Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 20.06.06 10:14
« Re: celodenní svícení
Punta: Fiat je na to nachystnej už od nepaměti, vždycky to je udělaný tak, že při vytažení klíčku ze zapalování zhasnou světla a při nastartování se samy rozsvítěj, takže jediný co musíš udělat ty je otočit na páčce světla do zapnutý polohy a pak se o nic nestarat. Ale jak říkám, takhle chytře to má Fiat už velmi velmi dlouho. -
« Bez nadpisu
Ahoj OCTANE. Tak si prohlížím fotky tvého GP a musím říct, že jsou moc pěkné. ;-) Myslím tim jak focený objekt (GP), tak to úžasné prostředí okolo.
Jediné co mi trošku kazí výsledný dojem z auta, je podložka pod přední SPZ. GP ti potvrdí, že když dáš SPZ bez podložky přímo na nárazník, vypadá to mnohme lépe 8) -
"-- skrytý --" 19.06.06 16:08
« Bez nadpisu
GP: Zdravim ta, clovece, ako sa mas ;-) Do Talianska na dva dni? Ked som sa cez vikend preluskaval cez skoro 70 stran tejto diskusie a precital som si ze tam ides, automaticky som si predstavil taku dobru dvojtyzdnovu dovolenku a zacal ti zavidiet, a ty si uz doma? Co bolo zima :D -
"-- skrytý --" 19.06.06 15:22
« Bez nadpisu
GP: pamatuju si , jak před pěti lety jsem najezdil na dovolený na Sardinii 4500 kiláků a jezdilo se mi tam tak nějak naprosto přirozeně a bez stresů a po návratu do Prahy mě při vracení auta do garáže sejmul jeden idiot na semaforu zboku, když jel na červenou. Takže mě osobně se v Itálii jezdí mnohem líp než u nás ;-) -
ironlionzion 19.06.06 15:13
« Bez nadpisu
Abarth: verze jsem si nevšiml, byl jsem tam jen 2 dny takže postřehy jenom z jízdy. Každopádně vím, že jsem neviděl ani jednu sport verzi, tu bych poznal podle kol, prahů a koncovek výfuku. Zajímavé, že většina z GP co jsem viděl byli třídvéřáky.
Ostatní postřehy. Zdá se mi, že hodně rozšířený auto bylo Renault Scénic, to jsem si všiml hodněkrát ... co se týká italských aut, potěšilo mě, že jsem časo vídal Cromu, něco jako Oktávku u nás, překvapivě málokrát Stilo, spíš jich vídám více u nás a hlavně nepřehlédnutelné alfy, viděl jsem dvě 159 černou a červenou (to auto se nedá přehlédnout - dravec silnic) a asi tři Alfy Spider a jednu Breru (naživo krása). A samozřejmě hodně Punt I ... Tož tak, jinak jezdit v Itálii to je chaos na druhou. Než si člověk zvykne zažije horké chvilky. Pak už se to dá ale musí se jet "z davem" :-) Značení úplně naprd, značka hlavní až za křižovatkou, směrové značení až u odbočky nebo výjezdu a to ještě přes silnici ... no někdy to je fakt vo nárazník :-) myslím, že jsem ani neviděl auto co by používalo blinkry ... prostě Itálie ;-) -
"-- skrytý --" 19.06.06 14:25
« Bez nadpisu
Robo1.2: Ja som sa dnes rano uz cez prave zadne dvere do auta ani nedostal, normalne som rezignoval a otvoril ich zvnutra... Som zvedavy ako to skonci...
tomko: Dnes som na SAV-ke okolo pol druhej videl jedno cervene trojdverove GP s peknymi kolesami, nebol si to nahodou ty? -
ironlionzion 19.06.06 09:16
« Bez nadpisu
Zdravím všechny, tak jsem si přečetl o vašich problémech se dveřmi, doufám, že se brzo najde nějaké řešení ... jinak včera jsme se vrátili z Itálie. Najel jsem cca 2300 km skoro vše po dálnicích, celková spotřeba 6,2 l, jízda byla supr, jsem moc spokojen s komfortem GP i na dlouhé vzdálenosti.
Všiml jsem si, že v Itálii už jezdí hodně GPček. Za jeden den jsem jich viděl dobrých 20. Zajímavé, že většina z ních byla šedé a stříbrné barvy. Myslím, že v Itálii je GPčko hodně prodávané. Je ho tam vidět dost často jako u nás Fábii. Vždycky mě potěší když se na silnici mineme v protisměru. -
"-- skrytý --" 18.06.06 22:10
« Bez nadpisu
RadimG : ako to bolo nove oboje dvere som otvaral tym sposobom ako popisujete vsetci, no teraz sa to na jednej strane zhorsilo.
Odieranie je ale asi iny problem, ako som pisal domnieval sa ze staci povolit dve skrutky a to oko posunut o jeden dva zuby.
Divne je ze ale na oboch stranach je to rovnako zle nastavene. Mimochomom, urcite budem viac zurit ak sa mi auto oskre,toto nie je zvonku vidiet. Pri kazdodennom parokvani na sidlisku kde je bitka o miesta to nie je bohvieco
No a PP je pomerne presny, naposledy som oproti realite pri tankovani mal chybu 0.2l na 100km, samozrejme PP bol optimistickejsi -
"-- skrytý --" 18.06.06 21:45
« Re: 5-té dveře => asi věc prodejce
Zdravim. Aj ja patrim k stastlivcom, co sa mozu prehanat na 5D Punte. To ze sa zadne dvere otvaraju tazsie, to ano, u mna treba chytit klucku vpredu. Ale lak sa mi nastastie neodiera (mam ho cca. 3 mesiace). Takze urcite sa nejedna o problem vsetkych 5D Punt.
Robo1.2: Ty si sa pred nejakym casom pytal, kolko ukazuje PP na neutral a pri jazde dole kopcom so zaradenou rychlostou. Tvoj vraj najmensiu hodnotu zobrazuje 2. Moj tak isto, takze to tak asi ma byt... -
"-- skrytý --" 18.06.06 21:17
« 5-té dveře => asi věc prodejce
Tak jsem dnes ve stínu tiše brouzdal po stilo.org v sekcích o GP a ani u Němců ani u Portugalců (čilá diskuze, stejná jako na CZ&SK) jsem nenašel žádnou zmínku o potížích se zadními dveřmi u 5D. Obecně vzato tam řeší "problémy" doplňků, barvy a zvýšení výkonů. Vypadá to skutečně na liknavý přístup našich prodejců.
P.S. pro polymorfa - Němci jsou na tyto věci "sehr scharf" a takový problém by tam určitě rozmázli. Portugalsky neumím, ale se slovníkem v ruce to šlo docela dobře. -
"-- skrytý --" 18.06.06 17:42
« Re:
No zkusenosti s nasi Fabii v rodine je takova:
1: Je to Fabka rok 2000 a tam to klepani zaclo ve 20000 km a to auto jezdilo z 80 % po dalnici a dlazebni kostky v podstate neznalo.
Vymenila se jedna tycka a po cca 5000 km se menila druha tycka.Pak byl chvilku klid a opet zaclo neco klepat to bylo cca ve 30000 km zjitilo se, ze bylo praskle pouzdro stabilizatora.
20000 km ten kdo trochu jezdi je tak na necely rok. Dovedu si predstavit, ze v Praze by ty prvni tycky odesly behem 3 mesicu dlazba apod.
U toho Grande bych nejvetsi problem videl v autosalonu, ktery to nezkontroloval a nenastavil panty dveri tak, aby k oderu nedochazelo. Tohle si myslim, ze je nastavitelny (uznam ze je trochu smutny, ze fabrika to necha tak vyjet z jejich zavodu). S tim otevirani dveri nevim. Bud je to take otazka nastaveni, nebo jak tu nekdo psal je o trosku delsi lanko otevirani zadnich dveri a bude se muset vymenit v ramci zaruky.
Nicmene mi to prijdou banalnejsi zavady nez, kdyz ti napr. odejde tesneni pod hlavou, nebo odejde servo.
Toz tak -
« Bez nadpisu
To grande:ono co se týká Japonců ono to taky není co bývalo,přečti si třeba téma Suzuki Swift.
Ono co se týče fabii,problémy se stabilizátory byli,jenomže se to projevulo až po několika desítkách tisíc km,to samé s kábly/to už zdaleka tak časté nebylo-navíc to bylo řešeno i po uplynutí záruční doby tzv.kulancí.
Co si má člověk pomyslet u GP kde se problém s dveřmi objeví skoro okamžitě a navíc dveře omlátí barvu?Zřejmě je to špatná výstupní kontrola spojená se servisy kde ani nejsou schopni zkontrolovat a popř.seřídit závěsy/ačkoliv by to aspoň dle mého měli před prodejem dělat/.Určitě to není konstukční vada,GP se už na to vyrobilo a prodalo moc. -
"-- skrytý --" 18.06.06 15:30
« To Marek
Vis ono je vsude neco a u noveho modelu vetsinou u kazde automobilky jsou nejake boty.
Nejmene jich maji Japonci, ale ten zbytek je +- nastejno. Dost casto se objevi zprava, ze se musi svolavat auta do servisu skrz neco.Skodovka patri zrovna k tem, ktera to neresi a necha to vyhnit. Typicky prvni serie Fabii, kde odchazely tycky + stabilizator, navic se pak zacali mnozit problemy s elektrikou a zjistilo se, ze problem je ve svazku dratu, kterej je v izolaci. Bohuzel do toho svazku zatikala voda a draty zacali delat problemy. Hodne tomu pomahala voda z ostrikovacu.To opravdu neni vymysl, ale holej fakt.Jsou i nafocene fotky jak to vypada po rozdelani izolace.Pokud se to nepodchytilo musel se menit cely svazek a to panecku neco stoji.
Co se tyce Hyundaje tak zaklad ma tusim motor 1.1 ta 1.4 je dalsi v poradi.Mas pravdu nejede spatne mame jednoho na firme.Za tech 230 000 ho sice sezenes ve 3 dveraku, ale naprosto bez vybavy.
Je tam jen jeden vak a posilovac. Nema central,ma okna na klicku,nema ABS nema meric teploty chladici kapaliny je tam jen kontrolka a dokonce nema ani CYKLOVAC.
Jak vidis tak setri se vsude.
Po 10000 km je problem pri prerazeni z jednicky na dvoku pri nutnosti rychlejsiho razeni. Jde to pres zuby nejspis synchron.
Jinak mame jeste 8 starsich Getzu 1.3 tam uz se u nekterych vyskytly problemy s lozisky a pazvuky pri brzdeni (zadni bubny).
V kostce to, ale neni spatne auto,ale dosti mensi nez Punto. Hodne malej je V Getzu kufr s tim bojujem hodne casto.
Fakt je ze v dnesni dobe je opravdu problem najit auto co je bez problemu.
Mrkni na forum Peugeot 307,Fabia, na Fordu se take neco najde apod.
Co mas za auto ty ?
Ale jak jsem to tu uz psal je to forum o Grande a nema smysl tady hazet spinu kolem sebe.
Mate nekdo nejake nove foto vasich Grandiku ? -
"-- skrytý --" 18.06.06 13:59
« Bez nadpisu
Pacia sa mi podaktori prispievatelia v GP fore. Precitaju si co napiseme ze nie sme spokojni, co nefunguje alebo by malo byt inak a oni sa postavia do ulohy sudcov[a ze Getz...] . Holt, proti gustu ziaden disputat
Ale aj tak sa mi paci ze doktor to zasa nevydrzal. Ako supi cakajuci kto prvy napise aky je strasne nespokojny, ake je to auto len zle a ze mal kupit fabku.Viem si predstavit ako na nej maju vsetci 100tisice km a leju len olej.
A tie nase prezite motory, ajajajaj. Jednu vec mi vysvetlite preco ani za svet mi spotreba nechce stupat? Dialnice, hory, vikende 500km a zas ta spotreba 5.3.
Stara osklubana kachna ten Fire motor....
No ale korejci, ti v Kia Zilina aj na zachodoch propaguju firemne hodnoty, staci citat bulvar. -
"-- skrytý --" 18.06.06 13:25
« Bez nadpisu
Tak vidim ze nie som jediny s tymi zadnymi dverami, fakt sa mi lave uz nedaju otvarat zvonku, tak ich otvaram zvnutra. Co sa tyka odierania laku, na oboch stranach je to v rovnakom mieste, v obluku okolo kolesa. Naozaj aj mne sa zda ze su to dva problemy, jeden je nastavenie vysky dveri a druhy je nastavenie nastavenie pakoveveho mechanizmu. Ked som sa lepsie pozrel tak na karoserii na tom zadnom zamku[oku] su normalne rysky asi s mm roztecou, takze predpokladam ze sa ta pevna cast [to oko] len o jednu ci dve rysky posunie a problem odierania je fixnuty. Horsie to vidim s otvaranim.... -
« Bez nadpisu
Super motory? A jako kterej teď myslíš? 1,4 16V, jehož obdobu mají Korejci už v základu a auta s tímto motorem nemají zapotřebí označovat směšným slůvkem "sport"? Tak takovej motor můžu mít v Getzu za cca 230 tyček. Nebo JTD? Těm dá korejec CRDI s 81 kW a 235 Nm taky na * a podotýkám, že za úplně jino cenu. Jo chlape, benziny fiatu už dál žít ze slávy, kterou zažívaly v Unech, nemůžou (jsou to navíc začasté motory téže konstrukce). A JTD jsou dobrý, ale jiní už jsou dál a za lepší cenu.
Těch vašich problému s dveřmi je mi líto, ale co jste proboha čekali? Že se ze staré voškubané kachny najednou stane labuť? Nechci být špatným prorokem, ale obávám se, že dveřma to jen začíná. Dyť co si myslet o automobilce, které stojí za to šetřit na úchytkách odhlučnění a na pár centimetrech izolace. A to jsou věci, které jsou vidět. Nedejbože, kdyby člověk viděl, kde všude tento přístup na autě uplatnili.