Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

"-- skrytý --" 27.07.06  12:04

Viktor
    absolutny suhlas. A viem o com hovoris, ja robim v reklame.
    Doplnim tvoje vyratavanie. Asi od aprila/maja je GP 1,4 16V v ponuke a nikde nevidim, ze by sa tymto modelom chcel pochvalit. Vsade vidim a citam testy 16-ventiloviek od Kia, Skoda, Pezot a td. ale ze je fiat GP v niektorych parametroch omnoho zaujimavejsi a ze je konkurencieschopny nepadne nikde ani slovo.
    Zato idea s IKEA je velmi zaujimava a som zvedavy, ci to pohne aspon s nasimi dilermi.

ironlionzion 27.07.06  11:58

Viktor, plně s tebou souhlasím a koukám, kolik marketingových nebo spíše PR nápadů jsi jenom tak z boku vychrlil. Marketingem se živím takže mohu potvrdit správnost tvých myšlenek. Já sám jsem byl dlouho "obětí" musím říct vynikajícího marketingu Škody potažmo koncernu. Značku Škoda jsem vnímal rozhodně jinak a positivněji než po zkušenosti s Fiatem. Jak jsem "prokoukl" přál bych Fiatu aby využil potenciál, kterým disponuje a snažil se ho účinněji "komunikovat" potenciálním kupcům.
    Škoda, že Cromu není vidět víc. Nabízí přinejmenším to co OII a je na ní rozhodně lepší pohled. Škoda, že se nový Yaris prodává dvakrát tolik než GP. Přitom je to auto bez čumáku a s handicapovaným interiérem. Škoda, že Fábisté si nevuvědomuji, že za stejnou cenu můžou mít větší hodnotu a modernější vůz. Mohl bych pokračovat se Stilem, atd ... Panda ta má úspěch, aspoň něco. Tak Fiate do toho, ať bouchnou v marketingu saze. 8)

27.07.06  10:55

« To Robo 1.2

Ad polymorf - to je tvor/postava Červeného trpaslíka, která vyvolává v lidech negativní emoce. Tyto emoce pak vysává a živí se jimi.
    Polymorfem v této diskuzi nazývám nick Dr.BUBU, protože se chová úplně stejně - pouze zde vyvolává negativní emoce a ani na jiném zdejším f=ru jsem zatím nenašel jeho jedinou pozitivní radu/pomoc/informaci. Proto Polymorf.
    K reklamě na GP - nevím, jaký rozpočet má Fiat ČR na reklamní a marketingové akce. Fakt je ten, že zaplatit si reklamní čas v televizi nebo celostránkové inzeráty je sice velmi jednoduché a "je to vidět", na druhou stranu to stojí nebetyčné peníze a podle všeho u nás běží jen úvodní kampaně na nové modely - vůbec bych se nedivil, kdyby byly placeny přímo z Turína.
    Na druhou stranu je tady řada možností, jak dát o sobě vědět, aniž by to stálo majlant. Problém je, že takové akce musí někdo vymyslet (a myšlení bolí) a zorganizovat (což je práce). Dopad takových aktivit není okamžitý, ale zato bývá dlouhodobý. Nebývá to jisté, ale když se akce opravdu povede, je místo v hlavních zpravodajskiých relacích jisté. Příklad - Zelení v ČR "dostali" na kampaň od Škody dvě Octavie na ekologické palivo. Články a reportáže byly všude, i když Škoda takový model běžně nenabízí. Kdyby jim Fiat ČR půjčil Multiply BiPower (tj. i na zemní plyn), prostor mohl být stejný, navíc to auto je normálně v ceníku (tedy, teď nevím, jestli i v českém).
    Jenže Fiat ČR nebyl schopen ani rozeslat tiskovou zprávu, že na český trh přichází Stilo Uproad, takže chtít po něm jakoukoliv sofistikovanější činnost je asi bezpředmětné. Kolik podkladů dostali novináři o principu motorů MultiJet? A kolik o Dualogicu? Dostali pojednání o tom, jak se liší jednotlivé duální klimy, že dvě různé teploty ještě nic neřeší? Proč takový článek nedoplnit akcí "Automatiku ke klimatizaci od nás dostanete zdarma"? Denní svícení u Fiatu ve standardu již řadu let? Kolik akcí bylo u nás k turínské olympiádě? Kolik lidí u nás ví, že Fiat byl oficiální partner olympiády?
    Jsou prostě desítky možností, jak na sebe upozornit. Fiat má velmi slušnou technickou základnu, je na čem stavět. Jen je nutné něco vymýšlet a dělat.

27.07.06  10:22

« Re: Ad Sedici

Odhaduji, že Sedici se u nás hned tak prodávat nebude. Těžko by se totiž Fiatu ČR/SR vysvětlovalo, proč jsou prodeje Sedici tak dramaticky horší než u Suzuki SX4.

"-- skrytý --" 27.07.06  08:09

« Re: Re: Re:

skusal som podrzat aj sipky, aj tlacidla s cislami, ale asi som ich drzal kratko, takze dik za info, urcite vyskusam :)

"-- skrytý --" 27.07.06  00:40

affinis: jasně, musíš tam tím tlačítkem audio navolit na displej User EQ a teď přichází ta finta, musíš podržet pár sekund šipku nahoru a voila, jseš v asi 8mi pásmovém nastavování uživatelského ekvalizéru, šipkama nastavíš co chceš (doleva doprava frekvence, nahoru dolů gain) a pak zmáčkneš tlačítko audio a máš to nastavený ;-)

"-- skrytý --" 26.07.06  23:54

z 9-6-2006 Tak Mix mode a Repeat jsem ještě na rádiu s MP3 nerozchodil, ale alespoň se mi povedlo nastavit uživatelský ekvalizér, což mi předtím taky nešlo
    nasiel som len toto....pisal si aj niekde ako to spravit? ja som sa stym uz chvilu hral ale len som sa dostal na prepinanie prednastavenych hodnot eq -rock jazz, tak ked mi na svietu na radiu, user eq neslo mi nic navolit ani cislami ani sipkami, tam sa prepne akurat iny eq, alebo nastavenie inej funkcie... vedel by si laicky este raz napisat, alebo ctrl+v ak si to sem uz daval? dik

"-- skrytý --" 26.07.06  23:30

affinis: na nastavení user eq už jsem přišel, dokonce jsem to tu už někde psal, to jde, ale mix a repeat ani náhodou >:-[]

"-- skrytý --" 26.07.06  22:38

este zopar postrehov ku GPcku, preco je aj napriek takymto prkotinam aspon u mna stale oblubenejsie...za vikend najazdenych cez 600km... dole kopcom zvysena maximalka na zatial 199km/hod...skoda, ze ta 200ka nepadla,ale nedalo sa boli prudsie zakruty a viac aut na ceste, adrenalin tiez slusne zapracoval a boli sme v aute traja...nestihol som pozriet aka bola aktualna spotreba ani ake boli otacky, snad nabuduce >:D potom dalsie cestovanie po rychlejsich komunikaciach 150 - 180 km/h ale spotrebu sme neriesili takze 3,8 l to tento krat nebolo aj ked vysledna hodnota 4,9L je tiez velmi slusna na to ako sme predbiehali a GPcko nestetrili a robili aj kratke trate....samozrejme boli aj useky kde sa islo pomaly a predbiehat sa nedalo ale inak s priemerom som zatial spokojny
    buchanie od podvozku stale sledujem a na nasich cestach hlavne po BA by sa urcite uz nieco prejavilo, ale nepocut ziadne pazvuky ani od naprav ani z interieru

"-- skrytý --" 26.07.06  22:30

No hystericky som bol cestou na tu Javorinu. Isiel som na 2ke hore asi 30 a myslel som ze napravu niekde necham cestou [a dole to bolo este horsie]. Neviem porovnat komu to ako hlasno bucha ale mne to strasne vadilo, nebolo to ziadne klepkanie....
    A v servise som to dohodol telefonicky >:D na zachvat nebola sanca
    A tiez neviete niekto tie spravne email adresy na Fiat, mam pouzit tie standartne z webu?[koli tomu TA blaupunktu] Moja predstava je ze pripadny iny firmware aktualizujete s CDcka v autoradii ako ked robite firmware napr.DVD playera. Urcite sa budu branit, ved aj manual to hovori ze je to tak. Snad zvitazi rozum....
    Tiez je to asi klebeta s tou regulou. Radsej by sa mali posnazit, zobudit sa a vyriesit problem. To ci ho vyriesili uvidime.
    Mimochodom, ziadny clovek zamestnany vo Fiatu SR/CR necita fora? Rad by som pocul od neho, je tu anonymne ako to teda je skutocne.

"-- skrytý --" 26.07.06  22:22

« Modrypunkt

to radio je naozaj na tri bodky...teda na seriove radio nema najhorsi zvuk a zo zaciatku som ho v aute nechcel vobec, ale vo verzii dynamic sa neda neobjednat....a potom ma ovladanie na volante na co som si velmi rychlo zvykol...aj ked ta cena je na zaplakanie nakoniec sme priplatili aj za MP3 ved CD sa velmi rychlo vypocuvaju a zabijat hudbu napalovanim novych CD ma tiez nebavi >:D >:D ale za tu cenu sme mohli mat v aute dvd prehravac...
    vsetko by som tomu radiu odpustil ale tie funkcie nie...hlavne dopravne spravy...ak pocuvam oblubene mp3 mam aj tak radio hlasnejsie a vtedy prepnutie sprav este clovek zvlada, raz sa mi stalo, ze som pocuval radio a pri zapnuti sprav na 20 som skoro zobral zvodidla a hodne dlhu chvilu som to rozdychaval...hned vypol a odvedy nepouzil a zakazal som aj kolegovi to zapinat, aby sa mi to omylom nestalo zas... takze rad sa pojdem podpisat pod taky list na upravu firmware tohto ´´nebezpecneho >:D ´´radia...
    tak isto ako tusim octan pisal...nefunguje navolenie mix skladieb u mp3 verzii, nenastavite si uzivatelsky eqvalizer a este som nieco cital v manuale, ale uz si nepamatam co neslo...

26.07.06  21:58

S tym pristupom fiatu Sr/CR mate absolutne pravdu...ja neviem ale mam pocit ze su skor proti tomu aby predali fiaty...

"-- skrytý --" 26.07.06  21:49

To Octan: No, treba si davat na zaciatok take mensie ciastkove ciele, co takto konecne tromfnut tych Civic-arov? Mimochodom tiez typ ludi/auta ktori si asi blikaju ked sa stretnu na ceste..
    TO affinis: Presne ako pises, 3,1, ale ja len vpredu vzadu som mal 3,7!!!!!
    A tiez az po asi 2800km som si to vsimol, kedze na prvy pohlad nevyzerali podhustene a teda vobec som nepredpokladal ze by tam mohlo byt viac. Zaujimalo by ma ale ktory c.rak tam tolko vzduchu naladoval. To musel byt turbodement, vobec ako na tie cisla prisiel. A ze sa na to v auto-impexe nekukli, to je takmer iste (snad to tam nedali oni, ved na Slovensku udajne podla statistiky nie su analfabeti). Inac urcite si daj tu namahu s tvojimi skusenostami, lebo tak ako zatial tomu davas "uputavky" tak sa uz na to aj tesim :-! (okrem toho ze som zvedavy a ako sa pisalo, mohlo by to viacerym uzitocne). Samozrejme ked ti na to vyjde cas a bude sa ti chciet.
    K tomu Sedici, ak pride na trh v roku 2007 tak to potom bude mozno realnejsie dostat sa k nemu skor ako k SX4ke. Totiz brat chce kupit SX4 a povedali mu ze jun 2007!!!!!!! Brutal. Velky zaujem a na slo dodali zalostne nizky pocet kusov, takze poradovnik by mal velkost encyklopedie keby nebol elektronicky >:D . Pritom este furt to reklamuju. Neviem inac co je horsie reklamovat do nemoty a nebyt schopny realne dodat produkt, alebo reklamovat mizerne a mat auta k dispozicii v rozumnom case. Potom ale v inej predajni mu dali nadej, ze pravdepodobne sa im podari na novy rok vyjednat vacsiu dodavu aut a na zaciatku roka by sa mohli uspokojit vsetky terajsie objednavky (mimochodom to bolo v DS).
    To Robo1.2i: Ja praveze servisujem v auto-impexe. Tam v DS sa mi to zdalo daleko, aj ked tam ale vlastne jazdim pomerne casto. A ten Blaupunkt, to by sme mohli aj nejako hromadne spiskat, lebo to kvoli tomu nepouzivam a s.re ma to.
    To bobi: No vyzera to tak ze su majstri v DS celkom schopni a ze komunikuju s tym k s kym maju. Sledujem totiz situaciu celkom pozorne a na grande-punto.de fore sa tusim len par dni dozadu pisalo zevraj zmena napravy neni definitivne riesenie a ze Fiat dal regulu, ze menit len hysterickym zakaznikom (ale cestne pio/pardon skautske (aj ked u nas skor pionierske od poslednych volieb) ja som histericky nebol).
    To all: Navrhujem na buduci viik kofola-miting, lebo vraj uz na buduci tyzden meteorologovia konecne predpovedaju slnecno a teplo.. >:D

"-- skrytý --" 26.07.06  20:35

Este ma trha napisat do Blaupunktu koli tomu TA
    resp. s kopiou na fiat [samozrejme Italy], mali by sa zobudit, je to prkotina ale chvilami az nebezpecna, ak je aktivovana, draft uz mam nahrubo napisany, toto je fakt divne pri tej roznorodosti modelov autoradii ze aky bol zamysel tejto funkcie, je to len zalezitost firmwaru
    Tusim aj tomko pisal ze mal taky tlak v kolach,cez 3, des
    Ja som sa tlaku uz cosi nemaral ked tahalo auto vlavo >:D
    Mozno by som si rad tie opisy na servisy precital, viem clovek ma z toho zly pocit napisat to sem naplno ak je ich zakaznik
    Ale aj ja som radsej skocil 100km vzdialneho servisu lebo som inemu nedoveroval

"-- skrytý --" 26.07.06  20:01

nenchce sa mi este opisovat cely pribeh co sme zazili v auto-impexe, lebo este vsetko neskoncilo a ked budem mat tak pol dna volno tak to dam do kopy a pripravim clanok o nasej skusenosti s nimi >:D ale dnes sme konecne dostali znacky na nase GPcko...uprimne bez nich sa mi pacilo viac...ale ak to zhrniem, ze sme ho objednavali 26.3 to bol tusim posledny den autosalonu a dnes je 26.7 to je uctyhodna doba >:D cele 4 mesiace..
    este dalsi postreh co ma napadol...skontrolujte si vsetci tlak v pneumatikach...ja som si to tu precital a nejak som na to vzdy zabudol to aj skutocne spravit a po necelych 5000km ked som ich kontroloval tak bol tlak 3,1 vo vsetkych kolesach...skoro ma natiahlo, ze viem ako sa v impexe chovaju a ze som si to davno neurobil sam...

"-- skrytý --" 26.07.06  19:52

Mimochodom dneska som stretol asi 5kamionov nalozenych Sedici. Vlacia to do polska kde je sklad. Divne ze u nas sa predava SX4 a nie Sedici???

Ked som sa rozpraval o tomto s predajcom, preco uz nieje sedici davno na slovensku tak len krcil ramenami...ze maju zviazane ruky a vsetko je to len na importerovi...ale, ze u nas pred rokom 2007 nebudu... a ked sa objavia ma byt cena vyssia ako u SX4
    to je presne ako s tou reklamou na GP oar foto v novinach a casopisoch v telke som ju tiez videl len 5 krat kdezto spotene lienky tak 5 krat za den a to TV velmi nepozeram... ja som im doporucoval aby si dali obrovske napisy na showroom a reklamu do tv a novin, koly tomu odpoctu DPH kedze to ziadny iny model v tejto triede nema, tak sa tiez len pousmial, ze to si len tak sami od seba dovolit nemozu...dovody nechcel prezradit
    vazne niekedy nechapem co potom fiat na Slovensku robi... ked predavat nechce...
    BTW..ako sa vam GPckarom paci nove trepiuno? teda fiat 500..na ten model sa strasne tesim... :D

"-- skrytý --" 26.07.06  19:37

Viem ze je to neslusne a je to forum o GP ale :
    No tak toto je teda clanok kde je to na plnu hubu povedane
    Kde je polymorf??Asi to s tym navysovanim vyroby nebude az tak ruzove
    A zoberte si tu bombasticku kampan v telke, nekonecne s tym otravuju uz strasne dlho, a bolo to dobre premyslene. Z toho by si mali tom Fiate zobrat priklad, ja neviem, keby som to GP nevidel nazivo vo februari tak ho nekupim. Ziadna reklama, spoty v telke asi 5krat...., v novinach len 3dverove fotka zakazdym

"-- skrytý --" 26.07.06  19:30

Robo: mě to (neprodej Sedici) moc vzhledem ke kvalitám CZ/SK zastoupení Fiat nepřekvapuje >:-[]

"-- skrytý --" 26.07.06  19:23

Bobi a tomko nemate vy nahodou obaja servis v Dunajskej Strede?
    Ak ano ako to ze jeden ma riedenie uz dodane a budu ho montovat a druhemu to nedoporucuju a vravia cakat?Aj keby to tak nebolo zase vidime rozdielnost servisov
    Mozno je to pravda ze mi to namontovali z tej iste varky a mozno nie. Kto vie. Zatial som MAXIMALNE SPOKOJNY, nic neklepe a voz sa chova ako novy!!![Novy vlastne aj je, ze >:D ].Parada
    A ked pisete kto kolko stretol GPcok, ja pri tych 9tkm na slovensku asi 6 na cestach.
    Ked mam byt sarkasticky najviac ich vidim dokopy v autosalone a servise >:D >:D >:D
    Ani Fiat nerobi na slovensku absolutne nic, maju skvely voz a po par reklamach uz skoncili. Vsimnite si kolko sa tie suk... lienky reklamuju P207.
    Z casu na cas si predajcovia spravia billboard sami...
    Zasa na druhej strane trcime z radu a to je fajn

ironlionzion 26.07.06  18:46

Tommy poslední den čekání je hodně těžký, tak přeji ať to rychle uteče :-) 8)

"-- skrytý --" 26.07.06  18:09

Tak už zítra odpoledne....Pak budu referovat a časem sem hodim i fotky, až bude prostředí na focení:)

"-- skrytý --" 26.07.06  11:39

Viktor: co dodat, snad jen, máš bohužel pravdu :-/

26.07.06  11:28

Naozaj som zvedavy, ako dopadne o par mesiacov v CZ/SK nove Stilo/Bravo, ked importer nedokazal za pol roka pohnut s predajom GP Sad , ktory sa po europe tesi velkemu boomu.

Jak to dopadne - stejně jako GP. Fiat ČR prostě neumí/nechce dělat nic pro propagaci vozů. Proč by to dělal - víc prodaných aut, to je víc práce, víc problémů... Takže reklamní kampaň spustí jen při uvedení nového modelu a pak po několika měsících zlevní. Že by se tam někdo namáhal třeba vymyslet nějakou ptákovinu, která by ta auta přiblížila lidem, to ani náhodou. Není divu, že Ideu radši stáhnou z trhu, než aby ukázali, čím jsou MPV zajímavé a radši vyklidí trh před příchodem Roomstera a Nissanu Note.
    Marketing je hlavně o nápadech, dlouhodobé práci a nikoliv jen o rozpočtu. Rozházet prachy po novinách a televizích, to umí každý pako.

"-- skrytý --" 26.07.06  11:10

V Praze kde bydlím jsou 2 nový GP, jedno modrá metla new orleans druhý taková ta zlatá metla. Verze nevím, ještě jsem nekontroloval barvu hlavičky paňáčka. :-) jinak potkávání s jiným GP na silnici vždycky řeším bliknutím světel a vždycky mi bylo odpovězeno :-! tohle ale fiaťáci maj od dob legendárních 500/600 a trvá to dál, moc hezkej zvyk a takovej lidskej element
    BTW: už jsme množstvím příspěvků překonali Bravaře/Mareáře, tak teď ještě Stilaře, takže punťáci, neflákat se a psát (já mám co říkat) ;-)

"-- skrytý --" 26.07.06  10:46

Zdravim.
    k buchaniu napravy
    Prave som dohovoril so servisom v DS a potvrdili, ze vedia o probleme s buchotanim na prednej naprave. Avsak doporucili mi, aby som este nejaku chvilu pockal, lebo vraj to, co uz vam ostatnym vymenili, je sice riesenie, ale len docasne. Udajne to po case zacne znova buchat. Vysvetlili mi, ze je to skor akusticky neprijemny vnem, ako nejaka velka chyba a ze mi nehrozi nijake ine nebezpecie, resp. ze to neovplyvnuje ziadne dalsie sucasti napravy, ci riadenia. Aj oni budu cakat na lepsie riesenie, lebo sami niesu spokojni s tou nahradou.
    k vymene oleja
    Ja som si vyziadal 4 litre oleja, s tym, ze som si ten zbytok nechal na dolievanie. Samozrejme, ze stary olej cely vyprazdnili.
    k pocetnosti GP na cestach
    Ja sa pohybujem prevazne po Ruzinove, Raci a Prievoze a uz kazdy den vidim GP-cka, ale su to tiez stale ti isti. Ked som siel po obchvate tak som v spatakoch zbadal super masku cierneho GP a ako sa priblizoval tak som ho zdravil a on odtrubil na pozdrav - toto su fakt prijemne chvilky. Myslite, ze sa takto zdravia aj Bavoraci a Medaci? :P Alebo Ludovy voziči?
    k brzdam
    Myslim, ze je to do urcitej miery len nas zvyk, lebo ked som dal auto do ruk kolegyni, tak ta hned "oblizovala" predne okno
    k Yarisom
    Po Bratislave ich uz tiez jazdi viac a veru mam pocit, ze viac, ako GP. Samozrejme, ze v tom vidim nedostatky v reklame. Naozaj som zvedavy, ako dopadne o par mesiacov v CZ/SK nove Stilo/Bravo, ked importer nedokazal za pol roka pohnut s predajom GP :-( , ktory sa po europe tesi velkemu boomu.

ironlionzion 25.07.06  23:44

Radim, dobré historky :-) díky za podělení se ... je to zajímavé tady ve Zlíně jich fakticky nejezdí tolik co popisujete v Bratislavě ale třeba takových nových Yarysů jsem viděl už hodně ...
    Robo, co se týká brzd tak nepociťují výraznou změnu účinku oproti novým, možná subjektuvě jsou "měkč" ne tak ostré, možná je to ale jenom zvyk, každopádně jsi mi připoměl jednu zkušenost co jsem měl nedávno po přesednutí do Fábie, po pár metrech jízdy jsem chtěl volat do servisu, že se objednám na opravu posilovače brzd a řízení, protože to bylo hodně slabé :-) sice to byla těžší Fabka Combi v TDi ale i tak je to obrovský rozdíl. Takže brzdy OK.

"-- skrytý --" 25.07.06  23:16

Robo1.2: Na blocku mam nauctovane 2 litre oleja...
    Ci mi tam naliali len tie dva litre, alebo to doliali starym, netusim. Zajtra sa mozem pozriet kolko oleja tam teraz vlastne mam...

"-- skrytý --" 25.07.06  22:54

nuz iny kraj iny mrav
    ja som zacvakal 3 litre a domov som si doniesol tak 2deci vo flasi. mal som to skoro po hornu rysku, teraz som uz klesol pod polku
    A to ako ti tie 4deci tam nechali stareho?to ho vsetok vypustili a naliali 4deci naspat? sorry za hlupe otazky :roll:
    A ma niekto nejake pozorovania k brzdam???po x tisic km?

"-- skrytý --" 25.07.06  22:43

Lubos1: Ja som len napisal vyuctovanie ako mi ho dali oni ;-)
    A podla manualu do 1.2-ky ide fakt iba 2.4 litra oleja (takze cca. pol litra tam ostalo stareho).

foto Lubos-1

Lubos.1 25.07.06  22:03

RadimG:
    do GPunta ide vazne iba 2 litre oleja? Nepomylil si sa?

"-- skrytý --" 25.07.06  20:53

Zdravim vsetkych >:D
    Ten Grossklockner, to je parada, ked som to uvidel tak som si povedal ze tam pojdem aj ja. Mozno sa tam aj stretneme >:D
    GP: Ja nove Punta vidim skoro kazdy den (a nemyslim moje) aj ked je pravda, ze su to stale tie iste kusy dokola. Ale po Bratislave ich uz par beha.
    S tou jedinecnostou mas pravdu, a hlavne je skvele, ako my, ich majitelia, na seba reagujeme. Nedavno som dobehol jedno strieborne a potom som sa celu cestu drzal za nim. Chlapik si to vsimol, nikam sa nehnal a ked sme sa na jednej krizovatke "lucili", ja som mal vytocenu hlavu nanho a on na mna >:D Alebo som niekde na parkovisku nechal jedneho Puntika otocit sa, pokochal som sa ake ma pekne auto a ked sme sa minali, usmiali sme sa a kyvli si na pozdrav. Ked sa ma spolujazdec pytal ci sa pozname, bol prekvapeny ze nie >:D Je fakt, ze s Fabiou, ktora bola pri vybere auta na druhom mieste, by som nic take neurobil.
    Minuly tyzden som spominal, ze dnes pojdem do servisu Auto-Impex, takze tu su moje skusenosti:
    Objednaval som sa tyzden dopredu, telefonicky, takze ked som rano prisiel, prijimaci technik spisal preberaci protokol a auto hned ficalo do dielne. Kedze som chcel viac veci - vymenit olej, opravit klucky na zadnych dverach, domontovat filter do ventilacie ak sa bude dat a pripevnit plastovy kryt pod pravym prednym kolesom ktory sa mi podarilo "odtrhnut" ked som nabehol na suter, odhadol to na take 3 hodiny cistej roboty. Doteraz to bolo super, technik v pohode, o filtroch do ventilacie si nebol isty ci sa daju domontovat, tak sme sa dohodi ze sa na to pozru, o probleme s kluckami na zadnych dverach asi pocul prvy krat, lebo sa mu to nepozdavalo az kym si to nevyskusal, to sa ma pytal ci je auto otvorene >:D (samo ze bolo), a povedal ze skontroluju cely podvozok, ci sa nic ine okrem krytu neposkodilo. Odchadzal som spokojny s tym, ze mi zavolaju ked to bude urobene. Skvely pocit z pristupu a jednania so mnou pokazilo to, ze sa mi ozvali skoro o tri hodiny neskor ako mali a s tym, ze klucky opravene nie su, ze to skusali namazat a co ja viem co, ale nepomohlo a ze teda volali do Prahy, kde im dali presny postup co a ako, ale ze to je na nejake dve hodiny roboty a ze by sa so mnou radi dohodli na inom termine. Tak som si siel po auto mierne rozladeny. Prijimaci technik (druhy ako rano), mi vysvetlil co robili, ze sa filter do ventilacie bohuzial domontovat neda a celu tu obstrukciu so zadnymi dverami. Tak som sa objednal zase o tyzden, zaplatil 2110 SKK s DPH (2 litre oleja = 1008 SKK, olejovy filter = 310 SKK, robota pol hodinu = 325 SKK; uchytenie plastu pod kolesom, robota cca. 15 minut = 130 SKK, ceny bez DPH) a cakal na auto, ktore sa nevypekalo na slnku ale bolo niekde v garazi. Ked ho doniesli, skoro mi oci vypadli. Auto bolo komlpetne umyte, este malo mokre kolesa, povysavane a mam pocit ze aj vytepovane. Take pekne nebolo ani ked som ho bral nove. Ak sa mam priznat, bolo umyte prvy krat >:D
    Tym si to oneskorenie u mna vyzehlili.
    Ako dopadnem s tymi dverami o tyzden, dam samozrejme vediet.
    Moje dojmy: technici (komunikoval som s dvomi) su profici, nesnazia sa slubovat nieco co sa neda, ked maju pochybnosti, povedia to. To na mna posobilo seriozne, tak isto sa nesnazili zo mna vytiahnut peniaze za nejake fingovane opravy na podvozku, rovno povedali ze stacilo len pripevnit ten plast a ze ostatne je OK. Nevysiel im ten casovy odhad, ale keby zavolali v dohodnutom case a povedali ze to este nie je, ze s tym maju problemy a ze sa oprava predlzi, bol by som absolutne spokojny.
    Som sa rozkecal, kto to docital az sem, ma u mna kofolu >:D

"-- skrytý --" 25.07.06  20:11

to GP: Tak mne sa zda ze sa to co do pocetnosti stale zlepsuje, teda aspon v mojom nedalekom okoli. Rano stretavam odparkovane cierne 5 dv. GP Dynamic so znakom Sole (tusim este v pondelok na prevozkach), akurat neviem identifikovat motor. Potom opacnym smerom ako idem rano ja som uz 2x stretol strieborrny kus pravdepodobne rovnakej vybavy. Dnes rano som videl zabacat do jednej ulice v mojej lokalite jeden azurovy 5dv. Okrem toho, zaroven so mnou niekto zacal na nasom sidlisku jazdit s uplne navlas rovnakym GP Sport Exotica red, akorat ma naviac aj Skydome. Udajne by na rovnakej ulici mal byt este jeden taky isty. Myslim ze dobre skore. Inac som si na sidlisku vsimol ze sa tu dost hojne vyskytuju Fiaty. Sme take Fiat Friendly Neighbourhood >:D
    Dnes (uplne sam od seba = bod k dobru) mi volal prijimaci technik ze uz pre mna ma riadenie. Je to 2 tyzdne a 1 den. Hovoril pritom o zhruba mesiaci takze 2. bod k dobru. Montovat mi to budu az v pondelok, co mi ale uplne vyhovuje. Takze tesim.

ironlionzion 25.07.06  16:51

Jezdím hodně, každý den, ale GPček vidím jako šafránu. Kam jste se všichni poděli? Nebo máte jiné zušenosti? Na jedné straně mám příjemný pocit individuálnosti. Tohle jsem rozhodně ve Fábii nikdy nezažil ... ale na druhé straně zase bych se chtěl taky pokochat ;-) když vidím nějakého GPčkáře tak hledím jak to auto mezi "svítí" a je to příjemný pocit, jako když člověk na ulici náhodou potká kámoše. No kdybych měl být statisticky přesný stane se mi to tak 1 týdně ve Zlíně. :-D Jak jste na tom vy?

"-- skrytý --" 25.07.06  10:56

Jojo chlapi tam jeďte, byl jsem tam před x lety, sice to nebylo s GP, ale s Escortem, nicméně zaážitek to je perfektní a to jak pro motor (do kopce imrvére na 2), pro brzdy při sjezdu (dalo se na nich grilovat), tak hlavně pro oči ;-)
    Jinak spotřeba do kopce bude odhadem tak 20 l/100 a z kopce zase 0 ;-), takže příjemnej vejlet, jo a nezapomeňte do kufru svetr, nahoře bejvá sníh a docela frišno 8)

ironlionzion 25.07.06  10:30

Robo1,2 - tak ten Hochalpenstrase to je něco, naprostá bomba, když jsem to viděl tak jsem hned věděl že tam chci jet. To musí být nádhera. Snaď se mi to tento měsíc podaří. Díky za tip.

"-- skrytý --" 25.07.06  05:19

No abych ale v rámci testování nepřišel o papíry >:-[]

"-- skrytý --" 24.07.06  20:37

tomko : bol som reklamovat asi pred dvoma tyzdnami v Grife, v servise som sa vela nedozvedel iba ze mate to hotove, muselo sa menit riadenie.
    Prijimaci technik rano a poobede bol iny.
    Neviem ci citaju toto forum ale som spokojny ako to urobili, nebucha to. >:D .
    A tiez sa nasledne robila geometria. Teraz je to parada, ako novucke, volant je tiez pekne krasne vycentrovany, predtym auto furt tahalo dolava, aj to bol asi jeden z priznakov toho vadneho asi hrebena riadenia. Ja som si predtym napriklad vsimol ze ak auto islo rovno, volant bol trosicka natoceny doprava tazko povedat ci 3 stupne ale bol.
    Urcite si pamatate ako som sa tu na to davno stazoval ze auto taha vlavo a geometria v inom servise nic neodhalila, hoci voz suverenne presiel na druhu stranu. A stale bola teoria ze som zobral nejaku jamu. Po X tisicoch km sa to tahanie ustalilo, uz to tak netiahlo ale stale to tam bolo a este sa vyskytovala aj taka tuhost vo volante.
    Som teraz spokojny, len dufam ze to uz je definitivne.
    Zostavaju uz len tie prkotiny ako sme sa kedysi bavili s Octanom.
    to GP : A mam taky dojem ze brzdy uz nebrzia tak prudko ako ked bolo GP nove, ty pri 15tkm ako pozorujes nastup brzd? Mne sa zda ze pedal ide o chlp nizsie ako ked boli nove a nie je problem brzdny ucinok davkovat [za novoty bol, parkrat sme boli olizat celne sklo]
    Inac tak trochu snivam ze sa s Puntikom vydam na Grossklockner
    tie fotky by stali za to, len neviem co brzdy :shock:

"-- skrytý --" 24.07.06  19:43

To Robo1.2: To som rad ze to nove riadenie je pravdepodobne riesenim nasich problemov s buchotom. Dufajme ze nas uz ziadne prekvapenie tohoto typu necaka.. >:-[] Kedy si vlastne bol to riadenie reklamovat? Zajtra brnknem do servisu ci uz maju to moje riadenie.
    To Tommy11: Tak sa pekne rozrastame >:D . Som zvedavy na ten tvoj motor ako bude tahat, lebo ta 1,4 8V sa mi zda byt vhodnejsia z hladiska tahu od nizsich otacok ako moja 16V. Nezabudni referovat.

"-- skrytý --" 24.07.06  18:52

to 3dno: bolo to v Grife a trvalo to cely den. vsimol som si ze ten filc na odhlucneni motora sa trocha vlni, budem tam ziadat aj ja tie sroby casom.
    je fakt ze tie zadne klucky sa im nevydarili konstrukcne,zaujimave ze predne chodia super.
    Je fajn pocit jazdit bez toho hluku z predneho kola[chvilami som bol z toho riadne na nervy], dufajme ze to vydrzi.

"-- skrytý --" 24.07.06  16:13

Tak dnes přišlo k prodejci....Ve čtvrtek si pro něj s největší pravděpodobností jdu.