Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.06  18:19

« Punta06

Zdravím a gratuluji k novému autu !
    Rád bych se zeptal zda šlo ukecat prodejce ohledně ceny 1.4 16V ? V ceníku to je tuším kolem 365 000 + metaliza.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.06  17:33

« Bez nadpisu

Takze vitaj dalsi GPcak. :-! Tvoja farba sa mi inac tiez welmi pozdava (nakoniec ako skoro vsetky farby). Prajem mnoho stastnych kilakov a bezporuchovy priebeh. Ak by sa ti moc chcelo, mohol by si nejake fotky zverejnit. Pripadne aj priebezne referuj poznatky, spotrebu, atd.
    Inac ja mam poslednu dobu spotrebu nejak zvysenu, asi to bude klimou, ale zas bez klimy je to teraz dost o hubu (sorry dr.bubu). A jazdim teraz aj dost mesto, no a navyse sa snazim jazdit razantnejsie kvoli zabehu motora do vacsej zivosti - je to teda nieco za nieco.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.06  14:54

« Další

Tak je přesně po 2 měsících je doma v garáži >:D
    Tu elektriku mě zaizolovali, "čvančlíky" a zadní dveře budou řešit jen kdyby to něco dělalo :'-(
    O nastavení TA na rádiu na 20 ani nevěděli.
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.06  16:17

« Bez nadpisu

14 16 V nechytá druhý dech od 4 500 otáček, tam je totiž max. krouticí moment, takže tomuto motoru nijak nesedí se s ním vláčet kolem 2000
    otáček, jen mu klidně od 1000 km pánové naložte ;-)
    osobní zkušenost s tímto autem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  12:47

« Bez nadpisu

to igor22: Ja si myslim ze ano. Jazdil som na 1.0 Picanto so zapnutou manualklimou o 4 ludoch a islo to v pohode. Trebalo tocit pri zrychlovani, ale premavku som urcite nebrzdil. Pri predbiehani si to samozrejme vypnes a mas to vsuchu (a hlavne ty budes v suchu).
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.06  12:21

« klima

lidicky, ma cenu si do GP 1.2 davat manualni klimu???? pojede ta 1.2 vubec jeste potom????
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.06  10:43

« test v SM

Tak včera vyšel ve Světě motorů druhý díl srovnávacího testu GP, 207, Clia a Fabie a světe div se, Punto vyhrálo a Fabie byla poslední. No a příště už se těším, srovnávací test Punta Classic, 206 a starého Clia v benzínu. Jako majitel přesně téhle verze Punta už se nemůžu dočkat, jak vyhrajeme >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  10:26

« Bez nadpisu

Mam zhruba podobne zazitky. Na zaciatku sa autu moc nechcelo zrychlovat. Teraz sa to zlepsuje, ale na predbiehanie si treba podradit na 4. alebo aj 3. stupen. Zacinam tomu uz aj obcas nakladat, aby auto nezlenivelo. Mam uz cez 2000km a tak som prvy krat bol v 5500 ot. Vtedy uz je motor aj vyraznejsie pocut, a akoby sa mu viac ani nechcelo (tak som radsej aj hned preradil). Ale bude mu postupne otacky pridavat, lebo vraj (majitelia by sa kludne mohli vyjadrit) Fiat 16V lubia otacky. Dakde som inac zachytil, ze pre co najkratsi zabeh, neni dobre menit motorovy olej po prvych par 1000 km, lebo taky olej s necistotami urychluje mechanicke "sadnutie si" motora (mozno aj preto je prva vymena oleja urcena na 20 000/30 000 km). Co vy na to?
    Tie jazdne vlastnosti, to mozem potvrdit. Tie 17tky a ESP, to je skutocne zazitok z g. Celkom si to uzivam na kruhacoch (uz menej spolujazdci). Minule ma obehol tesne pred kruhovym objazdom jeden potuneny Renault Clito (pardon, Clio), a potom skoro zastal na kruhaci (spomalil na 30). Ja som ale zvyknuty vletiet do toho kruhacu 70tkou, tak som ho odtial skoro zmietol. Za kruhacom potom uhol az ku krajnici, ale ja som nemal chut sa pretekat, len som si uzival ten kruhac. Inokedy som isiel po dialnocnom obchvate a zliezal som (kto to pozna tak v Blave som odbocoval k Hornbachu z dialnice na Trnavu) na takej ostrej, zle klopenej tiahlej kruhovej zatacke meniacej smer jazdy o 270stupnov. Tesne pred zjazdom sa na mna nalepila dymiva cierna octavia. Ja som tam vosiel 80 a octavia zmyzla v spatnom zrkadle. Potom ma ale samozrejme musel s fabrickym dymom na rovnom useku obehnut (inac by utrpelo asi jeho ego). Na to som ale nereagoval, ja len proste mam v oblube priecne zrychlenia a toto auto ich zvlada celkom slusne. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  23:04

« Re:

DRTILKOL: zpočátku to jede vlažně, no já na to ani moc nešlapal ;-), teď už to začíná bejt mnohem, mnohem svižnější a spotřeba šla rapidně dolů, tak o 1,5 l/100 km. Problém je, že motor je výborně odhlučněnej, takže máš pocit, že se to nějak moc nehejbe, ale pohled na rychloměr tě z omylu vyvede. Jinak auto jede bez protestů tak od 2000 otáček, pokud ho vymotáš nad 4500 tak to chytá druhej dech a dál než do 5500 jsem to zatím nezkoušel. V porovnání s 8V (1.2 i 1.4) je hlavní rozdíl v pružnosti a ochotě zrychlovat ve vyšších rychlostech. Jinak šestka je ideální spořivej rychloběh, trvalá ustálená jízda 130 km/h (GPS) = 140 tachometrově si žádá v průměru kolem 6,5-6,8 l/100 km, starý Punto I 1.2 16V si bralo kolem 7,0-7,5 l/100 km při dálničním tempu. Takže motor je živej, pružnej a velmi, velmi dobře odhlučněnej.
    P.S. co si mě však čím dál, tím víc získává jsou jízdní vlastnosti, hlavně zatáčky, opravdu to sedí skvěle, už sem v cik-cak úsecích ujel nejednomu silnějšímu autu >:D
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.06  22:58

« Bez nadpisu

Octane a jak to jezdi s tou 1.4 16v ?
    znamej si to objednal, furt se me pta jak to jede a ja mu nedokazu odpovedet, pac sem v tom jeste nesedel.
    se stilem 1.4 16v to srovnavat nechci a asi to ani nejde, vzhledem k vaze.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  22:50

« Re: SPZ

Drtikol: Vrtačku na moje GP neeee :shock: ještě jsem na to neměl čas, taky se mi moc nelíbí, ale aspoň tam ta značka drží ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.06  22:32

« SPZ

Octane, napis mi prosim kde bydlis !
    Ja vezmu vrtacku, sroubovak, sroubky a pujdu ti oddelat tu podlozku pod predni spz ;-)
    No a kdyz se ti to nebude libit, tak se vsadim, ze Dojacek ti ji tam pri prvni navsteve servisu zase da >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  22:15

« Bez nadpisu

T.E.CH: výškové stavění pásů se v poslední době nedává do víc novejch aut, co mě napadá tak BMW 1,3, Volvo S40, důvodem je optimální poloha pásu vůči pasažérovi, tu zajišťuje to prohnutí toho výřezu odkud pás vylejzá ze sloupku, takže je to o zvýšení bezpečnosti, jinak je to prvek za pár korun, ale trend je upouštět od toho...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  21:55

« Re: Re: GP s klimou

To se máš, a jak dlouho jsi čekal? Já objednával na začátku června...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  21:18

« Re: GP s klimou

To jsem napsal proto, aby soucasni majitele GP bez klimy nebyli nasrani

Ď >:-[]
    Tak do středy čekatel >:-[]
    Ptal jsem se na zadní dveře a nic nevědí :*)
    Objednal jsem si ty hliníkové pásky na prahy, ale nic moc asi je tam dávat nebudu . Dal jsem si tam přední zástěrky na ochranu spodku a boků >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.06  21:03

« GP s klimou

Nazdar GPčkáři ;-)
    jak uz jsem nekde dole cetl, je pravda, ze se v CR a na Slovensku rozbehl prodej veri Sole, jejiz soucasti standardni vybavy je mechanicka klimatizace, za kterou jste si normalne museli priplatit 35tis.
    Ovsem reklama je reklama a fiat se snazi prilakat nase spocene zatky v techto tropickych dnech 8-s
    Pokud si srovnate drivejsi ceniky vybav Active, Dynamic a soucasne Active Sole, Dynamic Sole tak zjistite, ze se nam Sole s cenou posunula nahoru a to o 15tis. Takze uz ne klima zdarma, ale cenove zvyhodneni na klimu ve vysi 20tis. Nehlede na to, ze na verze Sole nebezi cenove zvyhodneni 15tis. jako na verze bez klimy :-(
    Tzn. ze kdo tu klimu chce, tak ji ma, ale take si za ni zaplati :shock:
    Jsem napsal jen proto, aby soucasni majitele GPček nesmutnili :D
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.06  20:27

« GRANDE

Nazdar Fiaťaci >:D
    Tak kupovat si auto bez klímy je nesmysl.Nikde není psáno , že musí být v autě vychlazíno na 19 stupňů.Stačí naladit na 24 a je tam příjemně.A to stačí.Prostě je to o penězích, přiznejme si to. :!:
    Dneska jsem se byl podívat na Grande , protože se mi líbí.Sice já už si koupil něco lepšího, ale přesto chodím auta okukovat. >:D Auto je to velice slušný a i proto se prodává že , jediný co mě překvapilo a to fakt divný, že u pásů není výšková regulace.To by u auta v roce 2006 mělo rozhodně být :!: Jinak krásné auto..jen škoda , kufr mohl být o kapku větší, ale zas tolikrát to člověk nepotřebuje.Takže ať vám to frčí hoši :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  20:13

« Bez nadpisu

No klimu Vam v tychto dnoch zavidim ale dat 450Skk za GP cko s klimou a 1.2motor, to bola vazne drzost v tych casoch[koncom februara]. Hoci mal predajca moje auto aj s farbou skladom s klimou, o nejakom spusteni z ceny ani reci. Za tie money uprimne povedane by som isiel do Corolly.
    Je to ale taka divna politika zarabat na klime. ked potom konkurencia vytasi ze klima zdarma, nalaka na to opravnene kopec zakaznikov.takze za to ze je to GP novinka zaplatia prvi zakaznici 50tisic a posledny ju mozno maju zdarma. Keby ta klima bola za 25, v pohode by som este do toho bol byval siel... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  18:59

« Re:

Já si GP objedna bez klimy, to stejně ještě akce nabyla. Mě teda osobně klima nedělá dobře, vím to z práce, když sem byl na školení, byl sem pořád nastydlej...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  18:52

« Bez nadpisu

Zdar. Tak vidim ze ste sa celkom na tom Bumballe zabavili. Skoda Superb (rozumej velka skoda) ze mi nevysiel krok. Mne ale tiez brutalne pomaly nacitavaju tie stranky, a fotky sa mu nejako nechce otvarat. Zda sa ze by to chcelo mirror.
    Inac ti co sa rozhodujete o kupe auta (ked aj hned nie GPcka, ale zas nebolo by zle) urcite nesetrite a priplatte za klimu. Dovolim si tvrdit (a nemam to uplne nepodlozene), ze ide v tych terajsich horucavach o jeden z najdolezitejsich prvkov aktivnej bezpecnosti (teda samozrejme po brzdach a riadeni). U tich nasich GPciek je celkom dost presklenej plochy, takze ked zapnu velku zltu lampu, tak sa auto dokaze pekelne rozhicovat no a v takomto teple uz ani okenne vetranie nepomaha.
    Ja si proste nemozem vynachvalit tu automatklimu v mojom GP. Clovek cestuje v pohode, a vystupi cerstvejsi a regenorovanejsi z auta ako donho nastupoval. Pri spravnom pouzivani potom ziadne tazkosti z klimy nehrozia (a podstatne mensie ako pri jazde so stiahnutymi oknami pri vyssich rychlostiach). Ale skutocne clovek doceni klimu az ked v takychto hicoch presadne do auta bez klimy. Cestoval som teraz dlhsiu trasu v nasom rodinnom Peugeote a bol to teda "kvalitny zazitok". Okupany vo vlastnom pote a unaveny akoby som makal cely den. Vydrzat sa to samozrejme dalo, ale ten rozdiel je neuveritelny.
    Znova opakujem, ak vam to financie (alebo akcia) umoznia, berte klimu bez zdlhaveho rozmyslania. Pravda najlepsie automaticku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  18:18

« Re: Re: Bumball skončil

já mam doma taky dsl a šlo to normálně.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  18:14

« Re: Bumball skončil

Beaver2000 : hoci mam doma DSL, tie stranky sa nacitavaju ako z mesiaca. Preco to taaak strasne ide zle, respektive to skoro vobec nejde??
    Strasne rad by som si to pozrel fotogaleriu >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  17:54

« Bez nadpisu

RadimG : provokovat O2 sa da dost dobre na serpentinovych cestach[konkretne usek asi 20km do Banskej Stiavnice], kde ak to vytacas na kratkych rovinkach 110 a vhodne podradujes,tak O2 sa na teba lepi ale sofer si rozmysli ci bude riskovat v neprehladnom terene, takze ak by Ta chcel sfuknut musi to vypalit aspon 130. Samozrejme ze potom je s nervami kdesi a slavne ta obehne v dedine ak Ty ides 60tkou. Ako ste isli v sobotu do bojnic, nemohli ste si nevsimnut meranie v akejsi dedine, no a dva dni po sebe chytali v Partizanskom pri kolajniciach, mali akusi pusku ci co. Na tej rovinke von z Partizanskeho nas slavnostne sfukol akysi passat a v Pa uz drzal policajt jeho ruzovu knizku...
    Zrejme si to bol ty ktori si mi daval v Bojniciach na kopci prednost ako chodcovi, ak sa konci Tvoja SPZka 0.
    No a ty mas 6kvalt?, spotrebu mas tiez dobru fajn
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  16:50

« Bumball skončil

Ciao všem,
    omlouvám se, že až tak pozdě, ale přece... Kolegové již psali, takže to není až tak velký průšvih (můj).
    Nemá cenu cokoliv popisovat, je třeba zažít tu atmosféru na vlastní kůži. V galerii fotek je jich přes 300 kousků, aby bylo ukázáno, že je to sice pod značkou stilo.org, je to o Fiatech, ale hlavně je to o lidech z různých konců obou republik a různých diskuzních fór, kteří se chtějí 1x za rok vidět "in natura". Jednou větou: Bylo to SUPER! a díky organizátorovi pmpolisovi.
    Odkaz na fotky máte v mém klikacím podpisu dole pod čarou.
    btw. najeto celkem 1016 km, spotřeba 6,7. Po dálnici jsem to nijak moc nešetřil, ale 200vka nebyla >:D (moc hustý provoz)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  16:33

« Bez nadpisu

jen pro zasmátí, úvaha našich policajtů. Z článku na idnes:
    "Řidiči se rychle varují blikáním světel. Ale jsem zvědav, jak to budou řešit za týden, až budou muset i ve dne pořád svítit,“ uvažuje jeden z členů hlídky, policista Vladimír Kopačinský.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  16:30

« Sraz

Zdravim a nejake foto by nebylo ? :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  14:50

« Bez nadpisu

Zdravim. BumBall, fajn akcia, uz sa tesim na dalsiu >:D
    Priebeh: Bol som len na otocku, na obed som dorazil a vecer som siel domov, takze neviem ako dopadol vecer (ale podla toho co vsetko bolo na plane, musela to byt parada).
    Bolo nas 15, ako napisal bobi, vacsina Stila, ale boli tam aj dve lahodky, F126 cabrio (original, nie odrezana strecha). Spanila jazda cez mesto naozaj vzbudila u okoloiducich zaujem. Kedze som siel na chvoste kolony, mal som moznost sledovat reakcie ludi. Vela spravilo to, ze sme mali v kolone 8 Stil. Ked si ludia vsimli 8 rovnakych za sebou iducich aut, ostavali stat, obzerali sa... Jedine co nam nebolo priaznivo naklonene, boli semafory, ktore nas rozdelili a potom sa medzi nas natlacili "domaci". Potom nasledovalo spolocne fotenie a volny program - pre mna kupalisko >:D
    Postrehy: Ak uz bobi spomenul, aj mna dost prekvapil rozdiel v teplote karoserie. To ze rozdiel bude som cakal, ale nie az taky velky.
    No a sumarizacia jazdy: Celkovo 421.6 km, priemerna spotreba 5.5 l/100km, asi pol cesty bolo po dialnici, kde som zvolil kompromis medzi rychlostou a spotrebou, takze pohodovych 110km/h.
    Robo1.2: Provokovat Passaty a Oktavky si na Punte viem predstavit len tym, ze sa budem 90-kou trepat v lavom pruhu >:D Alebo si to robil nejako inak?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  12:58

« Re: Re: Re: Re: akcia

Pánové, vždyť je to úspěch - alespoň napsali tiskovou zprávu, možná i informovali dealery.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  12:42

« Re: Re: Re: akcia

no to jo, taky sem se koukal, hned když sem viděl ten článek. A nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  12:41

« Re: Re: akcia

na FIAT.CZ ani čárka o akci >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  12:19

« Re: akcia

Nemate niekto bližšie info o chystanej akcii na GP s klimou ? Čítal som niečo o výbave SOLE, ktorá má klímu, ale čo všetko to ešte obsahuje ?
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  12:17

« Bez nadpisu

Zdravim, aj ja som bol v Bojniciach ale iba na otocku a tak viac menej som na akciu nemohol, ale zato som po zaparkovani hore na kopci cestou videl biele GP cko[ davalo mi prednost na prechode pre chodcov a posadke muselo byt jasne ze som sa prizeral viac ako je zdravo...a musim povedat ze aj biele cosi ma do seba. Ten rozdiel teploty by som celkom veril,
    Ja som inac cez vikend navalil 600km a vyhybal sa dialniciam, no mam podla pp 4.8l, to uz je fakt viac nez optimisticke[schvalne som natankoval po hrdlo a vynuloval pp, a to som cestou este provokoval O2 a Passaty.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  11:31

« Re: Re:

jj to tam píšou, že je Al... Já vim, nejdříve hrazdu a pak teprve nosič kol.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  11:26

« Re:

A není základ univerzální nosič a k tomu pak nosič kol, lyží, surfu?
    Jinak do 20.7.2006 sleva 20% na nosiče >:-[]
    Tommy11: ten dražší je hliníkový a se zabezpečením proti krádeži (viz leták příslušenství)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  11:21

« Bez nadpisu

Ahojte. Bojnice, Bumball 2.
    Zisla sa nas tam pekna kopka auticiek a to nielen Stila, ale aj Corolla, Panda a aj 2x F 126, nadherne upravene. A takisto barchetta - krasne to auto. Dorazil aj Radim s bielym GP a porobili sme spolocne foto, az sa nemylim bolo nas spoocne 15 ks. Skoro celu "spanilu jazdu" sa nam podarilo prejst cez Prievidzu bez potrhania kolony a Prievidzania fiataci nas zdravili trubenim. GP sa pacilo a prezerali si ho. Samozrejme preberali sme ako priestor, tak i technicke vlastnosti GP. V globale sa GP pacilo.
    Mna osobne zarazil rozdiel teploty karoserie v porovnani s Radimovym bielym GP. Dalo by sa povedat, ze oproti mojej modrej bola biela priam chladiva. Na bielom GP sa mi paci, ako vidno jednotlive detaily karoserie. Na modrej zas viniknu viac svetla.
    Spotreba sa mi za cely cas jazdy opat dostala podla PP na 6,4 pri nabehani 360 km a z toho bola polovica po dialnici na tempomat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  10:52

« Bez nadpisu

Nemáte někdo nosič na kola na GP? Popřípadě jaký a kolik Vás stál. Díky. Já sem nějákej našel v katalogu ke gp a tam je jeden asi za 2700,- a druhý něco přes 5000,-
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.06  10:35

« Bez nadpisu

GP...prosim te jaky jsou sedacky u GP...tuzsi nebo mekci...????
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  10:31

« Bez nadpisu

Tak jsem dnes byl platit fa. za GP a daroval jsem státu 70tis Kč (DPH) na nákup počítačů na evidenci bodového systému >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  10:14

« Bez nadpisu

Zdar pani. Tak ako bolo v Bojniciach? Ake boli odozvy na GP? Rozpravajte, prehanajte..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  08:49

« akcia

Nemate niekto bližšie info o chystanej akcii na GP s klimou ? Čítal som niečo o výbave SOLE, ktorá má klímu, ale čo všetko to ešte obsahuje ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…