Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 15.06.06 13:35
« Bez nadpisu
tomko, ja som ich vcera upozornil na ten radiomanual a az v tej chvili ho otvorili prvy krat. Ked som im povedal, ze manual nieje vobec k mojmu radiu, nemal mi co povedat.
A este ma poucoval a upozornoval, kedy mam preradovat na 6-ku a ze to mam v manualy, podla krivky. Hned mi bolo jasne, ze oni tie manualy vobec neovladaju a nevideli okrem obálky ani jednu stranu. Minule sa mi sam priznal popod nos, ze viem o aute viac ako on. A prijimaci technik ani nevedel , ze oni su ti, ktori mozu vypnut zvuk k pasom. -
"-- skrytý --" 15.06.06 13:27
« Bez nadpisu
Tak to ste ma nepotesili, kazde info rozlicne...
Toto mi spravili aj pri Punte II. Naozaj v tom nemaju jasno, alebo skor to vidim, ako prist k castejsie sa opakujucim prijmom z prehliadok. Robo, tak takuto odpoved som uz vobec necakal, ty si asi z okolia Topolcian, ze?, tak tam to chcu mat castejsi prilev SKK >:-[] . Ja som im vcera este pisal, ci mam prist teda po dalsich 20.000, alebo tachometrovych 20.000. Takze udajne tachometrovych. Naozaj neviem, co si o tom mysliet.
Pokial este niekto z vas napise este ine udaje, tak poziadam o oficialne vyjadrenie importera. -
"-- skrytý --" 15.06.06 13:22
« Bez nadpisu
Mne predajkyna hovorila ze 15 000km alebo 1rok a o par dni predajca ze nie, ze je to 20 000km alebo 1 rok. Knizka samozrejme vravi nieco ine, ale ta ista knizka napr. nic nevravi o motore 1.4 16V (podobne s vstavanym radiom, ale to je ina story). Chcem tym povedat, ze chaos je nielen u Fiat CR a SR, ale aj podla mna tak trocha aj FIAT IT. -
"-- skrytý --" 15.06.06 11:40
« spotreba
@Wasko & all
spotreba sa ti jednoznacne upravi. Samozrejme zalezi aj od stilu jazdy.
Spominal som minule, ze som si nechal trip B ako celkove hodnoty od absolutneho zaciatku - tak mam pri tych 5.800 km priemernu spotrebu 6,8 a priemernu rychlost jazdy 70 km/h. Pri tankovanie mi vsak to vsak vykazuje trochu inaksie hodnoty, i ked nie tak zle na zaciatok - je to 7,1. Najprijatelnejsie kompromisne hodnoty mi vychadzaju pri 100 km/h = 5,1 l/100 na 6-ku. Je to slusna spotreba pri obstojnej rychlosti. Pri 110 to ale hned vyhupne na 5,9. -
"-- skrytý --" 15.06.06 00:31
« Re:
Robo: geometrii řeším jen když a) vemu velkou díru, b) někam to táhne, c) divně se sjíždějí gumy, d) jedu na technickou, jinak se o to nestarám a tuším, že na pravidelnejch prohlídkách to kontrolujou. Jinak já nemám s GP 10 000 km ujeto, ale mnohem míň, teď to z hlavy nevím. Na Puntu I co jsem měl předtím jsem geometrii neřešil celou dobu, jen prohlídky a přípravy na STK (8 let).... -
"-- skrytý --" 15.06.06 00:28
« Bez nadpisu
Octane : Mimochodom ked vidim tie cmudiade TDi Octavky ako sa snazia za kazdu cenu obiehat, pochybujem o ich spotrebe.
Mimochodom Ty mas uz asi 10tkm, kedy chodis na geometriu Ty? Az ked auto taha niekde alebo sa nerovnomerne deru gumy alebo vobec nemusis??Ake mas s tym skusenosti?Ja to stale nemam v poriadku -
"-- skrytý --" 15.06.06 00:09
« Re:
Robo: ty pohádky nebyly vůbec myšlený na tebe, 5,5 s tou 1.2 se dá opravdu jet, to byla narážka na Octavie 1.9 TDI, který jezděj po dálnici 180 a spotřebu tvrděj 4 l na 100 ;-)
Jinak já první nádrž vyjel jen ve městě a to ještě při popojíždění, druhá už město + dálnice, takže i tak se mi to zdá dobrý, jasně když pojedu 300 km mimo město po okreskách, tak se dostanu pod 5 l, ale to není můj reálnej jízdní mix ;-) -
"-- skrytý --" 15.06.06 00:01
« Bez nadpisu
octan neviem ci aj moja spotreba ti pripada ako skazka ale ja nehovorim o priemernej rychlosti na trati podla PP [ta je snad 45]. A tiez nechapem ako mozes mat taketo spotreby, aj ked tu mrnavu 1.2ku tocim na dialnici 130 tak to cez 7litrov este nikdy neslo podla pp pri vyjazdeni celej nadrze. Lebo co miniem proti vetru usetrim poobede jazdou po vetre. Ale debata o spotrebe je zbytocna, sam vravis kolko soferov tolko udajov. Ale fakt asi bude ten ze silnejsi motor proste zerie viac, Vsetko zalezi od dynamiky akou jazdite -
"-- skrytý --" 14.06.06 23:43
« Bez nadpisu
Waskko: Klid, moje první nádrž zmizela rychlostí 9,8 l/100 km, druhá za 7,4 l/100 km a teˇje spotřeba kolem 7 l, jezdím hodně město a dálnice, spotřeba si ještě sedne, neboj. Mám dost zkušeností s mnoha různejma autama, tak můžu porovnávat, třeba P207 1.4 16V s cca 3000 km se za boha nedostal pod 8,5 až 8 l na 100 km. Skazkám majitelů některejch vozů o průměrný rchlosti 95 km/h při spotřebě 4,1 l / 100 km se opravdu vždy od srdce zasměju. A jinak jsou taky velký rozdíly mezi řidičema, je vyzkoušeno, že na stejný trase se stejným autem jsou schopni jet čtyři řidiči stejnou průměrnou rychlostí, ale s rozdílem ve spotřebě až 2 l / 100 km!! -
« spotreba
Tak diky za uklidneni :-) Ja mel predtim jen auto z bazaru, tak nevim, jak se to chova pri tak cerstvym mase :-) Jezdim hlavne Praha a dalnice, tak uvidim, jak se to casem vyvrbi. Ale koukam, ze ta rychlost odpovedi tady je super, uz jsem sel spat, odpovedi cekal az tak zitra k polednimu a pet minut po napsani prispevku tu jsou snad 3 reakce. Jen tak dal :-) -
"-- skrytý --" 14.06.06 22:39
« Re: spotreba
Waskko : neviem je to moje prve auto a vobec aj nejake vacsie dlhodobejsie skusenosti. Teraz mam 4500km.
Zaklad takejto ekonomickej jazdy 90-60 je chodit konstantou rychlostou na 5tke a vyuzivat v maximalnej miere zotrvacnosti, teda radsej sa rozbehnut dole kopcom, nepridavat do kopca zbytocne plyn, bzrdenie motorom, jemna manipulacia s plynom, uhybat sa cmudiacim oktavkam ako tu niekto vtipne poznamenal[to ale plati], dlhsie vzdialenosti su dobre.
Celkom ucinne je mat na PP navolenu okamzitu spotrebu aby mal clovek prehlad co sa deje [dat si dokopy v hlave data otacky motora, udaj z PP, sklon vozovky ]. Inac keby nebolo dialnic tak mam odskusane ze sa da chodit na 5l/100km pri 90-60 limitoch. Tolko aspon za 1.2motor.
Preto som sa aj nedavno pytal ci tato ekonomicka jazda nie je podtacanie[takyto sposob].
Ale zda sa mi ze ak podtacas motor, odber paliva je vtedy obrovsky. To je vidnom ak mas vysoky stupen trebars 5tku, 1700otacok, rychlost cca.60 a pridas to kopca.... -
« spotreba
No to mi povezte, jak to delate. Mam najeto ted asi 1800 km, jezdim velmi mirne az setrive s se spotrebou se dostanu tak max na 7,4 l/100 km, ale spis 8,0. Mam 1.4 16V. Jeste se to casem upravi, az se motor trochu vic zajede nebo mam ten motor posranej uz uplne? -
"-- skrytý --" 14.06.06 21:44
« Bez nadpisu
Bobi to je teda zaujimave lebo do mojej 1.2ky isli iba slabe 3litre tej SelenieK. S tou klimou by ma to vcelku nastvalo, ale ako podpora predaja aut v lete im vo fiate nic ine asi neostane a porovnani s inymi akciami automobiliek.Mne ostavaju len okna :shock:
S TA ckom je jasne ze nemaju firmware, no a nakolko je to tak aj v manuale, nedufam ze sa niekto len tak zobudi aby na tom zapracoval. Videl som tento topic vo talianskom fore, ale snad sa casom toto vyriesi.
Mimochodom, ak by usetrili co len 0.5dolara na krytke konektora, 50000USD im nestoji za zakaznicke reklamacie a mozne dalsie problemy.
Na takychto volovinach sa moze totiz velmi lahko prerobit ak sa v praxi vyskytnu pripady reklamacii, ze si niekto da umyt motor [a neprizna sa] alebo este nevieme co nam s tym zima spravi. Vymena RJ urcite nestoji malo. Osobne ma viac stvu trciace vodice z ABS konektorov, ktore su priamo vystavene vode snehu a tupe zadne dvere.
Auticko ale jazdi pekne a spotreba je neuveritelne mala, jazdit v takych letnych dnoch bez vetra je super. Na prave minajucu nadrz 95tky zo Slovnaftu pri najazdeni 500km palubak ukazuje 5.5l/100km!!!![150z toho dialnice pri 130tke] pri respektovani rychlostnych limitov. -
"-- skrytý --" 14.06.06 18:24
« vymena oleja a ceny
Tak a som naspat zo servisu.
Pre info co vas caka pri prvej vymene oleja(ceny s 19%DPH):
1. Selenia K 5W-40, 4litre = 1.960,- Sk (asi pol litra som si nechal na dolievanie)
2. Vymena oleja - 0,5 hod. = 268,- Sk
3. Olejovy filter = 381,- Sk
4. Ploche tesnenie = 19,- Sk
Dal som si zrusit pipanie nezapnutych pasov a pytal som sa na TA zrusenie, ale vraj "Bohuzial". Objednal som si koberceky s modrym lemom, na ktore budu mat zlavu na buduci tyzden o 15% dole - za 1.777. Povodne boli za 2.090,- Sk. Kryt pod motor stoji okolo 3.000 a montuje sa udajne seriovo len k Multijetom. Ale da sa objednat.
A mam vinikajuce info pre zaujemcov o GP. Ide akcia na klimu, bude stat len 17.000,- Sk(povodne 42.000,-Sk). Neviem, ci vsade v CZ/SK, ale v Dunaute(DS) urcite.
Spominali ste tie nezakryte kable k RJ. Tak s usmevom mi oznamili, ze to je akesi "setrenie" priamo Fiatu. Ked ta krytka stoji co len 1,- Sk, tak pri 100.000 ks predanych aut je to aj 100.000 Sk usetrenych >:-[] . Plati to aj pre tie uchytky odhlucnenia. Co na to povedat... -
"-- skrytý --" 14.06.06 12:09
« jazda s GP
Zdravim vas. Tak uz mam nabehanych 5.800 km a jazda s 1,4 16v je vyborna. Jednoznacne som skonstatoval, ze sa da jazdit tak ekonomicky, ako sa rozhodne vodic. Co sa mi vsak velmi pozdava, ze i neekonomicka a prudka jazda je docela obstojna, co do spotreby paliva. Komfort jazdy a tichy motor dokonale napomahaju k tomu, ze je vodic minimalne unaveny. Tahal som v kuse tych 920 km = 10 hodin a uplna pohoda. A kedze som sa uz naucil s tym tempomatom, tak zasah do pedalov nieje tak častý, pokial netreba vela krat preradovat. A pridavat plyn rukou mi uz tiez nevadi, skor naopak. Pristihol som sa, ze som uz ako nenazranec, chcem tam este hodit aj 7. rychlostny stupen :).
Pani, ale co je hrozne - som nuteny denne presadnut do Feldy a uz to beriem ako nutne zlo - ako platit koncesionarske poplatky.
@all
nepiskaju vam brzdy? Myslim az v tej poslednej faze, tesne pred zastavenim. A kontrolovali ste uz olej? -
"-- skrytý --" 13.06.06 21:50
« Bez nadpisu
To Abarth: Tu tyc som tam samozrejme vratil po troch minutach, kym sa to narovnavalo (na mieste sa mi to kvoli blizkosti vykuku nedarilo). To zas taky kaskader nie som :-) A suhlasim s tou zachranou, dokonca si myslim, ze je to nejaka forma ochrany. A bohuzial aj na vyfukovej trubici je taka preliacenina (je to na jednej z fotiek). -
« Bez nadpisu
Ta tyč byla teda dost dlouhá bejt tebou tak bych jí tam dal zpátky. Sežeň si novou určitě to nebude nějak extra drahý. Myslim, že vlil to na nic mít nebude podle mě se jedná o nějakou výztuhu, ale radši bych jí tam dal navíc ti ta tyč možná zachránila výfuk jinak si mohl mít naťťuklej výfuk, takhle to odnesla jen ta tyč
jinak gratuluju k tak příznivý spotřebě