Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 05.01.07 21:09
« Nanotechnologie
Este jedna vec, co si myslite o nanotechnologiach :shock: :shock:
aj v Conrad katalogu je nieco take
nemyslim tie tekute stierace od Sheronu na ktore niektori strasne nadavali a ja som to radsej neskusal
Rano zamrznite skla skriabete alebo striekate rozmrazovaci spray?Mne ten spray nejako poskodil ciernu farbu na ramienkach stieracov, mozno somarina ale neposkodzuje to aj karoseriu? -
"-- skrytý --" 05.01.07 21:04
« Re: Re: Re: Re:
lenze v technickom preukaze mam iba 175/65/R15 alebo 185/65/R15
takze ja si nemozem kupit 16 tky ak to chapem [napriklad z moznych dovodov nehody a a vykrucania sa poistovne z dovodu nepovolenych kolies?]
vy co mate silnejsie motory si mozte oficialne dat aj 17, ale na 1.2 motorovu verzie ani nahodou, myslim sa?
dik -
"-- skrytý --" 05.01.07 20:49
Octan diky, medzitym som sa pozrel v manuale, presne tak na ako pises
malo by to byt 6J*15 k tym 175tkam.
Ako sa tak prehrabavam v tych diskoch, vsetky co sa mi pacia su 6.5J*15[teda k 185tkam :*) ]
To je na porazenie, to by som musel kupit aj letne 185tky?
Preco sa nerobia tie pekne spider disky 6J*15?[k mojim 175tkam]
[odkaz]%C5%A5%21&zor… -
"-- skrytý --" 05.01.07 20:32
Robo: problém je v šířce ráfku, na ráfek o šířce 6,5 je doporučená minimální šířka gumy 185, to mám já na zimních a kraj ráfku není skoro vůbec chráněný před poškozením, musím tedy opatrně k obrubníku. Takže pokud bys chtěl disky na 175, chtělo by to 6x15, na ty pak samozřejmě dostaneš i ty 185 a 195....
tady jsou odfiltrovaný všechny 6x15 ;-)
[odkaz]%20Punto&veli… -
"-- skrytý --" 05.01.07 20:18
lenze ked tie "spider" disky vyzeraju tak dobre prave na GP
napriklad
v com je ten problem ich cistit?, normalne so spongiou to nejde?
myslim ze punto vyzera dobre prave vdaka tym lucom
ale z tych znaceni som trocha jelen, konkretne na tomto pisu ze doporucene gumy su 185,195tky
Ale moje letne origo su 175tky, tie tam teda NEPASUJU? -
"-- skrytý --" 05.01.07 17:38
To afiinis a ostatným čo plánujú kúpu diskov: Jednu vec Vám chcem odporučiť. Nekupujte si disky sk komplikovaným dizajnom. Žiadne mnohopočetné lúče, rozkonárenia, otvory, drážky. Disky sú pekné, keď sú čisté a čistiť takéto disky je hotovým utrpením ( :'-( , Ako to vidíš ty, Octan?). Dá sa to riešiť čistiacim sprejom na disky, ale moja skúsenosť je že som vymíňal 2/3 nádoby pri jednom umytí a to ide dosť do peňazí (sotva sa dá zohnať takýto sprej pod 200 Sk). Ani disky ktoré pretŕčajú cez boky pneumatík nie su dobrým nápadom, to viete, obrubníky.. Pri kúpe by som ešte zvážil priplatiť si za odľahčené disky, keďže to može mať prínos (menšia neodpružená hmotnost - príspevok ku komfortu a jazdným vlastnostiam). Videl som aj nejaké disky s nanočasticovým povrchom, ktoré sa vraj málo špinia a ľahko čistia (len neviem či to funguje.. >:D ).
Ak už niekto plánuje investovať aj do novej sady pneu, odporúčam ako dobrý kompromis ten 16tkový rozmer.
rozmer pneu je: 195/55 R16 87H
Disk je: 6J x 16 - 45
Tu už ani cena nie je taká pekelna a predsalen budú vyzerať lešie ako tie 15tky s hrubými gumami. -
"-- skrytý --" 05.01.07 16:34
ahojte,
tak aj ja sa pripajam k novorocnym blahozelaniam, vela stastnych km bez poruch na GPckach... >:D a vela odvahy k nakupu tohto skveleho vozitka novym zaujemcom :-)
pred sviatkami tu debata trochu viazla, asi mal kazdy dost svojich starosti a teraz ked som sem mrkol 4 strany novych prispevkov....parada len tak dalej...
nam konecne skoncili potahovacky s predajcom a uz mame od nich vsetky kompenzacie aj na papieri aj na aute takze uz je GP riadne vytunovane :-) originalny zadny spojler, originalne sportove pedale a listove prahy...niekomu sa punto velmi paci, pretoze stale pribudaju nove skrkance klucom na dverach...ale uz sa cloveku ani neoplati rozculovat...skoda aj ciernej farby v tomto krasnom pocasi nevydrzi punto ciste ani hodinu a niekolkokrat za den chodit do umyvacky si tiez dovolit nemozeme...
prebehlo tu viac tem tak skusim pridat aj moje skusenosti, s krytom motora sme na 1,3ku nepochodili a ked som pozeral motor nespini sa tak ako som si predstavoval takze je to v pohode....
co sa tyka ostrekovacov a zmesi do neho pouzivam tusim nejaku lacnu z hypermarketov a nikdy nebol problem s rozmazavanim a lizancami na skle...samozrejme je horsie ostrekovanie a cistenie skla pocas jazdy preto vzdy cistim okna ked stojim alebo sa auto len mierne pohybuje, myslim ze aj ostrekovace na autach su nastavovane priamo na taketo cistenie, mame to aj na druhom aute ze cim vyssia rychlost tym je ostrekovanie okna komlikovanejsie a uzitocna hodnota nizsia...jedine co na punte este vadi a to sme mali aj na punte II ze sa rychlo minie napln v ostrekovaci..cez zimu doplnam aj 4 krat...na VW caddy jazdime rovnako a tam ma nadrz asi 4L a staci naplnit raz za zimu...asi je lepsie rozptylenie kvapaliny cez trysky na okno a tak staci menej striekat :-)
motor zatial bezi vyborne, stale mu davame viac a viac zabrat a spotreba sa pohybuje cca 5,5L - 6L a to su rychlosti na dialniciach a rychlych komunikaciach 160 az 180km/h v 160Km/h toci motor na 6tku asi 3000ot. tak preto taka super spotreba...aj ked palubny pocitac vzdy ukazuje nieco podla seba skutocnost je ina :-) kazdy kto potrebuje jazdit na dlhe trate je to idealna motorizacia samozrejme sa da jazdit este uspornejsie, ale aj pri tychto rychlostiach mate pocit, ze to auto zvladne viac...samozrejme len na suchych cestach a to v noci alebo skoro rano, alebo ked su prazdne cesty:D
olej som kontroloval ked malo punto asi 14000km a bolo nieco pod polovicou teraz ma skoro 19000 a musim ho ist mrknut...
zvuky co opisoval tusim Tomko pri zchadzani z chodnika, alebo obrubnika mame aj my, ale pocujem ten zvuk aj ked idem cez nerovnosti, mam pocit ze u nas to na pricine uchytenie zadnych dveri za vodicom, musim to nahlasit v servise nech sa na to pozru
stresny nosic som chvilu uvazoval o magnetickom na lyze, ale nakoniec sme lyze predsa len napratali do vnutra a bolo po probleme v tedy je GP len trojmiestne,ale zatial nam to stacilo...
som rad, ze zatial ostava idea o elektronoch na letne pneu a ja ich budem riesit tiez aj z ekonomickej stranky ked aj nam zostali zanovne letne pneu 15" viac by sa mi pacili 17tky ale ak spocitam cenu tak cena 17 pneu plus disky som na cene okolo 40tisic a ked pripocitam vyssiu spotrebu a mozno o nieco nizsi komfort jazdy po nerovnostiach a vacsia nachylnost na poskodenie, ale na druhej strane lakaju lepsie jazdne vlastnosti a celkovy look vozidla :-)
BTW ten medzinarodny GP zraz znie vyborne, takze uz len najst nejakeho organizatora co da pevny termin na net a ide sa
nejako som sa rozpisal...tak uz koncim -
"-- skrytý --" 05.01.07 09:26
český Honza
Ja by som zdoraznil este raz tomkove slova a totiz o sedadlach v Sporte a ich bocnom vedeni. Bol som z tychto sedadiel uneseny a pokial viac cestujes tak ti okrem sedadiel pride vhod aj tempomat, mam ho a jazda s nim je neuveritelne pohodlna - dokonca sa, kvoli nemu, zo mna stal kludnejsi a disciplinovanejsi vodic. A neprekaza mi s nim ani 50-ka v Rakusku a v CZ. V kazdom pripade by som na tvojom mieste odskusal obidve varianty 1,4 16V a takisto 8V. A ako pises, pokial rad jazdis, tak ťa jazda s GP plne uspokoji. Urobil som s GP za 28 dni 7.000 km po Slovensku a bol som nadmieru spokojny. 3D, 5D asi zvolis podla potreby rodinky, ak ju mas.
Mikain & all
Mikain, v Blave sme sa uz dokazali stretnut v lete az 4 + 1 GP.
No pokial by sa mali pripojit aj slovenske GP's, tak sa pridam velmi rad aj ja. Chodievam na zrazy Fiatforum.eu a sice so Stilakmi, ale vzdy to boli pekne stretnutia. Pozrite - Mikian a GP su skoro susedia, Robo je na skok, Blavaci na dva skoky matus to vezme cestou do D a Visočina je blizko aj pre pražakov. A horuci grog v tejto ukrutnej 8-s zime velmi dobre padne kazdemu :D. A Telč či Třebíč by mali byt istotne pekne miesta. -
"-- skrytý --" 04.01.07 22:03
V podstate len potvrdzujem co píše Octan. 1,4 16V je mimoriadne tichý. Na diaľnici keď mám hodenú 6tku, motor vôbec nie je počuť. Motor naozaj počuť len v tom pásme nad 4000ot, s tým ze aj to je veľmi prijateľné, takže na tej 6tke to neprekoná aerodynamický hluk a neni ho teda počuť - to už je tam rýchlosť okolo 150 (ak sa nemýlim).
Sedačky sú skvelé - veľmi dobré bočné vedenie a klenutie operadla (a ešte sa ma všetci pýtajú, na čo sú tie štuplíky na sedačkách..). Keď som išiel na dlhú cestu s rodinným Peugeot-om, vždy som vystúpil úplne použitý a zrelý do postele. S Fiatom sa mi to ešte nestalo. Takže na dlhé cesty úplne fajn. Podvozok Sport nie je extrémne tvrdý (jedinou zmenou sú o niečo tvrdšie pružiny), žiadnu ujmu na vnímaní pohodlia jazdy som nepocítil. Mať ešte tempomat..
Na druhej strane ma človek možnosť s autom sa vcelku vyšantiť. Auto skvelo sedí. Naozaj sa dá do zákrut vchádzať divoko (najmä na 17tkach a s ESP). Tomu sekundujú jedovaté a veľmi silné brzdy.
Takže je to auto dobré aj na relaxujúcu dlhu jazdu, aj na občasné vychutnávanie priečnych a pozdĺžnych zrýchlení. Spolucestujúci si to už ale až tak nevychutnaju >:-[] Občas kričia >:-[] >:-[] -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:35
To nebyl jen kravál, i odezva na sebemenší nerovnosti vozovky mi přišla neadekvátně silná. Je to částečně autem (třeba je GP lepší) a částečně gumama. I když se mi nezdá, že by na opravdu drahou sadu elektronů dávali nějaký aušus gumy... Třeba bude chyba ve mě, resp. v mojí pohodlnosti 8) -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:28
Například rozdíl mezi 15 a 17 palcovými je obrovský. My jsme kvůli zkušební jízdě ve Stilu se 17palcovými koly Abarth málem nekoupili Stilo, protože na zadních sedačkách nebylo kvůli kraválu od kol slyšet, co si říkám s prodejcem vpředu. Ale nachali jsme se umluvit na jízdu autem s patnáctkami a byl to sakra rozdíl. -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:19
m4lcolm: tam je rozdíl buď 185 nebo 195, tam se hlučnost asi opravdu nepozná ;-),jinak jsou tu i další faktory, například 15 jsou znatelně levnější, 16 hezčí, 15 o malinko komfortnější, 16 mají lepší jízdní vlastnosti, ale v nuancích 15 185 nebo 16 195 jsou rozdíly opravdu minimální, dal bych na vzhled ;-) -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:16
« Re: Re: Re: Re: Re:
Na léto bych ti doporučil minimálně 16", jednak je auto s nimi hezčí, ale další důvod je, že se tam dávají širší pneumatiky (pokud se tedy držíš schválených) a s nižším profilovým číslem, z čehož vyplývá, že mají tvrdší boky a v zatáčkách tak auto líp drží... -
"-- skrytý --" 04.01.07 21:12
« Re: Re: Re: Re:
Všem Vám moc děkuji za podnětné aktuální a především pravdivé informace od těch, co GP mají. Informace v prodejně jsou vždy něco jiného.
Pomohli jste mi výrazně v rozhodování. Půjdu pro fiata, protože si osobně myslím, že v dané třídě B - malých aut není jiné hezčí, bezpečnější, prostě více "auto". Italský design je poznat. Je skvělý.
Přiznám se, že jsem chtěl počkat do března na novou fabii, ale ta mě zklamal. -
"-- skrytý --" 04.01.07 20:58
« Re: Re: Re:
no já jel o prázdninách na slovensko celkem asi 650km cesta tam. Jeli jsme to na jeden zátah, respektive sme se střídali dva řidiči. A unavenej sem vůbec nebyl. Ani z řízení, ani ze sezezní jako spolujezdec. V autě jsme byli čtyři + plně naložený. K těm kolům, v eshopech seženeš kola levněji, než originály a čtyr děr bych se vůbec nebál...Mrkni například sem [odkaz]%20Punto&veli… -
"-- skrytý --" 04.01.07 20:49
Pohodlí co se týče komfortu sezení a únavy, pro mně je jen málo aut tak pohodlných jako GP, opěradla podpírají celá záda, výhled doazu usnadňují krásná a velká zrcátka, kde máš vše jak na dlani. V létě jsme jeli k Rimini, jeden zátah, pár zastávek v noci o půlnoci bez problémů procházka k moři.
Co se týče komfortu odpružení, Sport verze je tužší, někomu by to mohlo vadit, pro mně je komfort péroání i u Sportu vyhovující, nicméně standardní verze požírají díry obdivuhodně při zachování vynikajících jízdních vlastností....
Volant v kůži jde dokoupit i do 5dv dynamicu, drží se perfektně, navíc volant má extrémní rozsah nastavení, v GP mně ani netlačí do nohy středová konzole jako např. ve Fabii, kde můžu bezbolestně ujet pár desítek km....
Kola seženeš bez problémů přes e-shopy, nicméně fiatí jsou taky moc pěkný (jen vyjdou dráž)
Strach ze 4 otvorů máš proč, jako že ti upadne kolo?? ;-) Smart jezdí na třech, pět je zbytečných, není to náklaďák :-)
Dal jsem na všechny Vaše rady a včera jsem v reále v autosalonu vyzkoušel Grande Punto. Bylo to příjemné a překvapující svezení.
Svezl jsem se čtyřdvéřovou 1.2 ve výbavě active. Už tak vypadala moc dobře. A vlastní jízda mě překvapila nejvíc. Nemohl jsem s tím autem dělat žádné divy, ale chování auto bylo jisté, zdálo se mi trochu tvrdé. ale poslouchalo volant. Vevnitř bylo ticho, žádné pazvuky a ani mu nevadily nerovnosti na našich cestách.
Pohodlí v autě super. Sedělo se mi za volantem moc dobře. Nejsem žádný obr ( ale 182 výška a 110 váha ) a pohodlně jsen si našl pozoci.
I vzadu je dost místa.
Prostě zatím samá příjemná překvapení.