Grande Punto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.07  14:44

« Bez nadpisu

Také se Vám stává, že občas nejde zařadit zpátečka? Respektive jde, ale pře zuby, musí se znovu sešlápnout spojka a pak to většinou jde. Vím že zpátečka nemá synchrony, ale mělo by to jít lépe. Na otcovym Doblu je to v pohodě.
    Ta dvojka je při studeném motoru opravdu těsnější....
    A ještě něco, při výletě do Krumlova sem začal slyšet nějáké drnčení z přístrojovky. Zělo to jako rezonance a bylo to jen při rychlosti okolo 40km/h
    ad zahrádka Tak jsem němčourům křivdil, zahrádka nejde kov na kov, ale je to upraveno nějákým plastickým nátěrem, něco podobného jako se dává na okapy a parapety.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.07  12:06

« Bez nadpisu

:!: Tak dnes je konec přihlášek na sraz. Zatím je nás 10 v šesti autech. Odpoledne budu volat Mikainovi aby potvrdil rezervaci v té restauraci. Kdo ještě není přihlášen, tak má ještě pár hodin.... :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.07  06:15

« Bez nadpisu

Márty :Súcitim s tebou...sústras?!
    Oh?adom tých st?pikov...dá sa to bezproblemov " odclipnú? ", potom si to napravíš (je to v celku s tou malou palubovkou pri malej okne) a potom to pekne " naklikneš" spä?. Najprv treba "odclipnú?! úplne hore, potom to ide bez problémov.Ja som tak urobil....dal som tam molitan...aj pod tie clipsy ku ktorým sa to pricvakáva...zatia? to ešte stále v?zga, takže to dam spravi? v servise (sú mista kam nedošiahnem).
    Dúfam niekomu to pomôže...na aspo? tomu, kto má tú malú palubovku posunutú. Dá sa to pekne napravi?.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.07  13:20

« Bez nadpisu

Márty naozaj neskutocna smola..
    co sa tyka tej vymeny, si myslim ze predajca nema najmensi dovod nieco take urobit. auto si kupil a bolo v poriadku, nejde sa o ziadnu vyrobnu chybu.. jedna sa vlastne o mechanicke poskodenie ku ktoremu doslo az po zakupeni vozidla pri jeho pouzivani, bohuzial.. myslim ze keby si ho nabural (a je jedno kto by bol vinik), ani by ta nenapadlo nad moznostou vymeny uvazovat..
    je to naozaj obrovska smola, ale asi nic ine ako dat to opravit ti neostava.. asi slaba utecha, ale nejedna sa o ziadne konstrukcne poskodenie ake by nastalo po havarii a ja by som na tvojom mieste trval na vymene max. mozneho poctu poskodenych dielov (zrkadla, naraznik...)
    kazdopadne budem drzat palce aby to pre teba dopadlo co najlepsie
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.07  12:57

« Re: Re: nové?

má pravdu p?edsedo..:)
  • « 00 Reagovat !

foto Giorgio

Giorgio 18.02.07  12:54

« Re: nové?

Bohužel o té možnosti vým?ny pochybuju, leda to ?ešit p?es soud, pokud by bylo jasn? prokázáno, kdo to poškození zp?sobil. Pak, pokud bys dob?e argumentoval o ztrát? hodnoty i po oprav?, by se možná vyskytla šance to auto "vym?nit". Ale pochybuju o tom. :-(
    Na druhé stran?, protože auto vlastn? pat?í leasingovce, zkus se obrátit na n?. Je v jejich zájmu, aby m?la auto v cajku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.07  12:17

« Re: nové?

No leda to n?ják vzít p?es majitele toho bytu. Uvidíš, kolik bude stát oprava, pokud by to stálo jen o n?co mí?, než t?eba nový, mohl by ses dohodnout s pojiš?ovnou...Spíš ud?lej nový thread t?eba na autorevue, nebo tady. Ur?it? se n?kdo najde, kdo poradí. Sem chodíme spíš mi majitelé GP
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.07  12:02

« nové?

Je n?jaká šance, že mi auto vym?ní za nové? Sice to není závažná vada, která znemož?uje jízdu, ale je to poškození celé karoserie. Auto je nové, pln? pojišt?né.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.07  11:59

« Re: Re: Re: a je to v pytli

No to máš pravdu, asi bych se z toho zbláznil. Také auto beru jako ,,?lena rodiny'' :-) A nové jsem si kupoval abych v?d?l co mám doma...Je to smutné :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.07  11:55

« Re: Re: a je to v pytli

Díky všem za kondolence...
    M? ze všeho nejvíc štve, že budu platit "nové" auto, které bude už kitované, komplet znovu st?íkané, vým?n?ná okna, atd. Prost? už nebude nové. Kdyby to byla moje hloupost, tak prosím...ale takhle kv?li n??í blbosti já mám zni?enou celou karoserii. Nechci takhle opravované auto. Nové auto jsem si kupoval, protože jsem cht?l NOVÉ. Fakt je mi z toho do breku. Také beru své auto více než jen spot?ební zboží a hodn? m? to mrzí.
    Už nikdy ta karoserie nebude tak kvalitní jako z výrobu. Už bude kompletn? celá p?ed?laná automechanikem. Fakt super na to, že je to 7 dn? starý auto.
  • « 00 Reagovat !

foto Giorgio

Giorgio 18.02.07  10:58

« Re: a je to v pytli

Márty, v??, že je mi to také velmi líto, protože mám k aut?m vždy "vyšší" než "spot?ební" vztah, je mi jasné, že to je t?žké.
    Vím, že by to bylo hodn? z ruky, takže snad Ti n?kdo poradí blížší ov??ený servis, za sebe m?žu ?íct, že v AFC d?lají karosá?ské a lakýrnické práce dob?e. Musel bys však znova opakovat tu tisícikilometrovou anabázi, a to dokonce dvakrát. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  23:04

« Re:

Je to opravdu neskute?ná sm???????????la. Jinak co jsem dnes vid?l na hlavním tahu z ?B do Prahy :roll: Ty lidi nemají pud sebezáchovy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  22:56

« Bez nadpisu

Marty to je neuveritelna smola, uprimne je mi to luto, je to dost dost smutne. S takym nadsenim si to vsetko opisoval a teraz toto, to je fakt neuveritelne.... :'-( :'-( :'-(
    Ja som vdaka svojej neuveritelnej hluposti skoro vbehol do cesty motorkarovi pri odbocovani[tam kde to bolo dokonca zakazane] , teraz som si uvedomil ze vykon motora moze byt v niektorych situaciach zachranit zivot. [a 1.2 ma vykon aky ma, toto su situacie ked by 100kW bolo dost]
    Mal som zaradenu 1tku a plyn na podlahe aj s piskanim gum, keby som spanikaril a zhasol mi motor tak napali do mna zboku. Strasne, este rozdychavam, vlastna blbost :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  22:27

« Re:

TOMKO: S SX4 mám n?co najeto, celkem s tebou souhlasím až na tlumení nerovností, spole?n? s novým Civicem a Roomsterem to jsou auta s jedním z nejhorších odpružení na trhu, prost? takové kostit?asy, u SX4 jsi velmi dob?e vystihl horší interiér, velmi hlu?né motory a horší ?azení ;-). S t?mi kabely, to je asi SX4 výjimka, nebo mu to ud?lali v p?edprodejní pé?i v servisu, ukon?ení ochrany kousek p?ed konektorem (husí krk) nikoli izolace, to jsou ty barevné kablíky je naprosto standardní záležitost a pravd?podobným d?vodem je možnost odpa?ování vlhkosti, jinak by to ti výrobci ned?lali, úspora náklad? tam není žádná ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  21:26

« Bez nadpisu

To Marty: Fuuha. Tak to je neuverite?ná smola. M?a by asi hodilo o zem. Držím palce s vybavovaním, nech sa to vyrieši ?o najskôr.
    Mimochodom môj brácho kúpil Suzuki SX4 4x4, takže pár porovnávacích postrehov proti GP. Super autí?ko (mimochodom patrilo k mojím favoritom spolu s GP, akurát tá cena nebola pre m?a..). Rozdiel, ktorý ?lovek okamžite spozoruje je robustnos? podvozku. Cez hrby prechádza tichšie ako GP, vä?šinu dobre filtruje. Navyše vyššia svetlá výška je nie?o, ?o by som aj ja ob?as využil.
    Priestorovo je to v porovnaní s GP prakticky rovnaké, možno šírka je u SX4 vä?šia. Kufor je u GP o 5l vä?ší. Tvarovo je kufor trocha širší a plitší ako GP. Na prvý dojem plasty palubovky maju v GP lepší povrch, na SX 4 je ve?a prvkov s lesklým povrchom, na ?om je hne? vidie? prach a daktyloskopické dôkazy. Najvä?šou nevýhodou je ale cite?ne hlu?nejší motor v porovnaní s mojou 1,4 16V v GP a to prakticky od vo?nobehu. A to sme jazdili tak max. do 3500ot s jemným plynom (sna? sa to zlepší, ke?že na tom má len 150km). Chýba samozrejme aj 6tka a celkovo chod prevodovky sa mi videl horší. Ina? spä?áky sú ešte vä?šie ako v GP, výhlad je celkovo slušný, najmä ak porovnávam s GP 3dv.
    Jednu vec som si tiež všimol. Dávnejšie sme sa bavili o chýbajúcich tesneniach koncov káblov v motoroch GP?iek. Tak v Suzuki su všetky pekne zapáskované. Vyzerá to dôveryhodnejšie...
    Dúfam že to nebolo tak úplne OT.
    Zdar všetkým.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  20:17

« To je mi líto

Márty: tak tomu se opravdu ?íká pech, vždycky m? m?že trefit šlak, když mi n?kdo n?co zni?í, aniž bych to já jakkoliv mohl ovlivnit. Tak dávej v?d?t jak to bude probíhat dál. :'-( A co sraz, dorazíš? :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  20:07

« Bez nadpisu

já mám po víkendu taky jeden šrám. Spolujezdec p?i otevírání dve?í praštl do zdi a na jejich konci od?el lak. Jsou tam vrypy, na to by mohla sta?it n?jáká korek?ní tužka ne?
    Jinak up?ímnou soustrast Tvému GP Márty.
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.07  20:01

« Sústras?

Ja som pred 5 rokmi kupoval Nové Punto II, predtým som mal lO rokov starú škodu 105 bez akejko?vek nehody. Na novom Punte po 64km mi spravil opilec 2.5 promile crash test zozadu... Celkom chápem tvoje roz?arovanie. Ve?a š?astia pri vybavovaní s pois?ov?ou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  19:55

« a je to v pytli

Pánové, dnes ráno jsem myslel, že zaplá?u nad mým GP?á?kem. Dnes v noci naproti v paneláku vybouchnul byt! P?ed tím panelákem je parkovišt?, kde obvykle parkují a ke vší sm?le tomu dnešní noc nebylo jinak. P?i výbuchu se rozlétly okna na všechny strany a jedním z ter?? bylo mé GP. Ráno, když jsem se šel podívat, jak na to je..myslel jsem, že uroním nejednu slzu.
    Celá karoserie je zni?ená. Všude jsou malé škrábance, te?ky, ?ezné rány. Dokonce i z bok? a v?etn? p?ední kapoty a zrcátek. St?echa je promá?knutá - d?lkovaná od padajících st?ep?. Skla na aut? jsou také poškrábaná! Plastové díly na karoserii jsou podrápané a po?ezané. Auto mám 6 dn?...fakt výborný! Volal jsem Policii a v pond?lí mi za?ne dlouhé popotahování s pojiš?ovnou, leasingovkou, servisem a tak dále. Už se nemohu do?kat...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  19:53

« Bez nadpisu

Bohužel v Mochov? je plno, Ale Mikain našel jiné ?ešení a to ve Staré Boleslavi našel jednu restauraci, je tam taky fajn posezení a p?íjemné prost?edí a velké parkovišt? p?ímo v objektu restaurace Euro. Je zde možnost i p?espání, což by bylo pro ty, kte?í p?ijedou z daleka, nap?: SK. :-)), za dvoul?žkový pokoj se po?ítá cca 1100,-K?. Jediný problém je, že kapacita restaurace je max. 30lidí
    Pokud máš link na restauraci, jestli bys ho sem hodil, díky.
    Taky Vám cafe.auto tak blbne :?: :roll:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…