Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 27.10.06 15:56
« Bez nadpisu
Caute
Tak ja som uz doriesil zimne boty pre GPunta. Pneu som bral cez affinisa, ktoremu touto cestou dakujem (lepsie ceny sa asi nedaju zohnat). Plechy som bral v tom www.pneumatiky.sk. Nechal som si to zalsat do ich servisu (ivanka pri dunaji), tam som to nechal obut. Este ale nemam nahodene, kedze vonku davaju babie leto. Ozaj, nevietie niekto co stoja tie vase pekne puklice? -
« Bez nadpisu
Objednal som cez net Savy, telefonicky mi oznámili, že ich nemajú a ponúkli ako náhradu tie Fuldy. Na elektrónoch tie gumy vyzerajú veľmi dobre, vyzerá byť dosť makká zmes, asi bude dobrá priľnavosť k vozovke.
Oba pneu patria pod koncern Goodyear, aspoň tak to viem ja. Tie Fuldy vyšli veľmi dobre v teste ADACu 2006-zarovno s Goodyear UG7. -
"-- skrytý --" 23.10.06 10:40
« Bez nadpisu
Dakujem za odpovede aj za link.
Robo1.2 1.6dynamic
U mna sa problem "vyriesil" tiez sam, po asi 4-om nastartovani sa auto spamatalo a zatial sa to uz nezopakovalo. Tiez si myslim ze ide o nejaky zly kontakt alebo zblbnutie softu, pretoze evidentne auto hlasilo problemy ktore neboli - prazdna nadrz, nezapnute svetla a smerovky, posilnovac.. Kazdopadne to nepotesi a teraz do auta sadam s pocitom, ze co zase na mna zasvieti :'-(
Steven007
Ak s tym pojdes do servisu, bol by som rad keby si mi dal vediet ako si dopadol, co zistili a spravili.. Dakujem
Tommy11
Bocne ochranne listy mam, som si to dnes pozrel a nemam pocit, ze by boli nejako nakrivo, ale nemeral som to. -
« Ausfall Instrumentenbrett
Robo1.2
Prečítal som si to, mali to tam dvaja hneď prvý a potom posledný príspevok. U toho prvého joergy-ho sa to dalo samé dohromady po niekoľkých reštartoch - ten druhý Baderic išiel s takým autom rovno do servisu, takže chybu videli, ale akonáhle pripojili počítač tak sa auto spamätalo, chyba zmizla. A nedalo sa z pamäťe o tom nič vydolovať.
Chyba je vraj v CAN BUS niekedy sa proste stane, že počítač zamrzne a pomôže len reštart.
Ešte tam píšu klasické bla bla, proste stáva sa to na všetkých autách všetkých značiek .... -
"-- skrytý --" 22.10.06 18:14
« Bez nadpisu
Radim to co si popisal je dost divne a povedal by som ze chyba kontaktov??To je verzia Active ci Dynamic?
Jasne ze servisak povedal ze sa to moze stat lebo netusim co by s tym spravil. Aj ked to pripoji na diagnostiku, nic mu to nepovie pokial chyba nie je trvala :roll:
Ja zasa obcas pozorujem nieco ine, hned po nastartovani rucicka teploty motora ide za roh a svieti aj kontrolka prehriatia motora, asi po 3 sekundach rucicka spadne na nulu, ledka zhasne a vsetko je ok.
Uz sa mi to stalo asi 4krat, ale ignorujem to.
Dokonca som videl ze sa na to este ktori stazoval ze multifunkcny displej vypise hlasku o prehriati motora a potom zhasne pri startovani. -
"-- skrytý --" 22.10.06 13:19
« Bez nadpisu
Tak som vcera vecer zazil prve neprijemne prekvapenie. Po nastartovani zacali svietit kontrolky airbagov, brzdovej kvapaliny, ABS a posilnovaca riadenia, nadrz blikala ze je uplne prazdna a naopak nesvietili kontrolky zapnutych svetiel a smeroviek (neozyvalo sa ani to tukanie). Dva krat som skusil motor vypnut a znova nastartovat, ale nepomohlo. Ked som sa pohol ze s tym idem domov, uvedomil som si ze je "mrtvy" aj otackomer a tachometer. Zastavil som, vypol motor, chvilu som cakal (uvaha - ist ci neist) a nakoniec znova nastartoval a.. Vsetky kontrolky zhasli, svetla svietili, stierace stierali :-) Proste auto sa tvarilo ze sa nic nedeje a vsetko je tak ako ma byt. Dnes rano vsetko OK, nastartovalo, tie kontrolky ktore mali zhasli, tie co mali svietili.. Sevisak mi do telefonu povedal ze to sa moze stat a ze mam este pockat ci sa to zopakuje.
Chcel by som sa opytat ci sa to uz niekomu z vas stalo (nemusi to byt priamo na GP-cku), co si o tom myslite a pripadne poradit, ci mam cakat ci sa problem zopakuje, alebo s tym mam ist do servisu a dat to skontrolovat? Dik za rady.. -
« Bez nadpisu
Tak dneska mi menili rizeni (Imofa Praha). Subjektivni pocit - o hodne tissi na hrbolech. Navic auto umyli, takze velka spokojenost. Doporucuji kazdemu vymenu.
Co zimni kola? Rad bych koupil i krome pneu kola a resim zda 16 nebo 15. Rozdil v cene je docela dost ... Co vy, uz jste premysleli nad zimou :) -
"-- skrytý --" 20.10.06 20:45
« Svetla
Cau chlapi
Prave som uneseny z novych ziaroviek Osram Silverstar +50%. Neuveritelne, konecne poriadne vidim. Originaly tam boli Osram Bilux a nevidel som s nimi bohvieako, mozno vydrzia roky ale svietia slabo. Dal som za kus 240sk, je to super investicia do bezpecnosti. Najviac ma pobavilo ked mi auta blikli ze preco mam dialkove. Nemam, konecne aj reklama neklame ze vidno o 20metrov viac. Ze som to uz davno nevymenil >:D >:D
Fabka, otcova HTP hrkoce jak traktor, a to ma iba 10tisic, 5dvere drncia jak stary autobus. Martanx schvalne si daj do googla klucove slovo vrzani palubky a uvidis ze vrza kazde auto :shock: :shock: a ludia to riesia na forach s roznymi vysledkami. Nemyslim ze GP ma nejake vyrazne chyby, ano chyby pri aute sa vzdy najdu, ale na to je zaruka, bolo by naivne si mysliet ze kupis auto ktore nebude mat absolutne nic.... -
"-- skrytý --" 20.10.06 13:54
« Bez nadpisu
pre bratislavcanov:
Dnes som bol nahodne v servise Auto-Impex na Roznavskej, a maju den otvorenych dveri. Zadarmo vam skontroluju auto: brzdy, tlmice, svelta, kvalapiny. Pocas prehliadky mate zadara gulas, parky, kavu, nealko, moznost skusobnej jazdy. Stihali to robit priebezne, takze za pol hodinku som odchadzal s tym, ze je auto v poriadku. -
« Obavy
Uvazujem na kupou GP, ale ked tu tak citam prispevky tak vidim, ze nejake veci tam este nie su dotiahnute. Dost ludi sa mi zda ze sa tu stazuje na vrzgoty atd. Tak fakt neviem. Stazuju sa len ludia co maju problemy a ostatny ludia si len uzivaju, alebo su to len chyby prvych verzii? -
"-- skrytý --" 19.10.06 10:52
« plechače
tomko & all GP's
[odkaz]
Typ: Disk - Plechový
Rozmer: 6 J x 15
Značka a model auta: FIAT GRANDE PUNTO
Dátum výroby: 10/2005 – doteraz
Rozteč: 4 × 100
ET: 43
Doporučené pneu: 185/65R15
Bežná MOC s DPH: 1973,- Sk Ušetríte 470,- Sk (31%)
Naša cena s DPH: 1503,- Sk
Volal som im prave teraz a je mozny aj osobny odber v Zalesi(Ivanka)
Ceny za pneu 185/65 su ale lepsie u affinisa. -
« Bez nadpisu
to Bobi:
- Posible ice on road: vonkajsi teplomer pri urcitom teplotnom intervale je v RJ automaticky zapisane, ze RJ ma vypisat hlasku.
- retaze: zalezi ako casto chodis na hory a v cerstvo napadamom neujazdenom snehu. Na prilezitostne pouzitie postacia bohato
Ja mam zimaky od affinisa a pridavam sa k tomkovi, mam pocit ze lacnejsie uz len ked susedovi vecer ukradnem >:D
Teraz pojdu na "stare" plechace a na jar kupim nejake elektrony...
tomko
Tie original puklice stoja 800 SKK/kus !! Teda tolko stali pred pol rokom, ale nemyslim si, ze by nejako radikalne zlacneli...
Tommy11
To puzzle je super... Este sa mi ho nepodarilo zlozit, chyba mi vzor, ale potrapim sa :D