Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.07  13:14

« Bez nadpisu

Omlouvám se za překlepy, ale psal jsem v takové rychlosti, že...
    ale obsah ty překlepy nijak neovlivnily
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.07  13:11

« Bez nadpisu

Zdravím především Fiaťáky
    Mám jen malou chvilku volno, ale dnešní diskuze mě přivedla k napsání několika rádků. Zatím jsem majitelem vozu Škoda Fabia 1.2 HTP s výkonem 47 kW. A musím říci, že na ni nemohu říci křivého slova. Za tři roky jsem s ní naje přes 72 tisíc kilometrů, často dlouhé uahraniční cestya za celou dobu jsem nměl jediný problém ( pominu-li to, že jsem musel 3 x měnit žárovku v hlavním světlometu ).
    Dlouhé roky odbírám časopis Automobil a přiznám se, že to, co se píše tady je hodně objektivní čtení a pois jednotlivých aut. A právě článek od ing. Gregory byl jedním z provních podnětů k tomu, abych se šel do Fiatupodívatna nové Grande Punto. Je to nádherné auto, fascinující tvarem v krásných barvách a konečně mě natolik oslovilo, tak moc se mi zalíbilo, že jsem do salonu vzal i manželku a společně jsme se rozhodli, že naši Fabii vyměnímě. Auto už mám objednané a nemohu se dočkat, až mi ho přivezou. Dalším zdrojem informací byla právě cílená, kamarádská a pozitivně laděná hromada poznámek a nápadů od Vas, lidí, kteří Faita buď mají, neb s ním mají nějaké zkušenosti.
    A toto fórum by proto mělo být jen pro lidi, kteří se chtějí pobavit, poradit, získat další szkušenosti, případně zaslat nějaké zásadní rady.
    Vynikající je i myšlenka založení obrazového fóra s fotografiemi Grande Punta.
    A proto, nekazme si náladu a nereagujme na hloupé připomínky. Všem fiaťákům přeji krásný den, suché a bezpečné sinice a hodně kilometrů bez nehody s jakýmkoliv Faitem.
    Honza
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 12.01.07  12:18

« Bez nadpisu

Mitox: jj (y) :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.07  12:15

« Re:

MitoX: *thumbs up*
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.07  12:12

« Re:

DR.BUBU:
    1. opravdu neumíš dodržet slovo???
    2. opravdu si myslíš, že ti někdo spapá to, že ač tak nenávidíš Fiat, tak že jsi jich měl několik?
    3. GP je jedno z nejlepších aut segmentu B, můžeš se stavět na hlavu, můžeš tu zahnojovat diskuzi absolutně nic nepřinášejícícmi nenávistnými příspěvky, můžeš tu dokazovat, že věci absolutně nerozumíš a že jsi jen provokatér, ale to je tak všechno co s tím můžeš dělat, buď tak laskav zalez do Fabie, omlať si pravou holeň o tvrdou hranu přístrojové desky, nabourej do auta vpravo protožes ho neviděl v pravém zpětném zrcátku, vyměňuj si tyčky na podvozku a praskající žárovky, nastartuj technologický klenot HTP, vem do ruky přeposilovaný volant zařaď jedničku hrozně tvarovanou řadicí pákou napojenou na převodovku s odpory na neutrálu a odjeď! :-! >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.07  12:09

« Bez nadpisu

Ja nie som majiteľom Fiatu, ani nić podobné, len sledujem rozne témy na tomto fóre.
    Pred pár mesiacmi som pozeral na STV reláciu Pod lampou, kde sa diskutovalo o súčasnom futbale u nás. Boli tam hráč , tréner,fanúšik, novinár a funkcionár. Všetci sa správali úctivo, povedali NAJMA svoje skúsenosti. Len novinár samozrejme nasadil hneď výroky typu: "tréner XY to absolútne nezvládol" a pod. Proste to,čo prehnane píše tlač. Profesionáli (tréner,hráč,funkcionár) sa o tomto sním ani nechceli baviť s tým,že zvonku on nemože mať ani poňatia o takýchto veciach. On sa bránil,že "ja som strávil tam 'tolko a tolko' času..." a bla,bla.
    Čo chcem povedať je, že tento človek, ktorého tu máte je presne ako ten novinár. Získa NEJAKE info, napíše, bulvarizuje a pojde mu to dovtedy,kým ešte stále na to niekto zareaguje, a on bude mať pocit,že je doležitý,aj keď rovnocenným partnerom nikdy nemoze byť.
    Vymazať ho nemožete, je to verejné fórum, prezentuje tu svoj "názor", može to, tie staré príspevky od neho tu vždy zostanú, ale ak na ne budete reagovat, budete im robit len vačšiu reklamu a upozorňovať na ne. Volil by som v každom prípade ignoráciu. On z toho má asi nejaké uspokojenie ak sa s ním bavíte. Tak prečo? Má cenu sa s ním baviť?
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.07  11:10

« Bez nadpisu

1. Nepisal som o GP ale vo vseobecnosti o FIATE mal som ich niekolko a preto tvrdim to co som napisal
    2. Naozaj je to tu smiesne ak niekto napise ze ma nejake problemy ostatni myslim ze to budu ti predajcovia Fiatu inak mi to nevychadza sa ho snazia presvedcit ze je vsetko v poriadku ved predsa GP je najlepsie auto na svete
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.07  09:36

« DR.BUBU

DR.BUBU
    Fakt som nechcel reagovat, lebo stale si myslim, ze si provokater a este prilis mlady na korektne a tolerantne vystupovanie. Je citno, ze k tymto zalezitostiam v tvojej vychove este len pride.
    Tvoj kratky a poucny prispevok prirovnam takisto kratko k absolutne novemu roomsterovi. Na ceste od predajcu(Galanta) cely cas vrzgala palubovka. Zadna prepazka(N1) sa neda beznym sposobom priskrutkovat napevno, lebo nieje zlicovana k upevnovacim dieram. Ide to takisto na reklamaciu. Pozor BUBU, to auto malo nebehanych 0,00 km.
    A mam na teba prosbicku, pokial nemas GP, alebo Punto2, ci Pandu, alebo nebodaj Cromu, s ktorym by si sa vozil dennodenne, nevyjadruj sa o tom, co nieje pravda. Samozrejme subjektiny pohlad ZVONKU ti neberiem. Na GP si najazdil par km, takze nemas ani ponatia o tomto aute. Tak, ako ja nemam napr. o novom R Clio, ci O2, alebo H. Getz a nedovolim si majitelom tychto aut tvrdit, ze maju absolutne blbe auto. Bohuzial, myslim si, ze tvoja vychova ani tychto par slov nedokaze pochopit. Ved si nemal ani tu trosicku svedomia odpisat na tomkov preklad. Stacilo sorry, ale to je pre teba takisto asi cudzie slovo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.07  09:34

« Bez nadpisu

Dr.BUBU: Ty jsi ignorant, provokatér a velkej BLBEC, jenom BLBEC může napsat, že končí s psaním sem a potom to x krát nedodržet, takže milý BLBČE, to že jeden člověk má nějaký problém neznamená v globálním měřítku absolutně nic.
    Mikain, promiň, ale připadá mi, že trošku přeháníš. Chápu, že můžeš mít někde špatně slícovaný plast, to se koneckonců stává u každé značky, nebo že jsi ukopl nějaký kryt, ale to další???
    Pískání brzd, to je závada? Nebrzdí ti to? Je to nepříjemné, ale brzdy pískají hodně novým autům, moje poslední zkušenost z roomsterem, ten nejen, že píská, ale ještě k tomu špatně brzdí! Nedostatečná izolace v motoru??? Rozumím tomu? Jak ty to víš, máš tam holé vodiče?? To že ochranná trubička (husí krk) nevede až ke konektoru neznamená, že nejsou izolované dráty, btw. takto to mají řešeno všichni, včetně japonců. Plastové matky v motorovém prostoru, také jsem se ptal v servisu a hele ono to má vysvětlení, ty kolíčky, na kterých matky nejsou, jsou určeny k umístění příslušenství motoru třeba u naftových verzí, nikoli k uchycení plastové matky, těch matek je tam dostatek. Takže Mikaine, možná jsi měl smůlu, ale stejně to co popisuješ jsou drobnosti. Mám možnost porovnávat velké množství aut mezi sebou a tvrdím, že v rámci segmentu B je na tom GP velmi dobře i co se týče zpracování.
    A kde přesně není ten kryt motoroku topení?
  • 00 Reagovat !

foto

11.01.07  23:34

« Bez nadpisu

Bohuzial je to tak ako som uz davno pisal a nic sa nemeni. Fiat vobec nezlepsuje dielenske spracovanie je to stale rovnako o nicom. Hlavne ze v reklamach tvrdia ze uz sa vsetko zmenilo.
  • 00 Reagovat !

foto

11.01.07  22:07

« Topení

Chci se zeptat zda máte u svých GP kryt, který zakrývá motorek topení? Já u svého GP ho nemám a takové drobnosti mě trápí. 8-s Poslední vůz od Fiatu, který jsem vlastnil Punto2 1.2 16V 59KW/80k to měl zakryté super. :-)
    Mikain 1.4 16V SPORT(exotica red)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.07  21:54

« Re: :oTopení

Ahoj Steven 007,
    co se týče karoserie vozu v tom jsou Italové jedničky. Ale v dílenském zpracování moc nebodují. Se svým GP 1.4 16V SPORT(exotica red) jsem najezdil od konce září cca 4500km z, toho tak 1200km ke svému autorizovanému servisu. Závady typu: pískání brz, špatné slícovaní plastů, nedostatečná izolace na kabeláži v prostoru motoru, chybějící plastové matky na upevnění plastového podběhu, už mám za sebou. Jediné co Ti můžu poradit vyrazit ke svému autorizovanému servisu Fiatu a závady reklamovat. Vůbec je nešetři máš na to plné právo. ;-)
    M.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  13:29

« :o

Tak si to ani nekupim. :roll: To sa potom velmi neoplati.
    Inac predvcerom so zistil,ze nad pedalmi je cierna vec, ktora sluzi na to aby pri nohach to fukalo z troch miest, no ten mi tam len tak viselo. Drzalo to iba jedna skrutka a z druhej strany odkial by to malo byt napojene na vystup vobec nebolo spojene. Tak som si to cele dal dole. Neviem ci to bolo original tak, ale napojit som to nevedel, vyzeralo to ako keby to bolo od tepla deformovane. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  11:21

« Bez nadpisu

Steven007: tu komarnansku opierku som zvazoval aj ja.montaz je priam primitivna. pevnost uchytenia je v pohode, ale treba mysliet na to ze sa jedna o uchytenie plast o plast 4 skrutkamy takze sa na to nemozes vesat celou vahou. ako nevyhodu by som este uviedol namahavejsie zapinanie pasov kedze ta opierka tam trochu zavadza.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  10:48

« Bez nadpisu

bobi: tie sietky su fakt priserne drahe u nas.. to bude lacnejsie ked si pre nu pojdem do brna.. nechapem preco je to tak..
    Steven007: co sa laktovej opierky tyka, kedysi som ju chcel, ale kedze ma punto dost malo odkladacich priestorov, zacal som si tam odkladat tasticku s dokladmi, a ta by sa mi do laktovej opierky nezmestila.. takze ju uz neriesim a hlavne by ma to potom lakalo vykladat si na nu ruku a drzat volant jednou rukou a ako iste vsetci vieme, to neprispieva k bezpecnosti >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  10:05

« Drziak mobilu & opierka

Čaute! Nevie nahodou niekto o nejakom super držiaku mobilu do GP?Ma uz niekto?
    A čo strednu opierku?Oplati sa dokupit?Premýšlam nad tým, maju to aj v Komarne: [odkaz] .Neviem či je sa to da dobre uchytit,aby to bolo stabilne a spolahlivo držalo.
    Čakam na pripomienky.Diki!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  19:56

« Bez nadpisu

Hlavně, že dokáží 3x otravovat s vyplněním dotazníku po koupi auta.. >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.07  19:50

« Re:

slabe slovo
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  19:29

« Bez nadpisu

Ostatně soudím, že stávající české zastoupení Fiatu musí být zničeno.
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 10.01.07  16:52

« Bez nadpisu

četli jste ten druhý díl testu Auto roku v SM? pro mne je velké zklamání, že vyřadili GP, myslím, že s 1,4 16v měl jisté vítězství a ani 1,2 si nevedla špatně ve srovnání se silnější konkurencí. Představte si stát se tohle Škodě, nebo Wolkswagenu, (já si to ani neumím představit) že by nebyli schopni do testu dodat požadovanou motorizaci ... to by byli hned personální změny, takto přece přichází značky o zákazníky, ztrátou důvěry ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  16:26

« sietky

zatial len toto, ale tie ceny su nehorazne, oproti ceskym
    [odkaz]
    ale pozrite, ake maju v akcii elektrony v M&G(len keby mali 4x100) :
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  14:24

« Bez nadpisu

bobi: tie sietky su fajn.. nenasiel si aj nieco kupitelne na slovensku?
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 10.01.07  14:02

« Bez nadpisu

bobi díky moc, takové něco jsem potřeboval
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  13:56

« sietky do kufru

GP, tie sietky, co si spominal:
    [odkaz]
    a aj osobny odber
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  10:14

« Re: Tunning GP

Tam je aj nejaky tuning nejakeho auta? Videl som tam len peknu slecnu :P
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  09:53

« Tunning GP

[odkaz] ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  22:29

« Bez nadpisu

Len pre správnosť; DR: BUBU znova zavádza. Ten spomínaný chytrák vybil batérku nie rádiom, ale hodinovým svietením a počúvaním rádia. A to je sakra rozdiel...
    Okrem toho GP je v tomto smere dosť blbuvzdorné. Keď človek po jazde otočí kľúčom do prvej polohy, svetla aj rádio sa vypnú. Napriek tomu može človek zapnút rádio (a to dokonca aj bez zasunutého kľúča). Rádio sa ale samo vypne, tuším je to po 15 min. Ak chce človek silou-mocou nepretržite počúvať rádio, musí nechať kľúč v 2. prevádzkovej polohe. Vtedy sa ale zapínajú aj svetlá (pokiaľ ich teda majiteľ necháva kontinuálne zapnuté). Človek to musí pritom urobiť náročky, pretože aj keby nejaký "talent" zabudol vybrať kľúč z auta, bežiaci motor pravdepodobne nezabudne vypnúť ani pacient v pokročilom štádiu Alzheimera (a to sa ako som už písal robí otočením do polohy 1). Inak povedané, je krajne nepravdepodobné, že by sa niekomu v GP podarilo vybiť batériu zabudnutím a nedôslednosťou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  22:27

« Re:

je to pravda aj o tom Stile som to nasiel
    2006 - 46 21
    0756/06 Germany Category: MOTOR VEHICLES.
    Passenger car “FIAT Stilo passenger car”
    Type/number of model: Stilo, type 192, type approval e3*98/14*0089*.
    Description: The vehicles concerned are those of the model years 2001 to 2006.
    Country of origin: Italy.
    Risk of injury. The product poses a risk of accident and injury because the front axle springs can break, come in contact with and damage the tyres. Road salt deposits on the spring plate can cause severe corrosion and fracture the spring. The broken spring may touch the tyres and damage them. Some cases of damage to the vehicle have been reported. Voluntary corrective actions taken by the producer.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  22:08

« Bez nadpisu

Je to tak svolávají i Stila, viděl jsem to na stilo.org. [odkaz]
    Jde se o opravu comessa 5083. Jedná se o výměnu řemenice. Kromě VINu se to prý pozná tak, že vadná má černou barvu (z výroby, ne užíváním), dobrá je bílá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  21:47

« Recall

pani,
    predsa som nieco len vygoogloval a nie je to v taliancine, predpokladam ze by to mohlo byt ono
    6
    0846/06 Greece Category: Motor vehicles
    Product: Ancillary equipment pulley on the drive shaft in Fiat passenger cars
    Brand: Fiat
    Type/number of model: Panda, Punto, Grande Punto, Idea and Stilo cars with 1.1, 1.2 and 1.4 8V and 16V motor
    Country of origin: Italy
    No Picture available
    Injury
    The product poses a risk of crash or injuries due to loss of control of vehicle. There is a possibility of failure of ancillary equipment pulley on the drive shaft, having as a result possible damage of this specific part. If this occurs, the normal function of the motor will be affected, leading to possible loss of control of vehicle.
    Voluntary corrective actions taken by the producer
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  21:43

« Bez nadpisu

Abych to nevěděl, můj nej kamarád bydlí poblíž :-! Ještě je řešení, že byste někde v Horních Uhrách měli i Kosice >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.07  21:41

« Re:

jo mas to spravne :KOŠICE
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.07  21:40

« Re: pro Punta 06

Čauky kámo. Dnes jsem si prohlížel fotografie Tvého GP a myslím, že nás trápí stejné nedostatky na našich vozech. Špatné slícování jednotlivých dílu jsem již reklamoval, chybějící izolaci taky a další návštěvu svého prodejce upozorním na ten špatně řešený podběh motorového prostoru. Jaké máš zkušenosti s reklamací svého vozu? Reklamoval jsi již něco? Nedostává se Ti voda a nečistota kolem těch špatně řešených otvorů určených pro výměnu žárovek do motorového prostoru? Jsou to drobnosti,ale Fiat se s tím moc nevyznamenal. Gande Punto 1.4 16V Sport. :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  21:37

« Bez nadpisu

Je to jasný, buchta mu dala košem a odjela v GP >:D >:D BTW nepíše se i slovensky Košice se š?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  21:34

« Re:

Je mi Tě líto... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.07  21:32

« Re:

on ani na ziadnom rande nikdy nebol >:D sak by kecal len o fiatoch >:D
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.07  21:30

« Bez nadpisu

no a v druhom prispevku zasa jeden chytrak vybil autoradiom baterku
    tak tu baterku asi vyrobili v piatok alebo v pondelok
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  21:04

« Bez nadpisu

:lol: Chlapíkovi zase nevyšlo rande, tak si chce chladit na chudácích Fiaťácích žáhu... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  21:02

« Bez nadpisu

bože provokatér polymorf se opět zjevil, no každý kdo viděl někdy sky dome u GP, tak ví, že exploze šíbru je věc na hranici sci-fi nebo velmi šikovné uživatelky :P >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  20:47

« Re: ZBIERA SA TO

a čo?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…