Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  16:22

« vanička do kufra

Radim
    vo fiatackej ponuke su popisane dva druhy "vaniciek" - mäkká(1.190,-) a polotuhá(1.390,-). Ty to mas z gumy, mäkké PVc, alebo alebo z akehosi polystirenu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  16:12

« Re:

To máš pravdu, občas u některých prodejců, když jsem tam byl a ptal se jak je to s tímhle, tak se pomalu ptali ono to tam taky je??:))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  15:57

« Bez nadpisu

GP
    no, ty si mi pripomenul stare predrevolucne casy, pamatas, co mala kazda domacnost a zmestilo sa tam tolko, kolko si chcel? >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  15:54

« Bez nadpisu

Robo
    ono, pokial sa novokupujuci nedostane na taketo a ine podobne diskusie, tak asi fakt kupi len to, co vie/nevie o tom predajca. Ja som bol taky nadupany, ako na maturity a predavaci nestihali. Samozrejme ze z internetu.
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 08.01.07  15:54

« Bez nadpisu

když už se nás tady tolik sešlo, chtěl bych se zeptat jestli nevíto o nějaké síťce pod vrchní plato v kufru. Takové něco na odkládání drobností v kuru aby mi to nelítalo sem tam by se mi hodilo. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 08.01.07  15:51

« Re:

jo jo Robo taky si myslím, že za to může prodejce, kdybych to věděl tak bych si pár tisíc připlatil ... :-) ale co už
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  15:50

« Bez nadpisu

ale to tu fici, len tak cumim >:D
    český Honza: asi sa uz len pridam k ostatnym, vyhriavane zrkadielka a teplomer ber urcite, ja by som si dal zadne okna v elektrike, kedze nespominas klimu a ta vo vybave Dynamic nie je (teda, aspon nebola) a tempomat asi tiez nie je zla volba..
    ja som dokupil aj ochranne listy na dvere, pre istotu..
    bobi: ja som kupil "vanicku" v M&G za 999 korun, nejaky cesky vyrobca, je specialne pre GPcka, takze pekne pasuje a ma protismikovu upravu, som velmi spokojny..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  15:49

« Bez nadpisu

no som rad GP ze si sa priznal ze to bolo z kopca tych 190
    uz som myslel ze mas tu 1.2ku vykonnejsiu >:D >:D >:D ako ja
    A s tym multifunkcnym displejom ma to stve dodnes, moze za to predajca ktory mi to nevysvetlil >:-[]
    Urcite by som si to bol kupil tie vyhrievane zrkadla
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  15:45

« 7199

Steven007
    Aby to nevyznelo zle, ale som "rad" >:-[] , ze to nerobi len mne, t.j. je to na reklamaciu. Velmi dakujem, ze si sa ozval. Pri garancke to dam ako zavadu. Raz som to uz dal, ale nic nenasli.
  • « 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 08.01.07  15:39

« Re:

bobi, ten tempomat je fakt supr, já ho měl předtím ve fábii, to je luxus na který se těžko odvyká, a těch 190 bylo z kopečka, 170 je reálných a 150 ka je snadno dlouhodobě udžitelná, ale ta spotřeba dlouhodobě když to jede 5500 otáček, ach jo, chce to tu 6tku :-(
    Jinak mohu srovnat chování fábky a GP při vyšších rychlostech. GP si těch 150 vychutnává a jízda je jistá a komfortní, žádný otřesy, vibrace nebo uhýbání podvozku ... fábka v tomto měla slabinu, na 130 už to nebylo o komfortu ...
    Co se týká vlivu jaká má na auto boční vítr tak myslím, že laik ani velký rozdíl mezi podobnými vozy nezaznamená, ... někde jsem četl, že GP má dobrou aerodynamiku a že se to právě odráží na měnším působení bočního větru na jídu a snížení vnitřního hluku při vyšších rychlostech ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  15:38

« Bez nadpisu

bobi, ja mam ten isty alarm Meta 7199. Da sa s tym nieco robit? Aj mne sa to casto zapina samo. A potom blika raz asi za 6-7sec., co ani nie je v manualu. Poradte prosim co s tym. DIK!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  15:28

« Bez nadpisu

GP
    Ja som v septembri skusal 190, ale bolo to dole kopcom. 170 naberam tak, ze idem nohou po 150 a potom pridavam tempomatom. Uz som sa s nim tak naucil narabat, ze uz nemoze byt iny vrchol lenivosti pri soferovani :*) .
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 08.01.07  15:17

« Bez nadpisu

jj tempomat a vyhřívaný zrcadla s velkým dislejem PP to schvaluji (to je jediné co jsem si měl objednat a lituji, že jsem si nepřiplatil) a také kožený paket na volant, ten je supr ... jinak co se tady bavíte o maximálce nechápu, že jste z toho nevytáhli víc, když já se proháněl s jednadvojkou téměř 190 kou ;-) viz foto: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  15:10

« vybava čH

český Honza
    Okrem opierok mam presne to iste, co ty a myslim, ze si dobre vybral. Na volant a paku v kozi ma nahovorili v predajni a dobre ze ma nahovorili, som velmi spokojny. Vyhrievane zrkadla som chcel, lebo som ich mal aj na Punte2 a ten PP, je naozaj vydareny. Mas na nom aj TripB, t.j. mozes si pri ceste nastavit dve trasy. V prvych diskusiach o GP sme velmi polemizovali o vynulovani TripA a TripB, ale potvrdilo sa mi, ze sa daju nulovat nezavisle na sebe. Este som neskor v akcii dokupil origos koberceky s logom GP, ale som nespokojny s tymi zadnymi - nemaju odspodu suchy zips a staci ked zveziem deti a uz su pod sedadlami. K bezpecnosti som si nechal namontovat Construct a origos alarm Meta 7199, ale s tym tiez niesom spokojny, lebo sa bezdovodne sam zapina. V tomto som mal dat na rady tunajsich kolegov. Chcel by som casom este niekde zohnat, ak sa da lacnejsie, tu "vaničku" do kufra.
    Co mi je luto, ze som nedoobjednal: parkovacie senzory, zadne okna v el., el. zasuvku do kufra, zadny stresny spojler.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  14:39

« Re:

a co říkáš na tu ostatní dovýbavu, barvu chci zřejmě stejnou jako máš ty, tj. modrá New Orleans
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  14:34

« Bez nadpisu

český Honza
    samozrejme, sorry, uz sa mi to vybavuje, to vies, rôčky uz na mna lezu :-( Ale nad tym tempomatom porozmyslaj. V lete som siel Rakuskom a Talianskom, bola to velka pomocka. A hlavne pohodova jazda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  14:30

« Re:

to bobi:
    nechci se opakovat, již před pár dny jsem vše popsal a mnozí midobře poradili a navedli mě, řekl bych na správnou cestu ( m4lcolm, Tommy11, Octan a další), ročně lehce natočím 30 tisíc a často jezdím i do zahraničí, Chorvatsko, Německo, Holandsko atd
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  14:21

« Bez nadpisu

český Honza
    pokial cestujes castejsie mimo mesta, tak sa ti ESP urcite vyplati i ked ako citam, tomko a tusim ani Octan ho este nevyuzili naplno. Ono GP ma naozaj vybornu stabilitu v zakrutach. A pokial si vyberies tie 16-ky, tak to budes mat este lepsie a v tom pripade, ci treba ESP, veru neviem.
    Ale v tom pripade(teda ak cestujes) ti urcite doporucujem tempomat. Sice nieje najlacnejsi, ale ked ho budes mat, budes sa cudovat, ako si doteraz bez toho mohol jazdit :-) .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  14:21

« Re:

Vyhřívaný zrcátka si objednej určitě...Já ...si je neobjednal a porád toho lituju, ještě kdyby to tu Octan nepsal, že se vyplatí. Poněvadž nezískáš jen vyhřívaný zrcátka, ale i multifukční displej PP a teploměr
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  14:11

« Re:

to bobi:
    a ještě přemýšlím nad ESP...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  14:09

« Bez nadpisu

Doobjednávám :
    metalíza 8000
    volant v kůži 4000
    vyhřívaná zrcátka 3000
    aktivní opšrky hlavy 1500
    a ta kola - v případě 16" asi 15000
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  13:41

« Bez nadpisu

český Honza
    POkial ja viem, tak k 1,4 16v Dynamicu sa dodavaju standartne 15". Predpokladam, ze ti vizualne viac pasuju 16-ky, inak by si asi nemal tento dotaz. Moj nazor je, ze pokial mas tu moznost a dostatok koruniek(do buducna) a si prevazne mestskym jazdcom, tak 16" = OK. Ak to tak nieje, tak chlapi nizsie uz napisali, ake maju prednosti 15-ky.
    Mimochodom, co ine doobjednavas ku GP?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  13:19

« Bez nadpisu

Prosím ještě o jednu radu či spíše doporučení ...
    Odpoledne jdu do autosalonu Fiat objednat vysněné Grande Punto.
    Bude to 1.4 16 V v modré barvě.
    Jen mi pořád není jasno, co dát na kola, jestli stačí15" a 185/65 R 15 nebo radši zvolit 16" a pneu 195/55 R 16.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  13:00

« Fiat CS

Bugaboo
    Suhlas. Zastupeniu pre CR/SR by mal niekto klepnut po prstoch. Ich zainteresovanost na predaji fiatov je minimalna, ba az ziadna. Tzv. podpora predaja im nehovori prachnic, vidno, aky ludia pracuju na marketingu - ak tam take oddelenie vobec maju. Fakt som velmi zvedavy, akym stylom uvedu nove Bravo, lebo si myslim, ze pár prerazenych skiel hovoriacivh o "zlomeni" nedôverihodnosti(reklama na GP) k autam Fiat, nepostaci.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.07  11:20

« Bez nadpisu

Fiat CR ukazal svoju neschopnost dodat do Sveta motoru vyhovujuce GP na test, takze GP z testovania vylucili kvoli neporovnatelnosti motorizacie 1.2 s ostatnymi testovanymi autami vacsinou 1.4
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  19:49

« Bez nadpisu

Sedmnáctkami si výkon nekazím, opravdu to na 15 jede za míň rychleji. Po rovině >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  18:09

« Bez nadpisu

S 1.2kou cez 170[na peknej rovine v nemecku,mozno by to este trocha dalo, ale mal mal som strach, ked servisy sahali do toho riadenia [klepanie]pred touto cestou :shock: ]
    Na 5tke to az taka nuda nie je lebo motor ma takych 5500otacok.

Samozrejme na 175tkachgumach, uz sa na ne zasa tesim. Bude to pocit ako o par konikov naviac.
    Podla mna si si ten vykon 1.4 16V motora kazite tymi sirokymi 17tkami >:D >:D >:D . Keby ste si dali tenke 15tky, to by bola dynamika
    Stabilita auta je pekna, mam jeden zlozvyk, soferujem obcas 2prstami.
    Potom si vzdy spomeniem na zajaca a stiskam volant .
    Ten bocny vietor pri dialnicnom tempe samozrejme citit je. Ked je protivietor tak na spotrebe, ked bocny auto uteka jemne zo smeru ked nedrzim volant
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  18:06

« Bez nadpisu

Ve Stilu ten motor v pohodě vytáhl 190, dál jsem nešel kvůli gumám... Samozřejmě v Německu, dálnice mají lepší a jsou zvyklí uhýbat :-! >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  17:33

« Bez nadpisu

Zatial najviac 182 (tacho). Vždy mi tam niekto vleze.. Ale od 170 sa tomu moc nechce, zrýchluje to ako sanky túto zimu..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  17:21

« Bez nadpisu

no na sněhu jsem ještě neměl tu čest, teda alespoň s GP. Tak to Ti nepovim
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  16:00

« Bez nadpisu

@Tomko
    Kolik jsi z toho dostal?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  15:32

« Bez nadpisu

To č.H.: Môžem povedať že pri vysokých rýchlostiach je GP veľmi stabilné. Veľmi kľudné. Skušal som maximálku a ešte aj nad 170 to bolo tak relaxujúce, že som sa prichytil, že držím volant jednou rukou. Proste brnkačka. Okolo 150 je to nuda na zaspatie (a to doslova, neodporúčam púšťat si uspávaciu hudbu :-! )... (platí pre verziu Sport, ale výrazne hošie to asi nebude ani na iných verziách, Sport ma len tvrdšie pružiny)
    Čo sa týka bočného vetra, tak dnes celkom pofukovalo a registroval som že jo bočný vietor, ale auto smer nemenilo, len som citil že sa do boku opiera vietor. Skusil som pustiť volant (samozrejme ruky som mal hneď pri volante) ale nič sa nedialo, išiel som rovno. Rychlosť bola 90.
    Môžem to porovnať s P306, ktorý je citelne náchylnejší na bočný vietor (a to ma zásadne mešiu bočnu plochu, je nižší a má tažšie riadenie) a tiež je nervóznejší pri vysokých rýchlostiach. Podobne tak Fábia, u tej však cítit nervozitu pri rýchlostiach podstatne viac.
    Jazda na snehu: no moc sme si jej túto sezónu neužili, troška som zažil na Silvestra v lyžiarskom stredisku v Oščadnici. Testoval som brzdenie - jednou stranou na snehu a druhou na asfalte. Dupol som na to naplno a auto paradne držalo smer. Žiadna korekcia, nič. Len bolo počuť ako maká ABS. Skúšal som aj rozbeh na zasneženom parkovisku. Vytočil som to a pustil spojku. Naslodovalo pribrzdenie motora a plynuly rozbeh, a tiež blykotanie na palubke (bol to ARS.. :-) ). Takže zase nuda. Rovnako rozbeh po zastaveni v kopci.
    Skúsil som na zasneženom parkovisku zatačanie ručnou brzdou. Sranda. Veľmi pekne to zatáča auto, dobre sa to dávkuje. Blbé je lne to, že auto pri zatiahnutí ručnej brzdy začne pípať. Keď bude sneh, tak idem na nejake parkovisko "testovať" >:-[] .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  13:54

« Re:

a jak se chová na sněhu, máš-li s tím zkušenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  13:22

« Bez nadpisu

O nestabilitě nic nevím. A boční vítr bych řekl, že je v normě.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  12:34

« Bez nadpisu

pro tommy11
    prosím, je pravda co psal jeden motoristický časopis, že je Grande Punto ve vyšších rychlostech nestabilní a choulostivé na boční vítr?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  11:39

« Bez nadpisu

ve 130 to Ti teď nepovim, ale určitě zjistim a napíšu to sem...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  08:34

« Bez nadpisu

To se Ti s Fabií nestane... >:D
    Při tom, co popisuješ, je těch 7 litrů slušný výsledek ;-) >:D Kolik točí na pětku ve 130?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.07  20:39

« Re:

No přesně jsem to neměřil, ale minule byla něco přes 7l jel jsem sám. A přiznávám, jel jsem dosti razantně i na okreskách a ve městě. Ale ne ako prase, aby si někdo nemyslel. Spíš sem si vychutnával zrychlení. Nad 3000otjede jak raketa a žene se porád vpřed, jako by nechtěl přestat.
    Jinak GP se pořád líbí, dnes ho viděl jeden kolega a ůplně se rozplýval, když pak viděl že do něj sedám tak se začal vyptávat. A to tam byla tma a viděl ho jen z dálky asi na 15m. Musím se přiznat, docela to zahřálo na srdci..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.07  19:50

« Bez nadpisu

@Tommy11
    Jak velká je ta spotřeba na dálnici u 1,4 8V? :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.07  18:45

« Bez nadpisu

Ahoj, přesně tak, první jízdu jsme absolvoval také s 1,2 ve verzi active v 5D. Příjemný a tichý svezení, možná o něco tižší, než ta má 1,4, ale zase to mělo najeto jen asi 600km. Na 1,2 bylo auto mile živý... Pokud v autě chceš vozit rodinu posléze nějáký náklad, bral bych asi radši tu 1,4/16V nebo 8V. Akorát bych u svý motorizace vytknul vyšší spotřebu při jízdě po dálnici a plně naloženém autě (4dospělý+plný kufr až po výko :-) ). Ale to je asi normální, poněvadž sem docela pospíchal... >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…