Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 24.07.06 09:42
Robo1.2: mozem sa ta opytat v ktorom bratislavskom servise si bol opravovat to trepanie vpravo vpredu? a uz o tom nieco vedeli alebo si im to musel komplet vysvetlovat? ja som bol zatial raz v Grife. opravovali mi tie zadne dvere - klucku, nastavenie a lakovanie ..... plus doplnili tie sruby co chybali na odhlucneni motora. ale mam pocit ze tie dvere sa opat zacinaju otvarat nejak tazsie .... -
« vela GP in hungary!!
tak dnes som si spravil taky maly vylet po Madarsku.Presiel som 300 km a cuduj sa svete,videl som hafo-fakt vela gp.....nepocital som to ale urcite ich bolo viac ako stretnutych fobii.....no mohlo byt ich tak 20..co je slusne.....BRAVO Grande Punto.Len tak dalej s predajmi! :D -
ironlionzion 21.07.06 21:33
:-D jo jo Robo to ti klidně věřím, jsem se spotřebou spokojený a uvědomuji si od začátku jak jde dolů. kolik máš už najeto? já jsem momentálně na 15000 km zatím bez problémů ... uvidíme jak se bude vyvýjet to řízení, když tak tě prosím pak nás informuj jastli se to bouchání ozve znova nebo se ho servisu podařilo odstranit. -
"-- skrytý --" 21.07.06 18:32
GP, ked som nechodil po dialnici tak som bral po 800km, to vtedy ked som mal 4.7 priemernu podla PP.
Dialnica je zverina, ale v takych dnoch ako dnes [nefuka] je to 5.5-6l pri 120tke....
Fakt sa mi zda ze spotreba sa pomalicky ustaluje a najlepsie sa jazdi z hladiska spotreby okolo 3000otacok... -
"-- skrytý --" 21.07.06 18:29
Ahojte
prave som prisiel domov zo servisu z Blavy. Menili mi vraj riadenie, zatial nic nebucha po 100km dialnice, tak som zvedavy, otazka je len ci mi dali suciastku co sa rozsype [z tej divnej varky alebo co uz vydrzi].
Rano ked som tam isiel zdalo sa mi ze ventilator uz skripal ako blaznivy, zabudol som im to povedat v servise a cestou naspat zasa neskripal.
Aj ja to budem riesit ked sa to zhorsi, musi bezat nejaky cas aby zacal skripat
Takze mam Puntika opraveneho!!!!Dufajme vsetci "postihnuti" -
ironlionzion 21.07.06 15:35
Ahoj všichni, nechci se chlubit ale dneska jsem bral benzín po 750 km na jednu nádrž, dlouhodobá spotřeba 5,5 ... docela hledím, teda ehm jsem moc rád. Ale každopádně té spotřebě přispěla i změna zákona, to se musí nechat ... Co ta přední náprava, pozorujete nějaké změny, zhoršuje se to někomu? nebo nevíte jestli to někdo (servis) už někde vyřešil a odstranil? Já to klepání pozoruji, zdá se, že je stále stejné ale jak o tom člověk ví tak ho to štve ... Přeji pěkný víkend -
"-- skrytý --" 19.07.06 11:26
to tomko
je to tak, uz mam nabehanych 9.500 km. Ale uz 5.9.06 to bude cca 12.000 km. Myslim, ze "zabeh" motora sa uz ustalil a klesla mi mierne spotreba. Prudke predbiehanie aj ja musim na 3-ku, ale ta uz ma taky super zaber, ze stiham vsetko >:D .
to all
K servisom - ja som za aby sme si podavali info, bude to fakt prospesne ako nam, tak i novym zaujemcom o GP. Ja som takisto zmenil dodavatela - z Petrzalky do DS - na odporucanie. A nelutujem.
K normohodinam - pozrel som do faktury z DS a hodinovka je tam za 536 s DPH(450 bez DPH). Takze za tri hodiny prace sa ti vratia SKK, minute na benzin do DS. Kavu robia pravu taliansku SILNU, ze na spätnej ceste nezaspis, aj keby si chcel :). V skutocnosti by bolo najlepsie, aby sme servis vobec nepotrebovali. Ja som s PuntomII bol len raz(mimo garanciek) a taki, ako "náš" doktor mi to nechceli verit.
to Radim
No tak to urcite napis, ja este raz pripomeniem, co som platil v DS za vymenu oleja - 4ltr oleja K 5W-40=1960, ol. filter=381, ploche tesnenie=19, praca=268, SPOLU=2.628. Vstko ceny s DPH.
to Blavaci
kofola kedykolvek po 17:00, kontakty som vam napisal cez SZ. mozno by sme mohli vybrat aj pekne miesto - na fotenie ;-) . -
"-- skrytý --" 19.07.06 11:14
Este k tomu Auto-Impexu... Ja som auto tiez kupil od nich a to co ma presvedcilo okrem zlavy (urcite by konkurenti dokazili podliezt, keby chceli) a pristupu (asi tyzden po kupe mi volali ako som spokojny, ci vsetko funguje) bol prave servis. Dvojzmenna prevadzka cez pracovny tyzden do 23:00 a cez sobotu a nedelu do 15:00. Ako zakaznik mam (slubene) zlavy a specialne akcie ako uz spominal tomko. To ze akcie robia, som sa presvedcil asi po mesiaci, ked mi prisla pozvanka na kontrolu. Najskor som si myslel ze ide o zvolavacku, ale bola to akcia na kontrolu auta po zime (nieco ak teraz ma Fiat vseobecne, len to robil Auto-Impex pre svojich zakaznikov).
Ale samozrejme vsetko su to zatial len nepriame skusenosti. Ako je to s nimi naozaj, uvidim na buduci utorok. Po tejto debate budem pozorovat, sledovat a nasledne referovat. -
Ja poviem len jednu vec k auto-impexu. Teda bolo to v roku 2001 a bol to este Autotyp. Bol som tam na prehliadke a teste tlmicov ( bezplatnej ) s mojou Fiatkou Brava. Tvarili sa strasne ustretovo a urobili mi prehliadku. Kedze som mal celkom vkusne zasvineny motor, poziadal som o umytie motoroveho priestoru. Motor mi krasne vyumyvali, ale ked som vyrazil domov auto kaslalo, kychalo, poskakovalo no proste islo na 3 valce. Tak som im zavolal ze co mi to porobili s autom a ked som prisiel nazad tak s tym pol hodiny spekulovali a ze uz to je hotovo. No este to pokasliavalo ale nastastie ta Brava ma mala rada a nakoniec sa nejako vysusila sama.
Ked som si potom niekolkokrat umyval motor WAPkou sam, nikdy a to pripominam NIKDY sa mi nestalo ze by mi motor kaslal ....
Vcelku to bola banda amaterov ( mechanici )si myslim. I ked pristup k zakaznikovi pozitivny, lebo si spominam ze im nefungoval terminal, a pani za pokladnou mi doverovala ze im to poslem cez internet ze mi dala fakturu a ja som spokojne odisiel ... teda spokojne .... no odisiel som :-)
Odvtedy som servisoval fiatky ( moju bravu a fotrove stilo ) v Grife. A spokojnost. Ale tam mam kamarata tak to mozno ovplyvnuje vysledok i ked si to nemyslim :-) Teraz napr. tam ma foter naburane auto a vsetko v poriadku, teda nebyt spomalenej poistovne. Ale to je uz uplne iny pribeh. -
"-- skrytý --" 19.07.06 09:05
Ja samozrejme netvrdim ze je to dobre miesto na kupu auta a na servisovanie. Bohuzial som vyberal na zaklade prveho dojmu, kedze vtedy ked som isiel do kupy, nic som o predajnej a servisnej sieti nevedel. Aj teraz hovorim len z pohladu prvej skusenosti. Povodne som chcel u Valuska kupovat, kedze to mam na skok od bydliska (alebo aj na pripadne dotlacenie >:D ), ale viem ze auto impex existuje uz dlhsie (nissan) a ze predajca sa chvalil kvalitou servisu a ze valusek nema dobrych servisakov (to nakolko je to pravda som nemal samozrejme moznost zistit). Navyse ked sme tu este kdesi na zaciatku threadu diskutovali o predajcoch, nic zasadne proti auto impexu nezaznelo.
Ale affinis, myslim ze budem hovorit za vsetkych sucasnych aj buducich GPckarov ak poviem, ze aspon ramcovo by si mohol o problemoch s touto firmou napisat aj do threadu. Je to myslim dolezite na urobenie si obrazu, teda aspon ti co su z okolia Blavy, resp. ti co sa ocitnu v oblasti bratislavy s problemom, ako tusim Waskko (inac Waskko pisal aj o nejakych problemoch v slovenskom servise, mna zaujima v ktorom to bolo). Nakoniec s dnesnymi autami servisy bytostne suvisia..
Co sa tyka ceny oprav popo, ja myslim ze tvoj cenovy prieskum by bolo fajn uverejnit. V auto-impexe je to 650 na GP a to je menej ako sa plati v Peugeote PF Auto. Myslim ale ze ak su ceny nie az tak rozdielne, skor hra ulohu kvalita servisu, takze by som apeloval na teba affinis (ak samozrejme suhlasis) napisat prave tvoje skusenosti.
Tusim uplne najlepsie tu zatial vychadza ten predajca v DS. Pri kupe sa mi ale zdalo ze je to dost daleko (60km od bydliska) a ze na servisovanie trochu neoperativne (50min-1h cesta jednym smerom a okolo 400-500 Sk hore dole, co si treba tiez priratat k cene servisu). Avsak ak su servisne sluzby naozaj take dobre, myslim ze ja ani dalsi by nemali problem s tym chodenim tam. Preto navrhujem referovat o skusenostiach so servisami. Co vy na to? -
"-- skrytý --" 19.07.06 00:32
je to zvlastne, ale o auto-impexe mam tolko zazitkov, zeby mi jedna strana na prispevok nestacila a ludia si sem chodia citat o GPcku tak to sem ani pisat nebudem, ak by mal niekto velky zaujem a potreboval by poradit preco prave tam nechodit nech mi posle SS a ja mu rad odpoviem ake mam osobne skusenosti tak s predajom ako aj so servisom a co je najsmutnejsie,ze nic sa netyka auta jeho spolahlivosti, alebo nejakeho problemu s nim, ale len pristupu ludi k zakaznikovi... -
"-- skrytý --" 18.07.06 23:18
tomko: nechcem byt zly ale skus si pozistovat jednotlive ceny za hodinu prace vo viacerych servisoch fiatu, skus zabludit aj do DS a zistis preco si ich dobry zakaznik (v auto impexe), preco ta kava zadarmo, preco ti davaju bonus, ved z autom mozes ist do servisu kdekolvek, nie len tam kde si ho kupil. Ja som si dal tu namahu, a viem ze auto impex na roznavskej nepatril zrovna ktym najlacnejsim, i ked priznavam ze nejaky priepastny rozdiel tam nebol, ale z bratislavskych servisov bol tusim najdrahsi.
A ked uz hovoris aj o tej predajkyni, tak ked som s nou hovoril, tak dievca naslubovalo viac nez mohlo splnit, ale zjavne sa spoliehala na to ze ocari svojim zovnajskom. I ked pripustam, ze aj to k tomu patri. -
"-- skrytý --" 18.07.06 22:48
« Javorina
Boys
dnes cool zazitok, vyskriabal som sa s GP ckom na Javorinu, hranicny kopec vo vyske okolo 980m az k vysielacu.
fantasticky vyhlad na cesko slovenskom pomedzi a dobry zatah na 2ku a 3ku, sahara asi funguje.
Z klepania toho riadenia ma skoro porazilo, hlavne cestou dole, hrozne.
No a nemohol som zaradit 5tku ked som isiel domov, uz som myslel ze sa mi rozsypala spojka. No po chvili mi svitlo, ten kruzok co sa nadvihuje pri spiatocke ostal nadvihnuty, a ja som nemohol zaradit 5tku. A paka isla podozrivo doprava. Neviem preco nezaskocil dole, som ho zatlacil dole a vsetko v pohode
Minule som zasa vyhnal GP na Cachticky hrad. -
"-- skrytý --" 18.07.06 21:54
To affinis: Tak vidis, ja som kupoval v auto-impexe kvoli tomu, ze tam maju vraj dobry servis a ako ich zakaznikovi mi budu plynut udajne nejake benefity typu pravidelnych prehliadok (aspon takto mi ako dobry dovod kupovat u nich licil predajca). Mne sa inac tiez proces predaja nezdal uplne na 100%. Zaujimalo by ma ktory predajca Ale myslim ze najdolezitejsi je aj tak servis. No a prave servis sa mi vidi taky ze celkom dobry. Teda aspon po prvom kontakte, ked ohladne toho riadenia sa moc neondili a hned objednavali. Aj prijimaci technik sa mi zdal ochotny, iniciativne nafotil aj tie nedotesnene kable a poslal importerovi. Musim povedat ze pristup je dramaticky lepsi ako co sme zazivali v Peugeote Auto Alba na Jasovskej pred par rokmi (aby som nehovoril len v dimenziach domnienok). Napr uz len taka vec, ze ked som tam do servisu dosiel dali mi zeton do kavomatu pre zakaznikov (vlastne dva, lebo prvu kavu som vylial, ako som sa snazil pohar chytit za okraj, ale sa mi to nepodarilo.. :*) ). Potom ako zdvihli auto, tak som tam vkracal do dielne a vypytoval som sa mechanika, a ten bol tiez v poho. Pozitivne sa mi zdalo aj to, ze som si chcel objednat ten kryt motora, ale prijimaci technik mi povedal, ze nech s tym radsej pockam, lebo v tom katalogu nemal striktne napisane ze to je aj na verziu Sport a ze kym si nebude isty ze pasne tak by to mohla by loteria a ja by som mohol ostat s nepouzitelnym krytom motora (potom by som ho musel predat bobimu.. >:D ). Taktiez na tu tycku a vyfuk (o com som uz davnejsie pisal) mi povedali ze je to OK, ze to netreba menit (coho by sa inak v niektorych servisoch urcite radi chytili). Takze zatial konstatujem, ze prvy dojem dobry. Uvidime ako to pojde dalej.
To RadimG: Takze ta predajkyna v auto-impexe, radost pozerat..
To bobi: Tak tebe uz kilaky pekne nabiehaju co? Tusim uz bude mat okolo desat fialovych, ci nie? AKo sa vyvija tah motora? Ja mam stale pocit ze ta 4ka je nejako lenivsia. Ked chcem rychlo predbehnut z rychlosti okolo 80-90 tak radsej idem z 3ky. Inac s tymi zasterkami mas pravdu, hodili by sa. Munule som si ospliechal auto blatovou vodou a potom som chvilu vyzeral, akoby som jazdil rely.
Inac mozme dat tu uz spominanu kofolu niekedy, co vy na to? -
"-- skrytý --" 18.07.06 15:42
a este k tym zasterkam som zabudol...
ja som o zasterkach tiez uvazoval, ale na prospekte vyzeraju byt plastove a teda menej ohybne ako gumove. a bal som sa, ze by som ich aj tak za chvilku odrapil pri schadzani z chodnika na cestu... tazke som ich nezobral. -
"-- skrytý --" 18.07.06 15:39
ciao bobi >:D vitaj doma!
ako to tu tak citam, bratislavski predajcovia nepatria medzi spicku. ale ak mam hovorit za seba, nemam s nimi zle skusenosti. no a ked sa na to pozriem "chlapskym" okom, najkrajsie baby maju v auto-impexe >:D
co sa kvality servisu tyka, na buduci tyzden vam budem vediet popisat skusenosti s tym mojim, kedze v utorok ide moj puntik na "generalku" - vymena oleja, oprava kluciek zadnych dveri, ak sa bude dat domontovat tak prachovy filter do ventilacie...
potom bude skoro ako novy :D -
"-- skrytý --" 18.07.06 15:08
« Re:zástěrky
to bobi:
já mám přední zástěrky (viz foto) a nemůžu si vynachválit (a což teprv v zimě). Zadní mi rozmluvili, nu což chtěl jsem být ohleduplný k těm vzadu >:-[]
all:
Řešil už někdo ten ventilátor, jak drnčí na 1.st? :?:
Nepískají Vám brzdy při dobržďování? :?:
:*) -
"-- skrytý --" 18.07.06 14:36
« Re: Re: Re: Spotreba
affinis:
OK, diky, to by v prumeru asi fakt odpovidalo tem udavanym udajum. Zas ta 1.3 Active mam jen 5 rychlosti, no ale na max. stejne jezdit nebudu ... porad ...
zalezi na tebe kolko chces investovat, ta 90konova verzia je o nieco drahsia a da sa kupit len vo verzii dynamic, ale ako som pisal oplati sa porozmyslat ci nemate dobreho znameho zivnostnika, alebo firmu a nechat si odpocitat DPH, on si moze potom na konci roka znizit danovy zaklad o zvysnu cast auta, takze si pomozete navzajom.
my by sme o kupe vobec neuvazovali, lebo sme mali punto classic 2004 1,3MTJ, ale tam boli mensie problemy s kvalitou nafty na co dosli odbornici v servise az po vyhrazani sa vymenou polky motora >:D a ked sme na autosalone videli velky napis na GP cez predne sklo ´´moznost odpoctu DPH´´nebolo o com, vedel som o pande, ze sa to da prerobit, ale tam vyberu zadnu lavicu a auto je dvojmiestne, ale u punta lavica zostava aj ked len nedelena a auto je 4miestne v TP.
preco sme este vyberali tento model bol fakt, ze v starsom punte nebola az taka dobra prevodovka co sa tyka ovladania a presnosti, nie funkcnosti tak sme chceli len 6stupnovu a o to viac ked sme si ju vyskusali, ale viem ze aj 5 stupnova je teraz uplne ina ako bola v starsej verzii...inak aj to povodne punto islo po dialnici 180km/hod a priemerna spotreba mi nepresiahla 5,5L aj ked som ho nikdy extra nenahanal...bolo to auto hlavne na pohodovu jazdu s nizkou spotrebou (dlhodobo aj po meste 4,5L ukazoval palubny ale skutocnost o nejaku desatinku menej-zistene pri tankovani) co dufam bude aj GP aj ked tu sa mi zatial ta pomala jazda nejako nedari moc dodrzovat, ked uz mam vyskusane co ten motor dokaze :-) este zmeram tie hodnoty spotreby pri roznych rychlostiach a rezimoch jazdy a uvediem to sem. -
"-- skrytý --" 18.07.06 13:26
« Re: Re: Octan
Dr.Bubu: jakou má souvislost jeden model s globálním prodejem značky v Evropě ty demagogu? Že by opět výtržek z reality?? BTW pořád jsi neodpověděl na otázku, takže se divim, že sem vůbec lezeš >:-[]
P.S. - v tom případě je podle některých prpopadák Croma (roční prodeje kolem 20 000 ks) také ohromným hitem >:D -
"-- skrytý --" 18.07.06 13:16
Zdravim chlapi. Tak uz som naspat z dovolenky v IT a najazdil som cca 1.700 km. Trasa Blava-Vieden-Graz-Klagenfurt-Tarvisio-Ca… Mare. GP som mal plne na prasknutie + 2 dospeli a 2 deti. Spoteba sa ustalila na 6,2 - podla PP. Po rovinatej dialnici v IT som mal spotrebu pri 130-ke max do 6,7 l. V Alpach sa auticko spravalo vynikajuco a predbiehanie do kopca a aj v zakrutach nerobilo ziaden problem. A na spätnej ceste, cca 120 km pred Viednou su take krasne zakruty z kopca, ze manzelka brzdila aj na strane spolujezdca, ale ja som bol velmi spokojny so stabilitou, ba ani decka sa nezobudili. Tempomat, ako vzdy ;-) , si neviem vynachvalit.
V Rakusku som nevidel ziadne GP a v IT len 6ks. Taliani mali prevazne francuzov, audiny a "Ľudove Vozidla". Avsak tam, kde som bol, vzbudilo moje GP velku pozornost. Niekomu sa az tak pozdavalo, ze sa pokusal otvarat zadne dvere a tam kde mal prilozeny ako oporu palec, mi spravil taku malu preliacinku. Ono to, ze nemame na GP-čkach vo dverach "štopliky", tak sa neda rozoznat, ci je auto zamknute, alebo nie. I mna to furt myli.
Vsimol som si, ze ste mali pestre dva tyzdne s "lekarskym" dozorom DR. Ako ste pisali o tom buchani pri naprave, tak som si to aj ja vsimol, ale az tam v IT na nerovnostiach a to tiez len na pravej strane.
Chcel by som sa spytat majitelov, ci si niekto objednal, alebo ci uz ma predne zasterky? Permanentne mam za prednymi kolesami taky super :x dizajnovy prvok cez cele dvere, ktory dotvori vzdy ina farba podlozia >:-[] .
@affinis & popo
som z BA, ale kupoval som v DS. Zlava bola 9%, len kvoli Autosalonu. Sam som si vybral lizingovku a poistovnu a oni to vsetko vratane BA znaciek a poistení vybavili - za 16 hod.. Pri prvej vymene oleja som si pockal asi 25 min. Ochota, ako od predajcov, tak i od prijimacich technikov a servisakov. Pri preberani mi spravili aj male šou so stahovanim plachty z auta a fotkou. Maju aj sluzbu dovozu a odvzu auta ku klientovi pri garancke - za 900,- Sk. -
Ale jo, máš pravdu. Ta spotřeba je slušná (zvlášť ve srovnání s ostatníma autama), jen mě překvapil ne až tak zásadní rozdíl mezi GP na šestku a autem s bezmála dvojnásobným obsahem. Ale je fakt, že taková felina by si ve 140 brala možná totéž, co to mondeo.
A máte někdo zkušenst, jak si na dálnici se spotřebou stojí ten multijet. Třeba i ten slabší v předchozí generaci punta? -
"-- skrytý --" 18.07.06 12:07
MarekMarek: dálnice je se zapnutou klimou za 6,7 a to docela rozdíl je, jinak jiný auta s malym motorem (třebas i Honda Civic Hybrid), žerou po dálnici víc než GP 1.4 16V (navíc ještě nezajetý s pneumatikama 205/45), starý Punto I 1.2 16V po dálnici jelo za 7-7,5 l/100 km, takže si opravdu myslím, že dálniční spotřeba 6,7 je velmi dobrá. Šestiválcové Mondeo žere při ustálený jízdě relativně rozumně, ale na tý dálnici to dost rapidně roste se zvyšováním spotřeby a při jízdě kdy se častěji řadí a vytáčí už jede nad deset. -
Tak ty spotřeby, co tu chlapi uvádíte, jsou vážně super. Hlavně toho multijetu, protože to současně fakt jede. Na druhou stranu je vidět, že v benzinu jsou to auta hlavně do města a na okresky. Na dálnici už ta spotřeba tak extra není. Hlavně Octanových 7 litrů na dálnici .... mé šestiválcové Mondeo si bere se zaplou klimou při tempomatem udržovaných 140 km/hod 9 litrů. To není takový rozdíl, když se vezme v úvahu šestka u GP a větší cestovní komfort i výkonová rezerva u mě. Nicméně ve městě mi to bere 10 až 11. -
« porucha vetraku
Ahoj,
tak nakonec se servisu povedlo sehnat nahradni dily po 2 dnech, takze to nastesti netrvalo 2 tydny, ale jen 2 dny.
A aby s mojim autickem nebylo problemu malo, tak jsem pro jistotu i pichnul :-) Ale nastesti to uchazelo jen malo kolem hrebiku, tak jsem to dofouk a dojel do servisu pro zaplatu. -
"-- skrytý --" 18.07.06 11:17
Viktor: jasně, asi tam nebyla vidět ta ironie, jen jsem parafrázoval výkřiky oněch rowdies, proč nemaj rádi ty a ty auta, protože maj takový a makový fanoušky :-) vzhledem k tomu, že mám možnost vyzkoušet opravdu velký množství aut, tak vim moc dobře jaký škodovky jsou, ale i proto mi nedá na polymorfa nereagovat ;-)