Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  09:54

« Bez nadpisu

bobi a spol.
    Kryt pod motorom mam. Podla toho co napisal bobi, mam asi len tu strednu cast. Je to rovny kus plastu, ako keby ste zakryli motor doskou. Od boku je motor vidiet, to zrejme zakryju tie bocne casti. Cena bola 1400 SKK, dokupovali sa aj nejake srauby a podlozky, cele aj s montazou bolo cca. 2200 SKK s DPH. Kedze sa kryt objednaval podla motora, je mozne ze na moju 1.2 je kryt iny ako na vase vacsie motory. Alebo si technik nevsimol a bocne kryty neobjednal, to si preverim.
    Cena tych plechovych diskov je priserna, ja som sa na to tiez pytal a bolo to do 3000 SKK za kus, to sa neoplati. Teraz hodim zimne na plechace co
    mam a na jar radsej kupim elektrony.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  09:10

« off

sorry, ze trochu off, je to uplne okrajovo o Fiatke, ale tento blog si dopraje zamyslenie
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  08:51

« Bez nadpisu

tomko & all
    Vcera som zistoval ceny na plechove disky a kryt motora. Ceny su z DS.
    plechove disky, 185/65 R15: 2500,- Sk/ks
    kryt pod motor /stredna časť + bočne časti/: 3800,- Sk (bez ceny za montaz)
    Vsetko vratane DPH
    dotaz na retaze
    V BA v Tescu som nasiel, tusim ceske, retaze Brilant a v roznych cenovych hladinach, pocnuc 429,-. Su s "X" vzorom a pre moje 185/65 velkost "70". Mate niekto skusenosti, ci je nutne investovat do drahych? Dakujem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  05:50

« Bez nadpisu

Robo1.2 kde ti ju menili? Ja chodim do DS. Na to riadenie mi este nic nehovorili. Cakam kedy zavolaju, kedy pride novy ventilator.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  18:27

« Re: to Affinis

pocuj Affinis, co ti zere ten MTJ, na stretku sme sa bavili o mojom zaujme on ak si spominas. Kolko zobere v meste pri normalnej jazde?
    dik
    m

nezere vela, ale oproti starsiemu puntu 1,3 MTJ trochu viac, s tym sme jazdili tak 4,5 priemer v meste a na palubnom a real bol este menej toto punto zatial ma 11.000km a pri pohodovej jazde okolo 5 - 5,5L ale to vlastne ani velmi pohodova nieje:-) teda striedame sa s kolegom ale ked jazdim dlhsie tak okolo 5 sa da aj v meste ale s lahkou nohou a to je prave ten problem, ze to cloveka moc nebavy...hlavne sa stale ponahlam a nestiham tak po dialnici v BA ho dost casto prevetram ale nad 6L som sa v priemere este nedostal ak neratam kratky usek na studeny motor...uz sa blizi zima tak uvidim ako sa bude spravat, ale podla mna este spotreba klesne ked sa viac zabehne...pocitam okolo 20.000km a mozno az po prvej vymene...mozno dame castrol olej a mozno mu to este trosku pomoze...ale to sa este uvidi...inak jazdi vyborne, pazvuky sa ozyvaju zo zadnych dveri tak to pojdeme nechat skontrolovat...a pribuda aj skrkancov....nejaky ´´dobrak´´ nam ho presiel klucom takze krasna hlboka asi 40cm ryha za vodicovymi dverami...na slaktrafenie...nemate problem s tymto?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  14:49

« Bez nadpisu

steven007 aj ja uz mam vymeneny ventilator lebo chrcal, svina vzdy ako sa mu zachcelo na 1tke. Ale teraz mam novy aj s pelovym filtrom a som happy >:D
    Na temu rizeni by sme mali urobit asi samostatne forum :shock:
    PS>nevie niekto ako vymenit ziarovky, zatial som sa dostal iba k demontazi gumovej zatky, som sice technicky typ ale nechcem si nieco ulomit. A v navode je to brutal podrobne :x
    Nikdy som to nerobil
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  09:55

« Oprava

Caute! Jsem tady novej, no muzu Vam rict, ze uz jsem parkrat v servise byl. Tedka jsi jdu vymenit ventilator, nakolik mi vydava divny zvuk, jakoby potreboval namazat. Predtym to delal po case, ted furt. Taky mi to rizeni nejak nelibi, kdyz jedu pomali na blby asfaltce, tak mi to tam vydava divny zvuky. Uvidim co na to reknou v servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.06  07:39

« Bez nadpisu

to je super, pretoze ja by som strasne rad tu caribean orange. No uvidime co bude az to bude.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.06  00:38

« Bez nadpisu

K barvam: k jakemukoliv modelu se da koupit jakakoliv barva! Sice neni standardne v ceniku (nebo v katalogu), ale staci rict prodejci! Napr. ta zminovana "exotica red" je uvadena jen pro Sport verzi, a ja si ji objednal pro moji 1.3 MJET 75 ... a vypada super! :D
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  16:21

« Bez nadpisu

to bobi:
    to zrychlenie mi je jasne ze nemoze mat 9.8 a podla inych prospektov som si domyslel ze to bude 11.4. Aj ked som uz videl aj 10.9 :)
    Ale tie farby ma mylia. Vhladom na to ze sloveska (a aj ceska) stranka je taka super "presna" tak radsej pozeram IT, AT alebo ine. A tam ked si das konfigurator farieb, tak dovoli farbu aj "exotica red".
    Skuste sa vyjadrit.
    Dakujem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  15:16

« Bez nadpisu

martanx
    GP 1.4 16V 5D ma 6 st., mylia ta tie nedokonale prospekty s chybnymi udajmi. Ani zrychlenie nieje 9,8 s.
    Cervena je len "Bolero", ale myslim, ze to trochu skresluje - myslim, ze je to taka bordova, inac velmi zaujimava.
    Inak skus www.fiatpunto.sk
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  15:14

« Bez nadpisu

Pre dynamic sa da objednat cervena, ale iba metaliza. je to uplne ina farba ako ta vyrazna cervena pre sport, toto je taka tmavocervena, skor do bordova - ale vyzera dobre ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  14:20

« prevodovka

Mam tu jeden dotaz, mozno to tu uz padlo, tak ak sa opakujem tak pardon.
    Zaujmalo by ma ci GP 1.4 16V 5D ma 6 st. prevodovku. Pretoze info o tomto sa dost lisi, alebo su neuplne.
    A dalsia otazka, ze ci sa da u nas objednat pre verziu dynamic farba karoserie cervena.
    Dakujem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  13:47

« to Affinis

pocuj Affinis, co ti zere ten MTJ, na stretku sme sa bavili o mojom zaujme on ak si spominas. Kolko zobere v meste pri normalnej jazde?
    dik
    m
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  13:46

« Bez nadpisu

Caute,
    ak mate zaujem o velmi lacne zimne gumy na Punto - Pirelli, dajte vediet, potrebujem sa zbavit mojich starych jazdenych 14tok >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.10.06  17:27

« zimne pneumatiky

ahojte,
    ak by mal niekto zaujem o zimne pneumatiky tu su ceny, za ktore to mam moznost zohnat:
    185/65 R15 88T
    Michelin Alpin A3 - 2610,- s DPH
    Continental TS810 MO – 2650,- s DPH
    Goodyear UG7 -2462,- s DPH
    Bridgestone Blizzak LM 20 – 2465,-s DPH
    Dunlop SPWinterSport3D – 2340,- s DPH
    Pirelli W190 SnowSport – 2250,- s DPH
    Uniroyal MS Plus 55 – 2245,- s DPH
    Dunlop SPWinterSportM3 – 2220,- s DPH
    Fulda Montero 2 – 1960,-s DPH
    205/45 R17
    Pirelli W240 SnowSport 84 V 6996,- s DPH
    Pirelli W240 SnowSport 88 V 6080,- s DPH
    samozrejme aj ine rozmery a znacky ako Sebring, Barum, Falken, Firestone...
    staci len napisat. Dodanie cca 1-3 pracovne dni
    po dohode mozny dovoz v ramci BA, alebo aj zaslanie kurierom.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.06  12:07

« Re:

2 fabka 2004
    co tu pises take iny
    od vtedy co si to sem hodil vsetci spokojnu majitelia GP pocuvaju zvuky ci nieco vrzga a tak
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.06  14:26

« Bez nadpisu

to robo1.2:
    - spotreba oleja v zabehu pocas prvych 15tkm je roznoroda a zalezi od motorizacie a aj od stylu jazdy. Spotreba cca 1 liter na 15tkm je v norme, nieje to vela, snad neskor si to sadne a spotreba sa znizi na menej ako 1liter na 15tkm
    - brzdy: myslim si, ze su rovnako jedovate ako na zaciatku, len si si uz zvykol na ich nastup...
    - co sa tyka pneumatik - hmm zalezi co od nich ocakavas. Kazda pneu sa chova rozne na snehu, rozne na lade, rozne na suchu, rozne na mokru.
    Pneu co je na lade skvela moze byt mat na suchu katastrofalne jazdne vlastnosti a opacne, preto treba byt pri vybere opatrny a nehladiet na celkove hodnotenie a pocet bodov, ale treba sa pozriet na to kde ich pouzivat a v testoch zistit ake su hodnotenia danej pneu napriec jednotlivych merani.
    Netreba vsak zabudnut ze zimne pneu by mali mat max 4r (po 4r su uz velmi stvrdnute, a namenej by mali mat 4mm). takze ak zimne pneu, tak skontrolovat ich datum vyroby, teda DOT cislo kde vycitas datum vyroby
    - vrzganie, zalezi vdy kus od kusu (ja mam HTP teda Fobiu a po 46tkm a 3r v aute nevrze a nikdy nevrzalo nic :roll: )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  10:41

« Bez nadpisu

All : som rad ze ste pekne popisali o tych pazvukoch. Lebo mne zacal klepat zasa ten pravy kryt AIRbagu. Pri kazdom nadskoceni cosi klepne ci vrzgne. No za svet neviem identifikovat kde je to presne ale musim to dat spravit lebo sa mi rozisli plasty v tom A stlpku.
    Tiez prave zadne dvere asi zasa trocha klesli, zasa mi to derie farbu.
    dokonca mi rezonovalo aj spatne zrkadlo ale uz to prestalo. A ako pise RadimG, na niektorom druhu zrnitej cesty sa mi tiez rozdrnci cosi v dverach??
    Bobi bud rad ze Ti to bucha len slabo, na mojom to trepalo extremne
    Zaujimave ze sme sa zhodli ze z tych bocnych krytov Airbagov je nieco pocut. Zda sa mi ze je tam dokonca filc medzi hlavnou palubkou a tou malou ciernou co je vsadena v tom kryte airbagu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  09:44

« Bez nadpisu

cauko. vcera mi menili to riadenie. trvalo to pol dna a musim povedat ze sme si nie celkom uvedomovali ake skarede zvuky to predtym vydavalo. teraz je to uz o uplne inom. pri prejazdoch cohokolvek sa neozyva absolutne ziaden zvuk. pekne pocut iba ako sa pneumatiky odvaluju.takze vsetkym odporucam si to dat vymenit. pytal som sa aj na cenu kritu motora ... servisak to z hlavy nevedel, ale povedal ze v tej cene nebudu matice a sruby a ze jedna stoji 60 sk + pritikus a ze to na tej cene moze urobit aj + 1000 sk a este k tomu nejaka suma za pracu ....
    brzdy nepiskaju .... mozno trosku ked su mokre po dazdi.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 10.10.06  09:24

« Re:

Dobrý den všem,
    mě brzdy nepískají, klepání od řízení se nějak spravilo nebo se ozývá ale minimálně při přejezdu hrbolů v nízké rychlosti, nepříklad na polní cestě.
    C mě v poslední době otravuje jsou pazvuky, jeden se ozývá z levého předního sloupku asi jak to píše RadimG, je to zvuk jakoby uvnitř v mechanismu airbagu hrkalo něco malého kovového. Tento pazvuk pozoruji už delší dobu a projevuje se minimálně spíše "jak-kdy" někdy se mu nechce a je ticho.
    Druhý pazvuk pozoruji poslední dobou a projevuje se konstantně. Vychází z dveří u řidiče a je to takový slvaý kovový zvuk. Přirovnal bych to ke zvuku šroubku co při nerovnostech hrká jakoby spadl do kovové vany, nebo uvolněnému drátku co se opírá o plech. Až budu na garančce požádám o rozebrání dveří ať se mrknou jestli se něco neuvolnilo.
    Plasty vůbec nerezonují ani nevržou.
    Pro vaši informaci už mám najeto 22000km se stálou spotřebou 5,8l. Motor je krásně zajetý a šlape dobře. S autem jsem maxi spokojený a přeji gpéčku ať prorazí na car of the year.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  09:02

« Bez nadpisu

to bobi: No praveze mna by zaujimali tiez tie 185/65 R15 88T ak zimne, pretoze na tie disky nemam odvahu dat zimaky. Pokial mas zaujimavu cenu tak ma to celkom urcite zaujima.
    Ja mam 10100 km a spotrebu mam vyssiu. Palubak vravi ze 8 l mesto a 7 l mimo. Jazdim ale dynamicky (robim to preto, aby auto nebolo zabehnute doleniva). Casom zacnem jazdit na spotrebu, skusal som uz aj na spotrebu a mal som 6,2 l. Brchovi som pozical auto a stazoval sa ze vela zere. Potom dodal ze pri 160tke...
    Inac co sa tyka pazvukov, mne sa ozyva taka zvlastna rezonacia/zvuk od zadnej lavice. Nie intenzivna, ale v tom tichu to pocut. Este som to nelokalizoval, pravdepodobne to ale bude lavica, lebo ked tam niekto sedi, tak to nepocut. Brzdy mi pisknu pri velmi nizkych rychlostiach, hlavne pri parkovani. Niekde na cudzokrajnom fore som zachytil, ze ludia tie brzdy reklamuju, pricom servisy im menia platnicky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  08:44

« Bez nadpisu

riadenie/naprava - buchot
    sice to pocujem, ale len pri malych nerovnostiach a pomalej rychlosti. A pri prejezde cez retarder to zas nepocut
    popo
    spotrebu mam aj ja taku, pri 12.000 km.
    pneu
    185/65 R15 a 175/65 R15. zaujimave ceny.
    Puntaci, kto ma zaujem napiste na SZ.
    Tym z kofolostretnutia poslem info.
    Tomko, 205-ky som bohuzial nezohnal.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  00:30

« Bez nadpisu

Robo1.2: Brzdy piskaju, ale co s nimi... Tiez som mal pocit ze trocho oslabli, az kym som auto nepozical kamosovi. Hned ako sa pokusil zabrzdit, bol som na prednom skle a chalan nechapal ze preco to tak ostro nastupuje >:D
    A pazvuky? Obcas buchne plato na zadnych dverach a mam pocit ze na drsnej, teda nie hrbolatej, ale takej zrnitejsej ceste zacne pri urcitej rychlosti rezonovat niekde vpredu vlavo bud A-stlpik alebo palubovka.. Ale akonahle pridam alebo pribrzdim, zvuk prestane. Inak nic.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.06  22:13

« Bez nadpisu

no brzdy súcelkom good, asi jak pise Robo1.2, občasne pisknutie vôbec neriešim, plasty su zatial tiez potichu.
    All: Mna skôr zaujima aku mate spotrebu s motorom 1,4 16v, mne v meste zatial papa 7litrov na sto, mimo okolo 6-6,3. Mam este ale malo kilometrov tak dufam ze to pôjde este dole.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.06  21:02

« Bez nadpisu

Brzdy mi nikdy moc nepiskali. Z casu na cas si pisknu ale neriesim. Skor ma zaujima ze preco uz brzdy nie su take jedovate ako na novom.
    Mna zasa zaujima ci niekto pozoruje nejake pazvuky, rezonovanie plastov apod.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.06  21:00

« Bez nadpisu

Asi stejně jako Ty, když se ptáš. Než se brzdy pořádně ohřejí větším sešlápnutím, pískají poměrně hodně. Nejhorší je to, když se pouze lehce přibržďuje. Stále jsem čekal, že to pískání časem přestane, ale už vidim, že asi ne. Na druhou stranu musim ale říci, že jejich účinnost je super.
    Možná, že by chtělo kotouče nebo destičky něčím potřít, ale nevím čím.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.06  18:30

« brzdy

to all: jak jste na tom s "pískáním" brzd >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.06  20:28

« Robo 1.2

ja uz mam 12.000 a chystam sa pomaly tiez na vymenu oleja
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.06  20:26

« Re: vymena oleja

Bugaboo ja som dnes pretocil 15tkm a ked som vcera pozeral olej, jednak je na spodnej ryske a ani farba nie je moc lakava
    takze nebudem uz kupovat na dolievanie liter ale vymenim celu napln, co je na 1.2 ledva 3litre tusim
    Takze po 14000km mozem povedat ze ak plati veta z manualu ze medzi ryskami je rozdiel liter, tak asi tolko mi motor zozral, je to vela?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.06  20:23

« Bez nadpisu

popo: pana predajcu zober na reklamacnu jazdu. .
    som zvedavy ako sa bude vykrucat
    ten origo prut by mal byt mozno o chlp lepsi ako obycajny drat ale uz si nepamatam ako vyzeral, asi ako na strane 26
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.06  20:19

« vymena oleja

chalani ako casto menite olej?
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.06  17:01

« Bez nadpisu

prut, u benzínky jsem vzal za 118 Kč, závit je M5. Zdá se mi, že původní origoš chytala lépe. U Imofy originál prut za 400 :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.06  14:25

« Bez nadpisu

Robo1.2: no tiez som si myslel, že riadenie je už vyriešené aj predajca mi na to pritakal, ale vidim ze to boli len keci. Co už, ked pôjdem na vymenu oleja po cca 2000km tak to dam vymeniť a dufam že to bude to posledne v ramci reklamacii.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.06  14:00

« Bez nadpisu

popo No tak potom to bude asi riadenie. Ale jedna vec mi nejde do hlavy, ked mas na aute 1200km, asi si ho kupil nedavno a to mi nedava zmysel. Myslel som totiz ze riadenie uz modifikovali po nespocetnych staznostiach. Ale ako som sarkasticky uviedol dolu, ak riesenie inovovaneho riadenia nemali tak vyroba aut pokracovala.....
    Na tvojom mieste by som s tym este chvilu jazdil, zvykne sa to totiz zhorsit a mozno sa ti objavia aj ine muchy....
    Vymena trva asi niekolko hodin, neviem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.06  13:18

« Bez nadpisu

Robo1.2: presne ako hnovoris, mala rychlost a zvuky idu od praveho predneho kola, zatial mam 1200km, tiez to pozorujem cca od tych 1000km. Vo vyssej rychlosti je to zatial ticho. Ako dlho trvala oprava ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.06  12:52

« Bez nadpisu

popo : po kolko km si si to vsimol? Sice asi zbytocna otazka, ja som to mal po 1000km. No to je presne ono, mala rychlost a nerovna cesta. Ale mne to trepalo aj pri vyssej rychlosti, pri malej rychlosti mi nieco klepkalo a pri vyssej 70-90 buchot.
    Aby si si bol isty ze je to riadenie tak hladaj tie nerovnosti pravym prednym kolesom >:-[] >:-[] .
    RadimG: to asi nie je zla cena za tie Pirelky
    A tiez by som rad vedel kde kupim prut za 200skk???
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.06  22:16

« Re: Anténa

Mě anténu ukradli taky, než dávat 250 Kč za samotný prut, koupil jsem "no-name" za 100 Kč - nepozoruji horší signál, IMHO kupovat originál prut mi přijde zbytečné.
    Pruty mají závit M5 nebo M6, stačí to zkusit nějakým šroubem a pak podle toho vybírat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.06  20:23

« Bez nadpisu

chlapi: zacal som pozorovat, ze pri malej rychlosti a na nerovnej ceste sa z oblasti prednej napravy ozyvaju divne zvuky-ale neviem ich presne popisat. Moze to byt to riadenie, ktore Vam uz niektorym vymenili ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.06  19:34

« Bez nadpisu

Robo1.2: Rakusky OAMTC robi kazdy rok test pneumatik, tu si mozes pozriet vysledky za jednotlive roky:
    [odkaz]
    A tie Pirelli Snowcontrol som uz pozeral aj ja, kolega ich ma na Peugeot-e 206 a velmi si ich pochvaluje. v Auto-impex-e mi ich ponukali za 2400 SKK za kus...
    bobi: Mas nejake info o tych Michelin-och co si spominal?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…