Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.06  20:40

« Bez nadpisu

Sedim uz dlhsi cas na webe a pozeram zimne gumy.
    A som z toho jelen, ktore su tie najrozumnejsie? kompromis medzi cenou a vykonom?Napadli ma Pirelli SnowControl...
    Ma niekto tip kde sa daju za dobru cenu na zap.Slovensku kupit/resp.solidny pneuservis?
    Planujem kupit teraz iba zimne gumy a dam ich na originalne plechace
    a az na leto nove disky >:D >:D
    A co treba urobit este na zimu? Napadla ma len kvapalina do ostrekovaca. Oplati sa nejak auto navoskovat?Turtlewax?
    diky za rady
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.06  11:56

« Bez nadpisu

v pondelok som objednany na vymenu riadenia. uvidime co to urobi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.06  22:11

« Bez nadpisu

Slohli mi antenu, toto ma fakt na..alo. Teraz pocuvam stredne vlny a rozmyslam ci kupit original antenu ci nie.
    To uz aj antenu treba nalepit s Loctite :x ?????
    Co sa tyka toho plieska, to je teda divne. Minule som si vsimol taku trubku v trubke medzi plynom a brzdou.
    V podstate chapem ako to chodi vo vyrobe, zasa vo fabrike cosi zvrzali a namiesto zastavenia vyroby skusaju co znesu zakaznici.
    Lenze ti anglani su v reklamaciach pred nami. Zda sa ze anglicke forum tato jobovka dost podrazdila......
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.06  21:52

« Bez nadpisu

Toto mozno bude niekoho zaujimat:
    Uvazoval som ako sa zmeni presnost rychlomera a tachomera ked prezujem na zimne.
    Na GP Sporte mam letne rozmeru 205/45 R17, no a v technicaku je 185/65 R15 ako jeden z dalsich schvalenych rozmerov (navyse ako jediny rozmer podla navodu umoznuje pouzit retaze). Nasiel som sikovny kalkulator (akurat vypisuje presnost v mph).
    [odkaz]
    No a vysledok je, ze presnost ukazovanej hodnoty je 99,1% v porovnani s povodne ukazovanou rychlostou (cize dokonca vlastne blizsie k realu, kedze rychlomer zamerne nadhodnocuje) a vzdialenostou (ta by podla vsetkeho mala byt co najpresnejsie kalibrovana).
    Myslim ze presnost je dopohody ;-) .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.06  21:37

« Bez nadpisu

Problémy jsou zatím snad jen s boucháním přední nápravy, respektive boucháním od řízení. Kdo všechno již máte řízení vyměněné a jaké jsou zatím poznatky? Už jsem si na to celkem zvykl, ale přesto se chystám na reklamaci. Ještě ale chvíli počkám, až bude jisté a odzkoušené, že tato výměna řízení, bouchání trvale odstraní.
    Jinak zatím spokojenost se spotřebou. Po překročení 6tis. km se průměrná spotřeba GP 1.2 ustálila pod 6l/100 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.06  21:11

« Re:

Robo: já čekal nějakou trágu a ne chybějící plíšek bez závažných důsledků....
    jinak jsem kupoval zimní gumy i se 4 elektronama 185/65 R15, Firestone gumy a cena 13600 mě fakt mile překvapila :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.06  19:41

« Bez nadpisu

All
    Je to tu mrtve, nikto nemate ziadne problemy s autom?
    Prave som cital info ze sa bude konat asi pekne velka zvolavacka GPciek.
    [odkaz]
    Ale klidek :shock: :shock: , tyka sa iba verzii s volantom na pravej strane. GPcko stratilo jednu hviezdicku....
    The UK model doesn’t have a metal plate in the steering column, which is designed to spread the load of a knee impact in the event of a serious frontal collision.
    The lack of the plate means the UK car would only get a four-star Euro NCAP crash test score – not the maximum five stars which is used in Fiat's advertising campaign
    Snad Vas vsetkych toto rozhybe uz cosi napisat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.06  00:23

« Re:

> bobi: GP 1.3 MJET 75.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  16:14

« ABS

ABS? že či, hned druhý deň po kúpe, nebyť tých ostrých bŕzd a ABS tak na druhý deň po kúpe vozu zbieram plechy na ceste za Zvolenom v smere do BA.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  16:05

« Bez nadpisu

Už jste ,,použili'' ABS? Já jo na křižovatce, když mi tam padla červená, mrcha >:D Alespoň vim, že mi funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  10:56

« Re:

popo: Jasne, bol som to ja.. Tak aspon takto dodatocne, tesi ma :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  09:09

« Bez nadpisu

Punta06
    Fiat a Microsoft maju od tohoto roku partnerstvo
    cotton
    ake GP si si nakoniec vybral?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  09:03

« Bez nadpisu

matus
    - 20.000,- zaloha pri objednani
    - o 2 mesiace v stredu volali, ze auto je uz v autosalone
    - stvrtok som doniesol a uhradil akontaciu a podpisal 20 papierov 8-s
    - ale auto som nechcel bez riadnych znaciek, tak som tam nechal 2ltr
    - v piatok mi uz volali, ze mam vybavene znacky a TP + kolky za znacky
    - a v sobotu som uz padil na vychod :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  08:31

« Bez nadpisu

... to je kombinace... >:-[]
    btw.: Co tam dělá na skle ten Microsoft??? :shock:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.06  22:02

« Techničák a platba faktury

Nejdříve můj případ: záloha 20 000 Kč při opjednání, auto placeno až po předání vč. techničáku bankovním převodem.
    Je pochopitelně na každém, jestli si vezme auto, se kterým v podstatě nesmí jezdit, protože na převozních značkách lze jet pouze na takové cesty, které jsou nutné pro "zajištění značek". Osobně bych se bránil a auto nezaplatil - a zálohu bych vyžadoval zpět.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  18:59

« Bez nadpisu

RadimG: zdar, to biele GPčko si bol ty dneska na križovatke pri ESO pumpe, že ? :-) héézký
  • « 00 Reagovat !

foto Sranki

Sranki 01.10.06  16:18

« Re:

Tak by to malo byt. Zakaznika nemusi zaujimat vztah dealer - importer.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.06  16:02

« Bez nadpisu

No tak ja mam jinou zkusenost a myslim ze velmi dobrou. Pro GP jsem si byl minule pondeli, ve ctvrtek (pred tim pondelim) jsem poslal penize prodejci (jako express platbu, nechtel sem riskovat, ze to do pondeli nestihnu), v patek jsem volal, jestli penize dorazili, prodejce rekl ze nevi, tak si to sel zjistit, pak telefonat ze je vsechno OK, tak mi rekl, ze to bude i s technicakem a v pondeli uz jsem mel auto nachystany se vsema dokladama (vcetne toho technicaku) + zaplatil jsem pojistku a bylo to. Jeste ten den jsem auto prihlasil na dopravce a mel jsem vsechno zarizene behem jedineho dne ... takze velka spokojenost ...
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.06  11:41

« Bez nadpisu

MATUS
    Nemusíš se obávat, že když musíš čekat na TP tak jde o něco nestanadardního. Je to zcela běžný postup. Importér tj. Fiat ČR TP vystaví až ve chvíli, kdy se mu na účet připíše platba za tvé auto a dealer jej požádá o jeho zaslání. Pokud platíš v hotovosti, tak by tato procedura nemela trvat déle, než 3-4 dny. Pokud ovšem kupuješ auto na leasing, tak ten týden to prostě trvá. Že vystavují papírové (zelené) značky na dobu 10 pracovních dnů má svůj účel.
    Takže klid, je to běžný postup.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.06  11:09

« Re: Re:

ja osobne sa prave Fiatu v SR nedivim ze neda papiere spolu s autom dealerovi predtym ako mu nabehnu peniaze na ucet. Lebo mali s jednym dealerom pred par rokmi dost velke problemy ... ale to je ina vec. To ze importer ma technicak u seba az kym mu nenabehne platba na ucet je ochrana proti nepoctivym dealerom. To ze niektore auta pridu na salon aj s technicakom je zabezpecene proaktivnym pristupom dealera ze zatiahne auto importerovi skor ako pridu prachy od kupujuceho. Ja to plne chapem, i ked ma to dost serie ... tiez cakam az sa prachy za moje auto dostanu cez dealera k importerovi .... Takze vydrzat !! Vydrzat !!
  • « 00 Reagovat !

foto Sranki

Sranki 01.10.06  10:11

« Re:

To je sice pekne, ze sa snazi predajca predat auto zakaznikovi co najskor, ale predsa - mat auto bez dokladov, to ako keby ani nebolo tvoje ;-) Ja osobne by som do toho nesiel.
    Je mi jasne, ze doklady k autu nemozu prist sucasne s nim na predajnu. Importer predsa neda dakemu vodicovi kamionu auta aj s dokladmi, ale dnes ked sa da cokolvek poslat zasielkovou sluzbou do 24hod kamkolvek mi to pride divne cakat na doklady 2 tyzdne. Sorry ak sa ti to zda divne, mne to srmrdi. :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  09:51

« Bez nadpisu

Sranki: zalezi na predajcovi, niekto ti dá auto až ked má všetky doklady k nemu a s niekym sa dá dohodnút že si auto zoberieš na prevoznych značkách a ked pridu papiere k autu, tak ti ho predajca prihlási, a dá ti techničák dodatočne (to bol aj môj pripad).
  • « 00 Reagovat !

foto Sranki

Sranki 30.09.06  23:26

« Re: Prevzatie auta

Neviem ako ty, ale ja by som na takyto "obchod" nepristupil. Na prevoznych znackach mozes byt tusim max. 10dni a bez technicaku auto neprihlasis. Naozaj nevidim dovod preco by ti predajca nemal dat technicak pri preberani auta. Trvaj na tom.
    A keci o tom ze mu to importer posle neskor su len talafatky. To predsa nie je tvoj problem a ak si to predajca nevie inak zariadit radsej by som kupil niekde inde - o doveryhodnosti sa tu moc hovorit neda.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.06  22:40

« Bez nadpisu

matus: klidek, som na tom podobne a hlavu si z toho nerobim. Proste sme nedockavci, tiez som kupoval svoje prve.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.06  20:28

« Bez nadpisu

matus: no já zaplatil peníze za auto a jel jsem včetně papírů domů, přihlásil jsem si ho sám na značky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.06  19:46

« Prevzatie auta

Mozno pre niekoho blba otazka ale kedze kupujem auto prvy krat tak sa pytam. Predajca mi tvrdil, ze najprv musim uhradit fakturu za auto a az potom pride technicak a serv. knizka (cca tyzden). Takze by som mal cakat na papiere 2 tyzdne po zaplateni za auta(vyjednal som den dva...). Ako to v skutocnosti bezi? Dikes
    P.S. : Uz sa neviem dockat auticka......
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 29.09.06  10:16

« Re: statistika

opravdu zajímavý pohled na značku, díky. BTW to nové Bravo na těch obrázcích vypadá hodně dobře.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.06  09:55

« statistika

Trochu zaujimavej statistiky
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.06  17:18

Já zase dnes, na parkovišti, kde parkuju potkal jedno modrý GP. 1T.... Taky pěkný shledání. :)
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 27.09.06  16:47

« Re:

... pěkná ukázka toho jak prodejce v určité zemi využije příležitosti k prezentaci produktu, který nabízí. Škoda, že to nejde u nás. Na Yarise vidím reklamu na každém kroku, na Punto minimálně. Nakonec i ty prodeje u nás tomuto rozsahu propagace u těchto vozů v podstatě dpovídají. Přitom nelze říct, že Punto nemá co víc oproti Yarisu co nabídnout. Spíše naopak. Škoda že se to lidi nedozví. Na druhou stranu nemáme masově prodávané auto a to je zase +
    PS: včera jsem byl lítat (RC) a parkoval jsem kdesi u louky na polňačce a právě tam za chvíli potkám projíždějícího kolegu se šedým Puntem. Dneska zase na parkovišti v Zádveřicích u Zlína vedle mě vínové Punto, ještě na převozních značkách. Pěkné setkání.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.06  16:05

« Bez nadpisu

[odkaz] Mrkněte GP má i svou poštovní známku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.06  10:23

« Bez nadpisu

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.06  14:31

« Re:

A další pražák:) Tam sem kupoval auto u Imofy. Myslim, že antény jsou univerzální. A M5, nebo M6, zda si ještě pamatuju ze školy, tak se značily rozměry a typ závitu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.06  12:40

« Bez nadpisu

Uz aj z GP-ciek sa kradnu veci? Naco to komu bude? Z takeho kramu >:D
    Vcera som bol v servise a objednal som si ten kryt pod motor. Podla obrazka dost velky kus plastu.. Dodacia doba neznama, lebo ho nemali ani na centralnom sklade a je ho treba doviest z Talianska. Ak nezabudnem zobrat fotak ked to budu montovat, nafotim pred aj po, aby dalsi potencialni zaujemci mali predststavu ako to vyzera.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 26.09.06  11:03

« Re:

to jsou ale >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.06  10:59

« Bez nadpisu

Před časem mi z mého GP ukradli stěrače a pak anténu. Stěrače jsem koupil origoš - 1000,- :-((( a dneska jsem se zeptal na cenu antény - prut za 399,- :-( docela pálky za náhradní díly (IMOFA Praha). Anténa by měla být standardní, tzn. že je potřeba znát jen rozměr závitu (nebo se mýlím?) A co ten rozměr M6 nebo M5, nevíte?
    Dík za radu?
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 25.09.06  10:44

« Nové video

... tento [odkaz] to vzal s diskama pěkně od podlahy ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.06  07:49

« Bez nadpisu

zdravím páni, takže mám za sebou prvých 400km, ....... viem nič moc, ale je to moje prvé :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.06  20:05

to affinis: pro inspiraci konfigurátor elektronů ( já mám zálusk na spidery):twisted:
    [odkaz]%20Punto&veli…
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.06  10:59

« Bez nadpisu

Presne tak s tou klimou a tempomatom to zaujima aj mna lebo som v tych davnych casoch nemal zvytocnych dalsich 50tisic.... :-)
    S tym temomatom si ma affinis nepotesil, odkial je tato informacia, preco by mali nase GPcka bez tempomatu inu riadiacu jednotku?naco by Fiat platil vyvoj x RJtiek? Osobne si myslim ze je to len firmware, ale nepytal som sa. Funguje to tak bezne aj v inych oblastiach hlavne spotrebnej elektroniky
    No a domontovanie klimy kdesi som cital ze to moze vyjst 50-70tisic, takze asi radsej predat auto >:D >:D >:D . Vsetci to mame nove a z nejakych vlastnych skusenosti viem ze niektore veci nebudu nikdy tak kvalitne :shock: spravene ako vo fabrike. Takze nechat rozhodit nove auto tiez nie je moj sen aj ked sa denne presviedcam ze su aj horsie veci
    Pekna nedela vsetkym GPckarom
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…