Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Bez nadpisu
wolff : Ukludni sa :-) .taki experti ako ten doktor sa vzdy najdu.Bud ho len bavi provokovat,alebo skor je za to plateny.K tej druhej moznosti sa priklanam skor,lebo snaha najst rozne hluposti odtrhnute so suvislosti,ako to robi on,vyzaduju dost casu.
Uz to,ako sa GP predava v EU a taktiez bezny pohlad na to auto stacia zdravemu cloveku si urobit zakladny nazor.
Fabia v sucasnosti nemoze konkurovat GP.Kto to nevidi a nechape,jeho problem. 8) -
wolff 19.08.06 21:47
« Bez nadpisu
Musím se opakovat ty magore jeden. Nejnebezpěčnějsí auto ve třídě malých aut je FABIE!!!! Protože jedině VW je tak kokotskej výrobce aut, kterej instaluje do svých aut brzdy s degresivním účinkem. Kdybych měl vysoké právnické renomé (což jednou budu mít a ti se mají an co těšit), tak ten zasranej koncern s celou škodovkou zadupu do země, protože to co montujou do svých aut je životu nebezpečné. Proti tomu jsou brzdy z GP kategorie F1!!! Takže musím to tady napsat ještě jednou a naposledy.- pokud sem ještě přispěješ jednou nějakou , tak přísahám bohu, že si do těch Košic zajedu a podle IP si tě ty kokotku najdu. A už ti tu klávesnici zavřu jednou pro vždy. Klidně si sem piš, ale přestaň lhát a dávat sem odkazy o kterých víš výkal. Je to jasné? Myslím to ale vážně!!! Není to sranda, protože už mě s tebou došla trpělivost. Fakt si tě najdu. Věř mi, že to není problém...a že to udělám, času na to mám celkem dost -
"-- skrytý --" 19.08.06 16:41
« Bez nadpisu
2 mmarecekk : Tak slovenske silnice neznam :*) ale predpokladam ze budou stejne jako ceske tedy mizerne .... Jedine co ti muzu poradit je ze podvozek noveho GP je o neco tuzsi nez podvozek "stareho" (classic) Punta.... Mezi tebou preferovanymi motory by jsem se rozhodl podle poctu udejetych kilometru rocne, ale pokud ti prodejce dava slusnou slevu na diesel tak by jsem volil asi ten .... 8) -
"-- skrytý --" 19.08.06 11:12
« Bez nadpisu
Zdravim vsetkych na tomto fore. Konecne som precital cele forum od zaciatku :shock: a rad sa sem pridam. Vazne zvazujem kupu GP, momentalne som spokojnym majitelom Punta II sporting 1,2 16V a zvazujem 2 moznosti: GP sport 1,4 16V alebo dynamic 1,3 MTJ 90k s Need for Speed paketom. Z predajcu v BA som uz predbezne vytrieskal dost slusnu zlavu na ten multijet, takze o cenu momentalne az tak nejde - skor o velky rozdiel v spotrebe a ine naladenie podvozku (viete si predstavit kombinaciu mojho sucasneho sportingu a bratislavskych ciest - neviem ci by som to vydrzal dalsich par rokov :-! )
takze kto dokazete tieto 2 verzie porovnat, budem rad.
ak niekto potrebuje skusenosti s BA servismi, predajcami, pripadne s Puntom II, neni problem...
To all: piskajuce brzdy su normalne aj na mojom punte, nema to ziadny vplyv na ich cinnost, proste to robia... -
wolff 15.08.06 23:48
« Bez nadpisu
Možná bych aji nedoporučil čekat až an tu kontrolku. No co už, když už se stane,a le stejně bych desky měnil o chlup dřív. Mrkni, když budeš měnit kola... Ony se pak ty desky a kotouče víc přhřívají a kotouče se kroutí... Ale každýho podle jeho stylu a vkusu... Takovej Bubák se teď asi diví, že má Fiat brzdy a už někde brouzdá, aby nás přesvědčil, že to tak není... :D -
"-- skrytý --" 15.08.06 22:57
« Bez nadpisu
Piskajuce brzdy sa objavuju pri jemnom pribrzdovanim, obcas, hlavne po dazdivom pocasi a asi je to na GP standart. Ked sme pri tych dostickach, po kolko km sa menia asi a ako na to pridem ze uz je cas. To ma na to fakt upozorni ta kontrolka na palubnej doske? mne sa zda ucinok brzd uz nie tak ostry ako ked bolo auto nove ale to je asi normalne. -
"-- skrytý --" 15.08.06 16:42
« Brzdy
Nevíte jak na pískající brzdy? (cyklisti se mě bojí, když za nimi dobržďuji na semaforu >:-[] )
Jinak 3000km; 6,5l/100km; zadní dveře už sedí jak mají; ventilátor cvrdliká; přední stěrač-ten větší-nějak nestírá,ale rozetírá; žádné pazvuky z přední nápravy >:-[] -
"-- skrytý --" 15.08.06 16:36
« Bez nadpisu
2 wolff:
Forward thinking, wolff. To potom pre teba by asi bol najlepsi tento kus (ak teda uvazujes o Fiate):
[odkaz]
Na Top Geare som ale pred casom videl reportaz o experimentalnom aute jazdiacom na metan, ktory sa produkoval v specialnom sile do ktoreho ladovali kravske ho.na. Mat doma nejaku tu kravu ci dve (teraz vobec nenarazam na nikoho na tomto fore), a clovek ma veskeru produkciu paliva pre svoje auto - takato idea sa mi paci. No a kedze metan je jeden z najvyznamnejsich sklenikovych plynov (omnoho efektivnejsi/horsi ako CO2), jazdenie na aute kt. spaluje metan by sa dalo postavit na uroven ekologickeho aktivizmu.. >:D (taka mierna chybicka je to ze sa spalovanim tvori to nestastne CO2). Navyse by clovek "nesponzoroval" arabskych sejkov, stat, pumpara, a kto vie koho vsetkeho.. -
wolff 15.08.06 14:16
« Bez nadpisu
Ale blbost. Faktem je, že GP má snad jedinou chybu a to je trošičku vyšší cena. Jinak je celkem v konkurenci malých aut prakticky bezkonkurenční. Vzhledově určitě ( i když uznávám, že někomu se taky líbit nemusí). GP je super auto, mě se líbí taky, rád na ně blikám, je to prostě kus povedeného auta, jako se třeba Hondě povedl Civic a nebo Peugeotu 206 (i když ta byla jen vzhledově pěkná, to co bylo pod kabátem stálo za prdlačku vždycky). TAdy sem lezou lidi, co GP mají a nebo chtějí + jeden blb. A to je celé. Už neřeště toho blba a bavme se o autech...
J8 pokud budu kupovat auto tak asi GP 1,3 MJTD 66 kW, tak si třeba taky rád přečtu zkušenosti. Jen ta cena je zatím an neúnosné hranici (zrovna tohohle typu, potřeboval bych aspoň klimu zadara), tak čekám jak se to vyvine. Na druhou stranu se mi do koupi nového auta moc nechce, protože mám takové tušení, že za 5 let to bude s benzinem a naftou moc špatné (těch 54 le můžu s Bravou v pohodě bez problémů ještě jezdit) a že by možná bylo lepší koupit plničku zemního plynu a koupit Fiata rovnou an zemní plyn. Má to háček v tom, že sem sice obvolával a obpisoval jednu firmu co plničky domácí v nabídce měla, bohužel dělají mrtvého brouka. Má li někdo ještě v merku tento druh paliva (náklady na 1 km cca 40 halířů), může sem napsat taky své zkušenosti - dosavadní. Fiat je totiž docela vepředu, co se týká plynu jako paliva (stejně tak jako Citroen, který dokonce měl mít plničky v nabídce). CO VY NA TO VŠICHNI? S výjimkou opět toho blba... -
"-- skrytý --" 15.08.06 13:59
« Re: Paulzi
MW16: "Toto je fórum o GP. Kdykoliv jej ale navštívím, abych se pokochal novými zkušenostmi a zážitky majitelů skvostu automobilové techniky a mistrovského designu - Fiata GP" :roll: :roll:
toto už silne pripomína nejakého zaslepeného majiteľa bezkonkurenčnej legendy Fabie HTP, príp. hviezdneho GTI - ho -
"-- skrytý --" 15.08.06 13:51
« Paulzi
Paulzi, nic netypuj a nebuď vztahovačný.
Samozřejmě tvoje reakce nepatřila Wolffovi, ale mně.
Tedy stručné objasnění. Toto je fórum o GP. Kdykoliv jej ale navštívím, abych se pokochal novými zkušenostmi a zážitky majitelů skvostu automobilové techniky a mistrovského designu - Fiata GP, musím prolézt kanálem, který tady po sobě zanechává ten k*eten - Bubu.
Proto možná můj příspěvek vyzněl poněkud zaujatě.
Až se tady ten de*il Bubu zase objeví, ty by jsi mu Paulzi mohl slušně doporučit někoho, kdo by chtěl být tímto b*bem každodenně obšťastňován. A všichni budeme spokojeni. ;-) -
"-- skrytý --" 15.08.06 13:49
« Bez nadpisu
paulz: aha já myslel, že raguješ na wolffa, ale to je jedno, princip zůstává stejný. Jistě tyhle příspěvky na fóru o autech jsou zbytečné, nicméně se jim skoro nikde nevyhneš. Dr.Bubu už tady sliboval, že přestane přispívat do tohoto fóra, btw. nikde jinde nepřispívá. Je to účelově záměrně provokačně založenej nick s cílem, kterej všem rozumnejm lidem zůstává skryt. Pokusy o diskuzi s ním troskotají,domluvy v dobrém ani zlém nepomáhají a tak se nediv, že lidi vypění. -
"-- skrytý --" 15.08.06 13:30
« Bez nadpisu
matus
koberceky 2.090 (bez zľavy)
kryt motora - udajne 3.000 (nemam overene, ci je to presne cislo)
zasterky predne - 1.190
zasterky zadne - 1.190
povinná výbava - "bezpečnostná sada" - 1.590 (v autoimpexe 800,-)
Ci sa ti vyplati cestovat do DS, to uz je naozaj na tom co ti povedia, ale podla mna to za poku s stoji. Minimalne preto, aby si si bol isty, ze mas dobru cenu. Mimochodom, hned by si mal "v zabehu" 400 km ;-) -
"-- skrytý --" 15.08.06 12:59
« Re:
bobi: dik za cislo, vyskusam tam zavolat, ale kedze som z KE tak asi sa mi neoplati ist do DS. Sice to sa uvidi po telefonate. Motor 1.2.
tomko: Dik za info o EVC. Za tych 5.000 by som chcel kryt motora zo spodu, povinnu vybavu, koberceky a zasterky....ale to budem musiet isto dost doplatit ku tym 5.000. Este som nepozeral ake ceny su tych doplnkov -
"-- skrytý --" 15.08.06 12:29
« Bez nadpisu
2 matus: S tymi EVČ to vyzera byt tak, ze sa prihlasuje len v mieste trvaleho bydliska (pripadne sidla firmy).
[odkaz]
Mne sa ta cena tiez celkom pozdava, ale nechapem preco by sa mal predajca vytocit ked mas ponuky na ine vozidla a povies mu to. Co planujes za vybavu za tych 5000?
2 all minus dr.bubu:
Myslim ze by sme mali s kazdym prispevkom dr.bubu poslat oznam, ktory nahodnemu navstevnikovi vysvetli, aka osoba sa skryva za nickom dr.bubu. -
"-- skrytý --" 15.08.06 12:01
« Bez nadpisu
paulz: hele wolff je dost specifickej týpek, má dost radikální názory, který dost radikálně píše a dost často s takovou radikálností nesouhlasím, nicméně jeho reakce na hovado Dr.Bubu je na jeho poměry velmi, velmi jemná. Navíc wolff má ve svých příspěvcích taky dost často pravdu a diskutuje. Je to člověk (Dr.bubu), kterej jenom škodí, provokuje, nediskutuje, vytrhává z kontextu, nereaguje na dotazy, nedrží slovo a píše demagogický bláboly. Takže pokud jsi sem zabrousil jen náhodou, chápu tvojí reakci, pokud znáš vývoj diskutujícího s nickem Dr.Bubu, pak by ses divil, proč byl wolff tak mírnej. 8) -
« Re: Bubuovy partnerky
Wolffe, to jsou zbytečné rady. Bubu si to dělá 3x dennně do chromovaného nástavce výfuku své vyvolené fóbie HTP. Nebo se pletu Bubáku? S tou frekvencí a výfukem určitě ne, ale třeba to bude nějaká jiná, trochu ošoupaná koncernová partnerka. Neříkej mi Bubu, že jsi dokázal vymyslet něco jiného. S tvým IQ tykve je možné, že ojíždíš haťapku sousedovi, protože ani žádnou nemáš.
Bubu, když jsem viděl tvoje duchaplné příspěvky, začínám tě podezřívat, že se při těch koncernových orgiích díváš oknem na Grande Punto. Tobě to co máš očividně vůbec nestačí. Vždyť ty nikam jinam ani nepíšeš. Ty jsi z toho Fiata úplně hotovej. Obzvláště z GPčka. Ale ty na něj asi nemáš viď. Ještě že jsi v Košicích, jinak bych musel na svým Stilu na noc ucpávat vejfuk. Ty jsi teda kanec Bubu. To se fakt nevidí.
No skutečně inteligentní příspěvek.........typuji tak kolem 50 IQ a 14 let nebo se pletu? -
"-- skrytý --" 15.08.06 10:44
« Bez nadpisu
ahoj matus
pozeral som spatne, ale akosi som nenasiel o ktoru kubaturu si sa nakoniec rozhodol. Podla ceny to odhadujem na 1,4 8V. Mne sa ta cena pozdava, uz aj vzhladom na to, ze mas klimu. V podstate by som ho uz asi nelamal, ale jemne by som podotkol, ze by som rad povinnu vybavu(trojuh., lekarn. a lano) a znacky rad dostal do ponukanej ceny. V Blave autoimpex ponuka znacky a ich vybavenie zadara a Dunauto a Grif zas povinnu vybavu.
ad SPZ-ky
pravdupovediac neviem, ako to je, ale v nasom baraku permanentne uz niekolko rokov sidli firma "mokarabia" a chodi tam dodavka s rovnomennym logom, ktora ma talianske znacky ;-) .
last ajdija
Este by som ti doporucil malu radu na zaver. Zavolaj pre tvoj klud do DS a povedz, aku mas ponuku, otvorene. A povedz, ze mas odporucania. Ak ti daju nizsie cenu, tak ti vybavia aj prechodne znacky.
Kontakt: 031 5900 111. Mobil a meno ti poslem na SZ -
"-- skrytý --" 15.08.06 10:25
« Bubuovy partnerky
Wolffe, to jsou zbytečné rady. Bubu si to dělá 3x dennně do chromovaného nástavce výfuku své vyvolené fóbie HTP. Nebo se pletu Bubáku? S tou frekvencí a výfukem určitě ne, ale třeba to bude nějaká jiná, trochu ošoupaná koncernová partnerka. Neříkej mi Bubu, že jsi dokázal vymyslet něco jiného. S tvým IQ tykve je možné, že ojíždíš haťapku sousedovi, protože ani žádnou nemáš.
Bubu, když jsem viděl tvoje duchaplné příspěvky, začínám tě podezřívat, že se při těch koncernových orgiích díváš oknem na Grande Punto. Tobě to co máš očividně vůbec nestačí. Vždyť ty nikam jinam ani nepíšeš. Ty jsi z toho Fiata úplně hotovej. Obzvláště z GPčka. Ale ty na něj asi nemáš viď. Ještě že jsi v Košicích, jinak bych musel na svým Stilu na noc ucpávat vejfuk. Ty jsi teda kanec Bubu. To se fakt nevidí. -
« Dívejte se na Polymorfa z té lepší stránky...
Alespoň víme o všech vadných kusech GP, co kdy Fiat vyrobil a prodaly se na trzích, jejichž jazyku Polymorf alespoň náznakem rozumí. Zároveň si můžeme zjistit, jak se tyto problémy řeší jinde a můžeme tak aut. servisům pomoci obejít ten slabý článek mezi Turínem a jimi (totiž Fiat ČR/SR).
I díky Polymorfově neúnavné snaze víme toto: GP je velmi povedené auto, které Fiat nestačí pro velký zájem vyrábět, objevené konstrukční problémy rychle řeší a počet individuálních chyb je podstatně nižší, než u ostatních evropských automobilek.
A to se pochopitelně projevuje i na finančních výsledcích Fiatu. -
"-- skrytý --" 15.08.06 08:33
« Bez nadpisu
No tak dnes som dostal odpoved od predajcu. Som na cene 427tis. Sk za GP Dynamic/Sole. Je v tom metaliza a vybava podla vlastneho vyberu za 5.000Sk. Mam brat alebo este jednat? Lebo sa mi zda, ze som ho trosku vytocil s tym, ze mam ponuky aj na ine auta? Ako myslite? Kupujem moje prve auto takze neviem velmi chodit v tychto vodach. A este otazocka: mozem mat auto na znackach toho okresu kde mam prechodny pobyt alebo to musi byt na znackach okresu trvaleho pobytu?
Dikes -
wolff 15.08.06 08:15
« Bez nadpisu
Bubu ty seš fakt dámské přirození za korunu. Když sem dáš takovejhle stupidní odkaz (kterej notabene říká jen to, že se týpek ptá, jak si může opravit koženou sedačku, když si ji pravděpodobně před tím mírně - neviditelně poškodil), tak sem přesvědčený o tom, že si ho musíš aspoň pěkně vyhonit. Jiný důvod to tvoje nemístné opruzování nemá. Jedině závist a honění... Najdi si nějakou babu... Třeba se s tebou nebude milovat (s takovou kreaturou bych se divil kdyby jo), ale třeba tě aspoň udělá za peníze do umyvadla... -
"-- skrytý --" 14.08.06 23:03
« Bez nadpisu
2 panda:
Ten 1,3 MJet inac splna normu Euro 4 aj bez casticoveho filtra. Ale na niektorych trhoch (alebo/a na poziadanie) sa casticovy filter dodava. Navyse 1,3 MJet v 90k verzii sa bude dodavat vo verzii Sport, ale s trocha inym lookom (ktory bol este v povodnom katalogu ponukany ako Need For Speed packet), teda ak sa niekto, kto pisal ten clanok trochu nesekol.
[odkaz]
Neviem ci tu uz ten odkaz bol.. Ak ale neplanujes nove, tak je to asi irelevantne.
2 freedom fighter:
Pocuj, takto sa ty zastavas jedinej "prispievatelky"?
Inac len tak medzi nami, aspon vidis, za koho si sa prihovoril...
2 DL:
Niekedy zavidim retardovanym individuam, ktore si ziju vo svojom svete nevedomosti a obmedzenosti a pritom si pripadaju tak skvelo. No nezije sa im lepsie? -
"-- skrytý --" 14.08.06 21:55
« Bez nadpisu
to Definitivne_Lida : robim sa tentokrat ze som ten prispevok nepochopil, iba na margo tvojej poznamky, buchani v riadeni a odradeni podobnymi typy, my mame tento problem uznany a odstraneny autorizovanym servisom Fiat. Ak ta nase prispevky obtazovali tak prijmi nase ospravedlnenie :'-(
Bez urazky ak si pleties typy aut na ktorych jazdis tak skus normalne k veci s diskutovat o GP. Ak bude moja manzelka jazdit s GP, nevsimne si kopec veci co si vsimnem ja napriklad obcasnu zlu synchronizaciu 3ky ako dnes zaslal Dr.drbo. Viem si predstavit ze pri nasilnejsom radeni moze dojst k problemu. A tiez treba zletiet z euforickych vysin, po x tisicoch km sa mozeme bavit kto ma ake problemy. Tiez po prvej zime si povieme ako nam funguju ABS,ESP a pod >:D >:D
Este raz nic v zlom, ako zamestnanec servisu [nie automobiloveho] o tom viem svoje
Vcera som zaparkoval pred trnavskym Maxom k identickemu dvojcatu a odfotil si ich. Krasny pohlad, obe NewOrleans.
Panda_cz : nemyslim ze by to mal byt problem na odradenie od kupy, ja som na tom navalil od vymeny riadenia 3tkm a je to super. A verim ze to tak zostane. A ak su indicie ze nove modely to nemaju tak nie je uz dovod vahat.
A to,ze je Roomster rodinne auto ? Mal by si ho kupit za tie peniaze tento doktor aj s tym motorom,nalozit ho batozinou a svojou rodinou a potom ist pred majitelmi GP predviest tu uzasnu dynamiku,kultivovanost motora a spotrebu niekde na dialnici... ;-)
A pokial Skoda neda nejake nove motory do novej Fabie,tak tazko bude moct konkurovat GP.A som zvedavy,ci sa zmozu aspon na 5*.