Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 04.01.07 10:13
« garančka
Robo, aby som nezavadzal, hned som sa uistil v poste od Dunauta, tak je to tak po 20.000 km. Ano, v knizke je napisane 30ltr, ale v servise mi doporucili po 20.000. Pravdupovediac, naposledy som pozeral na olej na jesen s affinisom, tak mrknem aj teraz. Ale inak, prvych 10.000 km mi spapalo pozehnane, musel som dolievat. -
"-- skrytý --" 04.01.07 08:45
« ŠNR 2007
Zdravim Vsetkych GP's a prajem vsetko dobre v novom roku.
Tak som prekrocil hranicu 20.000 km a je cas na garancku. Dam samozrejme vediet, co a ako a za kolko.
Brzdy piskaju aj mne a hlavne pri dojazde k semaforu, ale uz som sa s tym zmieril. Stierace funguju bez problemov. Cim dalej, tym viac GP stretavam v BA. A este viac Punto2, akonahle zrazili cenu na 289.000, uz ich je ako maku.
Pani, mozno trochu priskoro, ale rad by som načal temu hlinikovych diskov. Affinis mi dal ideu(asi nielen mne), ze by som nechal zimne pneu na plechacoch a letne nahodil na ALU. Po jednoduchych poctoch je vratena investicia do 3-4 rokov. Uz som hladal cenovo pristupne a najviac sa mi pozdavali (aj cenovo) Borbet LS na www.elektrony.cz, ale zaujimaju ma aj vase napady, ak ste teda uz nad tym rozmyslali.
A este som sa chcel spytat, ci mate vsetci v TP šírku kolies 6J? Pytam sa, lebo neviem, ci moze ist 6,5 aj na GP? D. -
« Re: Zadní brzdy
Problém u mého GP se zadními kotoučovými brzdami byl nasledující: Při každém dobrždování v malé rychlosti např. na hraničním přechodu,nebo při placení mýtného ve Slovinsku se ze zadních brzd ozýval nepříjemný zvuk. Nebylo to pískání,zvuk bych spíše přirovnal k vrzání nenamazaných dveří.Po návratu do ČR jsem navštívil autorizovaný servis,v domění že mi muj problém odstraní. >:D Na mé požádání objednali nové brz.kotouče,destičky a vše vyměnili, ale závada nebyla odstraněna. Nasledujcí den jsem si koupil zadní destičky od ATE,doma v dílně jsem si je vyměnil, auto jsem projel a problém vyřešený nebyl. Následovala další návštěva Fiatu, tam mi řekli nasledující zprávu. Fiat už o problému ví a vše řeší. Je to jen otázka času, kdo máte stejný problém vyčkejte. Na správnou funkci brzd to nemá žádný vliv. :-) Své GP mám i s tímto malým problémem rád. :) -
"-- skrytý --" 03.01.07 18:08
« Bez nadpisu
Mne brzdy tiez par krat piskli ale teraz uz nepiskaju. Co sa tyka stieracov tak je pravda, ze zalezi na kvapaline v ostrekovacoch. Lebo ked som mal originalnu tak mi nerozmazavalo a teraz co som kupil nejaku na Shell-ke tak to rozmazava >:-[] . Asi skusim nejaku inu. -
"-- skrytý --" 03.01.07 17:50
« Re:
Mě brzdy nepískají, zatim... A Robo1,2 má pravdu, záleží na kapalině. V létě jsem tam měl nějákej Sheron s efektem tekutých stěračů a matlalo to až běda, kolikrát to bylo až nebezpečný si ostřikovat sklo. Teď mam zimní kapalinu, taky sheron a je to v pohodě. Akorát je spíš takový divný, že je nádržka jen na 2l kapaliny...
Jinak, pokud by jste měli zájem můžete se zaregistrovat na fóru . -
"-- skrytý --" 03.01.07 16:04
« Bez nadpisu
potom je ale zaujimave preco nepiskaju vsetky GP
ale inac spusta majitelov sa na to stazuje
mne to nepiska /ked bolo uplne nove tak pri jemnom brzdeni to piskalo/
>:D
a asi aj zalezi aku kvapalinu v tom ostrekovaci mate
matla to hlavne tento zimny sheron
Za dazda to predsa stiera skvele -
"-- skrytý --" 03.01.07 15:32
« Re:
Bugaboo:
ad1) pískání brzd jsem také řešil, obrousily kotouče a vyměnili destičky a píská to dál. Nezbyde než si sehnat destičky od jiného výrobce.
ad2) prostřední ostřikovač nemá osazený asi nikdo, ale také jsem uvažival, že si ho tam doplním, sklo je veliké a kapaliny málo...
Jinak řeším výměnu toho většího stěrače, protože spíše matlá než stírá, ale chci ho od jiného výrobce, jinak to bude jak s těma destičkama >:-[] -
"-- skrytý --" 03.01.07 09:35
« Bez nadpisu
caute,
chcem sa vas opytat na dve veci, ktore pocitujem ako minus u GP.
1) jednak mi dost piskaju brzdy, bol som s tym uz aj v servise, opravili mi to, ale po tyzdni brzdy piskaju zase.
2) druha vec co mi vadi je ta, ze nefunguje stredny ostrekovac predneho skla. v tom plaste ten vystupok je, len k nemu nie je natiahnuta hadicka s kvapalinou. celne sklo sa teda v strede vzdy uplne nevycisti a aj stierac zanechava dost smuhy. ake mate s tymto skusenosti? -
« Re: Tomko-kryt motoru
Kryt motoru Ti určitě nafotím. Akorát nevim, kdy se k tomu dostanu, nejspíš v pátek. A fotky Ti pošlu v sobotu. ;-) Co se týče hlučnosti, tak tam není poznat žádný rozdíl. Cena spodního krytu motoru včetně dvou malých bočních, které jsou potřeba taky vychází přibližně 2000,-Kč. -
"-- skrytý --" 02.01.07 22:17
« Kryt motora
to Tomko : ked som bol v auguste v Zillertal Alpach a zjazdil som zopar priesmykov[gerloss a menej zname] , v kabine mi obcas veru aj smrdelo . Ale podla mna to bol skor spojkovy smrad a ked som sa na to pytal v jednom blavackom fiat servise vraj je to normalne. No neviem preco by ta spojka mala preklzovat az smrdi v zatazi?.
A vtedy ten motor dostaval zabrat tiez, na trojke nevladal ked nemal otacky a na dvojke zas tocil v pohode ale ist 50-60 nebolo bohvieco na dvojke.
No a ten kryt zospodu by mu zjavne v tejto situacii moc nepomahal, aspom teda ten slaby motor sa v horach trapil, ani nie ze by nejak nevladal ale stupat 15km v kuse......
Nejake velke znecistenie som zatial nespozoroval -
"-- skrytý --" 02.01.07 20:20
« Bez nadpisu
To Robo: Prehrievania s krytom sa obavam aj ja.
Co sa tyka vytacania nad 4000 ot., tak pri ustalenej rychlosti idem samozrejme co najskor do 6tky, ale ked potrebujem predbehnut kamion/kolonu/zrychlujuceho tak idem do 4ky alebo 3ky. Pri predbiehani objektov pohybujucich sa do rychlosti 90km/h je este uplne adekvatna trojka, lebo obmedzovac zasahuje az pri 130. Na stvorke tusim okolo 160. Co sa hluku tyka, este aj okolo 5000-5500, ked najrychlejsie rastie hluk, je uplne znesitelny a az do obmedzovaca uz hluk nenarasta. Len sa meni ton. -
"-- skrytý --" 02.01.07 13:47
« Re:Chip 1.4 16V
"od 4000 jede slusne"....
No jasne osobne pouzivam to pasmo, temer pri kazdem predjizdeni. Na druhou stranu pokud auto nezrychluje dokaze jet v klidu i na 6 od nejakych 1600ot. ale splapnuti na plyn je v tehle otackach zcela zbytecne , nic se nedostavi a motoru to ani nedela dobre. Je potreba podradit o 2-3 stupne dolu, klidne i na 3 a tocit hodne pres stovku neni zadny problem. -
"-- skrytý --" 02.01.07 13:10
« Bez nadpisu
Ze Vam lezem do diskusie
Aj ja som povodne mal o kryt zaujem /mozno este aj mam / ale zatial ziadnu nejaku velku spinu na motore nepozorujem a mam pocit ze v lete sa lepsie bez krytu motor chladi, chystam sa v lete do ALP >:D >:D
"ale od 4000RPM jede fakt slusne"
A tiez by ma zaujimalo kedy vyuzivate to pasmo nad 4000 otacok?
Myslim ze jazdit medzi 4 a 5 tisic je uz celkom brutal hluk
Bavite sa hlavne o predbiehani /podradovani?/ -
"-- skrytý --" 02.01.07 12:58
« Bez nadpisu
TO Mikain: Tej spiny na motore som sa obaval. Zatial sa mi ale zda byt zaspinenost motora taka normalna. Pojdem sa pozriet do motora ako to vyzera po 500 km na vlhkych, mokrych a blatosnehovych cestach. Mozno to bude horsie.
Inac ten kryt som si chcel dat namontovat aj ja, ale v servise mi nevedeli povedat, ci sa to da prichytit na verziu Sport. Pozoroval si nejaku zmenu v hlucnosti s krytom a bez neho? A fotku toho krytu odspodu asi nemas moznost urobit vsak? -
« Re:
Zdravim Tomka.Nepozorujes na svém autíčku,že se Ti dostávají nečistoty do motorového prostoru přez spatně řešené otvory v přednim plastovém podběhu,určené na výměnu žárovek? Ve špatném počasí se mi dostávájí nečistoty až na kompresor klimatizace. Docela mi to vadí. Jinak jsem si koupil kryt pod motor,skladá se ze tří dílu,montáž je jednoduchá a motor je zespodu pěkně chraněn. -
"-- skrytý --" 02.01.07 10:50
« Bez nadpisu
Vsetko dobre Vam a Vasim Puntakom v novom roku!
No to musi byt trhac asfaltu ta Vasa 1.4 v porovnani s mojou 1.2 :shock:
Ja mam teraz spotrebu 5.5 /jazdim pianko az defenzivne, zrovna moc skusenosti s ladom a snehom nemam - ani ESP >:D / a je poznat ze je to na hrubsich 185/65.
Tie letne 175 ky su fakt lepsie pre 1.2motor hlavne z hladiska spotreby/dynamiky. Na tom slabom motore je to citit.
Schytal uz niekto kamen do skla? Ja mam zatial dva take mikro vrypy, chvalabohu ziadna pavucina iba ako z ihlou pichnute
A rano prosim 2ku aby zaskocila ked je auto studene
Ja zasa stale nemam moznost na snehu skusit ABS
Inac po 19000 super spokojnost, ziadne pazvuky
Ten jeden zo stlpika zmizol po kusku molitanu >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 02.01.07 10:10
« Bez nadpisu
To Mikain: Tak ja mam s tymto motorom nabehane 14 000 km a musim povedat ze som uz pocitil zlepsenie tahu (alebo som si zvykol). Stale ale plati ze najlepsi tah ma od 4000 ot vyssie.Tiez uvazujem o cipe.
Teraz na zimu som prezul na pneu rozmeru 185 (v porovnani s 205 letnymi) a napriek zimnemu dezenu mam nizsiu spotrebu, a to celkom vyrazne. Myslim ze na ten motor su 205ky proste prilis. Teraz mam nasledovne hodnoty spotreby:
100% mesto - 7.9 l/100;
10% mesto/obec, 70% dialnica 140km/h, 20% - bezne cesty - 7.89 l/100
Pritom palubny pocitac ukazuje vzdy pomerne nepresne menej, o 0.5 az 1 liter.
Mimochodom, bol som teraz lyzovat na Velkej Raci a trocha som poskusal ASR. Je to fajn vecicka. Obzvlast dobre pri rozbehu v zasnezenom kopci - iba kontrolka furt blikala. Testoval som aj brzdenie jednou stranou na snehovej kasi a jednou na asfalte. Auto bolo velmi stabilne, neuhlo ani o centi. ESP podla vsetkeho este nemuselo zasahovat...
Chcel som kupit povodne nosic na lyze, ale povedali mi ze treba k tomu univerzalny nosic (3390 Sk) a este aj nosic na lyze (3590 Sk). To sa mi zda cenovo znacne premrstene. -
"-- skrytý --" 01.01.07 22:55
« Bez nadpisu
Mám ten motor ve Stilu, po zajetí se to výrazně zlepší. Docela jsem byl překvapenej, když po deseti tisících najednou na šestku utáhl naložený auto v dlouhém táhlém stoupání na dálnici, kde jsem musel s ještě syrovým motorem podřazovat i s prázdným autem. ;-)
Ale o moc lepší než s dvanáctistovkou to nebude, GP je o dost těžší než PII. -
« Re: Re:
Vím, že u 1.4 77K jsou vzadu brzdové bubny. Doufám, že můj problém se zadními kotoučovými brzdami autorizovaný servis vyřeší v brzké době k dobrému, pro mě. >:D Co se týče motoru 1.4 16V, tak jsem trošku zklamanej, zatím jsem mu ¨ještě pořád nechce, tak jak bych si představoval. :'-( Mám už pátého Fiata, předtím jsem vlastnil Punto 2, motor 1.2 16V 59Kw/80koní, kterej byl úplně skvělej bez jediného problému jsem s ním najezdil v průběhu dvou let 62 tis. km. A proto jsem při koupi Granďáka sázel na to, že to bude ještě lepší favorit. -
« Bez nadpisu
Na stránky se určitě mrknu. Další věc co mě trošku štve je pískání zadních brzd při dobržďování v malé rychlosti. Závadu jsem reklamoval, ale při cestě do Chorvatska to bylo fakt hustý. >:-[] Už mi vyměnili brzdové kotouče a destičky, ale závada stejného rázu se objevuje znovu. Při další stejné reklamaci mi řekli, že Fiat tento problém ví a je v řešení. Tak zatím čekám a po cestách si jen tak pískám. :P -
« Re:
Ahoj Fiaťáku. Mám také motor 1.4 16V SPORT, zatím mám najeto jen 4000km. Ale již jsem přišel na řadu drobných závad. které mi na mém GP dosti vadí. :'-( Původně jsem si chtěl auto koupit v Imofě, ale jelikož se znám s majitelem autosalonu v Křenici (Praha východ), tak jsem koupil auto nakonec tam. :-) Jaký máš názor na plastové podběhy předních kol? Moje zkušenost je ta, že při špatném počasí mi lítá bláto do motorového prostoru, přes špatně řešené otvory určené pro výměnu žárovek předních světlometů. :*) -
"-- skrytý --" 29.12.06 18:05
« Foto
Tak caute. Konecne som mal trosku cas a urobil par fotiek. Poslal som ich Tommymu na mail Grande_punto@centrum.cz.
Inak GP funguje zatial ako ma. Iba mam taky subjektivny pocit, ze trosku mi viac hucia pneumatiky (Matador MP59 185/65 R15). A este jedna vec sa mi nezda. Ked zaradim 5 prevodovy stupen a pustim spojku tak citim na rychlostnej pake take vibracie, ktore pri ostatnych prevodovych stupnoch vobec niesu. Tieto vybracie su vzdy (ako pri radeni z neutralu tak isto aj pri radeni zo 4. prevodoveho stupna), aj ked sa mi zda ze su teraz mensie ako boli na zaciatku. Tak neviem ci je to normalne alebo to ist reklamovat. Zatial sa majte a stastny novy rok prajem vsetkym -
« nosic
Ahoj, mam original nosic. V lete jsem byl v Italii i s rakvi a sice byl slyset, ale zadna hruza to nebyla. Jinak samotny nosic zacinam slyset tak pri 80.
Instalace nosice docela trva (2 sroubky, 4 gumove podlozky, 4 plysky, 2 nosniky, ke kazde zezadu sroubek, trefit se matickou, utahnout, 4 krytky). Des.
skôr som myslel, ci to nebude prekazat blatnikom?