Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re:
Ahoj.
Xenony mam H4 s clonitkami,takze toho ze sa to vypali by som sa nebal a to aj kvoli tomu, ze to nema taku spotrebu (35W) ako klasicke halogeny (55W) cize by sa mal aj menej zahrievat.
Ale podla mojich info GPcko by potrebovalo asi trosku lepsie svetla. Ja to kazdopadne s tymi xenonmi skusim (montovat mi to bude brat nakolko to nie je nic komplikovane - asi hodinova precizna robota)
Co sa tyka toho filtra (K&N) bude to vlastne iba nahrada za klasicky papierovy filter a to by nemalo mat vplyv na zaruku (nakolko ti automobilka nemoze predpisat/nutit,aku znacku mas pouzivat), nebude to otvoreny system. To nechcem,lebo to dost zvysuje hlucnost.
Po dohode v mojom Fiate by to takisto nemal byt problem.
Ak mate ine poznatky tak si ich rad vypocujem. -
« Bez nadpisu
Dakujem za privitanie.
Urcite sa tesim na nase zrazy,a dufam ze ich bude co najviac.
Pravdupovediac o tempomate som uvazoval,ale nakoniec som to vynechal (aby som uz uplne nezlenivel :-) ).
Mimochodom tie vyhrievane sedadla som chcel,ale sa to dalo kombinovat jedine s pridavnym kurenim. Ale ja si myslim ze to nebude na skodu.
Ja sa urcite najviac tesim na ten Interscope (zatial som to nepocul na vlastne usi,ale na inych forach to chvalili) a samozrejme sa tesim na tie moje prve upravy t.j. xenony, sportovy filter a tie sviecky.
O preprogramovani ECU je este skoro hovorit,ale pravdupovediac nie som ich velkym zastancom.
Mam este jednu otazku na Vas,aky olej pouzivate?
Ja by som chcel pouzivat plnesynteticky Shell Helix Ultra, s tymto olejom totiz mam vynikajuce skusenosti.
Vdaka za odpovede. -
"-- skrytý --" 28.01.07 17:58
« Bez nadpisu
si8182 tak trocha by ma zaujimalo ci sa budes s blueme bavit v taliancine alebo anglictine???ja mam navod z autoradia kde je to po taliansky...brrr
a s tymi xenonmi, kto ti to tam nahodi tak aby ti nepadla zaruka?
ja som si na svetlach vsimol ze su nad ziarovkou su paraboly opalene a je mozne ze sa to bude zhorsovat, tie paraboly nie su celkom lacne, preto by som tam okrem H4 [sice tuningovej Silverstarky] ine nedaval....
este je mozne ze to budem reklamovat, ale rad by som videl ine GP s celorocnym svietenim ako to ma
co ti na to predajca povedal na taketo dodatocne upravy ako filter, xenony??? -
"-- skrytý --" 28.01.07 17:34
« Bez nadpisu
Zdravim si8182. Vitaj v spolo?nosti GP?károv. Biela farba, tak to si vybral dobre. Už Radimova biela Active vyzerá parádne, vyslovene sa hodí, Sport ale bude ešte o trocha krajší (ale nevrav to Radimovi ;-) ). Keby som vedel ze sa Sport da objedna? aj v iných farbách ako ?o sú v konfigurátore, ur?ite by som uvažoval o bielej.
- Tu blue&me sadu ti normálne zavidím >:-[]
- Vyhrievané sedadlá, to je super, len si myslím že to prídavné kúrenie je tak trochu zbyto?né. Auto za?ína kúri? ve?mi rýchlo, so zapeka?kou gaštanov (vyhrievane sedadla) to potom možno až tak ve?mi ani nevyužiješ. Na druhú stranu je pravda že prídavné kúrenie može výrazne pred?ži? životnos? motora, najmä ak sa ve?a jazdí na krátke trate a ?asté studené štarty. To ale platí len vtedy, ak prídavné kúrenie vyhrieva aj motor (?o neviem ?i je prípad tohoto systému).
- Interscope - tak to ti tiež závidím.. Dúfam že dojdeš na niektorý zraz a potom vyskúšame. :D
- Ešte by som ti ale do pozornosti odporú?al tempomat. Ja ho nemám a vážne mi chýba. V tvojom prípade by nemal by? problém doobjedna?, tak ak budeš jazdi? na dlhšie trasy, ur?ite tempomat oceníš.
Vidím že rovno ideš aj do tuningu. TO som teda zvedavý, ?o to s autom spraví. Spomenul som už že dúfam v tvoju ú?as? na nejakom z budúcich GP zrazov? Neuvažuješ o ECU preprogramovaní?
Želám ti rýchle prebehnutie 8 týžd?ov ako aj to aby si už mal doriešené tie drobné problémy, ktoré sa u nás vyskytli. -
"-- skrytý --" 28.01.07 16:07
« Re: Re: Re: Moje nove Grande objednane :o)
To o tom pristupe mozem iba potvrdit. Zatial som s nimi nemal problemy. Akurat v piatok rano mi zacalo nieco chrcat v reproduktore v zadnych dverach za soferom tak asi v pondelok sa objednam na prvu reklamacku.....som zvedavy...... -
"-- skrytý --" 28.01.07 16:02
« Re: Moje nove Grande objednane :o)
No tak gratulujem.....dalsi kosican s GP-eckom (aj ked ja nie som celkom kosican). Vela stastnych kilometrov bez poruch a nehody. Predpokladam, ze si objednaval pri Cassovii, lebo som pocul, ze v Barci uz koncia s predajom a bude tam iba servis. Tak mozno sa niekedy stretneme na cestach...... -
« Moje nove Grande objednane :o)
Mimochodom este planujem hned po kupe urobit niektore zmeny,kde by som sa tiez rad spytal na Vase skusenosti:
- alarm Meta pre GP s GSM pagerom GPA400
- sportovy filter K&N (toto asi nepotrebuje velky komentar)
- sviecky DENSO Iridium
skusenosti? navrhy?
Dakujem -
« Moje nove Grande objednane :o)
Ahoj vsetci.
Po 2-mesacnom rozhodovani o kupe noveho auta sa pripajam aj ja k Vam GP-ckarom. Totiz tento tyzden som si konecne objednal svoje 3 dverove GP 1,4 16V Sport v bielej farbe (podla logistiky Fiatu si v SR este nikto biely 3dv.Sport nikto neobjednal :P ), takze tak trochu aspon budem iny :), len nech tych dlhych 8 tyzdnov zbehne rychlo pls...
Pri kupe som sa rozhodoval svojim autickarskym srdcom,lebo GPcko sa mi velmi velmi paci a takisto jeho jazdne vlastnosti nenechaju nikoho na pochybach ze je to velmi kvalitne auto.
Urcite nemoze byt horsia ako moja predchadzajuca Fabia :-)
Nechcem nikoho urazit,ale najviac aut v servisoch je stale v Skodovke.
Moje auto bude mat standardnu Sport vybavu + navyse nieco extra,k comu by som chcel aj vase vyjadrenie (nic to sice nemeni,auto je uz objednane :-) ale predsa):
- vyhrievane sedadla
- pridavne el.kurenie
- Hi-Fi system interscope
- blue&me sada (tato je uz v novo objednavanych GP-kach Sport gratis)
- Bi-Xenonove svetla 6000k (tie nie su original Fiat,ale kvalitna sada na prerobenie z H4,ktora uz je kupena,len auto chyba >:D )
Tak dufam ze moje rozhodnutie bolo spravne a velmi sa tesim na vela kilometrov v GPcku a urcite tu budem kazdy den aby sme sa podelili o zazitky aj problemy (dufajme ze co najmenej).
Ak budem vediet urcite poradim,pomozem. -
« Re: Re:
Ves kamarat za stolickou pocitaca je kazdy macher.Takze si davaj bacha co hovoris.Myslis ze je take tazke si nasjt tvoju IP.Ist za poskytovatelom????som zvedavy jak by si kecal keby ta dakto prisiel nastivit.
daj uz pokoj a choj si vymenit baterky v tom tvojom megane. -
"-- skrytý --" 28.01.07 14:06
« Bez nadpisu
Ach jaj. Už sem lezu aj retardi. Myslím, že na psychiatrickej lie?ebni by prístup na internet nemal ma? každý pacient, aspo? teda nie bezprostredne po podaní oblbovákov...
No a ?o sa tvojej zábavnosti týka, tak G. Bush mladší tiež trpí miernou debilitáciou, ale ke? nie?o povie, je to aspo? vtipne. Ty si ale vtipný a zábavný asi ako astmatik zamknutý v botanickej záhrade.. -
"-- skrytý --" 28.01.07 12:06
« Re:
to Robo1.2 a m4lcolm
ABS je dnes díky elektronice nastavené tak, že samoz?ejm? reaguje na sílu stla?ení brzdového pedále a nejvíc pracuje i p?i tzv. panickém bržd?ní, kdy ?idi? sešlápne pedál naplno a drží. Ale reakce je na všechna kola, jen kotou?ové brzdy reagují rychleji, ale to nám odpoledne na sn?hu m4lcolm potvrdí. jinak Vám Všem p?eji hodn? š?astných kilometr? na sn?hu a ty správné zážitky s v?dom? ovládaným autem. Zkuste si smyky, je to paráda. A hlavn? pozor na srážku s ... však vy víte koho myslím. -
"-- skrytý --" 28.01.07 11:59
« Re: M4lcolm
No dob?e zburcovali ste m? na šrot du prudit na oficiální stránky ale to ste m? naštvali.a velmi >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] Ješt? se se mnou rozlu?te a pápá za rok co tu nbude zase a se všema vojákama >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D Vo de pi šte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… -
"-- skrytý --" 28.01.07 11:49
« Re:?enský honza
Ty seš pako jó myslím že je to super auto msem s ním zpojoenej takže m? nechte všichni bejt a navíc mám ted na kont? asi 40.tísic prašulí takže sem si to auto nezaplatil ze sociálních dávek vy odborníci na Rejpaly >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] Mégáne je to good auto jo a je m? 21.let by m? zajímalo kolik vám rejpalové to me :P >:D >:D Mám vlastní názro na špatný auto to snad tohle psát nem?žu hele sem bohatej mám auo a sem zábavnej :roll: :roll: :roll: ;-) ;-) -
"-- skrytý --" 28.01.07 11:43
« Re:
m4lcolm neviem, bolo by zaujimave keby niekto to skusil a napisal ako to funguje jemu. Sila kopancov do pedala zavisi od sily stlacenia pedala, napriklad pri takom jemnom brzeni na lade to cvaka slabucko ale rychlo, pri prudkom slapnuti to kope silne a s dlhsou prestavkou
fakt je ten ze vzadu su ine brzdy ako vpredu, [kotuce a bubny]
asi to este raz pojdem niekde pozriet ale dnes sa to u nas topi >:D -
"-- skrytý --" 28.01.07 11:36
« Re:
to nebude novy megan
keby bol novy tak ho odporucam zverit do starostlivosti Toma69
svoje nazory vyjadruj na [odkaz]
podla mna sa mladik snazi napodobnit nasho kosicana ale asi jazykove znalosti moc nie su, co >:D
doporucujem na vypady nereagovat, ako vravite "nam to tu zapleveli"
niekedy rozmyslam ze toto forum je fakt blbe, bez nemoznosti sledovat dane temy nieco rozumne sa straca v sledi demagogii
mimochodom vcera padlo 20000km -
"-- skrytý --" 28.01.07 11:30
« Bez nadpisu
honza
s tym ABS mas pravdu brzdnu drahu skracuje iba to povolovanie kolies navodzuje pocit ze brzdenie akosi dlho trva ked sa blizis k niekomu zozadu :shock:
ale nemalo by spinat aj zadne kola? ked som pozeral zvonku, myslim ze cvakali iba predne, ale zadne zasa v smyku neboli
kazdopadne urobilo to na mna a otca silny dojem -
"-- skrytý --" 28.01.07 09:56
« Zpráva pro odborníka
to Mark GTI :
Nenohu uv??it tomu, že v Ostrav? žije takový magor jako jsi ty.
Bu? tak laskav a napiš n?co k v?ci. Aspo? nám sd?l, v ?em jezdíš. To musí být n?co neuv??itelného a vyrobeno holýma rukama, že to nemá žádné poruchy. Nemáš ty nakonec Rolls-Royce? ( nebo ješt? n?co lepšího ? )
to Robo1.2
ABS je opravdu super. A je to tak, že hlavní d?vod využití ABS je to, že p?i bržd?ní m?žeš dál ovládat auto volantem, což bez n?j nejde. A s tou prodlouženou brzdnou drahou se trochu mýlíš, ta se m?že s použitím ABS zv?tšít jen na suchu, na mokru, sn?hu a náledí nikoliv.
[odkaz]
Tady koukam ze ten tvuj renault ja na tom uplne stejne jako fiat >:D