Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
JTF 09.01.07 19:20
« kontrola
Kluci, asi bych nečekal na dopis od Fiatu, ale zavolal bych do "svého" servisu a uvidíte o co se přesně jedná. Jak jsem už psal níže, z toho textu plyne že bude provedena kontrola kladky(řemenice), která pohání řemen pomocných ústrojí aby zlepšili jejich spolehlivost. Dále se píše, že "postižení" zákazníci budou vyzváni doporučeným dopisem. Pro další informace mohou volat bezplatné číslo xxxxx. No vzhledem k práci CZ/SK zastoupení bych asi nečekal až mě milostivě kontakují, ale třeba Vás příjemně překvapí. -
"-- skrytý --" 09.01.07 17:41
Takže podľa toho textu "...688 e ...87968" je jasné, že sú to tie čísla od konca s tým, že pred nimi je na ďalšom mieste nula. Tiež si ale myslím že to nebude len "kontrola remenice".
To Robo: Podľa toho odkazu od Punta06 sú to aftá s motormi 1.1, 1.2, 1.4 8V/16V, toto by mohol byť spoločný menovateľ týchto modelov. -
"-- skrytý --" 09.01.07 17:34
punta06 diky za ten link, ja uz chvilu googlujem v anglictine ale nic nie som schopny vylovit
finta je ale v tom ze sa zvolavaju rozne modely, takze co maju spolocne???stilo, punto,idea, panda???
elektroniku?
spekulujem coskoro to niekto napise co sa deje
ked mam povedat vtip medzi nami, ja by som uvital vymenu mechanizmu zadnych kluciek za taky isty ako vpredu
>:D >:D :D -
"-- skrytý --" 09.01.07 17:17
mam taky pocit ze sa to bude tykat vacsiny GP predanych u nas. a dovod? no treba sa zamysliet co nas trapilo/trapi. urcite to bude buchotajuce riadenie, mozno aj zadne prave dvere. mozno budu menit aj piskajuce brzdy. myslim ze ine problemy serioveho razu sme nezaznamenali. kto si to daval priebezne opravovat tak ho ta zvolavacka asi obide. -
"-- skrytý --" 09.01.07 10:29
bobi: ta moja "vanicka" je gumova, takze je makka, ohybna, ale tvar drzi, takze sa da lahko zlozit (zrolovat, prelozit) a zase rozlozit..
Robo1.2: myslim ze to bolo len zle zaradene, nieco podobne sa mi stalo pri jednotke, tiez som sa kusok pohol a zrazu paka sama vyskocila do neutralu.. -
"-- skrytý --" 09.01.07 10:25
To Robo: No presne, takmer by sa zdalo, že sme predajcovia... A mne by teda napr. aj BOSCH mohol niečo za tu propagaciu ESP prispieť na benzin... >:D
To č.H.: Maš pred sebou dlhych 8 týždnov. Prajem Ti nech bežia čo najrýchlejšie, ale obavam sa že nebudu. :(
btw - čo ten zraz? -
"-- skrytý --" 08.01.07 21:39
dnes zasa trocha divna skusenost, pri cuvani auto asi po 3metroch prestalo ist a len cinkali zuby.
Utesujem sa ze mozno spiatocka nebola len dobre zasunuta a vyskocila a nic sa nedeje :roll: Po skusani sa to uz neopakovalo
any idea?
Inac sa smejem ze tu masirujeme novych zaujemcov lepsie ako za to plateni predajci >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 08.01.07 20:30
to m4lcom
Taď jsem přijel domů, pustil počítač a s velkým zájmem přečetl, co nového. A bylo to velmi příjemné a poučné čtení. A musím potvrdit zkušenosti řady z Vás, že se člověk musí vyzbrojit informacemi předem, než jde do salonu.
A tak jsem objednal s velkou radostí a velikým očekáváním Grande Punto 1,4 16 V Dynamic v modré metalíze a s příslušnou výbavou.
A teď budu jen 8 týdnů netrpělivě čekat, az mi ho přivezou z italského Melfi. A pak si jen přeji, aby venku bylo pěkně a já ho ,ohl pěkně projet.
A díky za přání. Od vlastníků GP to těší dvojnásob. Honza -
"-- skrytý --" 08.01.07 17:21
zdravím Vás vsetkých,
trošku mi trvalo kým som sa prekúsal kvantom nových príspevkov.
ja som sa akurát včera vrátil z lyžovačky z Oravy, a moje postrehy sú:
cesta z BA do Habovky som mal spotrebu 6L/100km, prevažne dialnica a rýchlosť okolo tých 110-130km/h. Ten šiesty kvalt je super vec :-)
cestou späť som to trošku hnal okolo tých 140-160 a spotreba bola 7L/100km - myslím že dosť slušné čísla. Cestou s5 som prekročil hranicu 7000km.
Čo sa týka spomýnaných problémov, tak mi na začiatku trošku buchotala náprava, ale v šúčasnosti si to asi nejak sadlo, lebo to už nepočuť. So stieračmi som tiež fakt nemal problém, akurát vo vyššých rýchlostiach tam fakt chýba ten stredný ostrekovač, ale prežijem to. Ostatné problémy ma zatial obchádzajú - ťuk ťuk. Musím ešte skontrolovať olej, ešte ani raz som ho nekukal, po výmene pri 2000km. Jediné čo mi trošku vadí je občasné vrzanie sedadla vodiča.
Trošku som si vyskúšal jazdu na snehu a ľade a musím uznať že som nemal problém s nejakými velkými nedostatkami na oboch povrchoch - zimné gumy Firestone Whinterhawk. Auto krásne drží.
Čo sa týka krytu motoru, tak pri kúpe auta som ho strášne moc chcel dokúpiť, len kvôli financiám som si povedal že to kúsok odložím na neskôr , ale po tomto výlete kde bol na ceste kašovitý sneh a hodne vody si myslím že to není až taká súrna vec, lebo nebadám zvýšené znečistenie aj pri klasických zimných podmienkach.
Vaničku do kufra som kupoval origoš vo Fiate a stála tuším okolo 1000-1200Sk.
To Tommy11: porobil som nejaké foto, tak ti to v dohladnej dobe pošlem, možno sa zmohnem aj na nejaký článok o GP, kde by som zhrnul moje postrehy o používaní GP -
"-- skrytý --" 08.01.07 16:37
To č. H.:
Na margo ESP - možno ho nikdy nevyužiješ. A na tom neni nič zlé. Ale úúúplne stači abi ťa to raz zachránilo od šmyku. A už len keby výsledkom bola plechárina, pri dnešných cenách dielcov a cene práce v autoservisoch, tam máš hneď cenu ESP vrátenú. Pri závažnejších havárkach potom myslím argumentácia ani nemá význam.
To je ESP. Ale s tým kupuješ aj ASR. No a to už využiješ omnoho častejšie. Napr. rozjady do kopca na snehu. Šetríš pneumatiky, pohonné ústrojenstvo, lak, benzín,...
No a okrem toho tam je HillHolder. Stojiš v kopci, zaradíš jednotku, pustíš brzdu, pokojne priložíš nohu na plyn a pritom si sa dozadu nepohol ani o zastrúhany chlp. Toto využiješ každý deň.
Asi by som to osobne uprednostnil aj pred 16tkami, kebyže si musim vybrať.
"...today my wife called me and told me that the skydome exploded with no reason !!!..."
you really believe that if she had done "something" wrong she would tell you....??? ....women......things just happen.....
je tu dost chytrych ludi aby si to prelozili k tej explozii skydomu
>:D >:D >:D
no a v druhom prispevku zasa jeden chytrak vybil autoradiom baterku >:D >:D :D