Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: NEBEZPECNE GP
NIekto nam tu psolusne studuje fiatforum.com >:D a pri tom vie len velmi malo z jazyka na zapade tolko pouzivaneho....no co povedat je to len bubu..skoda sa rozculovat.....doktora berte s rezervou on msuel robit dakeho jadraveho inziniera v Cernobyle....a radiacia urobi svoje -
"-- skrytý --" 11.08.06 22:08
Bubu: ty jsi fakt tragéd, četl sis to?? je tam vážná diskuze o tom, že ta závada je špatně diagnostikovaná. I kdyby tam nějaká závada byla, jak ty hňupe můžeš tvrdit, že "jezdíme na nebezpečných autech" podle jedný závady na jedinym konkrétním autě??? Jsi demagog, demagogem zůstaneš, neumíš držet slovo a jen otravuješ. Problém u toho řízení je v hlučnosti, žádná vůle do stran tam není, nechával jsem si dělat kontrolu řízení na testeru. Táhni s tou svojí demagogií třeba do Mladý Boleslavi. :!: -
"-- skrytý --" 11.08.06 22:04
Dr.Bubu
Zasa som sa rozrehotal ako vzdy ked citam bleskovky od Teba. Cital som to ale moc sa mi nad tym nechcelo prekladat, hlavne ked niektori pisu ze je to podvrh....
Zasa sme pri tej tvojej anglictine. Zacina sa to : In my opinion......
Kazdy mame ten svoj opinion >:D >:D >:D
A Nissan Note ti nebezpecny nepripada ked sa utrhla detska sedacka s isofixom a vsetky auta stahuju do sevisov. A kde si bol ked sa hodnotil Chevrolet Aveo 1 a pol hviezdy?
Inac mas recht, aj ja si myslim ze auto je nebezpecne ked si zapnem v autoradiu TA. >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 10.08.06 21:32
FF neviem co to tu rozvracias. Nic v zlom ale prispevky tejto hodnoty zaujemcom o GP vela nedaju. Tvoja poznamka o slovach v ciernom je znacne uboha a provokaterska, toto ani Bubu nerobi. Vadilo by Ti podobne ak by sem pisal anglican, nemec? Dufam ze uz sa k tomuto tematu nebudeme vracat.
Ak mas vecne prispevky ku GP , daj vediet
Na fore o Swifte tiez bola hodne husta debata k dame s prezyvkou Racerka ktora sa skoncila dost nepekne. Myslim ze sa tu nikto do nikoho nenavaza a kazdy si sem doteraz pisal co uznal za vhodne a mal pocit ze je to k teme.
Skusme sa vratit k GP.
PS>odpoved z Blaupunktu je jednovetna, teda ze sa s tym neda nic robit ze to tak akceptoval Fiat. Nema niekto adress na Fiat IT? -
Za svobodu celkově, tomko ;-)
Jinak od vulgarit, které tu píše Definitivne_Lida se plně distancuju. Mám zhruba pět let po řidičském průkazu, což od slov Lidy, která ma sve vymoženosti pravděpodobně od manžela, moc nesouhlasi ;-) Moje přitelkyne sem tedy naprosto určitě nepiše :-)
Jen mi přišlo ponekud nehezké, navážet se do chyby, kterou tu napsala žena, čili zástupce pohlaví, které by si od drsňáků mělo zasloužit určitou toleranci.
BTW: Tvuj prispevek take neni prilis tematicky. -
"-- skrytý --" 10.08.06 18:32
To DL a ff:
Je to totalne OT, ospravedlnujem sa ostatnym ucastnikom za obtazovanie, ale neda mi nereagovat na tuto dvojicu. Mylim sa, ked tvrdim ze Definitivne_Lida a freedom fighter su manzelska (partnerska) dvojica? Domnievam sa, ze sa nemylim. Ozaj, a za aku slobodu bojujes ff? Hadam len nie za svobodu prejavu?
Inac dakujem DL za technicku expertizu, to bude urcite tym rozdielom v objeme. Bolo to take jednoduche...
Ostatne veci mi nestoja za komentar. Bodka. Punto. Grande Punto. -
to tomko: Na čem fičim? Ja fičim na tvejch prispevcich ala Alfred Binet, kterym tady budoucím majitelum G Punta píšeš. Díky za tu básnickou sbírku, tobě bych doporučoval sepsat neco ve smyslu, jak napsat kritiku na českych forech. Všimni si toho černého ve slově českych!
BTW: S tvy Definitvni odpovedi jasne sala zavist. Pokud je tedy hlavni chybou, ze tu ma nekdo Definitvne rychle auto a ne nižší střed (jestli vubec).
A cím je muj prispevek konstruktivni potentnim (cti potencionalnim) majitelum vozu? Aby se neridili tvoji kritikou, jelikož je z tebe citit zast ;-)
Vas bojovnik za Svobodu - freedom fighter -
Ad Tomko
jistě ,že V6 motor 1,.4 je něco jiného, nicměné tím chci říci, že mi to
auto nijak líné nepřipadá. Nechci nikoho poučovat ale 14 16V si skutečně
žádá hledat výkon ve vyšších otčkách, ovšem za 5 litrů se s tím pak jezdit
nedá. Kdybych toto auto neměla a četla všechny ty přispěvky, tak bych
si ho nikdy nemohla koupit- je to tak jak správně napsal ten kolega o
svrhnutí vozu ze skály. Jedná se o prostě o neurastenické stesky, to aby člověk snad čekal, kdy upadně kolo, šaltpáka zůstane v ruce, mouchy
se přiřítí průduchy do interieru a další věci nevídané se stanou.
Přece GP je malý vůz s určitými limity , žádné BMW 5 -
"-- skrytý --" 10.08.06 13:08
to wolff: Este niesom na 100% rozhodnuty ale GP je velky kandidat a zalezi aj na cene ako sa dohodnem s predajcom. A co sa tyka kvality si myslim, ze vacsina europskych automobiliek sa pohybuje na urcitej kvalitativnej urovni. Niektore su trosku nad a niektore zas trosku pod. Ale ked sa to vezme celkovo tak velky rozdiel medzi nimi nieje.
to tomko: Sole Dynamic stoji 426.900,- Rozmyslal som, ze vezmem bez klimy ale viacero ludi mi vravi aby som neurobil takuto chybu. Skusim este nieco vymysliet aby som nejako okresal cenu verzie Sole. Mam aj celkom slusnu ponuku na vybavu Active/Sole, ale zas keby som dokupil veci co tam chcem tak cena vyjde vyssia ako Dynamic/Sole. Kedze som z KE tak som pooslovoval par predajcov na vychode. Do DS to mam riadny kus a este k tomu som momentalne v zahranici takze vsetko riesim cez maily a telefonaty :-( .
Nic musim nieco pospekulovat...... -
"-- skrytý --" 10.08.06 12:08
To matus: Mohol by si sem napisat cenu verzie Sole, lebo na stranke nic neni. Skus si preratat ci ta nahodou nevyjde obycajna verzia (po zlave) lacnejsie ako akciovka. Mne sa inac podarilo 6% z ceny Sportu, mozno by sa dalo este cosi okresat (mozno skus pohrozit inym predajcom/alebo/a konkurencnou znackou P207, Fabka, Clito, ..). Neviem kde kupujes, ale ak mas moznost, skoc do DS. Mnohi si toto zastupenie velmi pochvaluju, ci uz ceny, sluzby alebo servis. -
"-- skrytý --" 09.08.06 13:30
« Cena
Myslite ze zlava 6% z ceny verzie Dynamic alebo 7.4% z verzie Dynamic/Sole je celkom dobra? Alebo este treba trosku poobchodovat a podiskutovat s predajcom? Jedna sa o verziu 5D+metaliza. Niesu v tom ziadne dalsie podmienky. Je to iba cisto zlava z ceny, nieje to podmienene nicim. Dik za odpovede
Sorry zle som pocital....pri verzii Sole vychadza zlava iba 2,11% -
"-- skrytý --" 09.08.06 00:31
to Octan : mozno sa skus opytat v inom AUTORIZOVANOM servise Fiat. Mozno budes prekvapeny inym postojom. Neviem co urobili s tym mojim klepanim ale po cca.1500km je to supe, nic nebucha a hlavne to netaha do lava, co ma stvalo asi viac [hlavne na dialnici] . Suhlasim s Tomkom, ja som bol z toho na nervy, ono v mojom pripade to nebolo ziadne klepkanie hlavne ked som nesiel po dialnici. Komu to vadi dajte si to spravit, nevahajte!
Na fore som rad vzdy ked sa ozve niekto ako Fabka2004 a vymenime si nazory na GPcko v pratelskom tone.
Radim to s tym filtrom je smutne.
GP to cvrlikanie raz mam a inokedy sa objavi az po hodine. No predpoklad je ak je to lozisko ze sa to bude zhorsovat. Neviem co ine by to mohlo byt
Paulz robim tiez vo vyrobnej us firme a ver mi ze na kvalifikaciu noveho produktu sa pouzivaju fakt rozne metody a vsetko sa netestuje, vzorkuje sa.
Zdvor skusenosti len najlepsie [az na tie chronicke veci co sme tu omielali dokola] , ak prejdes forum a este budes cosi chciet extra tak napis. Ja mam tiez Dynamic. Potom vyskusaj ako hra radio.....
Tommy co to TA? Zvladas to?Ja nie. :*)
Prajem pekny vecer! -
"-- skrytý --" 08.08.06 22:34
tomko: s tím řízením, byl jsem u dealera a tam mi řekli, že zatím z Fiatu není oficiální řešení toho problému, že se zkoušely měnit tlumiče, ramena a řízení, nicméně že zatím není předpis od Fiatu jak na to, takže buď rád, že to to řízení spravilo ;-) já teď (19) pojedu na dovolenou do domoviny GP, počítám s najetím cca 3000 km, takže jsem zvědavej na ekonomiku provozu a pohodlí na dlouhých cestách. Jinak ohledně tý živosti, od začátku to opravdu bylo vlažnější, ale když se na to soustředím a porovnám s úplnými začátky, tak je živost podstatně lepší s každou stovkou km, a hlavně spotřeba citelně klesá. -
"-- skrytý --" 08.08.06 22:26
To paulz: Je to tak. Ten novy virtualny system vyvijali pre novy model auta Fiat, ktory v tom obdobi bolo Grande Punto. Dokonca nam to hovoril spolocnik jednej talianskej firmy, ktora sa podielala na projekte vyvoja tohoto systemu. (Som sa musel pochvalit..)
To freedom fighter: No pocuj, ty mas tusim nejake divoke asociacie a bujne senzoricke stimuly (Afrika, Stalingrad, airbag, utes, ..). Na com ficis? A hlavne, co ma tvoj prispevok priniest aktualnym a buducim majitelom Fiatu Grande Punto? Nechces radsej vydat basnicku zbierku?
Na margo mojho komentara k prispevku Definitivne_Lidy. S tou Vectrou to bolo OT, ale bolo to zamerne. Reagoval som totiz na prispevok, ktory podla mna mal tak trochu arogantny a poucujuci nadych, co podla mna neni treba. Ja si myslim ze, az na isteho Dr., sa tu snazime komunikovat konstruktivne a jeden druhemu sa snazime v niektorych veciach poradit alebo pomoct. Taktiez sa delime o pocity, dojmy, zazitky (v suvise s GPckami). Skor to bolo v zmysle ze poucovat urcite dokaze kazdy. Ale inac Lida to zobrala tusim celkom v poho, a samozrejme budem rad (a asi aj ostatni) ak s nami podiskutuje aj ona, a teda samozrejme aj castejsia ako raz za cas.
Napr. hned otazka na Lidu. Fakt nebadas drasticky rozdiel medzi V6 a GPckom?
Upresnim svoje pocity "lenivosti". Celkom to vystihol Robo1.2, ze je o uhle pohladu. Priznavam ze som asi prilis narocny. Osobne som ale ocakaval ze to bude zivsie ako nas Peugeot, vzhladom na vyssi vykon GPcka, 6st prevodovku, a samozrejme aj vzhladom na fantasticke udaje v prospekte ktory aj viaceri z nas dostali (tam pisali zrychlenie 0-100 za 9,8s, maximalka 190, tieto udaje su proste preklepy). Moje pocity su ale skreslene tym ze som prakticky nemal skusenosti so 16V motormi a ze vyrazna tichost motora ubera na pocite rychlosti. (tak tragicke, ako som to posledne podal, to zasa nie je).
Dnes som prekrocil 7000km a je pravda ze teraz auticko jazdi sviznejsie ako pred 3000km. Poopravim to ze do 4000ot sa dokopy nic nedeje. Teraz uz fakt slusne motor zrychluje od 3500ot. (dlhsie som totiz nejazdil na okreskach, a delil som sa o zazitky z davnejsej doby, okrem tej maximalky, to som skusal minuly tyzden). Dufam ze po 10 000 km to bude este lepsie a potom znova o zivosti poreferujem.
Inac ludia, po tej vymene riadenia, to je parada. Kto ma pocit ze mu naprava buchoce, bezte si to vymenit, neolutujete. -
"-- skrytý --" 08.08.06 17:01
Zdvor@: Zdravim a vitaj v klube >:D
Ja mam 1.2, vybava Active, ale to na vykon motora vplyv nema...
Najazdenych "iba" 5200km aj ked tu asi patri k sluzobne najstarisim >:D Celkova priemerna spotreba je cca. 5.9l / 100km (vyratana rucne podla mnozstva benzinu co som natankoval), ale za poslednych 2200km podla palubneho pocitaca klesla na 5.5l. Takze co sa tyka spotreby, max. spokojnost.
Ale myslim ze su tu ludia co maju nabehaneho o dost viac ako ja, takze ich udaje budu relevantnejsie.
BTW, zacinam sa tesit na buducorocny BumBall. Ak sa tam stretne len polovica z nas, Stilaci budu cumet >:D -
"-- skrytý --" 08.08.06 16:49
No a aby som sa len nenavazal do druhych za to, ze maju iny nazor :*) , pridam nieco k vykonu motora...
Ja mam ten najslabsi, teda 1.2 8V. Jazdim s nim po meste, ale casto s nim vybieham aj mimo mesto s roznym "zatazenim" od 2 do 4 ludi a s plnym kufrom. Je pravda, ako napisal Robo1.2, ze sa s tym musi clovek naucit predbiehat, ale zase nam to vracia na spotrebe, ktora sa u mna momentalne pohybuje na 5.5l / 100km podla PP (merane poslednych 2200km). Ten motor je viditelne navrhnuty pre mestsky styl jazdy s dvomi posaziermi na palube.
A co sa tyka pocitu "lenivosti" 1.4 16V... Som si isty, ze keby som sa do nej posadil ja, mal by som pocit ze sedim v rakete >:D
Robo1.2: Filter do ventilacie sa bohuzial domontovat neda - tak mi to povedali v servise, ked som ho tam chcel dat. Vraj ale moze pasovat nejaky "neoriginalny z ineho auta". Len si neviem predstavit ako ho najst... -
"-- skrytý --" 08.08.06 16:46
Na tento motor jsem si myslel take ale musel by jsem na auto cekat .... vzhledem k tomu ze pracoviti italove v srpnu neprauji tak udejne az tri mesice....Proto jsem bral co je ve skladech u nas v CR.... mno a jak jezdi ?? a za kolik ??? :roll: