Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 17.07.06 22:19
« predajcovia
Affinis: tak auto impex na rožňavskej som navštívil tiež, ešte nikdy som nevyšiel od dealera tak vytočení ako od nich, som si pripadal ako keby som bol v AAA auto, do telefonu naslubovali hory doli a ked som prišiel osobne tak skutek utek, ešte nikdy som nečakal na skúšobnú jazdu hodinu a pol, a keby som sa neozval tak by som čakal ešte hodinu. Mal som dohodnutú jazdu s autom s mne požadovanom motore, po slúbili že majú a po hodine a pol čakania som sa dozvedel že také ani nemajú. Velká neserioznosť zo strany predajcu. -
"-- skrytý --" 17.07.06 20:54
Ako perlicku uvediem ze tento vikend, teda v nedelu fukal silny severny vietor, no a kedze som isiel po vetre tak 4.4l/100km. >:D >:D
Ale nie je to relevantny udaj. Hoci sa dalo prejst zo Ziliny do Bratislavy
No ale ten protivietor na je dobre citit na spotrebe. Relativne objektivne je to ak sa dana trasa prejde rovnakym stylom hore dolu
Ako to ze s na tej 6tke to nejde viac?
Mimochodom pocul som same chvaly na servis v Dunajskej, ake mate skusenosti v Blave s inymi autorizovanymi servismi?Kde sa nebojite GP nechat??? -
"-- skrytý --" 17.07.06 20:32
« Re: Spotreba
affinis: Zdar. Uvazuju o koupi 1.3 MJET ACTIVE 75, zajima me spotreba. Psal si, ze si se dostal na prumer 5,4L nafty ale ze si ho prohanel. Da se dostat niz, teda k tem deklarovanym hodnotam vyrobce? Co dalnice, jaka spotreba pri jaky rychlosti ? Diky.
tento vikend som jazdil mimo mesta aj mimo dialnic a po 100km s velmi lahkou nohou pri jazde do 90km/h mi palubny pocitac ukazal 3,8L nafty priemernu spotrebu bol som sam v aute...motor ma 3900km nabehanych v starsom punte tiez MTJ ked som meral spotrebu mi palubny ukazoval priemer 4,3L a realita (tankoval som doplna a po 150km tiez) 3,93L takze mal som z neho skusenost, ze ukazuje trochu viac aj taka bola realita...zatial na GPcku to je realne tolko kolko ukazuje, ale ked sa motor zabehne bude to este lepsie...zatial v to dufam :-)
tie dialnice este nemam zmapovane ale vsetko zalezi aj od toho ci ides mierne do kopca, ci si sam, smer vetra a pod...ale co je pekny udaj tak pri 140km/hod toci motor na 6tku 2600ot...a vtedy je spotreba tusim okolo 5L najblizsie to odsledujem presne a poznacim :-) k tej maximalke pri tych 185km/hod boli otacky 3400 a ani za nic nie ist dalej (90koni by mali byt k dispozicii pri 4000ot) vtedy aktualna spotreba bola asi 9L co ukazoval pocitac, ale realita asi 7L ako som pisal ked sa motor zabehne bude to snad lepsie -
"-- skrytý --" 17.07.06 20:30
Já ho objednával v Imofě ( Praha ). Zatím dobrý přístup, asi nejlepší v Praze na mě působili, ale to je jen dle osobního úsudku,uvidí se, jaký bude servis. Sleva byla 15.000,- + leptáni VIN na skla zdarma
Verze dynamic 3D 1,4/77k+
-metalíza,
-boční ochranné a prahové lišty
-třetí opěrka hlavy
-autorádio s mp3
-defend lock + leptání VIN
cena 335.900 -
"-- skrytý --" 17.07.06 20:16
To Tomko
nerad by som poskodzval ´´dobre´´ meno niekoho >:D ale take su nase skusenosti s predajom....mal som u nich aj problem v servise ked som sa tam zastavil este s predchadzajicim puntom a dalsie komplikacie, ale vsetky boli sposobene ludmi, ako som pisal ten predajca uz tam nerobi, ale denne tam chodime ako na klavir aby nam dotiahli veci co nasluboval povodny predajca....
podla mna by sme tu radsej mohli uviest rebricek popularity predajcov a tiez by nezaskodilo, keby sa kazdy pochvalil aku zlavu si odniesola tak by sme tym lepsim mohli este aj takto pomoct v predajnosti...
my sme kopovali v autoimpexe na roznavskej
povodna cena 525.000,-
+ mreza na DPH 12.000
+ ochranne listy
+ MP3
+ metaliza
a zlavy
3% zlava autosalonu ktory bol v tom tyzdni
3% zlava co dava fiat ak sa kupuje auto na firmu a uz firma vlastni minimalne 2 auta
17.000 zlava bola samotneho salonu
o dalsej zlave ani pocut ani len koberceky zdarma...proste nic...to som este necital toto forum...inak by som zasiel mimo BA urcite
celkova cena po zlave bola 502.000,-
bez DPH cca 422.000,- takze preto sme sa rozhodli pre punto -
"-- skrytý --" 17.07.06 18:23
« 1,4 16v
Affinis: no čo sa týka predajcov, tak som ich obehal celkom dosť, Všetkých v BA, potom DS (tiež velmi dobrý prístup) a nakoniec som bol u jedného na strednom slovensku (po známosti). Uplne iný prístup, dobrá cena, vie vybaviť super ceny na poistku, takže maximálna spokojnosť.
tomko: auto budem mat v polke septembra, lebo italové majú cely august celozávodnu dovolenku.
All: farba je slabo modrá - psychadelic, a bledy interier
poprosim Vas este, tí čo máte motor 1,4 16v aké máte spotreby v jednotlivých režimoch ? diky moc -
"-- skrytý --" 17.07.06 13:32
To popo: Takze dalsi 16ventilak, vitaj v klube. Ja ti prajem nech ti to co najrychlejsie ubehne. Obavam sa ale ze ti to bude ubiehat moc pomaly (rozmyslam ci by nemal niekto poskytovat sluzbu typu "uvedenie do stavu umeleho spanku po dobu dodania auta" trebars aj v cene auta) >:D
To affinis: Nejako som nezachytil u ktoreho predajcu mas tie zle skusenosti, prosim Ta mozes napisat kde si na takychto natrafil, urcite to pomoze dalsim majitelom.
Inac ta zlava na diely je spojena aj s nejakou akciou letnej prehliadky (nasiel som v predajni takyto letak). Akurat tam neni uvedene ze odkedy dokedy. Nemate niekto tusenie. -
"-- skrytý --" 17.07.06 12:34
« Re: čakatel
To Popo:
tak gratulujem dufam, ze si vybojoval aspon dobru zlavu...lebo ako tu niekto pisal oplati sa prejst napr. do dunajskej stredy a tam maju uplne iny pristup k zakaznikom napriklad nez sme sa rozhodli pre punto tak mi kazdy den predajca vyvolaval kedy pridem a kedy zlozim zalohu a nech sto stihne aby mi vedel dat nejaky maly bonus a slubil dodanie auta 4-5 tyzdnov...auto sme mali za 13st a ked sme sa pravielne informovali tak len habkal a nic nevedel ani zistit ani nasledne zavolat...a ked uz len taka malickost, ze fiat daval nejaku zlavu na prislusenstvo som sa v Ba dozvedel, ze to plati len na stresne nosice a elektrony...zavolal som do DS a tam zlava platila tak som si to objednal tam...a usteril som aspon 400,-SK za koberceky...keby som to bol vedel skor davno sa vykaslem na takychto predajcov...btw uz tam ani nepracuje...asi sa choval ku viac zakaznikom tak ako k nam...ale rovnako sa spravali aj prijimaci technici a tiez rovnako nasluboval aj riaditel predaja osobnych automobilov...proste po predaji auta tam sa nikomu nechcelo komunikovat...
takze aj moje odporucanie pre dalsich zakaznikov z Ba - dajte si tu namahu a 50km nieje tak vela a zajdite si mimo pre Vase punto a zaujimavu zlavu...
este jeden postreh z DS mali tam aj cervene trojdverove starsie punto s motorom 1,3MTJ a na neho salonovu zlavu 130.000 takze vysledna cena 319.000,- za maleho diesla je super cena. -
« Re: Re: Hlucnost
K HTPcku sa neda nic prirovnat. Ona totiz pri rychlostiach nad 80 vydava zvuk ako Singerka ( ano ano slapaci sijaci stroj ) a musel som premahat nutkanie zastavit a skontrolovat motor. On ten trojvalec vydava take zvuky ako by sa uz-uz isiel zadriet. Hold 3valec 8-s
Takze HTP je zly priklad :)
Ale ked to porovnas k 1,4 fobii tak su asi porovnatelne hlucne. Plus minus autobus. -
"-- skrytý --" 15.07.06 20:51
Bohuzial, s otcovou 1.2HTP nemam moznost porovnat, nema ani dialnicnu znamku momentalne. Ale podla mna je hlucnost ok. Nech sa vyjadria ini majitelia co maju moznost aj jazdit Fabiu. Fakt je ze GP 1.2 nie je ziadny dialnicny jazdec na kazdodenne pouzivanie 150tkou, aspon podla mna. S touto motorizaciou je to auto na bezne cesty a do mesta. asi idealne -
"-- skrytý --" 15.07.06 20:20
Presne tak, na dialkovom je tretie tlacitko kufor.
Zrychlovat 1.2 sa podla mna este chce lebo na 5tom stupni tocis 4000, a teda mas otacky dost vysoke a 140 to tusim ide okolo 4500. Prave tak roztoceny motor nema velky problem ist az na 5000 otacok bez problemu, zda sa dost pruzny prave v tomto rozsahu. Hluku zacina pribudat nad 3000otacok, ale ta dialnicna rychlost 130 sa hlukovo sa da zniest. Ved aj Octavky benzinove neviem teraz ci 1.6 to toci skoro 4000 na dialnici. Spotreba ale ide hore na dialnici 6.5-7.5 litra je normalne.
No kvalita, to je tazka otazka, az na tie veci co sme tu pisali je to zatial dobre, druha vec je 2rocna zaruka na GP bez obmedzenia kilometrov. Pred kupou Fiata som sa o auta ako take nezaujimal, potom som zacal citat web a nic nie je bez chyby, asi si na to treba zvyknut[aj ked ako prvomajitel sa s tym tazko da zmierit]. Na webe si precitas vela pribehov o nestastnikoch co dali aj 1milion za nove auto strednej vyssej triedy a maju neskonale problemy. To klepanie riadenia je asi moj najvacsi momentalny problem. -
"-- skrytý --" 15.07.06 20:01
« Grande
Na ten kufr je na dálkovém ovládání tlačítko, kterým se ovládá jen otevírání kufru ?
Jinak k tomu motoru ta 1.2 chce se tomu ještě zrychlovat z těch 130 ? A jak to vypadá s hlučností v té 130 třeba v porovnání s Fábii ? Prý do 3000 otáček je motor velice tichý a pak začíná hluku rychle příbívat, ale nevím jak moc.
Při předváděčce mi určitě nedovolí to otestovat jak hlučný je to ve 160 km/h.
Včera jesem se šel projít a máme autosalón Fiatu za rohem stála tam dvě Grande jedno v modré metalźe a druhé v červené.. fakt to jsou moc pěkné auta akorát mám furt trošku strach s tou kvalitou, ale jinak mě to auto bere opravdu u srdce. -
"-- skrytý --" 15.07.06 19:43
grande
kufor sa otvara aj dialkovym ovladacom, uz som si na to zvykol, kluc mi nechyba. Po dialnici to dokaze ist aj 160, viac som nemal potrebu skusat.
Spotrebu nema vyznam opisovat je to na Tebe, ale papierove hodnoty by to malo dosiahnut. Ja jazdim od 4.8 az do 7, vsetko zavisi od rychlosti, pocasia, terenu a teba. -
"-- skrytý --" 15.07.06 18:19
« Motor 1.4 57KW
Přeji pěkný den !
Rád bych se zeptal z řad majitelu, který má tento motor na postřehy ohledně tohoto motoru.
Zajímá mě spotřeba, hlučnost kolik to dokáže uhánět po dálnici apod.
Pokud by se zde nikdo nenašel tak se můžou podělit o zkušenosti i ti co mají motor 1.2. Zatím co jsem četl tak je tento motor při pohodové jízdě velice úsponý.
Dále bych se zeptal jak se v Grande otevírají páte (zadní dvěře) ? Jde mi o situaci, když přijdu k autu a chci otevřít kufr. Musím ho otevřít a zanořit se dovnitř a zmáčknout tlačítko, nebo to jde otevřít bez toho aniž bych musel do auta a musel zmáčknout tlačítko otevření kufru.
Předem děkuji za odpovědi...
Pokud má někdo nějaké nové foto tak to sem klidně hoďte bude to lepší než reagovat na příspěvky dr BUBU. -
Stavím sa, že v "renomovanom" nemeckom časopise "Audi, Vw und Spott " Wink dopadne test GP úplne ináč, možno ho pri losom teste aj na strechu prevrátia Laughing Laughing Laughing
no tak to je jasne uz dopredu....ja uz taketo bludy ani necitam....myslim testy..najlepsie je si urobit o aute predstavu sam... -
« Re: GP v testu na 50 000 km
Polymorfe, myslíte, že by GP mohlo trumfnout tento "výkon"?
Dlouhodobý test 100 tisíc km, test provedl Auto Bild a Svět Motorů (viz 47/2004).
Přehled závad za prvních 50 000 km:
- 6 370 km- nefunkční ABS
- 19 071 km- nefunkční ABS+snímač
- 26 440 km- vrzání a pazvuky v palubní desce
- 31 115 km- vadné ložisko LP kolo+výměna těsnění OLEJOVÉ vany
- 37 232 km- ventilátor+spojkový pedál
- 41 523 km- nefunkční převodovka - nešlo řadit + výměna spojkového válce
Na to, že výrobce tohoto kusu věnuje "novinářským" vozům extra péči, tak docela úspěch, co?
Prostě - takový exot jako je Polymorf se objevuje všude a jedná se o jev ryze individuální¨.