Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.07  11:07

« Bez nadpisu

uz sa tesim ako ho sfuknete >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.07  10:48

« Bez nadpisu

Citat: jasně budete vřele vítán
    Tak kto je ešte ďalší predajca FIAT?
    Potom samozrejme tato diskusia je o nicom
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.07  07:31

« kontrolka

chcem sa opytat ci niekto uz studoval vsetky kontrolky v palubke ?
    zaujímalo by ma či to ukáže na palubke, ked mam malo oleja?
    rozvietilo sa to uz niekomu, alebo GP nič podobne nemá ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  18:21

« Re:

:arrow: No to je pravda, ale já nejsem spokojen, pokud něco není jak má být. Nebavilo by mě to jezdit, když tam něco není v cajku. Ale jinak souhlas...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  18:07

« Bez nadpisu

Karel Vaňous: jasně budete vřele vítán, jinak právě proto řešení těch dodávek mi přijde lepší, pokud ta drobnost nijak nebrání provozu počkat, jestli se náhodou ještě něco neprojeví a pak to sfouknout najednou, případně to nechat na garančnku, počet návštěv servisu se radikálně smrskne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  17:47

« Bez nadpisu

:?: Jo a jestli bude nějakej sraz vlastníků tohoto krásného autíčka, tak bych určitě přijel taky. ..... K :arrow:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  17:40

« Bez nadpisu

Ahoj všem, díky za připomínky. Jen dodám, že mám GP 1,4 Emotion. A doplním, že reproduktor měl prasklou membránu, ale zjistil jsem to až při vyšší hlasitosti, prostě později. S kastlíkem máte všichni pravdu, mě ho prostě vyměnili a pořád levý roh odstává, ale jelikož to máte skoro všichni, tak s tím asi nic víc neudělají a že do servisu jezdím už skoro půl roku, prostě jakmile něco zjistím, hned tam jedu, oni objednají díl z Itálie, pak měsíc čekám, pak termín opravy a pořád dokola. Na garančku nečekám, právě z důvodu času dodání dílů z Itálie. JInak jsem fakt s autem spokojen, nikde žádné zvuky z motoru, nic.Možná snad loketní opěrka se trochu klepe a je to slyšet. Jen jsem si nechal namontovat HF Parrot a je to super.
    Takže chlapi pište, fakt je to zajímavé, ty naše zkušenosti. :idea:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  16:16

« Bez nadpisu

OT: Když to tady DR. čte: [odkaz] >:-[]
    Takhle GP nehodnotili....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  14:54

« dvere

Som na tom teeez takisto, no ale tie dvere sa nezatvaraju tak lahko, troska do nich treba buchnut. :(
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 25.01.07  14:14

« Bez nadpisu

... :-D taky jsem si kousám do jazyka, když moje lepší polovička tříská těma dvířky, koukám, že jsme na tom stejně ... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  12:56

« Bez nadpisu

Robo1.2: ja som bol s tou schrankou tiez v servise kvoli tomu ze mi s nou frajerka trieskala a musel som si do jazyka hryzt aby som bol ticho >:D
    a k tym parkovacim senzorom: praveze nechcem ziadnu metu za 4 a viac tisic, ked si ho viem kupit sam a lacnejsie.. ja som sa s technikom bavil o senzoroch ktore si kupim sam, preto som bol prekvapeny ze by s tym nemal byt problem..
    a co sa tyka pipac vs. displej tak nevaham, staci pipac, lebo presne ako pises, neviem kde by som ho dal aby bol nenapadny a nezavadzal a co je najdolezitejsie, pri cuvani pozeram za seba, takze displej niekde predomnou je mi nanic :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  12:24

« Bez nadpisu

Furt som nechapal co je kastlik >:D
    aha schranka, to sme sa uz stihli s drahou povadit lebo s tym trieskala a potom som zistil ze to je naprd. Ale ked som bol menit gumy v autorizaku tak mi to nastavili ze to chodi lepsie ako z fabriky, neskumal som ale je mozne ze to oko ohli.
    RadimG Tie cuvacie sensory by boli fajn, maju v autorizaku nejake "original" od Meta ? Stale rozmyslam ci iba piskaci alebo aj s nejakou indikaciou /to je asi blbost lebo to neviem pekne umiestnit v interieri /
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  11:57

« Bez nadpisu

GP: este k tomu kastliku - neposkytujem ziadnu zaruku a nerucim za ziadne skody sposobene aplikovanim mojho navodu.. len pre istotu >:D
    ten pazvuk najlepsie pocut za jazdy, ale ozyva sa aj na neutrale, len je slabsi.. a je to celkom dobry napad, niekoho zavolam, ale vymenime si ulohy, ja bude pridavat a on nech strci hlavu do vrciaceho motora, pred takym niecim mam respekt >:D
    parkovacie senzory: a este skusim otovrit tuto temu.. Robo1.2 tu kedysi spominal ze nad nimi uvazuje..
    na moje prekvapenie mi servisak montaz bez problemov odobril a o zaruku by som neprisiel, keby som zapojenie elektriky nechal na nich (aby sa predislo neodbornemu zasahu do elektroinstalacie). kedze ide len o pripojenie jedneho napajacieho kablika na svetlo spiatocky, kludne ich to necham spravit, tam hadam nemaju co pokazit >:D
    tak sa chcem opytat aj vas ostatnych, ci neplanujete nad niecim takym? alebo ci nemate skusenosti so senzormi na nejakom inom aute? napr. ako je to so spolahlivostou? kedy sa daju oklamat alebo pomylit a tak..
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 25.01.07  11:39

« Bez nadpisu

RadimeG: skusím s tím úchytem zámku kastlíku něco udělat podle tvého tipu. A ten divný zvuk je slyšet nad 2500 ot. jen za jízdy nebo i na místě na neutrálu. Kdyby se to dalo a někdo ti přidával plyn na místě tak bys mohl pod kapotou líp vyspecifikovat místo ze kterého to vychází.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  11:29

« Bez nadpisu

zdravim, skusim pridat par mojich postrehov:
    kastlik: ak nim myslite schranku pred spolujazdcom, tiez som mal problem ze sa tazko zatvarala. zrejme vahou veci skrinka trochu poklesla a bolo ju treba akoby nadvihnut aby sa dala zatvorit. ale problem sa vyriesil velmi lahko.. do mechanizmu zamku na dvierkach musi zapadnut take kovove usko.. u mna ho stacilo zatlacit smerom dole (je na to treba dost silu), trochu ohnut, aby dvierka hladko zapadli a je to, ide to ako po masle :D
    buchanie napravy: ani ja som riadenie nemenil a ziadne sa uz neozyva, takze sa to zrejem vyriesilo same >:D
    cvrlikanie vetraku: obcas ho aj aj pocujem ked je na 1. stupni, ale ked ho na chvilku prepnem na 2. a spat, vacsinou prestane..
    zima a gp-cko: zatial ziaden problem, ale neviem ci sa da zatial hovorit o nejakej extra zime >:D skoda len, ze predne okno nemoze byt elektricky vyhrievane tak ako zadne, to by rana boli ovela prijemnejsie >:D ale naucil som sa pouzivat ten rozmrazovaci sprej, pouzivate ho aj vy? alebo davate prednost klasike a pouzivate skrabku?
    mna momentalne najviac trapi (a vlastne je to po dlhom case jediny problem) ten divny pazvuk co sa ozyva od 2500 ot/min vyssie.. bohuzial stale neviem identifikovat jeho zdroj, pretoze zvuk nepochadza z interieru ale s najvacsou pravdepodobnostou z motoroveho priestoru a to sa za jazdy hlada dost tazko.. ale o tom som tu uz pisal, len sa musim zase postazovat >:D
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 25.01.07  10:56

« Bez nadpisu

DR.BUBU koukám že ty tu naši diskusi sleduješ pravidelně. Tak jen tak dál. Už jsi takovým folklórem mezi námi.
    BTW: co zima, jak se Vám s GPčkem jezdí?
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 25.01.07  10:53

« Bez nadpisu

Karel Vňous: souhlasím s Octanem, možná je to smůla ale taky nechápu jak těchto pár závad může znamenat půl roku ježdění do servisu ... mě náprava bouchala také ale na podzim to přestalo a od té doby jsem si toho nevšiml, dokonce ani teď, když jedu po hrbolatém sněhu tak žádné pazvuky nepozoruji ...
    Kastlík: taky mi nejde zavřít, neodsává ale zámek jakobbyl posunutý o milimetr mimo a když chci kastlík zavřít tak musím silou nebo tlakem na stranu ale už mě čeká garančka tak to nechám až tam ať mi to seřídí. A ještě chci vyřešit větrák, někdy na 1. stupni vydává takový cvrkot jakoby špatným ložiskem nebo co, tak to taky nechám na ganančku. Ale jinak nic co bych reklamoval.
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.07  10:41

« Bez nadpisu

A jedno vám řeknu, nového Fiata si už nikdy nekoupím
    Moja reč 100% súhlas a konečne sa ukázala pravda, len niektorím to nebude sedieť lebo im nepojdu obchody v autosalóne.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.07  10:22

« Re: GP 1,4

Ahoj. Podobné problémy potkali i mé GP na které jsem čekal tři měsíce. V rámci reklamace řeším ježtě nejaké drobnosti a už doufám,že bude vše v pořádku. Bouchání řízéní se na mém GP zatím neobjevilo. :-) Všem přeji mnoho kilometrů bez závad. GP 1.4 16V Sport Mikain.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  10:05

« Bez nadpisu

Karel Vaňous: no možná smůla možná něco jiného bůh ví, jinak ty vaše závady, co tak čtu, tak nějakým závadám opravdu nerozumím, poškozený reproduktor??, ale opravdu tam něvidím důvod tvrzení, že půl roku neděláte nic jiného, než jezdíte do servisu. Co se týče těch drobností jsou dvě řešení, buď s tím počkat na garanční prohlídku a nechat je dávkově odstranit nebo je nechat dávkově odstranit jednou návštěvou servisu kde to udělají na počkání. Co se týče řízení, je to o přístupu servisu, pokud mění něco, aniž by měli postup schválený automobilkou, pak to dopadá takhle. Celkově mi ten příspěvek vyznívá poněkud rozpačitě, nicméně ho chápu. Přesto totéž se vám může stát i u jiného auta, kór v prvních letech výroby, to je prostě běžný fakt.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  10:00

« kofolostretnutie

Tommy11, pokusim sa ti poslat i ja fotky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  10:00

« Bez nadpisu

Ahoj Karle
    ad kastlik (asi myslis lavy horny roh), predpokladam odstava kazdemu, lebo to nedotiahli, podla mna, uz pri projektovani - mali posunut zamok viac dolava. Pre porovnanie, na firemnom roomstrovi sice kastlik neodstava, ale zatvaram ho na 4x , zamok sa proste nechce chytit.
    ad riadenie - asi som spravil dobre, ze som ho nenechal vymenit, lebo buchotanie uz pominulo. Ale ako si cital, objavilo sa to u kazdeho z nas. O tomto som pisal uz velmi davno, ze ani to druhe riadenie udajne nieje dokonale a mne osobne odporucali cakat na definitivne riesenie.
    ad "nikdy novy Fiat"
    A mozno mas pravdu v jednom, ked chces mat akekolvek (nielen fiat) auto a to v dokonalom stave, nemal by si ho nakupovat na zaciatku vyroby, a vtedy mozno budes mat klud na dusi. Ja som takto kupoval Punto2 v roku 2002 a fachčí doteraz bez problemov
    ad nove auto
    kupili nam do firmy Opela Vectru a ten bol KAZDY mesiac, este raz - KAZDY mesiac v servise, az to majitelia po troch rokoch vzdali.
    V kazdom pripade ti prajem bezproblemove km a optimistickejsiu naladu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  08:17

« GP 1,4

Ahoj všem,
    se zájmem jsem si přečetl vaše recenze.... Tak Vám všem gratuluji za vůz, na který můžete být hrdi. Moje zkušenosti jsou slušně řečeno jiné.
    KOupil jsem si GP 1,4 v červnu 2006, najeto mám dosud kolem 6500 km. Jízdní vlastnosti super, ale jinak....
    Takže: Vypadávala destička u ovladače pravého okna - výměna, poškozený pravý reproduktor - výměna, nesedí kastlík - výměna - nesedí ani po výměně (pořád odstává), Výměna řízení, pořád klepe - výměna tyče, opraveno. Nyní je leden a auto za 380tis pořád není v cajku. Nevím jestli je to prostě tím, že to je Fiat nebo mám prostě smůlu, ale ačkoliv jsem jinak s autem spokojen, nedělám už půl roku nic jiného, než jezdím do servisu. A jedno vám řeknu, nového Fiata si už nikdy nekoupím. :!:
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.07  17:51

« Bez nadpisu

Ahoj,
    má tady někdo zkušenosti s GP motor 1.9 Multijet 96 kw?
    Chtěl bych si to auto koupit...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  13:16

« Bez nadpisu

To Tommy a RadimG: Samozrejme fotky rad poskytnem, mozem ich hodit na ftp aby sa to lahko downloadovalo. Ziadne autorke prava si neuplatnujem ;-) Budem rad ak sa pouziju ak sa pozdavaju.
    No a ten zraz, ved preco nie aj v Prahe..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  11:01

« Bez nadpisu

Tommy11: autor fotiek je tomko, su na jeho stranke, takze najlepsie bude sa dohodnut s nim.. nechceme aby nas zazaloval za porusovanie autorskych prav >:D
    a este by som mal otazku ohladne fora na nasej novej stranke.. som sa pred casom registroval, prisiel mi mail ze mam cakat na potvrdenie registracie od administratora a stale nic.. alebo to tak ma byt a ja tam nemam co robit? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.07  17:43

« Re:

No už se těším na sraz, ale nevim, zda budem mít tak hezky jako oni:)))
    P.S.: Nechcete mi poslat na mail Grande_Punto@centrum.cz ty fotky z Vašeho srazu v Bratislavě? Dal bych to na náš web, určitě by to vypadalo efektně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.07  17:23

« Bez nadpisu

zdravim vsetkych,
    pre inspiraciu a udrzanie nalady na zraz: [odkaz] :)
    ten nas "dvojfazovy" bratislavsky je zdokumentovany v tomkovom podpise..
    bobi: ja mam tiez pocit ze rano sa mu niekedy velmi nechce.. inak to popisat neviem >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.07  14:27

« Bez nadpisu

Ahojte všichni majitelé a příznivci značky Fiat
    Zase jsem našel chvilku času a tak jsem si sedl k PC a četl a nestačil se divit.
    Víte, sám teď čekám na GP. Celý svůj život jsem jezdil jen na škodovkách a podotýkám, že jsem měl všechny. A ještě mám Fabii 1.2 47 kW a jsem s ní maximálně spokojený. Ale protože už ji mám 3 roky, říkal jsem si, že koupím další škodovku, zase asi fabku,tu novou. Jenže jak jsem začal pátrat na internetu, v časopisech a v salonech, doslova mě uchvátilo Grande Punto. A líbí se mi tolik, že jsem změni značku. A proč to píšu? No odpověď je jednoduchá. 100 lidí, 100 chutí. Konec konců i proto se dnes vyreábí tolik různých aut. A není špatných aut. Jen některá jsou v dané kategorii dražší, jiná bezpečnější, a jiná hezčí. Grande Punto má to štěstí, že má vše. A nic na tom nemění ani to. že se to řadě lidí nelíbí. Přečetl jsem a vynašel všechny dostupně testy na GP a dnes vím, že se tím nedá vůbec řídit. Celkově ale převládá kladné a vynikající hodnocení.
    A jen naprostý odborník, který měl v ruce desítky různých aut by mohl říci, že konkrétní auto je takové či takové. Největší motoristickou autoritou v ČR je dozajista dr, Gregora. A ten ho jen a jen chválí.
    A proto zbytečné řeči nějakého individua dr. BUBU jsou jen zbytečným tlacháním do větru a škoda na jeho dětinské názory odpovídat.
    Už se šíleně těším na své auto, na své vysněné GP, až ho pořádně protáhnu u nás v kopcích.
    a motoristický odborník dr.BUBU ať zmizí v příkopě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.07  13:38

« Re:

No to jo. Viděl jsem tu 207 a designově není nic moc...Takový zvláštní tvary má to auto. Ale na fóbii nemá nic, myslim tu novou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.07  13:35

« Bez nadpisu

Tommy: ty chceš něco vysvětlit demagogovi? Zapomeň na to, škoda času, nervů i klávesnice ;-)
    Jinak GP gratuluji a líbí se mi jak totálně vymizel ze statistik ten klenot s názvem Peugeot 206 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.07  13:22

« Re:

Tak třeba třetí Clio je tam taky stará i nová generace, ale to je fuk že jo, to je Renault...né že bych proti němu něco měl, dokonce jsem nad ním přemýšlel, ale jde tu o princip. :arrow: Pro doktora Princip=základní myšlenka, obecná zákonitost; výchozí zásada, pravidlo :arrow: . Kdyby jsi potřeboval ještě něco vysvětlit, stačí říct :!:
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.07  13:12

« Bez nadpisu

ten autor tam pise: Rozlišení mezi generacemi v tom není.
    cize su to obidve generacie PUNTA ved voci comu by bol ten narast ved GP sa v 2005 nepredavalo?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.07  12:59

« Re:

prečo nie je prvé? Proto. On to stejnak nepochopí..
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 23.01.07  12:37

« Bez nadpisu

... a Dr. BUBU nikdo neříká, že příští rok nebude na tom v prodejích ještě líp :-) nová FÁBIE teda podle fotek vítr v pořadí neudělá, ostatní konkurenti také nepřináší revoluci a nové POLO, no uvidíme ...
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 23.01.07  12:34

« Bez nadpisu

... nejsou tam započítané PUNTA CLASSIC alespoň podle tvrzení autora zprávy
    ... více než 50 procentní nárůst prodejů oproti roku 2005 je obrovský úspěch i kdyby GRANDE PUNTO skončilo na nižžších příčkách celkově. BTW nehodnotím auta podle počtu prodejů, to by muselo být PORSCHE v mých očích propadák roku ale chtěl jsem poukázat na to, že pokud se 400 000 lidí rozhodne pro koupi určitého auta rozhodně to vypovídá o jeho kvalitě, vyváženosti toho co za svou cenu nabízí a designu.
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.07  12:21

« Bez nadpisu

A prečo nie je prvé? Niektorí sa tu ešte nedávno chceli staviť že GP bude najpredávanejšie. A inak tam sú zarátané aj staré puntá takže až také slávne to nie je napr. v SR sa predalo za december 55 ks GP a 71 ks stareho Punta
  • 00 Reagovat !

foto ironlionzion

ironlionzion 23.01.07  11:57

« Tak už nás je přes 400 000

[odkaz]
    ... slovy přes čtyřista tisíc!!!, v Evropě samozřejmě, podle těch pár stovek prodaných GP u nás by jsme si mohli myslet že v Evropě nejsme ale co, jsme malá země a navíc tady mají větší moc předsudky ... tak gratuluji k úspěchu GRANDE PUNTO, páté místo v prodejnosti mezi všemi auty v Evropě to je sakra ÚSPĚCH ... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.07  20:39

« Re:

Jeden sraz byl v Bratislavě tušim. Jinak nic. A teď by mohl být v Praze, možná teda.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.07  20:36

« Bez nadpisu

Ahojte,
    jsem zatím jen GP čekatel, ale líbí se mi Vaše snahy o uspořádání srazu. Rád se v budoucnu taky zúčastním, ale podle psaní Vás je většina od Prahy a z Čech, dobrá je i myšlenka udělat sraz někde na Moravě.
    A míváte nějaký srazy nebo něco podobného.
    Díval jsem se na cizí stránky a vypadá to dost efektně, když se sejde hodně GP v různých barvách pohromadě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…