).
    Jak už bobi napsal jsem s motorem 1,2 spokojený, měl bych k tomu ale dodat, že v drtivé většine jezdím pouze ve 2. Proto jsme si vybrali 3D verzi a nejslabší motor ... tato kombinace mě plně vyhovuje a i po 10000 km bych neměnil. Motor má i při dynamické jízdě skvělou spotřebu (dlouhodobě se ustálila na 5,9), po dálnici dokáže konstantně udržet 150ku což je na GP vzhledem k odhlučnění rychlost, při které je cítit komfort i rezervy v podvozku. Takže tak.

"-- skrytý --" 07.06.06  09:20

Dobre rano priznivci GP. Teraz nadranom o 4:00 som sa vratil z vychodneho SK(Michalovce) a nabehal som dalsich 920 km, takze som uz na cisle 2.815 km. Cely cas som sledoval ako spotrebu, tak i spravanie sa motora. Pri 110 km/h mi klesla spotreba o cca 0,6l na 5,7, pri 120 z 6,7 na 6,1. Štyrka este nieje taka pruzna, ale ako pise tusim GP, chce to cas a km. Vzhladom na to, ze som mal velmi malo aut na trase, tak som sa plne venoval aj tempomatu a praci s nim(este raz by som rad vyzval zaujemcov o GP, ktori budu viac jazdit mimo mesta, nech porozmyslaju nad tempomatom, ocenia ako komfort jazdy, tak i spotrebu, priplaca sa 12.900,- Sk ).
    Tankoval som v Michalovciach a az po Nitru(360 km) som mal priemernu spotrebu 5,9, ale motal som sa od 90 do 110 km/h = nuda. A minul som len pol nadrze(podla budika), co bolo super. Potom som to na poslednych 100 km rozbehol viac = 165 - 170 = "vír v nádrži" a stalo ma to az 1/4 nadrze. Skusil som aj 180 - bola pri 4.600 ot/min, skoro rovina a na 5-ku. Pri 180 mi PP ukazuje okamzitu spotrebu 12 ltr. 6-ka mi vytiahla max 170.
    to grande
    Nez som sa rozhodol pre 1,4 16V, tak som chcel 1,2 dynamic. 1,4 8V som jazdil a bol som nemilo prekvapeny, ze nebadam velky rozdiel oproti 1,2 a tak bolo rozhodnute. Ak ti to dovolia moznosti, osobne doporucujem 1,4 16V, ten 6-kvalt je fakt vyborna vec. V opacnom pripade jednoznacne 1,2 s vybavou - "GP" uz pisal viac o tej 1,2 a vyznieva to tak, ze je velmi spokojny. Ja mam aj PuntoII 1,2 8V a doteraz mi ten motor sluzi dokonale. Manzelka dokazala spravit spotrebu 4,2 :P

06.06.06  21:51

Tak v tom případě bych do tý 1.4 8v klidně šel není špatná a na delší svezení je to rozhodně větší luxus než 1.2 a ve větších rychlostech to bude určitě i míň žrát než ta 1.2 ale jak říkám musíš sám zvážit kde s tím budeš nejvíc jezdit. Dobrý slevy dávaj v Ústí n/L u Smažíka viděl jsem slevy až 40 tis. u skladovejch vozů myslim že tam taky měli slevněnou 1.4 8v tak se mrkni na jejich stránky. Taky tam měli slevněnou předváděčku 1.3 multijet asi o 70000kč.

"-- skrytý --" 06.06.06  21:13

« Motory

No ono je to vše o penězích.... 1.4 16V bude určitě moc pěkné svezeníčko 0-100 pod 10 sekund hmm je to lákavé.
    Druhá věc je ta cena tušim 364 000 což už je docela dost. Záleží jak moc se to dá ukecat směrem dolů.
    Je pravda, že jsem našel na internetu prodejce Fiat co dává slevu 20 000, takže 1.4 57 KW v metalíze s bočnima lištama vše za 330 000.

06.06.06  21:00

Já jsem to s tou 1.4 57Kw protáhl celkem slušně na předváděčce. Projel jsem to i po dálnici a šlapalo to celkem slušně nebyl to žádnej trhač ale líbylo se mi jak to jelo po dálnici jsem to rozjel asi na 140 a uplně v pohodě. Záleží kde s tím autem chceš jezdit, pokud hodně ve městě a okolí tak bych vzal tu 1.2 a pokud uvažuješ i nějaký delší cesty tak bych si připlatil za ten motor. Ale pro tento případ je nejlepší ten 16v se 6 kvaltem ten bude dosahovat lepší spotřeby.

"-- skrytý --" 06.06.06  19:29

« Co vaše Punta

Zdravím !
    Chlapi tak jak vám šlapou vaše Grande Punta ? Má někdo nějaké nové poznatky, nebo foto ?
    Rád bych se zeptal někoho kdo má 1.4 57 KW jak to s tím jezdí, jestli má cenu si připlatit těch 20 000 za 9 KW, nebo to raději nacpat do doplnku.
    Dík za info :P

"-- skrytý --" 05.06.06  19:52

Navod na webe k radiu asi nenajdes, kedze ja som prevzal auto bez tohoto navodu, stravil som nejeden vecer hladanim.
    1.2 ide trvale 150km bez problemu. dneska som mnou ale na dialnici akosi maval vietor, mal som pocit ze mam defekt. Ja mam defend lock, firma sa na web stranke dusuje ze toto video je na stare defend zamky, ze na nove by mali byt odolne voci tejto metode. Inac aj fab zamky sa tak otvaraju....Este to kombinujem s zamkom na volant, co je asi smiesna zabezpeka a este aj cvaknem volantom
    K tym poskodeniam a poistovniam, dakujem vsetkym, kez by sme to nikdy nepotrebovali.
    Dneska som zobral V POWER a nic zvlastne som si nevsimol, skoda penazi

05.06.06  19:34

« Re: Re: Re:

Podle mě tam ten návod nebude - rádia pro automobilky dělá "jiná parta" než ta pro "volný trh". Zajímal jsem se cca před rokem.

05.06.06  19:23

« likvidace

Jinak, též sem měla nehodu, dostala sem zaplaceno vše, nebyl problém. A to sem již v té poj. nepracovala. Takže nelze soudit jen dle toho "jedna paní povídala".

05.06.06  19:21

to Beaver: tak to je obecná bolest, s těma pojišťovnama, záleží, která pojišťovna kámošovu oktávku likvidovala, jak byla stará a tak. Sem bývalý likvidátor, tak o tom něco vím.

"-- skrytý --" 05.06.06  18:50

« Pískování skel

Co si myslíte o tomto zabezpečení? V pátek pokud to vyjde, nebo příští týden si jdu objednat GP.

"-- skrytý --" 05.06.06  16:09

Punta: s testem vcelku souhlas, jen nesouhlasím s pár detaily, ovladače pod volantem jsou optimální, i přítelkyně si pochvaluje, jak krásně se na ně dosáhne, řízení je mezi posledními přírůstky malých aut (Clio, Yaris) lepší, srovnatelný je v P207. A světla svítěj moc hezky, jen to chce jiný žárovky (mám Philips Blue Vision) a svítí to jako víno. Jinak víceméně souhlas, snad jen s rozdílem, že 1.2 i na dálnici v pohodě jede 150 km/h trvale.

"-- skrytý --" 05.06.06  15:10

All: nevíte jestli je tady [odkaz] návod na rádio s CD bez MP3 ??? :?:
    A toto už jste četli? [odkaz]

ironlionzion 05.06.06  13:52

I když věřím, že se nebudou hodit, díky všem za rady ...

"-- skrytý --" 05.06.06  13:47

@ Viktor
    jj, nesmí být zranění a leasing. U leasingu nebo auta z půjčovny obzvlášť POZOR!!! Vždy policaty zavolat.

"-- skrytý --" 05.06.06  13:43

Takže postupně dle historie:
    @ GP
    Jak už napsala tuzezlypes; veškerá platba šla z povinného ručení viníka. Pokud na události neneseš vinu, vše jde z ručení viníka.
    @ tuzezlypes
    jj, toto jsou jen čísla vypadající dobře. Kolega si naboural ochcávku, škoda odhadnutá na 60.000 i se servisními pracemi (450Kč/hod.) Skutečná suma byla 72.740, pojišťovna vyplatila 48.000 (spouúčast měl 15.000). Nic proti hav. pojištění, ale při dnešních cenách je to celkem zlodějna.
    @ bobi
    řekneme si na Bumballu, ale troufám si tvrdit, že reset A provede i reset B. Okamžitá spotřeba a kilometry se nedají vymazat (tedy regulérními způsoby)
    @ NicOne
    THX za upřesnění, tušil jsem těch 20.000, ale neměl jistotu. Těch 50.000 už celkem jde.
    @ tomko
    všechny přídavné mechanické zab. systémy mají jedno slabé místo - zámek. Dřív nebo později se najdou koumáci jako u Defendu (bohužel, mám také), kteří něco vymyslí a projdou přes to. Osobně si myslím, že tyto systémy platí pouze na tu nejnižší třídu zlodějů nebo na náhodné lumpy, co se chtějí svézt a má to spíše psychologický než praktický účinek. Je klika, že Fiaty se moc nekradou.

05.06.06  13:19

« Re: Re: Hranice škody, kdy volat policii

Jen doplnění - dosud platí, že tato hranice se bere pouze v případě, že nebyla zraněna osoba nebo nebyla poškozena věc třetí osoby. Což třeba auto na leasing je, takže teoreticky tam je nutné volat P ČR vždy. Úpravu od 1.7. jsem ještě nestudoval...

"-- skrytý --" 05.06.06  12:56

Ten Blaupunkt bez MP3 je strasny, pokial nebude lepsi firmware, za tie peniaze absolutne zla kupa, radio hra vcelku ok, integrovane ovladanie tiez. model fiat199??

"-- skrytý --" 05.06.06  10:22

« Rádio

Jaký je tam typ Blaupunktu bez MP3 ???

"-- skrytý --" 05.06.06  09:47

« CC

To nevypadá zle >:-[]

"-- skrytý --" 05.06.06  09:45

K tym costructom, defend lockom a inym zariadeniam:
    Myslim ze je to skoda penazi, to iste urobi (neurobi) paka na volant (treba ju kvoli poistke, aspon u mna). Blbca odradi aj toto a profik nema problem ani s constructom.
    Aspon statisticky mame trochu s GPckami vyhodu oproti povedzme Fabiam, ktore su velmi kradnute. Samozrejme sa na to neda spolahnut. Problem je ze ked sa niekto rozhodne, nepomoze takmer nic. Objasnenost kradezi je vraj u nas 20%...

"-- skrytý --" 05.06.06  08:34

Doposud 20 000,- Od 1.7. 50 000,-

"-- skrytý --" 05.06.06  08:32

to tomko & Beaver
    logiku to ma, ze A je celkove, ale zase A-čko ma este aj okamzitu spotrebu, ktoru B-čko nema, takze som si radsej ponechal na vymenu Trip A a trip B len ako statistiku. Ale trip B sa mi nevymazal, naopak pekne vydim, kolko hodin som uz celkovo najazdil(zatial do 30h.) a za aku spotrebu(6,8). Vyzera to, ze su u GP tie TRIP-y na sebe nezavisle. Skoda, ze tu sa nedaju vkladat fotky - by som to zdokumentoval.
    @ all 6 sp GP's
    male, ale mozno pre niekoho dolezite info: constuct na 6-rychlostne GP bolo zatial montovane a schvalene len v CR, ale na Slovensko by mal prist o cca 2 tyzdne. A udajne netreba ist na montaz k predajcovi, ale staci priamo do sidla Construct v BA.

05.06.06  08:17

na havárku lze mít 1% spoluúčasti, min. 1000 Kč - to je nejmenší možná spoluúčast. Běžně se dává 10%, méně často 5%. U nákladních vozů je to ještě větší suma. Ale nikdy to nejde bez spoluúčasti. Stále hovořím o HAV - havarijním pojištění vozu. POV - povinné ručení, je z jiného soudku. Tam se obecně platí celá škoda, ale záleží to od stáří a stavu poškozeného vozidla, protože se pak lze uplatnit amortizaci. Obecně do tří let stáří vozu se amortizace neuplatňuje a vozidlo se bere jako nové, má-li k tomu najeto adekvátní počet km.

05.06.06  08:14

GP - kulové, šlo to z povinného ručení viníka!

ironlionzion 05.06.06  08:08

Beaver, když jsi neplatil ani korunu to znamená, že máš na pojištění nulovou spoluúčast?

"-- skrytý --" 04.06.06  23:31

@ Robo1.2
    No, nechci ti brát iluze, ale pokud oprava nepřesáhne výši spoluúčasti, tak máš smůlu a i pak je to vždy minus spoluúčast. Toto platí, když nehodu zaviníš ty nebo je pachatel neznámý. Pokud pachatele máš a škoda nepřesáhne tuším 15.000 v CZ, nemusíš volat policii (jinak policajty volat!) a dohodneš se s ním. Chce to mít na papíře veškeré nacionále (jméno, příjmení, r.c., číslo ŘP a hlavně číslo pojistky) pachatele, typ a SPZ jeho i tvého vozu (pokud tě naboural autem), popis nehody, datum, čas a místo nehody a větu -Potvrzuji pravdivost výše uvedených skutečností- napsanou jeho rukou a jeho podpis. S tím zajdeš na jeho pojišťovnu, tam to předáš, oni si to ofotí, nafotí škodu a hotovo. V servisu nahlásíš pojišťovnu, která to bude platit a je vymalováno. Aspoň takhle to fungovalo u mě, když mi z Avie se šrotem něco spadlo na kapotu. Byla to sice malá promáčklina, ale na exponovaném místě, uhrál jsem to na nový díl. Škoda byla za cca 17.000. Neplatil jsem ani korunu.

"-- skrytý --" 04.06.06  23:03

Este k takejto premackline, taketo veci sa riesia/opravia v ramci havarijnej poistky? Ako sa riesia tieto zalezitosti???GP je moje prve auto...

"-- skrytý --" 04.06.06  22:48

@ bobi
    Tak se mi to nezdálo na těch fotkách. Ta promáčklina na levém předním blatníku. To fakticky NASE.E.
    S tím TRIP A a B má tomko pravdu. A je na počítání celkově a B lokálně. Prioritně nejsou rovnocenní, reset A provede i reset B, opačně to neplatí.
    Na BC v GP se mi líbí, že předvolba zůstane platná i po vypnutí motoru. Ve Stilu musím po každém startování vyťukat TRIPem patřičnou hodnotu, kterou chci sledovat :(

"-- skrytý --" 04.06.06  18:04

to bobi:
    Ozaj, pokial ja viem (tak som tomu porozumel v manuale), tak TripB je akousi podjednotkou pre TripA, cize ked zresetujes TripA resetuje sa aj TripB. Ked ale zresetujes TripB, TripA ostava nezmenene (toto som si isty ze plati, lebo uz som si tak resetoval TripB po poslednom tankovani a TripA v sulade s manualom ostal nezmeny). Skus si checknut distance.

"-- skrytý --" 04.06.06  17:59

Dik za info vsetkym.
    to bobi:
    Ak hladas striekacku v zmysle samoobsluznej wapky tak ta je na OMV pri TESCO lamac na 10koruny. Podobna je aj v dubravke na M.S. Trnavskeho v smere do mesta (tusim Slovnaftka).
    Tie preliaceniny a oskreniny dost nase.u, bohuzial nepomoze ani garaz, lebo ked parkujes niekde inde na verejnejsom parkovisku, tak je to otazka okamziku a je to tam. Su ale nejaki majstri co to daju doporiadku na nerozoznanie v podstate za par supov (aspon tie preliaceniny). Niekde na tomto fore som videl nejaky odkaz, ale urcite sa najdu aj u nas.