Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 09.11.06 15:31
« Dýzly
1.9 Multijet je dobrej motor, má sílu a s Puntem pěkně hýbe, ale je výrazně hlučnější než 1.3 MJET a také mnohem těžší, takže pokud máš rád zatáčky, tak počítej s větší nedotáčivostí než u jiných verzí. Já kdybych volil naftu tak zatím 1.3 MJET 90k nebo bych počkal na 1.6 MJET, ale to bude ještě nějakej pátek trvat. Obrovská výhoda 1.3 MJET je také nižší sazba povinného ručení. -
"-- skrytý --" 09.11.06 14:44
« Re: to affinis
Ahoj chcel by som sa ta opytat na jednu vec. vidim ze mas GP 1.3 MTJ 90k. Ako si s tym motorom spokojny? Romyslal som aj nad touto variantou ale vobec netusim ako sa ten motor moze chovat v meste alebo na dlhsej ceste? Myslim tym pruzne zrychlenie, spotrebu. Nenamaha sa velmi? Popripade da sa s nim aj predbiehat?
Dakujem
neskusal som alfu co mas, ale bol som prijemne prekvapeny motorom, chcelo by to kazdopadne vyskusat, ak si z BA mozme sa previest >:D . do 2000 otacok ako keby si isiel so zatiahnutou rucnou, takze je tam citit turbo efekt, ale potom to pritlaci do sedaciek:-) spotreba - sa da ist za 3,8 L. ale to nikoho nemoze bavit a ani dlho nebude ked raz clovek zisti ako to auto v skutocnosti dokaze ist. mimo mesta sa da ist za 5L aj rychlou jazdou v meste tak 5,5 maximalna spotreba bola tusim 6,3L ale to sa islo skoro stale pod plynom mimo mesta. Ta 1,9 MultiJet 130k moze byt este zaujimavejsia, preto by to chcelo porovnat, len sa obavam, ze vela predvadzaciek s tymto motorom asi nebude... -
"-- skrytý --" 09.11.06 14:16
« to affinis
Ahoj chcel by som sa ta opytat na jednu vec. vidim ze mas GP 1.3 MTJ 90k. Ako si s tym motorom spokojny? Romyslal som aj nad touto variantou ale vobec netusim ako sa ten motor moze chovat v meste alebo na dlhsej ceste? Myslim tym pruzne zrychlenie, spotrebu. Nenamaha sa velmi? Popripade da sa s nim aj predbiehat?
Dakujem -
"-- skrytý --" 09.11.06 12:40
« Re: Fiat
Ahojte vsetci !
mam zaujem o kupu noveho Fiatu Punta ale neviem sa rozhodnut aku motorizaciu by som mal zvolit. S autom budem jazdit po meste ale aj cestovat. Oplati sa priplatit si za vyssiu vybavu?
popripade je dobra volba 1.9 Multijet 130k ???
Dakujem
servus,
ak pojdes do ropy urcite neolutujes, len 1,9 ma trocha vyssiu spotrebu v meste a vyssiu poistku ci uz podla objemu, alebo vykonu...ale ak by si chcel 130k myslim, ze ten motor ide len do sport vybavy a tam mas skoro vsetko, takze velke doplacanie ani nieje, mozno tak kolenny vak, skybox ci doom, ci ako sa ta panoramaticka strecha vola, tempomat, ak vela jazdis a koza, ale to naozaj asi kazdy nemusi (ja vonkoncom :-) ). Samozrejme ak take auto kupis, bude tvojou povinnostou sa vsetkym na nejakom zraze pochvalit >:D :D -
"-- skrytý --" 09.11.06 12:09
« Re:
Zdravim panove mam malej dotazek po kolika kilometrech se mněni olej u gp 1.2 ukradli mi servisni knišku a manul dik
ahoj,
tak neviem ci ta potesim, ale vraj ani importer Ti v tomto nepomoze, ale to mam z 2 zdrojov z celkoveho poctu 3 >:D Tiez nam duplikovali nech servisnu knizku nestratime, ze druha sa ziskat neda...ale jeden mi tvrdil vraj ano...skus to cez predajcu a tlacit, tlacit, tlacit na neho... Najhorsi pripad je, ze bez servisnej knizky Ti neplati na auto zaruka....takze o to viac ju skus nejako ziskat...Ja som zo strachu pred takymto pripadom si ofotil tu dolezitu stranku servisky a nosil v aute to...ked som bol v servise, pozeral na mna servisak co mu davam, ale ked som mu to vysvetlil tak mi vravel, ze nieje problem ziskat ju a ze bez servisnej knizky v aute mozem mat zase vacsi problem ked ostanem niekde vysiet na ceste a ze mi nebudu platit asistencne sluzby... tak som ju dal nazad...
Ale viem si predstavit, ze keby mi ju ukradli a nechceli by mi nieco uznat na zaruku koly zdrapu papiera polepeneho(zospinkovaneho) v sebe asi by som sa neudrzal...nekupoval som si predsa knizku za pol miliona, ale auto a na neho musi platit zaruka ci uz mam knizku, alebo nie..
takze tak...radsej si ju niekde schovam do tapaciru vo dverach, alebo stropu >:D >:D len aby som nedaj boh nedosiel s knizkou o zaruku...
inak ak si ju chces fotit od niekoho, to ti je nanic, nieje v servisnej nahodou cislo kasne? a to by ti nesedelo... -
"-- skrytý --" 08.11.06 15:20
« Fiat
Ahojte vsetci !
mam zaujem o kupu noveho Fiatu Punta ale neviem sa rozhodnut aku motorizaciu by som mal zvolit. S autom budem jazdit po meste ale aj cestovat. Oplati sa priplatit si za vyssiu vybavu?
popripade je dobra volba 1.9 Multijet 130k ???
Dakujem -
"-- skrytý --" 08.11.06 11:04
« Bez nadpisu
Hi,
Sava Eskimo S3 185/65 R15 sa nedaju zohnat, tak som si objednal Barum Polaris 2 185/65 R15. Dufam, ze budu OK. Tiez cakam kedy sa mi ozvu zo servisu kvoli riadeniu, ale asi to tak rychlo nebude :'-( Inac prave som si dal vymenit olej 2200,-SK po 6000km. Majte sa! -
"-- skrytý --" 08.11.06 08:28
« Bez nadpisu
vaproko
duplikat z manualu neviem, ale viem, ze kopiu servisnej knizky nedostanes tak lahko, ak vobec. Ked som bral auto, tak ma dorazne upozornili, ze ju nesmiem stratit, lebo mi ju nevydaju ani na poziadanie z Talianska. Toto je udajne kvoli servisnym podvodom, spojenych z garanciou. V kazdom pripade ti doporucujem pre tvoj klud, vyfot si Serv. Knizku od niekoho ineho, nech mas ako evidenciu, tak i lepsie budes moct neskor GP predat.
Ale mam na teba dotaz. Ako sa podarilo zlodejom otvorit GP?. Dik -
"-- skrytý --" 07.11.06 21:30
« Bez nadpisu
No zdravim GPckari.
Kauza riadenie:
Poslednu dobu sa mi zdalo ze znovu pocujem buchotat predne prave zavesenie. Tak som skocil do servisu. V Impexe mi bez vykrucania sa povedali ze je tam zasa ten isty problem s riadenim. Vraveli ze som prvy z tych ktorym menili riadenie co sa vratil s rovnakym problemom. Servisman mi povedal, ze je prave obdobie ked objednavanie riadenia bolo stopnute a ze sa bude informovat. Dalsi tyzden som zavolal a povedal mi ze je uplne nove riadenie od ineho dodavatela. Je objednane a na ceste. Malo by dorazit buduci tyzden.
Zaver - Nebral by som to ako znamku neschopnosti ked v servise vravia ze je zakaz vymeny riadenia (asi sa to aj zakladalo na pravde). V Impexe mi totiz menili uz raz riadenie (a menili aj mnohym dalsim) ale ako sa zda, nebolo to definitivne riesenie problemu. Snad tentokrat uz to bude konecne.
Sprava o systeme ESP a ASR:
Bol som minuly tyzden mimo blavy a pozical som auto brachovi. Ten ho piatok nechal svagrinej >:-[] , ktora s nim bola na kolibe. No a prave v piatok bolo v blave snezenie a namraza. Svagrina s nim isla na bratislavsku Kolibu. Auta stali dole pred vyjazdom a nedarilo sa im do kopca rozbehnut. Ale ona si to bez obav namierila hore >:-[] >:-[] a vysla na letnych. Zevraj to len blikalo na palubke a trocha presmykovalo kolesa ale islo to bez problemov. Takze asi mozem dakovat ESP a ASR ze mam auto cele. Ale prechadzali ma mrakoty ked mi to bracho rozpraval. :shock: -
"-- skrytý --" 07.11.06 20:33
« Bez nadpisu
Panove jak to fiat vyřešil s tím řízením ...myslím klepání přední nápravy?nemáte zkušenosti kde jsou na tu výměnu a servis nejlepší????Hlavně né Dojáček!!!!!!!Tam je to teda úroveň...bylo mi řečeno ,že vyměnit to zatím nemůžou ...dokud Fiat nedovymyslí lepší řešení ,že je výměna řízení zakázána......Na objednání ,kdy se mi měli ozvat jsem se musel 5 krát připomínat ...no úroveň fakt hrůza.Ještě se chci zeptat ...vykradli mi auto a ukradli servisní knížku a manuál nevíte ,kde bych mohl sehnat duplikáty.Do Fiatu do Karolínské jsem psal ,ale zatím nic.Díky -
"-- skrytý --" 06.11.06 11:55
« Bez nadpisu
Tommy11
Ja som na original plechace dal 185/65 R15, kedze podla tehcnicaku ich mozem pouzit. Povodne som chcel 175/65 R15, ale kedze taky rozmer nebol k dispozicii u tych co som si vybral, bral som tie sirsie.
Jarous
Dakujem za info :-)
Ferri, cotton
Ja som mal podla prvej iformacie cakat na auto 3 mesiace a nakoniec bolo za 4 tyzden u predajcu. Myslim ze oni tie cakacie doby schvalne davaju dlhsie, aby mali rezervu... -
"-- skrytý --" 03.11.06 17:13
« Re:
Tommy11
Ja ten kryt mam. Je to kus rovneho plastu, najlepsie si to predstavis ako keby si pod motor nalepil vykres velkosti cca. A2. Nezakryje to cely motor, po bokoch ostane kusok "volny". Vacsinu tej diery pod motorom to samozrejme zakryje... Je mozne, ze existuje aj diely ktore vykryju tie zvysne otvorene plochy (pisal to tu bobi, ze ked si dal spravit cenovu kalkulaciu, boli tam aj nejake bocne kryty, ja ich nemam a ani neviem ci sa dali/daju objednat).
Ci sa to oplatilo? Tazko povedat, ale ja mam lepsi pocit, ze ho trochu viac chranim :) -
"-- skrytý --" 03.11.06 17:03
« Bez nadpisu
Tommy11: ja som kúpil asi pred 14 dňami Firestone winterhawk, a zatial su celkom dobre. Samozrejme ešte som nemal možnosť ich na plno otestovať, ale zatial čo pozorujem, tak hluk od gúm sa nezvyšil a spotreba tiež nie. Ináč ja som ich kupoval tu: www.pneuobchod.cz
a boli chlp lacnejšie. -
"-- skrytý --" 30.10.06 12:35
« Teplomer
Caute,
chcel by som sa vas opytat, hlavne tych co mate v aute teplomer.. Aky mate displej palubneho pocitaca? Vsetci mate multifunkcny? Chcel by som si ho dat domontovat (teplomer) a zaujima ma, ci je na to potrebne vymenit aj displej palubneho pocitaca, co by asi celu "akciu" predrazilo, alebo informaciu o teplote dokaze zobrazit aj ten jednoduchsi displej?
Tommy11
Som chlap, dokazal som to... Dokonca 3 krat za sebou >:D -