Grande Punto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 06.02.07 08:32
« poťahy
Márty, ja poťahy mám a je pravda, že som ich tiež nechcel, kvôli pekným sedačkám. Vzadu to mám ako nutnosť, lebo moje dve dcéry dokážu narobiť riadny brajgel. To že nevidno pekne sedačky mi už časom vôbec nevadí, takisto ako odstávajúci kastlík. Mimochodom, pazvuky ani vrzganie, ani ventilator sa u mňa neprejavili, ťuk, ťuk, ťuk.
Márty, pozri kvôli VIN číslu a závade na remenici pozri viac dozadu, je tam toho viac. -
« staci 1.2 8V na pohon aj klimu?
snazim sa prehovorit otca aby nekupoval grande punto 1.2 ale 1.4 ked do toho chce dat aj klimu ak mi vie niekto poradit ci ten maly objem staci slusne utiahnut aj klimu aj auto budem rad...pripadne ak ma niekto zaujimave argumenty budem vdacny dakujem -
"-- skrytý --" 05.02.07 22:02
« Re: Garančka a závady
Ahoj, tak já mám GP už skoro 7 měsíců. Ten kastlík (schránka) u spolujezdce mi měnili, protože levý roh odstával a .... odstává dál, měnili mi celé řízení a protože to pak stále ještě klepalo při zatáčení, tak měnili ještě nějakou tyč, teď už je to dobrý. Taky mi měnili reprák, destičku s ovladačem pravého okna, taky odstávala. Jinak žádné zvuky, vše v poho, nečekal jsem na garančku, protože to chci mít všechno hned hotový ;-) Celkově ...., jsou to drobnosti, spíš nepřesnosti v plastech, ale mě to celkem vadí u auta za skoro 400tis :'-( -
"-- skrytý --" 05.02.07 21:34
« Garančka a závady
Pomalu se mi blíží termín garanční prohlídky GP, takže bude potřeba připravit soupis závad, které budu požadovat v servisu odstranit.
Zatím jsem vcelku se svým GP spokojen, ovšem až na zvuk ventilátoru na 1. stupni ( pištění, jako když není namazané ložisko), neslícování schránky před spolujezdcem a občasné klepání na přední nápravě při přejezdu větších nerovností. Taky se mi zdá, že se zvuky od přední nápravy během času podstatně ztlumily. Máte už s odstraněním těchto závad nějaké praktické zkušenosti?
Jinak jsem majitelem vozidla s výrobním číslem, kde by se měla projevovat závada s řemenicí, ale zatím žádná svolávačka. Už jste byl někdo na kontrolu této závady vyzván? -
« Re: Cvakání předních dveří
Ahojky GP,
pokud se Ti ozývá kovový zvuk z oblasti zámku předních dveří, tak to většinou dělá špatně seřízený pevný smyk zamku, který je přišroubovaný dvěma šrouby na sloupku. Seřízení trvá pouhou chvilku. Kovový zvuk co popisuješ se většinou projevuje po přejetí nerovností nebo na špatných vozovkách.
GP 1.4 16V Sport Exotica Red -
ironlionzion 05.02.07 08:50
já pozoruji 3 pazvuky z interiéru, první 2 normálně nejsou slyšet vůbec ale při jízdě po tom uježděném sněhu jak píše MATUS je to slušet pořád.
1) pravý sloupek čelního okna od řidiče - slbé cvakání. Dalo by se říct, že je to v tom trojůhleníku anebo někde tam kde je airbag. Zkoušel jsem do toho bouchnout ale beze změny.
2) u dveří řidiče - silnější cvakání, vychází to jakoby ze zámku dveří ale mohlo by to být i táhlo otevíraní, je to kovový zvuk.
3) zvuk ventilátoru na 1. stupni. Je to spíš takový stálý "ultrazvuk" pištění jako když není namazané ložisko.
Další pazvuk je z podvozku, konkrétně zadní levé kolo (z místa řidiče) a projevuje se zvukem, který by se dal nejlép popsat jako vrznutí. Projevuje se to při nájezdu na vyvýšeninu, například nájezd do garáže, nebo obrubník a to pouze pokud se najíždí tímto levým kolem zadní nápravou. Ozve se vrznutí. Je možné, že ten zvuk nevychází z nápravy, protože při přejezdu nerovností se to neprojeví. Spíš je to jakoby kroucení karoserie, nebo něco takového.
Dá se s tím žít, není to hrůza, když člověk není zaměřený na zvuky a má puštěné rádio aůe stejně to VŠECHNO BUDU REKLAMOVAT ... -
"-- skrytý --" 05.02.07 08:35
« Re: Re: Re: Re: Přístrojová deska GP
Aj ja pocujem take vibrovanie niecoho pri dlhsej jazde po nerovnostiach, napr. ujazdena a rozbita snehova vrstva od retazi na ceste. Prisiel som na to, ze je to ten kusok plastu, ktory je pri tom malom bocnom skle (ten maly 3-uholnik) na vodicovej strane. Takze ked pojdem do servisu tak im asi poviem nech sa na to pozru. -
"-- skrytý --" 04.02.07 22:24
« Přístrojová deska GP
Ahoj všichni Grandepunťáci mám malý problém. Vlastním Grande už deset měsíců, mám 1.4 8V a mám najeto 10000km. Jezdím z 90% po okresních cestách s méně kvalitním asfaltem což se projevuje v interieru. Kdykoliv jezdím po hrubším asfaltě, začíná mi povrzávat interiér. Pazvuky vychází zepředu od skla, ze dveří, přijde mi i z rádia. Při přejízdění nerovností se také dost ozývají. Prosím jaké máte zkušenosti co týče pazvuků v interiéru?Dokážete mi někdo poradit jak tento problémek vyřešit?Děkuju za rady a odpovědi. -
Tommy11, jasně rezervace by stála za to. Můžu tam třeba dva dny před srazem zavolat a zarezervovat místa. Do té doby uvidíme kolik se ještě přihlásí lidí. Třeba pžijde ještě někdo s jiným nápádadem, kam by jsme si šli sednout.
Prohlédněte si ty stránky, je to tam fakt pěkný prostředí a příjemný posezení!
GP 1.4 16V Sport Exotica Red