Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 23.06.06 21:56
Mam celkom dobru spravu pre majitelov 5dver GP:
Ja uz mam zadne dvere nastavene a opravene. Otvaraju sa asi okolo stredu zdvihu klucky, takze je to idealne. Som spokojny, bola to zarucna oprava. Ties mam nastavenu vysku dvier a hned zmizol aj ten kovovy klepot na nerovnostiach.Detaily ako to robili neviem -
ironlionzion 23.06.06 13:50
Igor ... aj ano aj ne, všeho s citem, správně to vycítíš sám, nesprávně ti nepomůže ani tisíc rad ... někdy trpím za ty auta když ve vedlejším pruhu vidím jak někdo dojíždí na červenou na pětku a motor skoro plive ventily z výfuku ...
doporučuji ti prolouskat diskuze tady v tématu GP ... na autorevue.cz je na toto téma dokonce samostatná diskuze. ALe jinak s těmato moderníma motorama, kde většinu mechaniky řídí počítač to až tak horké se zajíděním není. Rozuměj dneska se auta dělají pro jízdu ne proto abys v garáži šteloval karburátor ... -
ironlionzion 23.06.06 12:39
« Re: Re: to GP
... chce to větší propagaci, hlavně na poli PR ... víc testů, víc ukázat tu přidanou hodnotu, víc zvát novináře na akce a propagovat dle mě bezkonkurenční poměr cena/výkon ... právě na našem trhu, který si o to říká ... však o co je Croma horší než Oktávka, atd ... ale jsem velký optimista ... cítím v kostech, že ve Fiatu bouchli saze a GPčkem to teprve začalo ... přijde Stilo a to bude trhák roku.
Ještě jedna zajímavost, já jsem GP nekupoval na základě reklamy, nebo propagace, nebo testů ... já když to auto poprvý viděl tak to byla láska na první pohled, hned jsem věděl, že to bude můj nový vůz ... za takovou cenu nevidím u konkurence lepší auto v této třídě. -
« Re: to GP
Já bych to pražské zastoupení nehájil. To, že za 12 měsíců nebyli schopni jakkoliv zpopularizovat Ideu (tip na akci, co "nic" nestojí: kolik studentů se vejde do auta?) a radši jí stáhli z trhu, aby se o to nemuseli starat (a připravili tak půdu pro Nissan Note, vyklidili před Roomsterem bojiště jak Friedrich Falcký), na Stilo Uproad nebyli schopni ani poslat tiskovou zprávu (alespoň to tvrdí Petr Broža z AR.cz)...
Chápu, že ČR není pro Fiat strategický trh a že podpora (dejme tomu) Rakouska je z Turína větší. marketing ale IMHO není jen o bilboardech a televizních spotech před seriálem mezi bankou a jogurtem. Ale vymyslet nějakou akci (nebo zkopírovat něco úspěšného z venku), to chce trochu přemýšlet. A to někdy bolí... -
ironlionzion 23.06.06 11:12
Igor22 jdi klidně do jednadvojky, já jezdím také ve dvou, zatím žádná rodina a můžu po 13000 km potvrdit, že jednadvojka je výkonově maximálně dostatečná, teda pokud zrovna nechceš závodit se stříbrnýma oktáfkama f tédéíčku ;-) je to dobrá volba. Mě vyhovuje poměr cena/výkon ... dlouhodobou spotřebu teď mám výborných 5,5 a jezdím dalo by se říct normálně, nájezd na plnou nádrž kolem 700 km. Na dálnici v pohodě udržíš 150 a pokud jedeš dlouhou trasu jak já nedávno (Itálie 3000 km většinou dálnice) tak počítej se spotřebou zhruba 6,4 ...
Upozorňuji však, že mám 3D verzi, jezdíme ve dvou a tak mi ten motor vyhovuje. Kdybych však věděl, že budu často převážet rodinku 4 lidi, nebo těžké náklady, určitě bych volil 1,4 16V ... pokud 1,2 naložíš 4 lidma a plným kufrem, určitě je to zatížení při akceleraci znát. Na dálnici ani ne tam funguje setrvačnost a hmotnost spíš přidá na schopnosti udržet rychlost ...
A ještě něco, kdybys zkoušel nezajetou 1,2 nelekej se. Ochotu dávat ze sebe výkon dostane až po 10000 km ... -
jo jo...myslim si ze ta 1.2 by mohla bejt v pohode...nejsem beztak zadnej letec, jde mi spis o to mesto...a tam by to snad melo staci...jeste jeden mensi dozat...co ten kryt motoru??? jak to tam s nim je, domontuji ho tam dodatecne??? nebylo by to zrovna fajn takhle v zime, to by si GP urcite nezaslouzilo... -
"-- skrytý --" 23.06.06 09:50
GP mas pravdu, aspon si budu GP-cka blikat na pozdrav, ako to byvalo za straych cias(70-te roky). Pamatam si ako sa otec zdravil s kazdym, kto mal Fiat 850 :).
igor22
sice nie GP, ale PuntoII 1,2 8V som jazdil 3,5 roka a bez ziadnych problemov(cez 60.000 km). Lenive nebude, pokial mu to ty nedovolis. A pokial budes nuteny ist prudko tak trojka to istí. Ale GP ti o GP napise viac. -
ironlionzion 23.06.06 09:04
bobi, to je fakt, FIAT neuvěřitelně mrhá potenciálem a podceňuje marketing s PR ... Osobně se domnívám, že to nevychází ani tak z CZ/SK zastoupení jako přímo z IT centrály ... škoda, ale na druhou stranu aspoň si naše GPčka ponechají u náš určitý punc exklusivity a nebudou se přemnožovat jako fábie. -
"-- skrytý --" 23.06.06 08:25
punta06 spomina miesanie jablk s hruskami. Je to tak. Doteraz som este necital ziaden test 1,4 16V v porovnani s konkurenciou. Mam pocit, ze sa "niekto" obava hromadneho nastupu GP na nas CZ/SK trh. Aspon u nas v SK su permanentne reklamy a akcie na KIA, Clio, Yaris, Fabia, P207 - proste konkurenti GP. A to s velmi castou opakovatelnostou. Podla mna vyuzivaju neschopnost importera Fiatu a masiruju mozgy, nech predaju skor nez sa FIAT zobudi. Ale podla mna dovtedy pride nova "krasna" a perfektna fabia a Punto bude mat zase po ptakach. Uz to nieje to, co byvalo pri PunteI. -
"-- skrytý --" 23.06.06 08:20
« ..tu najlepšu umývačku...
...jasně - déšť je nejlepší a nejekologičtější/?/ umývačka - jen je ještě třeba vyrazit k autu s houbičkou a stírat....a usměrňovat proudy vody ...jinak na GP je prima akce s klimou /no skoro lituju, že momentálně nákup vozu neřeším/... :shock: GP fandím! je to sport-kára -
"-- skrytý --" 22.06.06 22:47
« Re: Re: Re:
ten clanok je naozaj zvlastny a jeho uzitkova hodnota je tak na dve veci.... a tiez aj zmysluplne informacie typu:
´´Jen Yaris může mít i sedmý, neočekávaný – kolenní pro řidiče. Byť ne v této verzi. A to není jediné místo, kde konstruktéři Yarisu zřejmě přemýšleli nejen o tužbách zákazníků, ale také o jejich potřebách´´
GP moze mat kolenny airbag tiez a to nielen vo ´´vybranych´´ verziach ako ma yaris ale v kazdej za 6900,- Sk
dal si uz niekto z vas namontovat ten kryt pod motor? mne predajca tvrdil, ze na 1,3 MTJ sa neda ten kryt dat pod cely motor, ale len pod jeho lavu cast, neviem ako ten kryt vyzera a ci splni nejaku funkciu ale vraj stoji 850,- Sk -
Tak tento test byl asi nejhorší co jsem kdy četl to už testy ve světě motorů i když vždycky vyzdvihujou fabii jsou proti tomudle paráda. Jak psali že materiály v interiéru jsou přímo strašné tak to mě docela dostalo navíc s puntem 1.4 8v jsem jel a nevšiml jsem si že by mělo problém dosáhnout 140. A to že yaris skončil v tomto testu první asi trošku svědčí o tom že autor byl trošku yariso-fil protože ve všech testech co jsem četl ještě yaris nevyhrál a clio taky ne. Takže celej tento test je v podstatě nějakej subjektivní názor autora, kterej asi značku fiat nemá zrovna v lásce. :roll: -
"-- skrytý --" 22.06.06 21:19
fakt divny test, ako nejaky pokus o novy literarny styl. Neviem ked na 1.25 a 8V sa da ist trvale 200km po dialnici 140tkou.
Ten vietor ovplyvnuje riadne iba spotrebu :roll: to bol test napisany bez akychkolvek podkladov ci faktov. Proste len take pocitovky ako ze :
citat : Řídím 207 a samého mě překvapuje, že jsem za to rád. Nižší úroveň hluku v kabině je možná jedinou výhodou Peugeotu, ale když máte pocit, že někdo přejel vaše nervová zakončení struhadlem
Niekomu asi mozgove zavity presli struhadlom -
"-- skrytý --" 22.06.06 20:02
« Test nováčku
Ten, kdo psal tento clanek mi prijde, ze by mel jit testovat neco jineho nez auta.
Fakt by me zajimalo jake by to auto muselo byt, aby to uspokojilo jeho mysl. Na kazdem neco nasel a nezustala ani najednom nitka sucha.
Beru to s rezervou....
Jinak doufam, ze ostatni nemaji problem jet i vice jak 140 po dalnici. ;-) -
"-- skrytý --" 22.06.06 17:48
GP
No veru GP, mohol by si sa pridat, Zlin je naozaj za dvomi kopcami. A o 13:00 sa podavaju na salasi bryndzove halusky :-O
Radim
Aj ja som spoliehal na tu burku, ale ja to mam asi trochu viac uspinene ako ty :*)
@ Bumball
No a este by sa mohol pridat tomko a mozme k trojfarebnej zastave(biela, modra, cervena), pridat strieborny stoziar GP. To by bola pekna jazda :-! :-! :-! 8) -
"-- skrytý --" 22.06.06 17:05
GP: Pokial nebude vyslovene skarede pocasie alebo Puntik rano nebude strajkovat, tak ja pojdem. Sice iba na otocku, v sobotu doobeda tam a vecer naspat, ale aspon uvidim ako tam bude. A celkom rad by som si k niektorym nick-om aj tvare priradil :-) Tak ta tam budem hladat :) -
"-- skrytý --" 22.06.06 16:40
GP: Tak ja som dnes pouzil moju najoblubenejsiu a najekologickejsiu umyvacku na svete. Puntik pred domom do rana zmokol. A tiez som v tom mal vsetko co sa dalo - vodu na umytie a krupy na obytie musiek >:D
BTW, spominal si ze by si mozno prisiel na BumBall, ako to vidis? -
ironlionzion 21.06.06 21:41
Radime, ty jsi ďábel ;-) :-D ... dneska jsme byli v myčce s lepší polovičkou a Puňtovi dopřáli exclusive lázeň za to že nás bezpečně dopravil z Itálie. Měl v tom všechno co myčka umí. Tentokrát jsme se dívali na proměnu zvenku :-) Radost se dívat jak vylezl z myčky jako nový. Pak jsme si jeli po městě se staženýma oknama a říkali si že máme nejpěknější auto pod sluncem :-D;-) -
"-- skrytý --" 21.06.06 20:30
GP: Zobrat do umyvarky aj frajerku? Kolko take umytie vlastne trva? Aby sme sa nezacali po nejakej minutke nudit >:D
bobi: Tak to Esso pri HZDS vyskusam. Dik za radu. A ty si za 26 dni najazdil 7000 km? Tak to si dobry, to ak ja za pol roka nabeham...